silence wrote:[
Da li ti možda 'namjerno' zaboraljavljaš, želeći 'nešto' zaboraviti, pa ti se dešava da zaboravljaš i ono što ne treba da zaboraviš?
Ili da potražiš savjet ljekara, možda se radi o sklerotićnim promjenama.
Ma ne vjerujem da su skleroticne promjene u pitanju boo

Ja spadam u grupu onih,koji su stalno "pod naponom".
Odnosno,mozak stalno nesto radi.. I tzako vjerovatno,
dok radi na nekom drugom planu,zacas zaboraim,da je jos
trebalo kupiti i rizu,ili mljeveno meso,ili tako nesto bezveze..
Behko, mislim da nisu u pitanju godine ko što bi neki rekli, nego stres i gomilanje obaveza. Meni se sve tako brzo i neplanski dešava, puno planiranih stvari se izjalovi zbog nenadanih izmjena tako da MORAM skoro sve zapisati da bi normalno sve funkcionisalo, jedna obaveza dostiže i isprepliće se sa drugom i ako nemam neki podsjetnik, normalno da stalno nešto zaboravim.
Pametan piše, budala pamti, Behko olovku i papir u ruke

Da da Ideja,moze to biti i od zurbe. Koliko puta ranije,krenem na posao a kljucevi od kola,ostanu u sobi
Čitala sm da je jedna žena patila od zaboravnosti i da je zapisivala sve, posebno kada pođe u kupovinu. A onda joj je neko rekao da to ne čini, nego da se oslanja na svoj um. Izbacila je papir i prvih dana joj je bilo teško, zaboravljala je. Ali svakim danom je išlo sve bolje i bilje, tako da joj na kraju nije trebao nikakav podsjetnik.
Ma sto mi Silnece,strucno da savjet

A kako bih se to,mogao oslanjati na um?
S tim da znas,to mozda nije tako cesto,da zaboravim nesto.
Ali zato,kad upamtim nesto,to ne izlazi i NE IZLAZI iz glave.
Mislim na te neke podatke.. Npr..u sred noci da me budis,znam svoj jmbg napamet.
I mnogo,mnogo toga drugog.. Eh sad,da upravo to,nije uzrok