Kada neki casopis napravi lustu"najbolji" bez obzira o cemu se radi, to ni iz daleka ne oslikava pravo stanje stvari...
Pitanje ko je nabolji gitarista, nije ni malo lako. Mislim da ne postoji "najbolji".
Kao sto znate postoje razni muzicki pravci, pa cak i da se naprave podele po pravcim, ni onda se ne bi svi slozili oko onog "pravog".
Evo ja cu navesti nekoliko onih za koje ja smatram da su napravili neki pomak ili odredili pravce na koje ce se oslanjati generacije koje su dolazile iza njih.
Dakle govorimo o gitaristima danasnjice. Izostavljam ljude koji se smatraju zacetnicima poput legendi: Fernando Sor, Francisco Tárrega itd...
1. Django Rajnhart - covek koji je stvarno bio osnova bar sto se tice jazz i swing muzike
2. Jimi Hendrix - majstor gitare, gospodar blues skale, osoba neverovatnog senzibiliteta, neko ko je mogu slobodno reci, nedostizan i danas.
3. Manitas De Plata - koji se smatra kraljem flamenka
4. Ritchie Blackmore - njegove solo deonice ce ostati upisane u anale rock muzike
5. Yngwie Malmsteen - virtuoz i kompozitor koji se oslanjao na J.S. Bash-a
Ovo je samo neki, onako na prvu, hronoloski izbor, sto ne znaci da drugi nisu dobri i da ih ne treba uvrstiti u ekipu vrhunskih. Naravno kao i svaka osoba koja ima izgradjen odredjen ukus, ja se necu sloziti sa gornjom listom, kao sto se neko nece sloziti sa ovom mojom ali ...kao sto kaze ona stara " O ukusima ne treba raspravljati"...
Ja bih samo dodao: Ukuse treba vaspitavati.
Last edited by
pparadiso™ on 28 Aug 2013, 13:09, edited 1 time in total.
Nikad ne raspravljaj sa budalom. Prvo ce te spustiti na svoj nivo, a onda ce te dobiti na iskustvo!