cini mi se da je empatija usko povezana sa ovim dvjema temama, o popustljivosti i komunikaciji...
po meni jedna od najdragocjenijih ljudksih osobina i mislim da je vazna u svim drustvenim sverama.
covjek sa zdravom dozom empatije ce biti odlican partner, jer moze shvatiti i postupke i osjecaje a i reakcije svog partnera.
bice dobar roditelj. i na poslovnom polju neko ako neko imamo "njuh" za ono sto trziste trazi imace uspjeha... i da ne nabrajam dalje... kao sto rekoh, po meni je to jako vazna osobina...
kakvi ste vi na tom polju... ja moram priznat da mene moja empatija izjeba (da se najjednostavije izrazim), kad je privatni zivot u pitanju... ako su djeca u pitanju i hoce da im se nesto kupi, npr. iphon, ja kontam odmah, kako bi ja da sam u njihovim godinama - i leti kupi... ako dijete hoce da odgleda film - opet ista prica. ujutru izlazimo nepocesljani iz kuce
e kad je poso u pitanju, tu je vec druga prica.. tu ne bi svoju sposobnost da osajcujem onog drugog nikad mijenjala... makar mi je tu bog dao da sam maher... moram priznat da znam bit itekako zajebana i ostra a i slatkica slatka- sve zavisno od toga kako sam procjenila da kod onog preko puta prolazi.. i sto je super, u toj se procjeni rijetko prevarim...
a privatno, kako reko, katastrofa koliko me ta empatija ishandri...