Donaciju za knjigu o Daorsima
Moderator: Krokodil Behko
Donaciju za knjigu o Daorsima
Moje ime je Djani Behram i magistrirao sam historiju. Moj magistarski rad je bio o drevnim Daorsima na istočnom Jadranu, koji sam položio u decembru 2022. Od decembra 2023. radim na knjizi o drevnim Daorsima, koja se zasniva na magistarskom radu i i daljnjem istraživanju koje sam uradio nakon što sam položio magistarski.
Izdavač knjige je BATHINVS, sa sjedištem u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Recenzenti su Ivo Dragičević, profesor Almir Marić i profesorica Amra Sačić Beća. Knjiga je skoro gotova. Nisam dobio nikakvu finansijsku podršku za ovu knjigu. Bilo bi lijepo dobiti finansijsku podršku za plaćanje prijevoda sa engleskog na bosanski, lekture, dizajna knjige, ISBN-brojeva, štampanja knjige i distribucije bibliotekama, posebno u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Norveškoj.
Drevni Daorsi na istočnom Jadranu istražuju se više od 100 godina, ali ovo će biti prva knjiga o njima. Želja mi je da ova knjiga obrazuje ljude o historiji starog istočnog Jadrana i Daorsa. Osim toga, nadam se da će to pokrenuti rasprave o ovoj temi i inspirisati studente arheologije i historije da dalje istražuju ovu temu.
Knjiga će biti objavljena fizički i digitalno. Digitalna verzija će biti besplatna i dostupna svima na Academia.edu. Ako ostane novca nakon što objavim knjigu, poklonit ću ih Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu.
Lično ću poslati knjigu svakoj osobi koja donira bez obzira na iznos donacije.
https://www.gofundme.com/f/publish-a-bo ... n-adriatic
Izdavač knjige je BATHINVS, sa sjedištem u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Recenzenti su Ivo Dragičević, profesor Almir Marić i profesorica Amra Sačić Beća. Knjiga je skoro gotova. Nisam dobio nikakvu finansijsku podršku za ovu knjigu. Bilo bi lijepo dobiti finansijsku podršku za plaćanje prijevoda sa engleskog na bosanski, lekture, dizajna knjige, ISBN-brojeva, štampanja knjige i distribucije bibliotekama, posebno u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Norveškoj.
Drevni Daorsi na istočnom Jadranu istražuju se više od 100 godina, ali ovo će biti prva knjiga o njima. Želja mi je da ova knjiga obrazuje ljude o historiji starog istočnog Jadrana i Daorsa. Osim toga, nadam se da će to pokrenuti rasprave o ovoj temi i inspirisati studente arheologije i historije da dalje istražuju ovu temu.
Knjiga će biti objavljena fizički i digitalno. Digitalna verzija će biti besplatna i dostupna svima na Academia.edu. Ako ostane novca nakon što objavim knjigu, poklonit ću ih Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu.
Lično ću poslati knjigu svakoj osobi koja donira bez obzira na iznos donacije.
https://www.gofundme.com/f/publish-a-bo ... n-adriatic
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10007 times
- Been thanked: 11894 times
- Status: Offline
Re: Donaciju za knjigu o Daorsima
Maja će ti donirati tortu, sa slikom stolačke sahat kule na njoj.
Jel se to računa?
Jel se to računa?
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55444 times
- Been thanked: 9888 times
Odakle si ti pajdo?
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Nice
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 24506 times
- Been thanked: 10646 times
Moze li napraviti tortu sto lici na centar Daorsa (Osanjici)? I tamo postoje barem dvije kule.Krokodil Behko wrote: 27 May 2024, 15:18 Maja će ti donirati tortu, sa slikom stolačke sahat kule na njoj.
Jel se to računa?
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8238 times
- Been thanked: 19387 times
Evo ovdje imas mojih slika. Jesi li ikad bio na Daorsonu.Narona15 wrote: 27 May 2024, 15:30Moze li napraviti tortu sto lici na centar Daorsa (Osanjici)? I tamo postoje barem dvije kule.Krokodil Behko wrote: 27 May 2024, 15:18 Maja će ti donirati tortu, sa slikom stolačke sahat kule na njoj.
Jel se to računa?![]()
viewtopic.php?t=15925
- Anestzijaaa
- Forum [Bot]
- Has thanked: 7066 times
- Been thanked: 5056 times
Poslat cemo ti zanki ona je drevni jadranac
End after ol jo maj wondervol
Hvala Vam puno na slikama! Bio sam 2008 (to jest kada sam imao 9 godina), 2014 i sada u decembru 2023.Maja wrote: 27 May 2024, 16:15Evo ovdje imas mojih slika. Jesi li ikad bio na Daorsonu.Narona15 wrote: 27 May 2024, 15:30
Moze li napraviti tortu sto lici na centar Daorsa (Osanjici)? I tamo postoje barem dvije kule.![]()
viewtopic.php?t=15925
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 24506 times
- Been thanked: 10646 times
Narona se nalazi kod Vida blizu Metkovica. Ima odlican muzej.
Narona je bilo mjesto gdje su Daorsi i Grcki gradovi (Issa/Vis i Pharos/Hvar) trgovali do 150ih pne. Nakon 150ih pne. Rimljani preuzamju kontrolu nad Naronom i razvija se tu grad. Tu su Daorsi isto trgovali sa Rimljanima i ljudima iz danasnje Italije.
- Sioux
- Inventar foruma

- Has thanked: 1397 times
- Been thanked: 1708 times
Kako su se zvali ti ljudi iz današnje Italije?
Pogled Joca Vujičića