Kako vi pravite, koliko vam agda vrije i koliko mutite bjelanca poslije dodavanje agde.
Nasla sam recept, sve po 11. Navodno taj najbolje uspije.
Nego...nasmijao me ispod recepta ovaj komentar pravo

Isprobala sam taj famozni recept koji su svi tako nahvalili: rezultat je isti kao i kod svih šampita koje sam pokušala napraviti – krema je tekuća ko´ smjesa za palačinke! Ali budući da svima(?!) uspijevaju šampite po ovom receptu: problem je očito u meni.
Ovo da jaja trebaju biti svježa: to nema veze s mozgom! Upotrijebila sam jaja praktički ravno ispod kokoši – i krema se nije stvrdnula! Imam doma kokoši i upotrijebila sam jaja od prethodnog dana – zar sam baš trebala čekati da kokoši snesu jaja taj dan kad sam radila kolač i raditi kolač s najsvježijim jajima? A vi kojima je recept uspio - vi svi imate doma kokoši i čekate da snesu jaja kako bi išli raditi kolač od svježih jaja?
A ovo što u receptu piše da se sirup ponekad pretvorio u karamel – to jednostavno znači da se sirup predugo kuhao, tj. trebalo ga je izliti u smeće (ja imam puno iskustva s izlijevanjem sirupa i karamela u smeće, a i moje tekuće kreme za šampite redovito završavaju u smeću). Kako se od karamela mogu napraviti šampite? Kakve veze imaju karamel i bomba torta sa šampitama????????
I vidim da naravno nitko ne upotrebljava termometar, svi to kuhaju odoka i uvijek ispadne savršeno. Ni ja nemam termometar, ali ja to nisam u stanju skuhati odoka pa ko´ idiot pušem one balone na žici i pritom se svaki put sva opečem i po rukama i po licu. I ovaj put sam uspjela napuhati balon od šećerne smjese – ali krema se nije stvrdnula. Fascinantno je kako su svi u u stanju napraviti šampite i bez termometra i bez puhanja balona - ja sam jedina nesposobna to napraviti!