Nema smisla više ona izvlakuša "pa ovo je virtualno ,nije stvarno. Ja kad odem na of za mene ovo prestaje postojati" . Ne ,to nije tačno jer ne prestaje to biti dio našeg života i lažemo ako kažemo da mi zaboravimo sve kad odemo "of" i da nas se to više ne tiče i ne dotiče .
To je laž i mi to svi znamo
Virtuala je dio naših svakodnevnih razgovora ,prepliće se sa svim sferama našeg života ,od posla do intimnih trenutaka ,uvjek je tu . Svaki dan smo "prikopčani" satima i satima ,vezani smo i događaji iz virtualnog utječu na događaje iz nevirtualnog ,jer da kažem "realnog" to nebi imalo smisla pošto je i ovo dok vama pišem itekako realno i umanjivanje značaja toga je samo pokušaj da se napravi neka umjetna distanca ,koju smo eto u početku ulaska u ovaj virtualni svijet uzeli kao neko slabašno osiguranje ,da ako nam se desi nešto ružno možemo to obrisati . Ne možemo
Ima ljudi koji varaju sami sebe pa govore kako su oni to eto u stanju razdvojiti i da su skroz drugačiji u "real life" . Ne ,nisi ti drugačiji samo je ovdje drugačije i opuštenija komunikacija ali ti si uvjek ti
Mislim da je ova fraza "virtuala" poprimila novi oblik i da ta riječ kojom smo željeli opisati nešto što nije stvarno ,prerasla u nešto što je dio stvarnosti.
Šta vi mislite?
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)