Bugarska

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8869 times
Been thanked: 21041 times
Status: Offline

Bugarska

Post by Maja » 12 Mar 2016, 01:36

Image
SOFIJA - Samoprozvani lovac na migrante Dinko Valev organizovao je čitave bande osvetnika koje patroliraju i bukvalno love ilegalne migrante po Bugarskoj, a to naziva sportom.

Dinko Valev (29) je nabavio i dva oklopna vozila da bi mogao da patrolira kroz nedostupnu okolinu grada Jambola u blizini granice s Turskom. Valev kaže da su reakcije građana izuzetno pozitivne, pa pokušava da regrutuje još ljudi kako bi proširio svoju "osvetničku" operaciju. I ne samo to: on traži i da ga bugarska vlada sponzoriše i plati mu za svakog uhvaćenog migranta.

Valev svakog ilegalnog migranta naziva džihadistom, ali poriče da svoje zatvorenike teroriše. "Opisao bih to kao jedan oblik sporta. A za sportistu ne možete da kažete da je nasilan", filozofira Valev i dodao da mu se javljaju ljudi s brdskim biciklima i psima kako bi mu pomogli da lovi ilegalne migrante.

Neki, kao i on sam, idu u lov i na konjima. Kada migrante ulovi, Valev ih, tvrdi, preda policiji. Međutim, Helsinški odbor za ljudska prava, smatra Valeva kriminalcem a njegove akcije nezakonitim, pa zahtijeva od policije da prekine saradnju s njim. "Njegove žrtve su muškarci, žene i djeca koji bježe iz Sirije. Valev je priznao da umije da povrijedi te ljude. Jednom ih je natjerao da legnu potrbuške na zemlju i pola sata im prijetio smrću. Drugom prilikom hvalio se kako je lovio muškarca satima dok ga konačno nije uhvatio. Neprestano vrijeđa izbjeglice i jasno je da hoće da proširi svoj 'biznis' da bi nalovio više migranata. Još više zabrinjava to što želi da ga vlada finasira. On ne samo da širi strah od migranata u bugarskom društvu, već za to traži i podršku", kažu u Helsinškom odboru.
To je izazvalo još veću podršku Valevu, a 2.000 ljudi je potpisalo peticiju. "Nemamo državu koja se brine za Bugare. Vrijeme je da se Bugari ujedine. Ponosan sam na ono što Dinko radi", kaže jedan njegov obožavalac. Drugi dodaje da je Valev heroj. "Treba nam više ljudi kao što je Dinko. Članove Helsinškog odbora treba strpati u zatvor, a ne Dinka, izdajice!" I njegov profil na Fejsbuku zatrpan je komentarima podrške.

Valev je za bugarsku državnu televiziju objasnio da je počeo da patrolira poslije traumatičnog iskustva - migranti su ga napali kad je bio sam. Htjeli su da mu ukradu motor i vikali su "Alah". "Ništa ja ne organizujem, samo zovem ljude da mi se pridruže", rekao je i dodao da svakog ilegalnog migranta preda policiji.
Policija ga ne dira; iako je ministrka unutrašnjih poslova Rumjana Bačvarova pozvala mjštane da prijave svaku ilegalnu aktivnost, Dinka niko neće da prijavi.

(NN/kurir.rs)

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Re: Kupio tenk i hvata migrante: To je vrsta sporta

Post by storm » 12 Mar 2016, 01:40

Koji mrtvi jazavac...
Volio bi ga ja malo hvatati.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 12 Mar 2016, 01:48

Ne znam zasto , ali nas za vrijeme Jugosavije plasili od napada Bugara. Nikada nisam imala neko misljenje o njima.

.Ovaj pojedinac , ne znam da li zasluzuje paznju, ali me podsjeti na , amere u TEXASU koji su takodje samovoljno hvatali mexikance.
Image

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 12 Mar 2016, 01:52

SPINERKA wrote:Ne znam zasto , ali nas za vrijeme Jugosavije plasili od napada Bugara. Nikada nisam imala neko misljenje o njima.

.Ovaj pojedinac , ne znam da li zasluzuje paznju, ali me podsjeti na , amere u TEXASU koji su takodje samovoljno hvatali mexikance.
Jeza me hvata od tih slavenskih nacista.....dok je ostatak europe, ajmo reći još u većini relativno normalan u ovoj migrantskoj krizi.....ovi istočnjaci bugari, madžari, slovaci, česi, poljaci ....furaju neku ultradesnu spiku.....iskreno, seljačine bili i ostali u duši...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10852 times
Been thanked: 12729 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 12 Mar 2016, 09:20

A kad su oni i Rumuni, prije desetak god, preplavili Evropu, to nikom ništa izgleda.
Kao da bi imigranti htjeli ostati u Bugarskoj :lud

SPINERKA wrote:Ne znam zasto , ali nas za vrijeme Jugosavije plasili od napada Bugara. Nikada nisam imala neko misljenje o njima.
Ipak je to bio predimenzionirano. Bugari ni na jedan način nisu iskazali ambicije za teritorijom YU, od 1945, pa nadalje. To su samo srpska posla i propaganda. Te Bugari zli, te Albanci zli, propo ko Grčka, rasturiti ko bugarsku skupštinu, Mađarska nema more (a nemaju ni oni), Austrijanci su nacisti, talijani su cigani.. Sve to ispričaše ljudi u opancima.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 12 Mar 2016, 09:34

Krokodil Behko wrote:A kad su oni i Rumuni, prije desetak god, preplavili Evropu, to nikom ništa izgleda.
Kao da bi imigranti htjeli ostati u Bugarskoj :lud

Ipak je to bio predimenzionirano. Bugari ni na jedan način nisu iskazali ambicije za teritorijom YU, od 1945, pa nadalje. To su samo srpska posla i propaganda. Te Bugari zli, te Albanci zli, propo ko Grčka, rasturiti ko bugarsku skupštinu, Mađarska nema more (a nemaju ni oni), Austrijanci su nacisti, talijani su cigani.. Sve to ispričaše ljudi u opancima.
Slabo burazeru poznaješ istoriju i geopolitiku...i u prvom i u drugom sv.ratu su Bugari pravili zločine po istočnoj Srbiji. Bugari i Rumuni su orimljeni expres u EU da bi se zaustavio uticaj Rusa na Južnu Evropu.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 12 Mar 2016, 10:35

Dosadiš ti sebi nekad?

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 46 times
Been thanked: 516 times

Post by Mirelam » 12 Mar 2016, 11:14

Kazu da frajer radi upgrade biznisa. Kupuje podmornicu da ganja izbjeglice po Mediteranu.
j.... ti sve, kako debila nikad' ne zafali? Trziste zasiceno, ali dzaba, mnoze se ko amebe , jednojajcanom diobom. :123

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 12 Mar 2016, 12:18

--Nole

..Ja sam ovdje upoznala samo 1 bugarina , i po njegovom ponasanju jako je volio Srbiju.(obogatio se kaze , za vrijeme naseg rata -svercovao benzin).
Image

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 13 Mar 2016, 08:03

SPINERKA wrote:--Nole

..Ja sam ovdje upoznala samo 1 bugarina , i po njegovom ponasanju jako je volio Srbiju.(obogatio se kaze , za vrijeme naseg rata -svercovao benzin).
Ja sam 10 godina radio u Sofiji na prvoj privatnoj tv..sa Bugarima odličan odnos imam..oni obožavaju srpski roštilj pa smo znali otići do Pirota Niša ili leskovca na roštilj. Nema mržnje između aSrba i Bugara...
Bugarke su sisate :pusi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10852 times
Been thanked: 12729 times
Status: Online

Gradi se spomenik prijateljstva BiH i Bugarske

Post by Krokodil Behko » 25 Mar 2016, 22:44

Image
Općina Novi Grad Sarajevo sufinansirat će izgradnju spomenika prijateljstva BiH i Republike Bugarske, koji će biti izgrađen na mjestu gdje se spajaju ulica Republike Bugarske i Aleja Bosne srebrene u mjesnoj zajednici "Saraj-Polje".
Izgradnja spomenika dogovorena je između Općine Novi Grad i Ambasade Republike Bugarske u BiH 9. januara 2015. godine, prilikom posjete ambasadora Angela Alexandrova Anegeleva Općini Novi Grad i to je realizacija potpisanog sporazuma o zajedničkom finansiranju navedenog projekta.

Obzirom da jedna novogradska ulica nosi naziv Republike Bugarske, koji joj je dodijeljen u čast tome što je Republika Bugarska prva država koja je priznala nezavisnost Bosne i Hercegovine u narednom periodu na ulazu u tu ulicu bit će i spomenik prijateljstva dviju država.

Planirana je izgradnja spomenika s postamentom na kojem će biti postavljena spomen-ploča, a u sklopu toga će biti postavljene i klupe za sjedenje, jarboli i drugi prateći sadržaji. Spomenik će biti obložen kamenim pločama, a prilazni plato bit će popločan betonskim pločama. Planirana je i rasvjeta tako da će prostor oko spomenika prijateljstva biti osvijetljen.

Općina Novi Grad je finansirala izradu projektne dokumentacije, te provela proceduru javne nabavke za odabir napovoljnijeg izvođača radova - saopćila je Pres služba Općine Novi Grad.

(FENA)

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 48 times

Re: Gradi se spomenik prijateljstva BiH i Bugarske

Post by Bla » 25 Mar 2016, 23:08

Liči na spomenik u "Parku nacionalnih manjina". Tj. ne liči sada, al' će vjerovatno noć nakon "puštanja u promet" ličiti. :rol
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 26 Mar 2016, 02:08

:hihi

Spomenik -tuti-bugarinu.
Image

Čupava
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 10 times

Post by Čupava » 26 Mar 2016, 08:15

Lijepa vijest i ona me jako raduje... :D.
.

Nedo
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Nedo » 26 Mar 2016, 08:36

Image

Grozno izgleda :dole

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer » 26 Mar 2016, 10:34

velika i jako vazna vijest....cuj bugari :oo :plavi

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 26 Mar 2016, 12:06

Čupava wrote:Lijepa vijest i ona me jako raduje... :D.
Nisu Bosanci blesavi....Bugarke imaju veće sise od tebe :oo

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1785 times
Been thanked: 3396 times

Post by Mutevelija » 26 Mar 2016, 12:17

Kolko je bilo Bugara u sastavu VRS za vrijeme agresije Bosne i Hercegovine. :kafa
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Čupava
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 10 times

Post by Čupava » 26 Mar 2016, 12:20

Nole wrote:
Čupava wrote:Lijepa vijest i ona me jako raduje... :D.
Nisu Bosanci blesavi....Bugarke imaju veće sise od tebe :oo
Pa neka imaju, ne zavidim im...sigurno ih vise i bole leđa od mene... :oo
.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 26 Mar 2016, 12:25

Mutevelija wrote:Kolko je bilo Bugara u sastavu VRS za vrijeme agresije Bosne i Hercegovine. :kafa
Ko je izvršio agresiju na BIH? Koliko me sećaanje služi JNA se povukla iz BIH čak su pucali na njih dok su odlazili iz Bosne....nije izvršena agresija na BIH već je tamo bio građanski rat.

Post Reply

Return to “Svijet”