Zlatokosa kvadrat Pluton

Moderator: Krokodil Behko
nesh ti svjedocit nicemuTigris wrote:svjedocit cemo novoj eri ovih superbogatih koji ce imati love da razervisu mjesto u tim spejsatlovima koji ce ih prebaciti gore.....)a i ...valja im po komad zemlje kupiti) .................kada ovdje nastane apokalipsa i sva ostala sranja .
...neće onaaa niđeJulia-Klara wrote:nesh ti svjedocit nicemuTigris wrote:svjedocit cemo novoj eri ovih superbogatih koji ce imati love da razervisu mjesto u tim spejsatlovima koji ce ih prebaciti gore.....)a i ...valja im po komad zemlje kupiti) .................kada ovdje nastane apokalipsa i sva ostala sranja .
Jednom vjerujem da svakako hoće...tehnologija progresivno napreduje pa ni te udaljenosti u svjetlosnim godinama neće biti nepremostive...no teško za naših generacija..Julia-Klara wrote:ma nec eni docekat da se pocne naseljavat,ali to odmah neke teorije zavjere ...Tigris ko Tigris
Heidi wrote:I ako bude nudila uslove za zivot, mi obicni smrtnici tamo necemo ni primirisati.
Mi smo u ulozi pokusnih kunica za atomsku bombu
Rekorder u brzini do sada je letjelica Juno koja je dostizala brzinu od oko 253000km/h,Krokodil Behko wrote:pa poslije nekih 600-700 godina, tvoj će DNK aterirati na tu planetu
Prije letjelice Juno, rekord je držao New horizonts, ako se ne varam.Bla wrote:Pa evo, i sam si rekao.Krokodil Behko wrote:pa poslije nekih 600-700 godina, tvoj će DNK aterirati na tu planetu
Rekorder u brzini do sada je letjelica Juno koja je dostizala brzinu od oko 253000km/h,
a sljedeće godine je u planu slanje jedne prema Suncu koja bi trebala da dostigne nekih 724000km/h.
Pa jesi ti u pravu, samo što ja ipak govorim o principu napretka tehnologije.Melek wrote:Zavisi dosta i do izabranog cilja. Spucati do mjeseca 201km/s kad je udaljenost do njega max 406 000 km bi bilo malo onako.. Prvo treba dostici tu brzinu, to se moze tek kad se odvoji od zemljine gravitacije. A onda treba i prikociti u Mjesecevu orbitu, za sve to treba energija, tako da sto se te brzine putovanja prema Mjesecu tice to je, barem po meni, vise stvar izbora nego tehnoloskog dometa. Putovanje prema Suncu je vjerovatno kombinacija aktivnih motora koji konstantno rade i proizvode akceleraciju ali isto tako i Sunceve gravitacije. Sad ne znam koliko su se motori usavrsili, ima li tu mjesta za nuklearni reaktor (kolicina ulozene energije spram mase goriva - jedna je stvar kad ti treba gorivo plus kiseonik koji su i teski i glomazni i brzo se trose a druga kad imas male kolicine nuklearnog goriva koje je daleko efektivnije, ili nesto trece..)
Haj' znadni...
Ma zamisliMelek wrote:Zavisi dosta i do izabranog cilja. . Prvo treba dostici tu brzinu, to se moze tek kad se odvoji od zemljine gravitacije.
Opet te faca naka retardacija ?!?posmatrac wrote:Ma zamisliMelek wrote:Zavisi dosta i do izabranog cilja. . Prvo treba dostici tu brzinu, to se moze tek kad se odvoji od zemljine gravitacije.
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 4 guests