Nespretnosti, ozljede, rane i ubodi, sjekire i noževi

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Nespretnosti, ozljede, rane i ubodi, sjekire i noževi

Post by niska grana » 18 Sep 2012, 21:12

Kako stojite po pitanju samozljeđivanja (naravno nenamjernog i slučajnog)?

Image

Lično mislim da sam poprilično nadaren kada je ta disciplina u pitanju.

Ni sam ne znam koliko sam puta zbog svoje neproporcionalne građe glavom odalamio od dio tramvaja gdje stoji ona sijalica prilikom izlaska, uz naravno tihi i mučni smijeh pokojeg prisutnog putnika što mi je još više uljepšalo ugođaj, kotrljao se ili klizio niz šumske padine kao klada sve do potoka i u oko bio ošinut granom koju je sapatnik koji korača ispred mene savio da može proći.

Što se tiče ozljeda iz kućne radinosti, vrhunac je bio kad sam urlajući od smijeha tobože bježao od malog rođaka koji me ganjao s bokalom vode, da bih se potom okliznuo i završio na Koševu, gdje mi je ljubazna sestra zamotavala glavu i da mi skrene pažnju s moje boli i mentalnog problema, ispitivala volim li Miki Mausa i koji mi je crtani najdraži....

Mikrofon koji žudi za glupim i trapavim anegdotama u cjelosti je vaš :oo
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.

dacina_curica

Re: Nespretnosti, ozljede, rane i ubodi, sjekire i noževi

Post by dacina_curica » 18 Sep 2012, 21:14

Heidi, smijem li ja pisati na ovoj temi? :valja

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 18 Sep 2012, 21:15

ko stvorena za tebe :valja
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 28 times
Been thanked: 694 times

Post by Sibila » 18 Sep 2012, 21:38

super tema :oo

ja istiskujem lice ? jel to samoozljeđivanje :ooo

mene hoce zimske ozljede........padovi...... :D.
davno jednom na vrhu jedne poledjene mahale stojim sa kasetama iz videoteke ( krenula da vratim) i kontam strmo je , led....razvalicu se...ali jbg to je najkraci put. I krenem i odmah se okliznem i padnem ............a one kasete leteeeeeeeee niz poledicu. Ustanem..iz dlana mi krvari........i to pukotina prava......rez :ooo
Sta cu ? kasete odletile.........sidjem nekako....izvadim neku maramicu koristenu i pokrijem to ......pokupim jebene kasete i vratim ih..
Elem...odvedu me na kosevo.........mora se sit rana.I pitaju me sta je bilo ...ja ispircam ........ne vjeruju da sam na ledu toliko razrezala ruku :maja ..............bolilo pravo......

Sljedeca zima............da skratim.............krenula na poso....cim sam izasla padnem.....dok sam dosla do firme jos jednom. Dodjem ,kolegica kaze hajd odleti ( cuj odleti po onom ledu ) do banke pa da pijemo kafu. Odletim :ooo ja i pri povratku padem opet i...........ne ustanem....lezim i gledam ne mogu da vjerujem ........kad meni iznad glave lik nadvio se igovori na engleskom ono jesam li ok..........kaze i ja sam malopije pao.................jedva se dovucem u firmu.
Doceka me kafa......................sjecam se dobro.............pijem je i zapalila........a suze mi niz lice od muke :ooo

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi » 18 Sep 2012, 21:42

oh, boze :plavi

:grle

ja se sva isjecem kad kuham :D.

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja » 18 Sep 2012, 22:09

niska grana wrote:gdje mi je ljubazna sestra zamotavala glavu i da mi skrene pažnju s moje boli i mentalnog problema, ispitivala volim li Miki Mausa i koji mi je crtani najdraži....
:ljut rospija :zao

Jednom sam lupila čelom od poluotvorena vrata, znači poprijeko... ne želim nikom da osjeti tu bol. Takodje u saobraćajni znak, ali ga nisam oštetila :ooo
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

dacina_curica

Post by dacina_curica » 18 Sep 2012, 23:32

Mama kaze da bih se svaki dan na putu od nase do majkine kuce (il' obrnuto) sroljala makar 2-3 puta s trotoara...vazda krvavih koljena tj. dokoljenica hodala :plavi

Sa tri godine! buraz (4 godine stariji) nagovori mene i rodicu da se nasminkamo k'o klovnovi i skacemo po ogledalu!!! Rezultat: ogledalo 1 - daca 0 i komad ogledala kroz nogu...Oziljak - prisutan...

U cetvrtom osnovne me buraz posalje u knjizaru (odmah na kraju stepenica uz nasu kucu) da mu kupim svesku i sroljam se s vrha (kamenih) stepenica. Posto ja takoreci uopste nemam osjecaja za fizicku bol, ustanem, otresem prasinu s pantalona, pogledam malo krvavo koljeno ali nije to nista, i nastavim dalje...Odem u skolu (poslijepodnevna nastava) i slomim (tj. dokusurim) koljeno na fizickom. :plavi Drugovi Pedja i Dino me donijeli kuci (srecom nije u meni bilo vise kila neg' u jednoj vreci krompira :ooo).

Sa 14-ak godina skocim s mola i razbijem (tj. sastruzem) glavushu...

Sa nekih 16-17 godina svadjam se s burazom i u ruci drzim (staklenu) flasu mineralne...Ja trcim u sobu za njim, on zatvori (staklena) vrata, ja proletim kroz vrata, prvo ruka s flasom pa onda ja za njom...oziljak - naravno!

Sa 20 (jedva) druga godina faksa, prakticni semestar, radim na gradilistu, izljevamo kuciste za lift, skliznem i bubnem na dno (na frisko postavljenu celicnu armaturu) :plavi Hajd' sto sam se ugruhala, al' sto sam Svabama sHebala dan posla. :plavi

Sa 29 (ovo stvarno postaje blamaza svoje vrste :plavi) preletim preko bicikla (naglo zakocila) i sroljam se u sljunak. Puna noga sljunka, sjednem na bicikl i odvezem se jos nekih 3 km do auta a krv frca li frca iz noge. :plavi Rezultat: infekcija i 2 sedmice antibiotika + oziljak za zivota...

Sa 32 sletim sa stepenica (sa djetetom u narucju :sok), izvalim koljeno iz casice, potrgam ligamente i slomim trticnu kost...Nagrada = reuma i sve sto uz to ide...

Par mjeseci kasnije, raspremam po kuci, stavim svjecnjak na krevet da obrisem prasinu na komodi, svjecnjak se odkotrlja s kreveta i onaj siljak mi probode stopalo. :plavi

ne mogu vise, sramota je stvarno :plavi

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8477 times
Been thanked: 5174 times

Post by Mister No » 18 Sep 2012, 23:34

Kud ćes dalje, vec si dogurala do 40-te... :oo
The Dark Side Of The Forum...

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi » 18 Sep 2012, 23:36

dacina_curica wrote: Par mjeseci kasnije, raspremam po kuci, stavim svjecnjak na krevet da obrisem prasinu na komodi, svjecnjak se odkotrlja s kreveta i onaj siljak mi probode stopalo. :plavi

sta da radim s tobom zenooo :plavi :plavi :plavi

dacina_curica

Post by dacina_curica » 18 Sep 2012, 23:37

Mister No wrote:Kud ćes dalje, vec si dogurala do 40-te... :oo
Matori :klara Imam jos malo fore (da polomim jos sta/koga :ooo) do 40-e :oo

Mister No

Post by Mister No » 18 Sep 2012, 23:38

Heidi wrote:
dacina_curica wrote: Par mjeseci kasnije, raspremam po kuci, stavim svjecnjak na krevet da obrisem prasinu na komodi, svjecnjak se odkotrlja s kreveta i onaj siljak mi probode stopalo. :plavi

sta da radim s tobom zenooo :plavi :plavi :plavi
:sex :sex :sex :sex :sex :sex :sex :sex tooooooooooooooooooooo :D. :D.

dacina_curica

Post by dacina_curica » 18 Sep 2012, 23:40

Heidi wrote:sta da radim s tobom zenooo :plavi :plavi :plavi
Vidis li ti koliko je mojih ozljeda direktno povezano sa dajdzom? :ljut Uradi nesto :oo :plavi

Mister No

Post by Mister No » 18 Sep 2012, 23:41

dacina_curica wrote:
Heidi wrote:sta da radim s tobom zenooo :plavi :plavi :plavi
Vidis li ti koliko je mojih ozljeda direktno povezano sa dajdzom? :ljut Uradi nesto :oo :plavi
Neću nista da kažem... :oo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9033 times
Been thanked: 10742 times

Post by Krokodil Behko » 20 Sep 2012, 15:51

Problem je u tome, što ja nisam nespretan :D
Medjutim čak se i nindjama desi poneki trenutak nepažnje. Tako je i meni paketić parketa pao na nogu. Rezultat - polomljen palac. ja skinuo patiku i čarapu i vidim ve pomodrilo.
Ali ni pomislio nisam da sam polomio prst. To sam shvatio tek uveče kad mi je oteklo
cijelo stopalo.

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 11 Mar 2013, 14:25

Ja mislim da sam prvak u gluposti kad je u pitanju samoozlijedjivanje.
Nikada prije nisam voljela jabuke i nesto mi naumpadne tu noc, odem do kuhinje uzmem jabuku, noz i tanjiric na koji cu ogliti jabuku. Idem sjesti za komp pa cu jesti.Idem prema sobi, u jednoj ruci tanjir i jabuka u drugoj noz. Zasvrbi me potiljak, a ja da se pocesem i onom rukom u kojoj je bio noz. Zbodem se u potiljak. Srecom malo samo, povrsinski.
Kontam poslije, zamisli da sam se ubila, to bi bilo samoubistvo iz zasjede :plavi

a redovno skrenem ranije pa se omlatim od stok vrata :cudi
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2207 times

Post by Calla » 11 Mar 2013, 14:35

nedelja ujutro zalijevam cvjece opazim jednu staklenu vazu u kojoj orhideje vise ne iznicu dzaba ja zalivamm,,
,,pronadem tic iz druge saksije i sklonim staklenu saksiju operem je nabacim kamencica i nove zemlje onaj novi tic presadim u staklenu saksiju i onako kada je sve bilo gotovo uhvatim rukom za staklenu saksiju i podignem je na prozor u tom trenutku od tezine nove zemlje i kamencica se otkine komad stakla od saksije i rasjece mi podobro palac i srednji prst,,uhhsss kako sam psovala,,
zar bas takva ozljeda na kraju posla !!!!
manji prst obavezno polupam od cose kreveta !!!

mada dacinu zasigurno ne moze nitko prestignuti ,,(kako si me nasmijala ) Dacinaaa:ok
a i ovaj vrsak noza na potiljku od Nele :plavi
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

dacina_curica

Post by dacina_curica » 11 Mar 2013, 14:52

Nela :plavi

Jaoooo ja sam skolskom drugu tako zabila olovku u glavu...onu mehanicku, Rotringovu :valja Sjedimo na casu, nastavnik nesto melje, niko ga ne slusa te se mi raspricali, ja se (po obicaju) razmahala i u jednom momentu nema olovke u ruci a moj kolega ciknu k'o curica. Okrenem se i imam sta i vidjeti - olovka mu landara iz obrve :grana Ajme, mogla sam mu oko iskopati :sok

Calla :pusa ovo se jednom ovako radja. :grana
Ja se vise na ovoj temi ne smijem javiti....a imam sinocnu za prijavu :grana

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 11 Mar 2013, 15:00

na poslu otisla u wc da operem ruke, uzmem papir da ih posusim i ispadne mi, sagnem se da ga uzmem i bacim kantu i iz sve snage glavom od policu iznad umivaonika. Kako sam udarila tako sam se uspravila i pala na dupe. Ostalo udubljnje, srecom kosa ga pokriva.

Zvoni mi kucni telefon i ne znam gdje sam ga ostavila, zatrcim se iz sobe i nogom, prstima zakacim za plakar u hodniku. Slomljen prst, noga crna i oteknuta, a ja nijedne jedine ravne cipele nisam imala obuti, doktoru sam u januaru isla u papucama :oo
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 12 Mar 2013, 02:09

prije tri, cetiri godine sam se bas hebeno ozljedio. krenuo sam iz ostave na kojoj su aluminijska vrata. otvaraju se prema vani. tako da dobar dio vrata strsi iznad stepenica kad se sirom otvore. a ispod su na coskovima jako ostra. nemaju neku zastitu. hiljadu puta sam izlazio iz ostave zatvarajuci vrata za sobom jednom rukom, a da se nista ne desi. ono samo ih zafijucem. medjutim, taj put sam spustajuci se niz stepenice zakacio zadnjim dijelom lijeve noge (vise pete) za sami cosak vrata i dooooooobroo je (uzduz) rasparao. imao sam osjecaj kao da mi je to neko nozem uradio. kako gadan osjecaj :lupa :bua
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9033 times
Been thanked: 10742 times

Post by Krokodil Behko » 06 Feb 2016, 21:25

Novi ožiljak, na desnom malom prstu, pri korijenu.
Stavio (povelike) komade stakla u kesu i pošao da iznesem. Kesa se u ruci uvrne i posiječe me pošteno.
Mala posjekotina, a lila krv iz nje dva sata :lupa
Jučer novi uboj na jagodici velikog prsta, na lijevoj ruci. Zapravo, kombinacija posjekotine i uboja od nekog triješća u šupi. Ko da se stari, pa refleksi sve sporiji i sporiji.

Post Reply

Return to “Drustvo”