Prolaze li lijepe osobe bolje u životu?
Moderator: Krokodil Behko
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7397 times
- Been thanked: 17208 times
- Status: Offline
Prolaze li lijepe osobe bolje u životu?
Ne mislim samo na "prolaz" kod osoba suprotnog spola nego inače.
Jesu li profesori naklonjeni lijepim studenticama.
Dobiju li lijepe osobe lakše ono što žele, popušta li im se više?
Jesu li ljudi spremniji pomoći kad te za pomoć zamoli neko ko ti se svidi na prvi pogled?
Dobivaju li lijepe osobe lakše posao?
Danas je tolika ponuda i toliko nezaposlenih da poslodavci mogu da biraju.
I ako se npr za isti posao prijave dvije cure ili dva momka istih kvalifikacija, ali različitog izgleda (jedan je ispod prosjeka, drugi zgodan) poslodavac će uzeti onog zgodnijeg?
Posebno ako je u pitanju posao gdje si u direktnom kontaktu s klijentima.
S druge strane, ljudi imaju predrasude da lijepe osobe nemaju nikakavih drugih kvaliteta osim te ljepote. A većina ih misli da su lijepi ljudi uobraženi.
Ljepota-pomaže li ili odmaže?
Šta vi mislite?
Jesu li profesori naklonjeni lijepim studenticama.
Dobiju li lijepe osobe lakše ono što žele, popušta li im se više?
Jesu li ljudi spremniji pomoći kad te za pomoć zamoli neko ko ti se svidi na prvi pogled?
Dobivaju li lijepe osobe lakše posao?
Danas je tolika ponuda i toliko nezaposlenih da poslodavci mogu da biraju.
I ako se npr za isti posao prijave dvije cure ili dva momka istih kvalifikacija, ali različitog izgleda (jedan je ispod prosjeka, drugi zgodan) poslodavac će uzeti onog zgodnijeg?
Posebno ako je u pitanju posao gdje si u direktnom kontaktu s klijentima.
S druge strane, ljudi imaju predrasude da lijepe osobe nemaju nikakavih drugih kvaliteta osim te ljepote. A većina ih misli da su lijepi ljudi uobraženi.
Ljepota-pomaže li ili odmaže?
Šta vi mislite?
- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
Re: Prolaze li lijepe osobe bolje u životu?
Sve zavisi kako kod koga, neko je ljubomoran na lijepe osobe i radije će odabrati one manje lijepe, a kod nekoga prolazi ta ljepota.
Znam da je moja prijateljica dobijala pozitivne ocjene iz engleskog, zbog ljepote, profesorica joj je uvijek govorila :šteta ti tako lijepa i zgodna, mogla bi biti manekenka, a ne ide ti engleski.
Znam da je moja prijateljica dobijala pozitivne ocjene iz engleskog, zbog ljepote, profesorica joj je uvijek govorila :šteta ti tako lijepa i zgodna, mogla bi biti manekenka, a ne ide ti engleski.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
-
Pa u danasnjem vremenu kad se sve vrti oko ideala ljepote, normalno da ce ljepse osobe i bolje proci.. Posebno zenske osobe.. Taj ideal lijepe zene je usadjen u sve, pa tako nema danas reklame da u njoj nije zenska osoba koja istice svoje neke atribute, iako reklama nevezana ni za zene ni za zensko tijelo..
Primjer recimo reklama za motorno ulje, gdje djevojka obucena samo u gacice trci.. Nidje veze al et
Sjecam se jedne prilike, oko ponovi vracali se nas par prijatelja autom, i vidimo zgodna zenska stopa... I normalno budes uljudan i stanes joj, a u istom momentu staju jos 3 auta
... naravno zenska nas odbila, i odabrala onog sto imao bolje i ljepse auto :P :P....
I to je danas standard, da se u svemu prvo gleda ljepota pa onda sve drugo... i tu se ljudi dosta zeznu.. ali nekad bude kasno
Primjer recimo reklama za motorno ulje, gdje djevojka obucena samo u gacice trci.. Nidje veze al et

Sjecam se jedne prilike, oko ponovi vracali se nas par prijatelja autom, i vidimo zgodna zenska stopa... I normalno budes uljudan i stanes joj, a u istom momentu staju jos 3 auta

I to je danas standard, da se u svemu prvo gleda ljepota pa onda sve drugo... i tu se ljudi dosta zeznu.. ali nekad bude kasno

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9128 times
- Been thanked: 10833 times
Tako nekako.Pa u danasnjem vremenu kad se sve vrti oko ideala ljepote, normalno da ce ljepse osobe i bolje proci.. Posebno zenske osobe.. Taj ideal lijepe zene je usadjen u sve, pa tako nema danas reklame da u njoj nije zenska osoba koja istice svoje neke atribute, iako reklama nevezana ni za zene ni za zensko tijelo..
Pogledati samo oglase. Atraktivna djevojka, traži se za sve poslove.
Medjutim, to i kod muških igra neku ulogu. Uglavnom, to je rezultat
predrasude, stečene prvim dojmom, to jeste utiskom. Pomalo su ovi,
manje atraktivni i sami krivi. Ono što sse nema, može se nadomjestiti
imidžom ili držanjem.
- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
s ovim se slazem... a i sama sam se uvjerila, kad odem negdje onako bez veze obucena i kad odem sredjena - razlika u ophodjenju se osjeti itekako... uvijek sam bila bolje usluzena, da li u prodavnici, da li u nekim ustanovama ako sam bila "sredjenija"... ljudi se prema tebi odnose sa vise postovanja ako se pojavis njegovan i nastupis samouvjereno...Krokodil Behko wrote:Tako nekako.Pa u danasnjem vremenu kad se sve vrti oko ideala ljepote, normalno da ce ljepse osobe i bolje proci.. Posebno zenske osobe.. Taj ideal lijepe zene je usadjen u sve, pa tako nema danas reklame da u njoj nije zenska osoba koja istice svoje neke atribute, iako reklama nevezana ni za zene ni za zensko tijelo..
Pogledati samo oglase. Atraktivna djevojka, traži se za sve poslove.
Medjutim, to i kod muških igra neku ulogu. Uglavnom, to je rezultat
predrasude, stečene prvim dojmom, to jeste utiskom. Pomalo su ovi,
manje atraktivni i sami krivi. Ono što sse nema, može se nadomjestiti
imidžom ili držanjem.
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
Tačno tako Luna, slažem se sa tobom...
Shvatljivo je meni sve to kod ljudi. Pa svako voli da gleda u lijepo, a ne u ružno.
Nema ništa idealnije kada se udruži ljepota i pamet...

Shvatljivo je meni sve to kod ljudi. Pa svako voli da gleda u lijepo, a ne u ružno.
Nema ništa idealnije kada se udruži ljepota i pamet...

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
Kako kad,mada u vise slucajeva,prolaze.Ikreno i sama volim vidjeti lijepo,nego ruzno...ne obavezno gdje,na kojim radnim mjestima,ulici,itd...lijepe osoobe,naprosto zrace pozitivnom energijom....samouvjerene su,jer od prilike znaju koliko mogu.
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 624 times
Ne mislim.To je jedan od americkih mitova(a mozda kod njih i ima toga).Kod nas nisam primijetila uopće da je neko prosao bolje u zivotu zbog boje ociju isl 

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3845 times
- Been thanked: 2888 times
Moguce je,da je uvozno.Samo ako i ti tako mislis,velika je greska,u najgorem slucaju ne govoris posteno.Zagorka wrote:Ne mislim.To je jedan od americkih mitova(a mozda kod njih i ima toga).Kod nas nisam primijetila uopće da je neko prosao bolje u zivotu zbog boje ociju isl
NEMA LJUTIS.

Dok sam dole bio,radio sam u velikoj firmi gdje je bilo mozda i do 300-400 zena,svake vrste

One koje su imale tu srecu da Bog bude malo vise darezljiv prema njima,bile su na boljim radnim mjestima
imale vise respekta od drugih ,mada su jako slabo imale respekt prema istim.To su grubo zloupotrebljavale.
Nogice,guze,sike....sve je u igri.Bilo je mnogo strucnjaka medju tim zenama pa i muskim,ali fizicki nisu bili atraktivni.
U takvim slucajevima dolazi se do velikog mobinga,koje djeluje na cjeli kolektiv.
Ovo isto vazi i za musku populaciju.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Ako igdje postoji prolaznost lijepih zena ili muskaraca u poslu, onda je to kod nas. Ja nisam vidjela u zivotu vecu diskriminaciju nego kod nas dole. Prvo moras imati odredjene godine, pa visinu, pa sise, pa guzu itd itd. da bi ispunjavao uslove zaposlenja.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 624 times
A sto bih se ja ljutilaPasaga wrote:Moguce je,da je uvozno.Samo ako i ti tako mislis,velika je greska,u najgorem slucaju ne govoris posteno.Zagorka wrote:Ne mislim.To je jedan od americkih mitova(a mozda kod njih i ima toga).Kod nas nisam primijetila uopće da je neko prosao bolje u zivotu zbog boje ociju isl
NEMA LJUTIS.![]()
Dok sam dole bio,radio sam u velikoj firmi gdje je bilo mozda i do 300-400 zena,svake vrste![]()
One koje su imale tu srecu da Bog bude malo vise darezljiv prema njima,bile su na boljim radnim mjestima
imale vise respekta od drugih ,mada su jako slabo imale respekt prema istim.To su grubo zloupotrebljavale.
Nogice,guze,sike....sve je u igri.Bilo je mnogo strucnjaka medju tim zenama pa i muskim,ali fizicki nisu bili atraktivni.
U takvim slucajevima dolazi se do velikog mobinga,koje djeluje na cjeli kolektiv.
Ovo isto vazi i za musku populaciju.

Samo kazem da nisam nigdje primijetila(a radila sam i ja u firmi gedje je bilo cca 300 radnika,birvaktile)

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
Da sigurno da prolaze.. Nezaposleni uz CV , ne salju sliku bez razloga...to je samo jednan od primjera , a bezbroj jos drugihima da se ipak gleda na ljepotu , i da je jedan od prioriteta !
-
- Inventar foruma
Vecinom prolaze. Ponekad se nadje neko ko moja direktorica, ruzna ko saraf, koja ne zaposljava ni jednu bolju zenskicu.
Radim sa 35 grobova zbog nje

- Lanci
- Forum [Bot]
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 49 times
Sto ti je biti zavidan na ljepotuSpanac_113 wrote:Vecinom prolaze. Ponekad se nadje neko ko moja direktorica, ruzna ko saraf, koja ne zaposljava ni jednu bolju zenskicu.![]()

Ja mislim da ne..jer neznaci ako je osoba lijepa da za nju I postoji da bolje prodje u zivotu a za ove osobe koje nisu..za njih nema bolje buducnosti,nema smisla
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.
You know what I allow you to know.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13952 times
- Been thanked: 9626 times
meni je bolje da ne govorim nista ... 

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

-
- Inventar foruma
A zasto? Zato sto si namigusa i uvijek dobijes posoJulia-Klara wrote:meni je bolje da ne govorim nista ...

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13952 times
- Been thanked: 9626 times
veze ti nemasSpanac_113 wrote:A zasto? Zato sto si namigusa i uvijek dobijes posoJulia-Klara wrote:meni je bolje da ne govorim nista ...

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

-
- Inventar foruma
Julia-Klara wrote:veze ti nemasSpanac_113 wrote:A zasto? Zato sto si namigusa i uvijek dobijes posoJulia-Klara wrote:meni je bolje da ne govorim nista ...

vidio sam ti slikice, naj se pravit da nisi

-
Mozda ovo gore sto sam napisala ti djeluje zaJulia-Klara wrote:meni je bolje da ne govorim nista ...

Kod nas gdje radim, kada traze nove djevojke i dobiju nove kandidature od istih ,prije nego budu pozvane na razgovor glavni i odgovorni za to selekcionisu ih privo zbog izgleda , pa tek onda zbog radnog iskustva....Kazu , iskustvo se vremenom uci i dode do njega , a ljepota ne ..
Sve jasno govori, koliko ljepota igra ulogu za neka radna mjesta..