U Bosni se ovakav sistem moze instalisati samo u novogradnji.

Kod mene klima radi non stop - i temp .u kuci je 25C -vani zna biti i do 34C. razlika 9C,... u autu 24C
Moderator: spacebound

Nije u pitanju stara ili nova gradnja... U Americi su gotovo sve građevine montažne i ispod nosive ploče postoji međuprostor gdje se može instalirati odvodne, dovodne kanale, rekuperatore i ostale jedinice.SPINERKA wrote:U Americi su uglavnom ugradjeni u plafonu , i temp . se kontrolise sa jednog mjesta. Ne moze se porediti sa 'individualnim' koji mogu pokriti samo prostoriju gdje su postavljeni. Ljeti hladi , zimi isti grije.
U Bosni se ovakav sistem moze instalisati samo u novogradnji.
Kod mene klima radi non stop - i temp .u kuci je 25C -vani zna biti i do 34C. razlika 9C,... u autu 24C

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

neće ekspolodirati, to je normalna pojava, vlaga iz zraka se kondenzuje na hladnom radijatoru u klimi.Maja wrote: 22 Jul 2017, 12:41 Ovog ljeta klima se prvi put upalila na hladjenje i procurila je voda iz nje unutra.
Podmetla sam serpu
Ne zanima me sta je ni kako se moze popraviti nego samo jesam li sigurna. Nece eksplodirati?

Samo se za svoju khm-khm brineMaja wrote: 22 Jul 2017, 12:41 Ne zanima me sta je ni kako se moze popraviti nego samo jesam li sigurna. Nece eksplodirati?

Koja mjuza drma?Bla wrote: 17 Aug 2017, 19:18 i ja većinom otvorim prozore i pojačam muziku do daske da smanji vanjsku buku
(ne čuje se baš tako jako pa moram)![]()

i ja također,zaboravim upaliti klimu u autu,radije napravim propuh i izbacim još ruku vani i tako vozim po gradu...storm wrote: 17 Aug 2017, 19:15 Prehladis se zbog promjene ili vise njih u toku dana...posebno sad, unutra 20-22....vani 40+ na suncu
U autu jos gore....
Ja samo na duze voznje koristim...u gradu jos uvijek seljacki otvorenih prozora vozim![]()

Ima i kod nas takvih slučajeva ...Maja wrote: 18 Aug 2017, 01:11 Kako me nerviraju skrti ljudi koji nece da pale klimu pod izgovorim da im smeta a ustvari stede struju. To su vecinom oni koji imaju djecu vani pa oni ugrade da se ne pate dok su tu i redovno salju pare roditeljima a ovi ne potrose ni marke vec zive od minimalne penzije. Tako su naucili. Citav zivot stede i sad kad ne moraju opet to rade jer ne znaju drugacije.
DakleM...
Ono dodjes im u kucu a niz njih LIJE znoj.
Ja samo kazem...sto malo klimu ne upalite...uzmem daljinski i upalim![]()
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest