pa ne bih bas ni sve ljude koji isticu svoju profesionalnu titulu trpao u jedan kos,ovisi iz koje tacke se posmatra,da li odozgo ili odozdo...ako cemo po nekom pravilu,svi smo rodjeni kao male bebe bez ikakvog znanja i zvanja,samo bebe...e sad ako je neko uspio na korektan nacin da postigne visoko zvanje onda ja to akceptiram sve dok ta titula stoji samo na ulaznim vratima i dok mi ne napominje svoju titulu vise od jedan puta,ipak nije mala stvar biti dr.,prof.dr.,mr., itd.,jer dok su oni postali to, oni drugi neki su kockari,alkosi,neradnici,lopovi itd.,...e to je ona druga tacka posmatranja ove situacije,tj. odozdo...
dole na Balkanu uopsteno je ogroman broj visokoskolovanih koji su kupili diplome ili su im cace(ocevi) ili neko drugi iz familije sredili to zvanje o kojem oni nemaju pojma...odredjen broj zenskih su dobile diplomu preko "one stvari"(skoro je bila afera u Tz a umijesan je bio i visokoskolovani prof. i politicar koji je nedavno umro od infarkta,nemam rijeci)...a znam iz iskustva koliko njih je to uglavnom "lijevim" putevima steklo tako da je to za mene skoro pa bezvrijedno,osim da stvarno znam da je neko kvalitetno skolovan i uspjesan sa dokazima...
ovdje gdje sam radim i imam cesto kontakta sa ljudima koji imaju velika zvanja,razni sefovi,dr.,mr., itd.,...neki su obicni ljudi a neki su teski do bola,ponekad iskoristim tu njihovu umisljenost samim sobom zbog njihovog osjecaja da su iznad ostalih ljudi pa im "dignem rep",sto bi narod reko-"svinju niz dlaku"(a u sebi se smijem)

sto im imponira,smeksa ih pa mi lakse potpisu ono sto im ja hocu prodat i na kraju su oni sretni a ja jos sretniji se pozdravim s njima,oni umisljeni sobom ja dobio novi ugovor itd...i svima lijepo..
imao sam par visokoskolovanih musterija koji su zahtijevali da na ugovoru napisem na prvom mjestu titulu pa tek onda ime,rado sam im udovoljio,papir trpi sve

,ako ih to cini sretnim onda sam i ja "sretan"

...
i samo da dodam,ukoliko je titula napisana decentno,ukusno bez velikog isticanja na ulaznim vratima a objekat gdje doticni stanuje uredan i sredjen onda je to ok...i naravno da ne volim da mi ponavlja svakih 3 minute da je on taj i taj kao moj bivsi skolski koji je nesto studirao u Sarajevu a koliko sam cuo nikad nije zavrsio,ali dok razgovaram s njim ima naviku svaka treca rijec,kako je njegov neki dekan to i to govorio,predavao itd..

...bem ti jeza pod rep,ne mosh ga slusat a moras,nemogu mu u facu reci da je dosadan...