inasab wrote:Imas opet ljudi koji su ponosni a i nemjau bas na sto biti,ali im jednostavno takva priroda,karakter.

Svako od nas moze biti ponosa na nesto il na nekoga. Moze biti vise pogresan
nacin na koji to pokazemo.
Ponos je kada nekoga/nešto voliš,
a ne govoriš,
jer misliš da ćeš biti slabiji,
ako voliš,
Ljubav moze biti samo snaga, nikad slabost.

Ostalo i nisam bas razumjela ali fino zvuci.
uglavnom
se ponosimo sami sobom i svojim veličanstvenim djelima, idejama, pameću.. itd..
Nista lose sve dok ne prijedje u pretjerano obrazen ponos.
Htio sam reci da i jeste i treba biti snaga, ali je i slabost isto tako.
Djeca su najveća slabost svojih roditelja i najveća ljubav... A i ono slab je on na nju...
Npr postoji djevojka volim je , ali ja jednog dana je mogu izgubiti.
Mogu je izgubiti toga se bojim dakle ta djevojka je moja slabost.
Onda ponosno kazem, da je ne volim, jer se bojim da je mogu izgubiti ...
Slab sam na nju brinem se za sebe šta ako je izgubim.. - SLABOST
Zato sam ponosan naravno to ne mora biti osoba moze biti bilo sta npr igracka .
Mnoga djeca u prisustvu druge djece sakriju omiljenu igracku ili ne dopustaju drugima, da se sa njom igraju,
jer se boje da se pokvari ili ukrade i onda sa čim bih se ja igrao.
Ponos - strah da pokazes da ti je stalo za nekoga/nesto, jer se brineš, da to nekoga/nešto možeš izgubiti ili sebe izgubiti zbog toga.
Ovo sam napisao prije par noći sa posvetom mojoj dragoj neki primjer našeg ponosa:
Ljudi kao ti ... Ljudi kao ja ... Biti jak , prokletstvo je za nas. Udaraš, lomiš, rasturaš, uzimaš... Ali ne možeš pokazati slabost.
Ne možeš pokazati da čezneš. Ne možeš pokazati da voliš. Ne možeš reći: "Šta ću ja bez tebe?" Ne možeš! - JER POSTOJI PONOS
I jedno i drugo se brinemo za sebe, kada pomislimo šta bi sve učinili za ono drugo i opet nikada ne možemo biti sigurni da ono drugo voli tebe koliko ti njega...
Krv bih dao za nju istina, ali šta ako ona ne bi ... Ponosno kažem ne dam krvi. Stojim sa strane glumim idiota kojem nije stalo i volim je više od svih, jer sam ponosan, jer se brinem za nju, jer se brinem za sebe.
Nadam se da sam sada bio jasniji.