Sretan sam što osjećam da nisam kao drugi......

Diskusije o životu i životnim problemima, stavovima. Savjetovanje.

Moderator: Krokodil Behko

Osjećate li se posebnima?

Uvijek!
6
23%
Često.
8
31%
Povremeno.
10
38%
Nekad (davno) da ali više ne. Dozvah se.
1
4%
Ne znam. Možda nesvjesno,
0
No votes
Nikada se ne osjećam tako.
1
4%

Total votes: 26

niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Sretan sam što osjećam da nisam kao drugi......

Post by niska grana » 01 Oct 2011, 22:54

(Po)mislite li ikad da ste posebni, drukčiji od ostalih i ako da u kojim prilikama i zašto (u obzir dolazi bilo šta, od bezazlenih situacija u kojima pomislite "ovo se samo meni može desiti", do onih kad vam neko tako tepa pa do nekih dubljih i zagonetnijih promišljanja tipa "jesam i imam posebnu nedovršenu misiju na ovoj planeti")?
I malo potpitanje: trudite li se to biti?
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9021 times
Been thanked: 10736 times

Re: Sretan sam što osjećam da nisam kao drugi......

Post by Krokodil Behko » 01 Oct 2011, 23:01

Cesto se osjetim tako i u jednom i u drugom smislu..
dakle,to sto se meni dogodi,malo se kome dogodi. Cijeli zivot mi je roman a nista posebno se ne desava na prvi pogled .. dalje,svi mi i kazu,da sam malo drugaciji.. Zenske kazu da sam neki prototip necega,ali ne mogu da me definisu.. pa se naravno i pitam,koji sad hepek,ja radim na ovoj planeti :hm
U svakom slucaju,bolje je sto sam se rodio,da mi ne bi bilo dosadno tamo gdje sam bio. Ali pitam se i kako je tamo? Mozda nije dosadno? Mozda sam samo malo zalutao negdje u svijetu ili u glavi.. svejedno je. Bitno je da postoji put,cak i kad zalutas u dzungli. neki put, u smislu pravca.. Ala ja sad zalutah ovdje.. Sta ono bi tema?

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 01 Oct 2011, 23:09

Krokodil Behko wrote:Cesto se osjetim tako i u jednom i u drugom smislu..
dakle,to sto se meni dogodi,malo se kome dogodi. Cijeli zivot mi je roman a nista posebno se ne desava na prvi pogled .. dalje,svi mi i kazu,da sam malo drugaciji.. Zenske kazu da sam neki prototip necega,ali ne mogu da me definisu.. pa se naravno i pitam,koji sad hepek,ja radim na ovoj planeti :hm
U svakom slucaju,bolje je sto sam se rodio,da mi ne bi bilo dosadno tamo gdje sam bio. Ali pitam se i kako je tamo? Mozda nije dosadno? Mozda sam samo malo zalutao negdje u svijetu ili u glavi.. svejedno je. Bitno je da postoji put,cak i kad zalutas u dzungli. neki put, u smislu pravca.. Ala ja sad zalutah ovdje.. Sta ono bi tema?
prodajem kompase 25% popusta :pivo
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 01 Oct 2011, 23:12

blento59 wrote:
Krokodil Behko wrote:Cesto se osjetim tako i u jednom i u drugom smislu..
prodajem kompase 25% popusta :pivo
Ipak mislim,da nema potrebe.. Rekoh drzim se svog zamisljenog pravca,posto put,
ispred mene,niko nije utrao..
Mozda da zadrzis jedan,da drzis cvrst kurs na internetu?

mailed
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by mailed » 01 Oct 2011, 23:35

cesto se osjetim posebnom ,bilo je vise prilika ,ni sama ne znam zasto ,ne trudim se,i nisam trazila da neko posebno postupa sa mnom u tim prilikama
drukcija sam jer ne volim da radim ono sto svi rade i onako kako svi kazu da treba i to me bas nervira ,nekad iz inata uradim drugacije

Jaca
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Jaca » 08 Oct 2011, 16:58

ma stvarno sam posebna al opet tako jednostavna
bolje biti malo lud nego malo pametan

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 08 Oct 2011, 23:14

Svakome je to kompliment..
samo sto je nekad fraza a nekad i nije. ja ako mislim,da sam drugaciji,a mislim,to ne mora znaciti da sam prepotentan. Sustina je u tome,da stvari,gledam drugacije. Ali ne samo to. Mozda je bitnije,sto ih definisem drugacije i u istom stilu,odnosim se prema tome. kao i da sve to,na drugaciji nacin,utice na mene.
Last edited by Krokodil Behko on 08 Oct 2011, 23:20, edited 1 time in total.

Jaca
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Jaca » 08 Oct 2011, 23:18

Krokodil Behko wrote:Svakome je to kompliment..
samo sto je nekad fraza a nekad i nije. ja ako mislim,da sam drugaciji,a mislim,to ne mora znaciti da sam prpotentan. Sustina je u tome,da stvari,gledam drugacije. Ali ne samo to. Mozda je bitnije,sto ih definisem drugacije i u istom stilu,odnosim se prema tome. kao i da sve to,na drugaciji nacin,utice na mene.
ma komplikovan si do bola behko dragi :hihi
bolje biti malo lud nego malo pametan

niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by niska grana » 09 Oct 2011, 00:27

Sudeći po rezultatima ankete i izjavama ovaj forum je pun egocentrika :hihi

Ali ni meni nikako nije mane. Osjećam se tako ne često ali da povremeno a onda i intenzivno,
Zbog rijetkog imena već od malih nogu nisam mogao ostati neprimijećen. Nisam se mogao neometano klatiti u zadnjoj klupi niti biti fantom iz srednjeg reda kojeg niko ništa ne pita niti mu se iko obraća, a ni učenjak iz prvog safa kojeg niko ne primjećuje. Nisam mogao neprimjetno brisati s nastave ili se izvući iz belaja a da to niko ne skonta. Kad bi se navodili neki primjeri obavezno bih uzgred i ja bio spomenut, bilo to u dobru ili zlu iako to ničim nisam isprovocirao.

U psihološkom smislu se povremeno ne sojećam kao drugi jer se često ne mogu skoncentrisati na svakodnevnicu i često mi se čini da sam promašio planetu.
Nerviraju me ozbiljni razgovori, poslovni razgovori, zloba, nepodnošljiva mržnja među ljudima, ambicije, karijerizam, ulizivanje, tračevi i intrige, stalni konflikti, kreativni sukobi mišljenja i interesa, seljačine i fina gradska raja. Izbjegavam čopore, tabore, klanove, lovačka društva i udruženja građana.

Ne podnosim onu našu sumnjičavost u sve i svakoga koja se u većini slučajeva nažalost pokaže kao ispravna, beskrajnu osvetoljubivost, smrknutost, žalbe i problemi za koje je uvijek neko drugi kriv. Ne zanima me hvalisanje djecom, divnom ženom i zlatnim momkom, novom kućom, novim autom, kreditima, tuđim stvarima i mnogim drugim uobičajenim stvarima o kojima se govori tek teko da se ima o čemu, tako da bezbroj puta pomislim da nemam s kim o čemu pričati pa se samo isključim i odlutam u samo sebi znane krajeve. I znam da to i drugi znaju pa pričaju sa mnom jedino kad se mlate potpune besmislice u čemu sam prvi.

A najviše mi ide na živce što ni sam uopšte nisam operisan od skoro svega što sam nabrojao.....i da poentiram nakon što se pošteno iskenjah: ne trudim se biti različit, autsajder, istaknut ni omiljen. Štaviše uvijek sam nastojao biti prosječan ali mi to ne ide i uvijek imam tu reputaciju nekakvog čudaka.
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 09 Oct 2011, 16:20

svi mi imamo najbolje misljenje o sebi.
sud o nama trebe donijeti neko drugi.
biti svjestan svojih kvaliteta nije prepotentnost
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

senko
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by senko » 09 Oct 2011, 16:30

Ja mislim da smo svi posebni na svoj nacin htjeli mi to priznati ili ne. Tu veliku ulogu imaju i ljudi oko nas, nasi prijatelji, porodica i ostali koji mogu probuditi " to sto je orginalno i posebno u nama.
Uzmi osmijeh i
daruj ga onome ko ga nikad nije imao.
Otkrij ljubav i
pokaži je čitavom svijetu.

sann
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 12 times

Post by sann » 09 Nov 2011, 17:11

senko wrote:Ja mislim da smo svi posebni na svoj nacin htjeli mi to priznati ili ne. Tu veliku ulogu imaju i ljudi oko nas, nasi prijatelji, porodica i ostali koji mogu probuditi " to sto je orginalno i posebno u nama.
..naravno...svako od nas je posebna prica za sebe,znaci posebnost necega...
samo sto drugi to otkrivaju u nama.. :) a mi ne priznajemo zbog kompleksa nize vrijednosti,mada ljudi pojedini,a mi kazemo,prepotentni :DD ,a ipak nisu,nego su samo iskreni prema sebi,a mi to ne smijemo naglas reci. :hihi

Sretna sam sto osjecam da nisam kao drugi.. :) ne bi bio fazon da jesam :pusi
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 624 times

Post by Zagorka » 09 Nov 2011, 17:33

Posebna-ne.Drugacija-da.Cesto,i u mnogocemu.To osjetim kad slusam svoje vrsnjake nekad sta ljudi pricaju zapitam se jesmo li sa istog planeta...onda na tren pomislim kad bih zivjela u nekoj dalekoj zemlji da bi vjerovatno nasla veci broj ljudi s kojima imam zajednicke osobine,nego s ovima sto me okruzuju :cudi
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 28 times
Been thanked: 694 times

Post by Sibila » 09 Nov 2011, 17:34

senko wrote:Ja mislim da smo svi posebni na svoj nacin htjeli mi to priznati ili ne. Tu veliku ulogu imaju i ljudi oko nas, nasi prijatelji, porodica i ostali koji mogu probuditi " to sto je orginalno i posebno u nama.

divno :)

ja samo znam da sam udarena mokrom čapapom........a i malj je pozeljan :)

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 28 times
Been thanked: 694 times

Post by Sibila » 09 Nov 2011, 17:52

oh, da........par puta sam pala ( ne na ledja srecom :-D ) na to, kako sam poseba i drugacija.......ahhaahhahhaha

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja » 13 Nov 2011, 23:43

S vremena na vrijeme osjetim da nisam kao drugi ali nisam sretna zbog toga. Ne mislim da sam bolja od drugih, samo drukčija, a vjerujem da i drugi ljudi imaju taj osjećaj ponekad. Ponekad se osjećam čudno,nadmoćno u odnosu na druge, kao da poznajem sve moguće situacije na ovom svijetu, kao da unaprijed znam šta će se desiti, unaprijed predvidjeti nečiju reakciju. Ništa ne prepuštam slučaju, a ipak žudim za slučajnostima. Ponekad osjetim kao da su drugi ljudi tako jednostavni a ja tako komplicirana. Naizgled sabrana i uvijek nasmijana, ponekad toliko analiziram druge da mi bude muka od sebe same. Bježim od materijalnih stvari, užasavam se snobova svake vrste i umišljenh čudaka koji vjeruju da su bolji od drugih.
Iako me drugi uglavnom doživljavaju kao vedru , jednostavnu i druželjubivu osobu, jer često nesvjesno ostavim takav dojam, ja u stvari najbolje funkcionišem u svom malom svijetu. Znam komunicirati sa različitim profilima lljudi, suosjećati sa svima, naći lijepu riječ za svakoga, biti kritična a ipak sve zadržati za sebe ili uži krug ljudi jer su iskustva uglavnom gorka i ali nema nikog ko mene razumije. Svjesna prepotentnosti u takvim trenucima, ipak nastojim da se spustim na zemlju, i šutim ko zalivena, znajući da je šutnja moja najbolja samozaštita, jer ako progovorim, povrijediću druge normalne ljude a time i samu sebe.
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 13 Nov 2011, 23:50

Kad vidim kakve budale Bog drži drago mi je što postoji ovo "drugačije"
Svaki je čovjek priča za sebe i sreća pa nismo svi isti.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Voljena
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Voljena » 14 Nov 2011, 10:58

Osjecam se cesto da nisam kao drugi, i za to kazem hvala dragom Allahu.
Kad vidim kakvog sve svijeta ima, samo kazem Amin ti jarabi.
Volim sto sam uredna, sto volim da je sve na svome mjestu, i sto sam nasla svoju mirnu luku i sto imam njega a znam da
imati njega, jos vise se posebnom osjecam.
:srce :klanja :)

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha » 14 Nov 2011, 11:36

Svako je sebi poseban i poseban si još par ljudi kojima je najviše stalo do tebe.Za ostale si samo još jedan prolaznik,jedan čovjek od njih bezbroj koji žive na ovoj planeti,neko za kim se drugi neće ni okrenuti ni osvrnuti.tvoj život i tvoja smrt su posebni tvojoj okolini ,a ostalima baš svejedno što si se rodio i umro.
Svi mi ponekad pomislimo da smo drugačiji od ostalih,ali to i jeste tako.Niko nije isti,svi smo različiti,svako se odlikuje svojim karakterističnim osobinama..
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha » 14 Nov 2011, 12:22

Ova tema me podsjeti na to kada sam bila dijete i naravno kao i većina djece puno gledala crtane filmove i imala bujnu maštu..kada bih hodala ulicom,mislila sam da sam nešto posebno i da svi gledaju u mene,da sam ,ne znam kako da to objasnim , jednostavno neko posebno stvorenje kao oni likovi iz crtića :DD
Dječija mašta..bilo bi bolesno da još uvijek razmišljam ovako,a mislim da ima i takvih osoba koje misle da svako gleda u njih i da su svima interesantni.baš neku noć slušam radio stari grad,i onaj voditelj čita komentar jedne djevojke koja kaže da izgleda savršeno i da nema tog muškarca koji se neće okrenuti za njom :lupa
Možda sam malo skrenula s teme,ali eto svi smo mi posebni na neki svoj način.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..

Post Reply

Return to “Filozofija & Psihologija”