Vedad Ibišević: "Vrijeme je bitno, pozivam sve ljude da se uključe u akciju!"

Početkom juna 2009. godine Amili Džinović, 23-godišnjoj studentici iz Tuzle dijagnostifikovan je Non-Hodgkin limfom (izuzetno agresivno - maligno oboljenje krvi) i za tu vrstu bolesti izlječenje je moguće jedino transplantacijom koštane srži koja se može uraditi samo van granica BiH.
Ibišević nije ostao ravnodušan na jednu ovakvu priču, te je kroz projekat Dijete BiH i uz pomoć Bingo marketa odlučio da uključi u prikupljanje sredstava neophodnih za liječenje Amile. Bingo je osigurao donaciju od 7.500 KM otkupljivanjem replika znojnica Dijete BiH, a Ibišević je odlučio učestvovati u potpisivanju replika koje će se moći kupiti u Bingo marketima, prenosi Reprezentacija.net.
"Prva ideja bila je da se uključim u ovu akciju, ali ne javno. Međutim, sa ljudima iz projekta Dijete BiH dogovorio sam da organizujemo akciju kojom ćemo i ostale ljude animirati da se uključe u ovaj projekat. Smisao akcije je da pozovemo što više ljudi i da se skupi što više novca. Vrijeme je bitno u svemu, jer je do januara potrebno skupiti oko 100.000 KM", poručio je Ibišević.
Naš reprezentativac uključen je u još nekoliko humanih misija.
"Moje životno iskustvo potaklo me na to. Za vikend sam se malo iznervirao zato što nismo pobijedili, ali brzo shvatiš da ima i važniji stvari od fudbala. Bitna je želja, a vremena se uvijek može naći. Danas sam dobio slobodan dan u klubu, ali večeras moram biti u Njemačkoj", rekao je Ibišević.
Naš reprezentativac ostvarnuo se i na svoje nastupe u Hoffenheimu, te sumirao polusezonu koja će biti okončana narednog vikenda.
"Zadovoljan sam, na treningu zabijam, ide mi dobro, ali to se ne vidi na utakmicama. Uvijek može bolje i trudim se da budem bolji. Što se tiče rezultata Hoffenheima ne možemo biti zadoljvni. Izgubili smo desetak bodova u posljednjim sekundama utakmica. Moramo poraditi na tome", rekao je Ibišević.
Treba naglasiti da je Ibišević uključen i u rad fondacije Wings for Life, koju su prije dvije godine osnovali legenda moto sporta Hajnc Kinigadner i Ditrih Matešić, a koja okuplja neke od najistaknutijih svjetskih naučnika s ciljem neposrednog analiziranja problema i razvijanju strategije za izliječenje povreda kičmene moždine.
"Nije pitanje da li je moguće naći djelotvorne tretmane i lijekove, već kada", moto je ove fondacije.
Palac gore