Intuicija
Moderator: Krokodil Behko
- merylin
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 7 times
- Status: Offline
Intuicija
Da li ste ikada predosjetili da će se vama ili nekoj vama bliskoj osobi dogoditi nešto?
Lijepo ili ružno?
Kakav je to bio osjećaj,da li ste se prepali,kako ste reagovali?
Ja se dobro sjećam jednog doživljaja... nana mi bila u to vrijeme stalno nešto bolesna,išla na dijalizu svaki drugi dan... a mene u tom periodu samo nešto spucalo,hoću da idem nani u posjetu i ostala bih kod nje koji dan...mama me odgovarala,veli,de bona ići ćemo zajedno za vikend,gdje ćeš se mrcvariti,ići autobusom...sačekaj...ali ne,ja navalila ići i tačka...imala sam osjećaj da joj trebam,ne znam taj osjećaj ni opisati,jednostavno me nešto vuklo tamo...osjećala sam se uznemireno i to jako...
Istu tu noć kad sam stigla kod nje zaboli je jako stomak(iako je cijelo prijepodne bila jako dobro) i pala u nesvijest...zadesila sam se srećom tu,uspjela pozvati hitnu i spasili su je... hitno je morala na operaciju... da je sačekala još samo dva sata,podlegla bi....
Tu noć je preživila... mada je nakon pet dana zauvijek otišla od nas :tuzan
Lijepo ili ružno?
Kakav je to bio osjećaj,da li ste se prepali,kako ste reagovali?
Ja se dobro sjećam jednog doživljaja... nana mi bila u to vrijeme stalno nešto bolesna,išla na dijalizu svaki drugi dan... a mene u tom periodu samo nešto spucalo,hoću da idem nani u posjetu i ostala bih kod nje koji dan...mama me odgovarala,veli,de bona ići ćemo zajedno za vikend,gdje ćeš se mrcvariti,ići autobusom...sačekaj...ali ne,ja navalila ići i tačka...imala sam osjećaj da joj trebam,ne znam taj osjećaj ni opisati,jednostavno me nešto vuklo tamo...osjećala sam se uznemireno i to jako...
Istu tu noć kad sam stigla kod nje zaboli je jako stomak(iako je cijelo prijepodne bila jako dobro) i pala u nesvijest...zadesila sam se srećom tu,uspjela pozvati hitnu i spasili su je... hitno je morala na operaciju... da je sačekala još samo dva sata,podlegla bi....
Tu noć je preživila... mada je nakon pet dana zauvijek otišla od nas :tuzan
Give a girl the right shoes,and she can conqer the world!
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
Re: Intuicija
Uh, imam uvijek predosjećaj za loše stvari koje se trebaju desiti, i taj me predosjećaj plaši.
Prije 8 godina sam imala predosjećaj za najgoru stvar na svijetu koja me mogla trefiti i trefila me, naježim se kad pomislim na to :tuzan
A ljetos sam se bila dogovorila ići sa rajom na more sa motorima i noć prije sam samo rekla da neću ići, i pored njihovog nagovaranja i ubjeđivanja imala sam loš predosjećaj da ne trebam ići i nisam otišla.I drug sa kojim sam trebala biti na motoru je pao sa motora jer ga je pokupio čovjek sa autom, on je dobro prošao ali je zadnji dio motora skroz skršen, što znaći...
Prije 8 godina sam imala predosjećaj za najgoru stvar na svijetu koja me mogla trefiti i trefila me, naježim se kad pomislim na to :tuzan
A ljetos sam se bila dogovorila ići sa rajom na more sa motorima i noć prije sam samo rekla da neću ići, i pored njihovog nagovaranja i ubjeđivanja imala sam loš predosjećaj da ne trebam ići i nisam otišla.I drug sa kojim sam trebala biti na motoru je pao sa motora jer ga je pokupio čovjek sa autom, on je dobro prošao ali je zadnji dio motora skroz skršen, što znaći...
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
-
Nemam bas neki predosjecaj sta bi se moglo desiti unaprijed..
Ali ipak,moram reci,da pravilno prosudjujem promatrajuci zbivanja oko sebe..
Na primjer,nekad,dok sam vise pratio medije,unaprijed sam sa 100% tacnosti,
pogadjao sta ce "slobodna bosna",izbaciti na naslovnoj strani..
Vjerujem da postoje ljudi koji predosjete unaprijed neka desavanja..
Ali ipak,moram reci,da pravilno prosudjujem promatrajuci zbivanja oko sebe..
Na primjer,nekad,dok sam vise pratio medije,unaprijed sam sa 100% tacnosti,
pogadjao sta ce "slobodna bosna",izbaciti na naslovnoj strani..
Vjerujem da postoje ljudi koji predosjete unaprijed neka desavanja..
To je moj životni saputnik .
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9090 times
- Been thanked: 10783 times
I dalje mislim,da je to povezano sa smislom za realnost....
Naravno,u realno razmatranje,trebalo bi i sebe samog ukljuciti malko..
Tek toliko,da ne umisli svaki lakirer da je talentovaniji za slikarstvo
od van Gogha...ili Dalija..
Inace,intuicija je nesto,kao senzibilitet.. Osobe koje ga posjeduju,
na vrijeme,mogu makar donekle tacno,predvidjeti dogadjaje i sta ce
neki covjek uraditi,sta smjera.. naravno,da bi neko dobro procijenio
covjeka,kao sto rekoh,mora krenuti od sebe i svoje uloge u svemu
sto ga okruzuje...
Inace,od intuicije do neke fobije,ja mislim da nije dalek put..
Naravno,u realno razmatranje,trebalo bi i sebe samog ukljuciti malko..
Tek toliko,da ne umisli svaki lakirer da je talentovaniji za slikarstvo
od van Gogha...ili Dalija..
Inace,intuicija je nesto,kao senzibilitet.. Osobe koje ga posjeduju,
na vrijeme,mogu makar donekle tacno,predvidjeti dogadjaje i sta ce
neki covjek uraditi,sta smjera.. naravno,da bi neko dobro procijenio
covjeka,kao sto rekoh,mora krenuti od sebe i svoje uloge u svemu
sto ga okruzuje...
Inace,od intuicije do neke fobije,ja mislim da nije dalek put..

- Ledena
- Ange Ou Demon
- Mood:
- Has thanked: 1295 times
- Been thanked: 4404 times
- Status: Online
Nemam neku intuiciju ali nekad mi zna proci neki dogadjaj kroz glavu, kao da ga gledam, i to se desi kroz par minuta..
Jednom smo tako bili na sahrani u Mostaru, ja tata i brat.. i sad iskopana je ona rupa dole, ljudi stoje okolo, a
moj brat je trebao snimati..
i gledam ja u njega i kroz glavu mi prolazi kako on pada u tu rupu..
nije prosla ni minuta a njemu se odlomi komad zemlje pod nogama, i kao da ce past, al je skocio i nije pao..
ko kad je ko macka.. al et,.. i ponekad mi se takve stvari ukazu u glavi..
Jednom smo tako bili na sahrani u Mostaru, ja tata i brat.. i sad iskopana je ona rupa dole, ljudi stoje okolo, a
moj brat je trebao snimati..
i gledam ja u njega i kroz glavu mi prolazi kako on pada u tu rupu..
nije prosla ni minuta a njemu se odlomi komad zemlje pod nogama, i kao da ce past, al je skocio i nije pao..
ko kad je ko macka.. al et,.. i ponekad mi se takve stvari ukazu u glavi..

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Ma oduvijek sam ja Ledena,goorio da je lijepo biti u tvojoj blizini 
I bezbjedan i ima se sta viditi
A ja fkt vjerujem,da to popstoji kao i da su zene,malo blize intuitivnosti
nego muskarci... Valjda to cisto prirodno nesto... Zene kao slabiji pol,
razvijaju drugacije osjecaje i sklonosti..

A ja fkt vjerujem,da to popstoji kao i da su zene,malo blize intuitivnosti
nego muskarci... Valjda to cisto prirodno nesto... Zene kao slabiji pol,
Osjetim...sta je,to neznam..ali,desilo mi se par puta...
kada mi je prijateljica,koja je bila jako bolesna,rekla sapatom,da je ne zaboravim...znala sam,tog momenta da tu noc cu biti pored nje,sve do zore...i,desilo se bas....
proslo je dosta godina.i,evo ,i sada je spominjem...i fali mi puno...jako,jako...
jedina osoba koja je znala...sve..i to ponijela sa sobom...
kada mi je prijateljica,koja je bila jako bolesna,rekla sapatom,da je ne zaboravim...znala sam,tog momenta da tu noc cu biti pored nje,sve do zore...i,desilo se bas....

proslo je dosta godina.i,evo ,i sada je spominjem...i fali mi puno...jako,jako...
jedina osoba koja je znala...sve..i to ponijela sa sobom...

Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
- Ledena
- Ange Ou Demon
- Mood:
- Has thanked: 1295 times
- Been thanked: 4404 times
Krokodil Behko wrote:Ma oduvijek sam ja Ledena,goorio da je lijepo biti u tvojoj blizini
Valjda to cisto prirodno nesto... Zene kao slabiji pol,
eee behkoo

pa vjerojatno je tako jer se zene vise brinu i tako to..
a ja opet previse prinem o ljudima da me ovo i ne cudi..

- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7371 times
- Been thanked: 17097 times
Nemam intuiciju u smislu da predosjećam da će se nešto desiti ali zato se često ostvari nešto što sam sanjala. Jednom se desilo da sam sanjala 4 sna za 1 noć i svi su se ostvarili sutri dan. Malo jezivo.
-
- Sitna buranija
unutarnje upozorenje
dali poslušate svoju savjest i nesigurni predosjećaj u određenim situacijama
kao npr
trebate se popest bez pomagala na neku stjenu,proći nekim sumljivim mjestom,nekim ne čvrstim starim mostom koji ne uljeva zadovoljstvo,napuštenu zgradu,plivat u rjeci,noću po šumi....
znači bilo šta,šta na neki način predstavlja opasnost,znači odlučite nešto napravit ali kad dođete
do toga kao da se u vama pobudi nešto što vas povlači natrag,znači predosjećaj opasnosti kao
da vam podsvjest nalaže da to što smo naumili nije stabilno.
to mislim i na posao odluke u poslovnom ili privatnom životu ili bilo kojim situacijama.
znači osjetim da ja to mogu i u tom trenutku nema sumnju donio sam svoje mišljenje,mislim da
tako treba bit to mislim na odluke u životu i ako vidim da je situacija odlična napravit ću to i to
bez obzira radilo se o većim ili manjim odlukama u životu.
ali ako je situacija da to želite napravit ali se iznenada pojavi neki neočekivan izljev sumljivosti
osjećaja da neće ispast kao što je zamišljeno,ili rizičnost kojoj se tjelo izlaže pa kroz jezu ili
savjest šalje signal nesigurnosti,neznam kako bi ovo bolje objasnio.
dali poslušate u životu svoju savjest i odustanete od nekih odluka jer unutarnji kompas ne
pokazuje ravnodušnost?ili zanemarite svoje osjećaje pa kud puklo puklo.
kao npr
trebate se popest bez pomagala na neku stjenu,proći nekim sumljivim mjestom,nekim ne čvrstim starim mostom koji ne uljeva zadovoljstvo,napuštenu zgradu,plivat u rjeci,noću po šumi....
znači bilo šta,šta na neki način predstavlja opasnost,znači odlučite nešto napravit ali kad dođete
do toga kao da se u vama pobudi nešto što vas povlači natrag,znači predosjećaj opasnosti kao
da vam podsvjest nalaže da to što smo naumili nije stabilno.
to mislim i na posao odluke u poslovnom ili privatnom životu ili bilo kojim situacijama.
znači osjetim da ja to mogu i u tom trenutku nema sumnju donio sam svoje mišljenje,mislim da
tako treba bit to mislim na odluke u životu i ako vidim da je situacija odlična napravit ću to i to
bez obzira radilo se o većim ili manjim odlukama u životu.
ali ako je situacija da to želite napravit ali se iznenada pojavi neki neočekivan izljev sumljivosti
osjećaja da neće ispast kao što je zamišljeno,ili rizičnost kojoj se tjelo izlaže pa kroz jezu ili
savjest šalje signal nesigurnosti,neznam kako bi ovo bolje objasnio.
dali poslušate u životu svoju savjest i odustanete od nekih odluka jer unutarnji kompas ne
pitanje mi jedno davno na um padne moj debeli hlade zašto ljudi rade
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 21433 times
- Been thanked: 5789 times
Re: unutarnje upozorenje

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Odličan topic za nas koji smo ovladali ninjutsu vještinama. Fino se sjećam da je to instikt koji se zove "haragei" On me upozorava na opasnost....ili bi bar trebao? Mislim da sam propustio tu lekciju pošto mi se taj instikt slabo kad upalio u životu. Skočio sam u vir kad god sam ga i ugledao. zato mi i jeste ovako 

Što je sudjeno-sudjeno je.... ti samo gledaj da ne hodaš malen ispod zvijezda kako to fino reče A.B.Šimić.

Naravno. Javi se taj instikt ali javi se i onaj drugi... "nisi muško ako ne smiješ"kim jong un wrote:dali poslušate svoju savjest i nesigurni predosjećaj u određenim situacijama
kao npr

Što se posla tiče, tu se javi i neki drugi instikt .. "nemoj biti p.... i uvlakuša"to mislim i na posao odluke u poslovnom ili privatnom životu ili bilo kojim situacijama.
Što je sudjeno-sudjeno je.... ti samo gledaj da ne hodaš malen ispod zvijezda kako to fino reče A.B.Šimić.
kako znaš da je to savjest? Šta ako je to zapravo anti-savjest? Šta je savjest uopće?dali poslušate u životu svoju savjest i odustanete od nekih odluka jer unutarnji kompas ne
-
- Sitna buranija
voliš izazoveVeca wrote:...ja sam u tome malkice zajebaTa! ...volim izazove!...de ti nama kazi o cemu se,kod tebe,stvarno radi!...moze bit' da si,ned'o bogo,naumijo nekoga ubiti ili tako nesto?!

a neradi se kod mene ja samo sjedim i pijem,danas sam slobodan.
šalim se ništa posebno,imao sam nešto u planu pa sam odustao,jer kad sagledam situaciju neće proć
kako sam zamislio.
nisam naumio nikog ubit,ali ako baš budem morao zašto ne
-
- Sitna buranija
ma smijem ali nekad je situacija da procjeniš nedostatak.Krokodil Behko wrote:Odličan topic za nas koji smo ovladali ninjutsu vještinama. Fino se sjećam da je to instikt koji se zove "haragei" On me upozorava na opasnost....ili bi bar trebao? Mislim da sam propustio tu lekciju pošto mi se taj instikt slabo kad upalio u životu. Skočio sam u vir kad god sam ga i ugledao. zato mi i jeste ovako
Naravno. Javi se taj instikt ali javi se i onaj drugi... "nisi muško ako ne smiješ"kim jong un wrote:dali poslušate svoju savjest i nesigurni predosjećaj u određenim situacijama
kao npr
Što se posla tiče, tu se javi i neki drugi instikt .. "nemoj biti p.... i uvlakuša"to mislim i na posao odluke u poslovnom ili privatnom životu ili bilo kojim situacijama.
kako znaš da je to savjest? Šta ako je to zapravo anti-savjest? Šta je savjest uopće?dali poslušate u životu svoju savjest i odustanete od nekih odluka jer unutarnji kompas ne
pa savjest je samopažanje sagledanje situacije,kontroliram svoje postupke,dobro i zlo vlastita
procjena neke situacije nešto što nas tjera da više puta razmislimo prije počinjenja nekog
djela
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš
Ja idem na prcu uvijek.. Nekad se to pokaze kao mana, nešro rjeđe kao vrlina, ali takva sam...
Imam muža koji pravi balans. On je nekako racio, a ja sam vise emocije i srce... Sve sto zamislim radim odmah, sad, trenutno, momentalno, ne misleći na posljedice... Tak'a sam!
Imam muža koji pravi balans. On je nekako racio, a ja sam vise emocije i srce... Sve sto zamislim radim odmah, sad, trenutno, momentalno, ne misleći na posljedice... Tak'a sam!

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Suprotno od smjeti je NEsmjeti a ne nedostatak. Možda je tu riječ o riziku kojeg ponekad preduzimamo. Postoji i izraz hazardiranje iliti kockanje i tu bi bio fazon. Prepoznati izvjesnu dozu opasnosti i sagledati da li je to rizik ili kocka. Ako je rizik, ne mora značiti da ćeš pehirati jer ukoliko vjeruješ u sebe i svoje mogućnosti i znaš da nešto znaš ili vladaš nečim, to se može dobro završiti. Kocka je već nešto drugo.. Tu ti treba mnogo sreće, pod uslovom, da te ne izradi ova varalica od života.kim jong un wrote:ma smijem ali nekad je situacija da procjeniš nedostatak.Krokodil Behko wrote:Odličan topic za nas koji smo ovladali ninjutsu vještinama. Fino se sjećam da je to instikt koji se zove "haragei" On me upozorava na opasnost....ili bi bar trebao? Mislim da sam propustio tu lekciju pošto mi se taj instikt slabo kad upalio u životu. Skočio sam u vir kad god sam ga i ugledao. zato mi i jeste ovako
kao npr
pa savjest je samopažanje sagledanje situacije,kontroliram svoje postupke,dobro i zlo vlastita
procjena neke situacije nešto što nas tjera da više puta razmislimo prije počinjenja nekog
djela
-
- Sitna buranija
kocka i rizik slične stvari,kocka sve ili ništa bez da si 1%siguran u uspjeh,na sreću šta bude bude.Krokodil Behko wrote:Suprotno od smjeti je NEsmjeti a ne nedostatak. Možda je tu riječ o riziku kojeg ponekad preduzimamo. Postoji i izraz hazardiranje iliti kockanje i tu bi bio fazon. Prepoznati izvjesnu dozu opasnosti i sagledati da li je to rizik ili kocka. Ako je rizik, ne mora značiti da ćeš pehirati jer ukoliko vjeruješ u sebe i svoje mogućnosti i znaš da nešto znaš ili vladaš nečim, to se može dobro završiti. Kocka je već nešto drugo.. Tu ti treba mnogo sreće, pod uslovom, da te ne izradi ova varalica od života.kim jong un wrote:ma smijem ali nekad je situacija da procjeniš nedostatak.Krokodil Behko wrote:Odličan topic za nas koji smo ovladali ninjutsu vještinama. Fino se sjećam da je to instikt koji se zove "haragei" On me upozorava na opasnost....ili bi bar trebao? Mislim da sam propustio tu lekciju pošto mi se taj instikt slabo kad upalio u životu. Skočio sam u vir kad god sam ga i ugledao. zato mi i jeste ovako
kao npr
djela
a rizik možda si više siguran i znaš otprilike što te čeka ali opet nisi sto post to je pola-pola
opet neovisno balans.ako sam u nešto siguran onda bez razmišljanja,ja sam čovjek koji se uvjek
detaljno voli uvjerit u nešto nisam kockar kako u životu tako i svemu.
do peha je uvjek brže doć
nije život varalica samo trebamo učit vladat njime,mada te često može iznenadit ali kakav
bi život bio da nam sve ide ko poloju treba malo bit i peha i sreće.
- bagra
- Forum [Bot]
- Has thanked: 492 times
- Been thanked: 1077 times
Unutrasnji signal, glas, pa i.... "uprizorenje" ovo je onak.... izraz za
holliwud, nerazmisljamo želucem oli lijevim plucnim krilom. Aunutrasnji
signal mozda moze jedino bit nuzda. Mala oli daprostite velika ona.
Kaze.... Mojmi unutrasnji glas govori da, recimo, ne uradim to i to.
Posteno i ispravno, imho, bibilo samo rec.... zdrav mi razum ne da.
I tocka.
Vice versa onda... a staj onda "vanjski glas" ?
Mene nekak iovo na nuzdu associra.
(jesamlija onda nuzdom-opsjednuta persona?
)
Mislio sam ono.... vanjski WC jbg.
holliwud, nerazmisljamo želucem oli lijevim plucnim krilom. Aunutrasnji
signal mozda moze jedino bit nuzda. Mala oli daprostite velika ona.

Kaze.... Mojmi unutrasnji glas govori da, recimo, ne uradim to i to.
Posteno i ispravno, imho, bibilo samo rec.... zdrav mi razum ne da.
I tocka.
Vice versa onda... a staj onda "vanjski glas" ?
Mene nekak iovo na nuzdu associra.

(jesamlija onda nuzdom-opsjednuta persona?

Mislio sam ono.... vanjski WC jbg.