Tračanje
Moderator: VIP
Tračanje
Zasto vam tracanje ubija dusu:
Kada tracate o drugima, pozivate sve ostale da tracaju o vama.
Tracanje povrijedjuje. Tracanje je prazna prica, ustvari jezik koji se razmjenjuje medju osobama koje u sustini nisu vazne. Tracanje je gorivo koje koje hrani ego, lomi srca i nikada vas nece pomjeriti za stepenicu vise.
Olovka je jaca od maca. Rijeci mogu "isjeci" osobu na komadice i ostaviti ih tako da pate. Kada osoba izmisli trac samo kako bi povrijedila drugu osobu, urusila porodicu, dom, ili da nekoga ucini bezznacajnim, ona postaje verbalni "bully".
Da li ste vi osoba s kojom trac prestaje, tj. ona koja kada ga saslusa, zaboravi na isti i ne ponavlja ga ili ste pak ona koja isti zapocinje, prenosi ili ceka u kutku, smijeseci se i trljajuci ruke?
Da li je tracanje uglavnom "osobina" zenskog spola? Zasto jeste ili nije?
Kada tracate o drugima, pozivate sve ostale da tracaju o vama.
Tracanje povrijedjuje. Tracanje je prazna prica, ustvari jezik koji se razmjenjuje medju osobama koje u sustini nisu vazne. Tracanje je gorivo koje koje hrani ego, lomi srca i nikada vas nece pomjeriti za stepenicu vise.
Olovka je jaca od maca. Rijeci mogu "isjeci" osobu na komadice i ostaviti ih tako da pate. Kada osoba izmisli trac samo kako bi povrijedila drugu osobu, urusila porodicu, dom, ili da nekoga ucini bezznacajnim, ona postaje verbalni "bully".
Da li ste vi osoba s kojom trac prestaje, tj. ona koja kada ga saslusa, zaboravi na isti i ne ponavlja ga ili ste pak ona koja isti zapocinje, prenosi ili ceka u kutku, smijeseci se i trljajuci ruke?
Da li je tracanje uglavnom "osobina" zenskog spola? Zasto jeste ili nije?
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
- Status: Offline
Re: Tracanje
ja mislim da su muski tracevi zlonamjerniji i tezi, nego zenski... najgore tracevi koje sam cula do sad, i o sebi i o drugima, sirili su upravo muskarci...
ja necu za sebe tvrdit da sam svetica i da samnom trac prestaje. ja uglavnom kazem ono sto mislim i ono sto kazem iza necijih ledja, znaci moje misljenje o nekome, je ono sto bi mu u oci rekla... ono sto ne volim i ne radim, je sirenje prica o nekome. nije bitno da li su to izmisljene ili istinite price, neke stvari se ne trebaju siriti... ako je nesto manje opasno, saslusacu onog ko traca a ako je nesto opasno, sto bi nekome moglo naskoditi u familijarnom ili poslovnom smislu, onda kazem tom sto traca, da prekine sa takvim pricama...
ako je objekat traca meni neko jako blizak, a trac tezak i moglo bi ga kostat sirenje tog traca, onda cu ga upozorit kakve price kruze
ja necu za sebe tvrdit da sam svetica i da samnom trac prestaje. ja uglavnom kazem ono sto mislim i ono sto kazem iza necijih ledja, znaci moje misljenje o nekome, je ono sto bi mu u oci rekla... ono sto ne volim i ne radim, je sirenje prica o nekome. nije bitno da li su to izmisljene ili istinite price, neke stvari se ne trebaju siriti... ako je nesto manje opasno, saslusacu onog ko traca a ako je nesto opasno, sto bi nekome moglo naskoditi u familijarnom ili poslovnom smislu, onda kazem tom sto traca, da prekine sa takvim pricama...
ako je objekat traca meni neko jako blizak, a trac tezak i moglo bi ga kostat sirenje tog traca, onda cu ga upozorit kakve price kruze
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7416 times
- Been thanked: 17237 times
- Status: Online
Sad će svi reći kako nikad ne tračaju, kako im svi svašta pričaju, a oni to drže u sebi. Truba 
Nema osobe koja nikad nije tračala i mislim da previše pridajemo značaj tom traču. Nije to ništa aman opasno. Jeste ružno, ali nije sad neki veliki problem.
Po mom mišljenju postoje dvije vrste trača. Prvi, koji ponekad i sama upražnjavam je čista razmjena informacija uz pooooonekad neki posprdni komentar. Znači tračevi između sestara, prijateljica, komšinica koji ne štete puno.
Drugi trač je zlonamjerni trač tj trač koji se širi kako bi se naudilo predmetu trača. Npr širiš neku priču u firmi o kolegici s namjerom da joj naštetiš, tipa....kažeš da se kurva sa šefom i da je zato dobila premještaj na bolje mjesto, ili vidiš oženjenog tipa negdje s nekom curom i počneš okolo pričati da se švalera itd. To su opasni tračevi i takve ne samo da ne prenosim nego ih ne želim ni čuti, a kad ih ipak čujem stanem u odbranu osobe o kojoj se trača.

Nema osobe koja nikad nije tračala i mislim da previše pridajemo značaj tom traču. Nije to ništa aman opasno. Jeste ružno, ali nije sad neki veliki problem.
Po mom mišljenju postoje dvije vrste trača. Prvi, koji ponekad i sama upražnjavam je čista razmjena informacija uz pooooonekad neki posprdni komentar. Znači tračevi između sestara, prijateljica, komšinica koji ne štete puno.
Drugi trač je zlonamjerni trač tj trač koji se širi kako bi se naudilo predmetu trača. Npr širiš neku priču u firmi o kolegici s namjerom da joj naštetiš, tipa....kažeš da se kurva sa šefom i da je zato dobila premještaj na bolje mjesto, ili vidiš oženjenog tipa negdje s nekom curom i počneš okolo pričati da se švalera itd. To su opasni tračevi i takve ne samo da ne prenosim nego ih ne želim ni čuti, a kad ih ipak čujem stanem u odbranu osobe o kojoj se trača.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8570 times
- Been thanked: 5304 times
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3848 times
- Been thanked: 2891 times
jes,nama muskima....Mister No wrote:Meni trač na jedno uho uđe, a na usta izađe

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8570 times
- Been thanked: 5304 times
Istina je da je ne prenosim doslovno. Ne mogu izdržat a da ono malo ne dodamPasaga wrote:jes,nama muskima....Mister No wrote:Meni trač na jedno uho uđe, a na usta izađe

The Dark Side Of The Forum...
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
o tracu mislim isto kao maja. razmjena onih bezazlenih i podnesem sportski kad sam i 'zrtva' istih. nista strasno.
sve ostalo mi je odvratno i znam cesto opomenuti ako neko u mom prisustvu iznosi lose stvari o osobama koje nisu tu. tesko ti se ako neko zaplace zbog tvojih rijeci....tezak grijeh je to.
muskarci su vece i zlocudnije tracare.
sve ostalo mi je odvratno i znam cesto opomenuti ako neko u mom prisustvu iznosi lose stvari o osobama koje nisu tu. tesko ti se ako neko zaplace zbog tvojih rijeci....tezak grijeh je to.
muskarci su vece i zlocudnije tracare.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Heidi
- Forum [Bot]
jeste
samo sto i to nazivate sportom
kao i sve ostalo...ahaaaM 

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3848 times
- Been thanked: 2891 times
Heidi wrote:jestesamo sto i to nazivate sportom
kao i sve ostalo...ahaaaM

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2207 times
Nicoo,, tabane pruzam,,
a bjezim od traceva.. intenzivno ignoriram ih ,,preskacem bilo kakav komentar na nesto sto ne znam 100%,
ostajem suzdrzana i mjenjam pod obavezno temu ,,
trac je zbilja posvrstan u zabavu niskih strasti dozirajte ga u jako malim kolicinama sve ostale kolicine opijaju i prave ovisnima ,,
a bjezim od traceva.. intenzivno ignoriram ih ,,preskacem bilo kakav komentar na nesto sto ne znam 100%,
ostajem suzdrzana i mjenjam pod obavezno temu ,,
trac je zbilja posvrstan u zabavu niskih strasti dozirajte ga u jako malim kolicinama sve ostale kolicine opijaju i prave ovisnima ,,
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Heidi
- Forum [Bot]
nico wrote: jo jo, ovako s pegle na peglu
a ona s kave na kavu, je li?
os da ti i tabane izmasiram
[ytube][/ytube]
Izet zivcho

- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2207 times
Nico jesi ti ono gnjecenje,, istrenirao dobro kod Heidi ..??

Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9138 times
- Been thanked: 10852 times
Ogovaranje je kao ruž: Nalazi se na usnama svih žena!

Kažu da je ogovaranje kao ruž: nalazi se na usnama svih žena. Ali koje žene? Najviše ogovaraju muškarci, tvrdi jedna američka studija, po kojoj on na to potroši 76 minuta dnevno, bilo na pauzi za ručak, bilo poslije posla, a ona samo 52 minute. Ali što bi svijet bez ogovaranja i trača? O čemu biste klepetali u uredu? O čemu biste šušketali s prijateljicama na subotnjoj kavici? Što biste čitali u novinama? Kako bi izgledala politika? Što bi radili ubogi suci i koga bi osuđivali zbog nanošenja duševnih boli? Da nije kleveta i laži, što bismo s celebrityjima, zvijezdama i slavnima kojima je to dio posla?
Zavidna brzina
Zahvaljujući internetu, traču je dovoljna minuta da obiđe svijet.
Zamislite svijet bez ogovaranja i trača. O čemu biste raspravljali u uredu? O čemu biste razgovarali s prijateljicama na subotnjoj kavici? Što biste čitali u novinama? Kada bi sve činjenice bile provjerene i ne bi dolazile iz izvora koji želi ostati anoniman i kada bi se zabranile riječi 'navodno', 'čuje se' i 'nagađa se', ne bi bilo senzacionalističkih tema zbog kojih ih kupujemo. Ne bi bilo ni ispravki pisanih mikroskopskim slovima, nakon čega trač ostaje vječna mrlja na otračanom, jer u narodu vrijedi da u svakom traču ima pola istine.
Seoskim babama osušila bi se usta. Kada ne bi bilo tračeva, celebrityji, zvijezde i slavni bili bi dosadni kao i mi sami, a onda ne bi bili celebrityji, zvijezde i slavni. Zato im ne zamjerite ako sami lansiraju trač o sebi, jer trač je, kažu oni, dio njihove profesije. Gore od toga što vas tračaju samo je to da vas nitko ne trača, rekao bi O. Wilde.
Tračanje - liječenje frustracija
Oscar Wilde:
'Gore od toga što vas tračaju samo je to da vas nitko ne trača.'
Ogovaranje je zapravo usporedba vas s drugima, jer se pretpostavlja da se ono zbog čega osuđujete drugoga ne odnosi na vas. Ako tračate kolegicu zbog očijukanja na poslu, pretpostavlja se da ste vi bezgrešni. Jeste li? Ili je to vaš obrambeni mehanizam, liječenje frustracije, ispušni ventil koji usput zna pokazati na čemu zavidite nekome drugome. I pazite, tko s vama ogovara, ogovarat će i vas, kaže turska poslovica.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 624 times
Re: Ogovaranje je kao ruž: Nalazi se na usnama svih žena!
Istina je. Muškarci tračaju više od žena!
Oni nas šišaju za čak 16 minuta, a u deset dana na tračanje potroše 160 minuta. Tako su pokazala istraživanja čiji rezultati nedvojbeno demanitraju uvriježeno mišljenje da su žene najveći glasnici skandala
'Jesi vidio onu iz arhive? Jučer smo bili vani, trebao si vidjeti.... Uh, došla je ona seksi ženska ispred kantine. Imala je ....'
Čak je 31 posto muškaraca sretnije dok trača s partnericom nego li tijekom seksa, trećina ih je najsretnija dok trača na poslu, a više od polovice ispitanih ustvrdilo je kako im brbljanje s kolegama na poslu pruža osjećaj da su dio ekipe
Da, da, tako tračaju muškarci, a ne biste vjerovali - oni tračaju čak i više od žena. Istraživanje koje je provela tvrtka onepoll.com pokazalo da je muškarci tračaju oko 76 minuta dnevno, a žene 16 minuta manje - 52 minute.
Osim toga, muškarci tračaju uglavnom na svojim radnim mjestima, dok se žene toj ugodnoj razbibrigi posvećuju u svom domu.
Na listi top tema o kojima muškarci najviše tračaju su događaji s izlazaka odnosno pijanim prijateljima, te komentiranje zgodnih kolegica.
Žene također vole pričati od drugim ženama, seks drugih ljudi i višku kilograma.
Zanimljiv je podatak i kako je čak 31 posto muškaraca sretnije dok trača s partnericom nego li tijekom seksa, trećina ih je najsretnija dok trača na poslu, a više od polovice ispitanih ustvrdilo je kako im brbljanje s kolegama na poslu pruža osjećaj da su dio ekipe.
- Uvriježeno je mišljenje žene uglavnom šire glasine i tračeve, no pokazalo se da to jednakim, pa čak i većim žarom čine i muškarci. Oni vole 'velike' vijesti i žele biti u centru pažnje, kazao je glasnogovornik tvrtke.
Žene vole tračati o slavnima, filmovima i serijama i nisu toliko usredotočene na političke teme ili vladu. Obožavaju pričati o vezama, kako o svojim, tako i o tuđim, a više od polovice žena otkrilo je kako s prijateljicama otvoreno razgovaraju o privatnom životu.
eh,evo ti qita,da izvinu pristojni forumaši
Oni nas šišaju za čak 16 minuta, a u deset dana na tračanje potroše 160 minuta. Tako su pokazala istraživanja čiji rezultati nedvojbeno demanitraju uvriježeno mišljenje da su žene najveći glasnici skandala
'Jesi vidio onu iz arhive? Jučer smo bili vani, trebao si vidjeti.... Uh, došla je ona seksi ženska ispred kantine. Imala je ....'
Čak je 31 posto muškaraca sretnije dok trača s partnericom nego li tijekom seksa, trećina ih je najsretnija dok trača na poslu, a više od polovice ispitanih ustvrdilo je kako im brbljanje s kolegama na poslu pruža osjećaj da su dio ekipe
Da, da, tako tračaju muškarci, a ne biste vjerovali - oni tračaju čak i više od žena. Istraživanje koje je provela tvrtka onepoll.com pokazalo da je muškarci tračaju oko 76 minuta dnevno, a žene 16 minuta manje - 52 minute.
Osim toga, muškarci tračaju uglavnom na svojim radnim mjestima, dok se žene toj ugodnoj razbibrigi posvećuju u svom domu.
Na listi top tema o kojima muškarci najviše tračaju su događaji s izlazaka odnosno pijanim prijateljima, te komentiranje zgodnih kolegica.
Žene također vole pričati od drugim ženama, seks drugih ljudi i višku kilograma.
Zanimljiv je podatak i kako je čak 31 posto muškaraca sretnije dok trača s partnericom nego li tijekom seksa, trećina ih je najsretnija dok trača na poslu, a više od polovice ispitanih ustvrdilo je kako im brbljanje s kolegama na poslu pruža osjećaj da su dio ekipe.
- Uvriježeno je mišljenje žene uglavnom šire glasine i tračeve, no pokazalo se da to jednakim, pa čak i većim žarom čine i muškarci. Oni vole 'velike' vijesti i žele biti u centru pažnje, kazao je glasnogovornik tvrtke.
Žene vole tračati o slavnima, filmovima i serijama i nisu toliko usredotočene na političke teme ili vladu. Obožavaju pričati o vezama, kako o svojim, tako i o tuđim, a više od polovice žena otkrilo je kako s prijateljicama otvoreno razgovaraju o privatnom životu.
eh,evo ti qita,da izvinu pristojni forumaši
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
Ma de, sinoć sam se osvjedočila kolike su muškarci tračare..
Ustvari ja mislim da to i nema baš puno veze sa spolom, mada žene vjervatno tračaju više.
Ali sinoć sam bila u društvu desetak ljudi i jedan momak je sjedio na kraju stola i non stop tračao.
A i ovaj drugi do njega, prijateljicin mi momak, inače je tračara.. taman se sastali.
Ja od svog momka rijetko mogu da saznam išta, pa možda i neke stvari koje bi mi trebao reći.
Kad se nađemo u društvu, cure od ostalih momaka sve znaju, ja skoro ništa.
Ma drago mi je da je tako, šta će mi momak tračara.
Ustvari ja mislim da to i nema baš puno veze sa spolom, mada žene vjervatno tračaju više.
Ali sinoć sam bila u društvu desetak ljudi i jedan momak je sjedio na kraju stola i non stop tračao.
A i ovaj drugi do njega, prijateljicin mi momak, inače je tračara.. taman se sastali.
Ja od svog momka rijetko mogu da saznam išta, pa možda i neke stvari koje bi mi trebao reći.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
-
Zene jesu tracave vise od muskaraca, ali nema nista gore od tracava muskarca. To tako ruzno djeluje.gejsha wrote:Ma de, sinoć sam se osvjedočila kolike su muškarci tračare..
- Zagorka
Govori u svoje ime dragaRuana wrote:Zene jesu tracave vise od muskaraca, ali nema nista gore od tracava muskarca. To tako ruzno djeluje.gejsha wrote:Ma de, sinoć sam se osvjedočila kolike su muškarci tračare..

Meni je mama davno rekla muskarci su hiljadu puta gore tracare od zena i uvjerila sam se do sad bezbroj puta
- Zagorka
Moj zet (od tetišne muž) kad dođu na kafu,taj zna sve redom iz mog komšiluka ko je koga yebo,ko je kome šta dužan,a ja ne znam ni o kojim osobama govori