Ubodna rana u analni otvor: Još jedan slučaj silovanja pasa u Sarajevu!
U Sarajevu se desio još jedan u nizu težih slučajeva nasilja nad životinjama. Radi se o ponovnom slučaju silovanja psa.
Naime, na Alipašinom polju, u B - fazi, pronađena je kujica sa znacima zlostavljanja. Nakon veterinarskog pregleda, potvrđeno je da se radi o ubodnoj rani u analni otvor. "Nalaz je, zajedno sa prijavom, podnesen u Policijsku upravu Novi grad, gdje su rekli da su poslali svu potrebnu dokumentaciju u Tužilaštvo", naveli su za Radiosarajevo iz U. G. Avlijaneri.
"Ovo nije prvi put da se ovakvo nešto dešava. Prije tri godine je bio prvi put, kada je pas bio zlostavljan kišobranom i tada je prijavljeno policiji. Isti dječak je bio prijavljen još dva puta. Ja ne mogu reći da je i ovaj u pitanju isti dječak, jer ga nisam vidjela, ali sam ga jučer vidjela da se igra sa psom kojeg sam danas u lokvi krvi. Čula sam da je dječak mentalno zaostao i da su roditelji pokazali policiji sve potrebne papire o tome policiji kada su dolazili po njega prije tri godine. Te papire nisam lično vidjela, jer mi ih policija nije ustupila", izjavila je za Radiosarajevo Aida Kulenović iz udruženja Avlijaneri, koja je i našla psa.
Bez obzira radilo se o ovdje o navedenom dječaku ili nekom sasvim drugom, situacija je više nego zabrinjavajuća. Seksualno zlostavljanje nije nimalo bezazlena stvar, makar se radilo i o životinji. Danas je stradao pas, a sutra to vrlo lako može biti nečije dijete.
Izvor vijesti:
http://www.24sata.info/vijesti/bosna-i- ... z1iVhzYqz2