Forumasi, pripadnici drugih drzava na Bosanskom Forumu
Moderator: VIP
- toxic
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Re: Forumasi, pripadnici drugih drzava na Bosanskom Forumu
Prevideh taj deo, al' kad vec spominjemo.. ekavica kod mene nema veze s poreklom, posledica je nekih drugih okolnosti u kojima sam se nasla dok sam bila dete i prosto ostala navika kad pisem na nasem. 
𝗪𝗲'𝗿𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗠𝗮𝗱 𝗛𝗲𝗿𝗲 ツ
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41568 times
- Been thanked: 28358 times
samo pici i ja znam pisati ekavicomtoxic wrote: 23 Feb 2019, 16:12 Prevideh taj deo, al' kad vec spominjemo.. ekavica kod mene nema veze s poreklom, posledica je nekih drugih okolnosti u kojima sam se nasla dok sam bila dete i prosto ostala navika kad pisem na nasem.![]()
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
Samo pisi ispravno kao i do sada, za ostalo se ne brigaj.toxic wrote: 23 Feb 2019, 16:12 Prevideh taj deo, al' kad vec spominjemo.. ekavica kod mene nema veze s poreklom, posledica je nekih drugih okolnosti u kojima sam se nasla dok sam bila dete i prosto ostala navika kad pisem na nasem.![]()
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 7 times
Belo?Rudolph wrote: 23 Feb 2019, 16:17samo pici i ja znam pisati ekavicomtoxic wrote: 23 Feb 2019, 16:12 Prevideh taj deo, al' kad vec spominjemo.. ekavica kod mene nema veze s poreklom, posledica je nekih drugih okolnosti u kojima sam se nasla dok sam bila dete i prosto ostala navika kad pisem na nasem.![]()
i live izgovaram neke rijeci ekavicom
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Ja pripadam Sloveniji i BIH... pravno/ papirnato a i emotivno... Eto 
Habibti, ya nour el - ain... 
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
Zar Merlinka nije u BiH, i to Doboj... 
Da glava ide ja bih ovako tvrdila, iz njenih pisanja od ranije sam takvog bila ubjedjenja, sad sam totalno zbunjena...
Meni ne smeta niko ko se zna ponašati i na fin način komunicirati i braniti svoje stavove, e sad ovisno o stavovima i onom šta predstavlja može mi biti manje ili više drag/draga forumaš/forumašica, a država iz koje se javlja je apsolutno nebitna.
I ja gostujem na forumima van BiH, niko mi niije ružnu riječ uputio niti uvrijedio.
Da glava ide ja bih ovako tvrdila, iz njenih pisanja od ranije sam takvog bila ubjedjenja, sad sam totalno zbunjena...
Meni ne smeta niko ko se zna ponašati i na fin način komunicirati i braniti svoje stavove, e sad ovisno o stavovima i onom šta predstavlja može mi biti manje ili više drag/draga forumaš/forumašica, a država iz koje se javlja je apsolutno nebitna.
I ja gostujem na forumima van BiH, niko mi niije ružnu riječ uputio niti uvrijedio.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9191 times
- Been thanked: 5874 times
Ma ti si "zena za sva vremena", ko ce tebi jos sta ruzno da uputi?Chloe wrote: 23 Feb 2019, 16:39 Zar Merlinka nije u BiH, i to Doboj...
I ja gostujem na forumima van BiH, niko mi niije ružnu riječ uputio niti uvrijedio.![]()
The Dark Side Of The Forum...
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Ajd/eeRudolph wrote: 23 Feb 2019, 16:17samo pici i ja znam pisati ekavicomtoxic wrote: 23 Feb 2019, 16:12 Prevideh taj deo, al' kad vec spominjemo.. ekavica kod mene nema veze s poreklom, posledica je nekih drugih okolnosti u kojima sam se nasla dok sam bila dete i prosto ostala navika kad pisem na nasem.![]()
i live izgovaram neke rijeci ekavicom
Samo sabura
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8246 times
- Been thanked: 19415 times
Vala Rum sere s tanjurima i tko-kanjem.
Ne znam da osim tox i srculence ima iko ko nema veze s BiH.
Brams je porjeklom odavde. Hani je iz Sandzaka al sad ovdje zivi.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keyw ... r&start=20Maja wrote: 23 Feb 2019, 16:51 Vala Rum sere s tanjurima i tko-kanjem.
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Mislim da je povod za ovu temu to što je neko ubjedjivao merlin da ne priča hrvatski.Chloe wrote: 23 Feb 2019, 16:39 Zar Merlinka nije u BiH, i to Doboj...
Da glava ide ja bih ovako tvrdila, iz njenih pisanja od ranije sam takvog bila ubjedjenja, sad sam totalno zbunjena...![]()
Inače, to oko regionskih jezika je velika misterija za mene. Stručnjaci se složili da svi pričaju isti jezik.
Ispada da je jedina svađa oko imena jezika.
. . . . . . . . .
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Merlin je iz Zivinica
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9191 times
- Been thanked: 5874 times
Pa osim slovenaca i sjevernomakedonaca, svi pričamo isti jezik...Socrates wrote: 23 Feb 2019, 16:54Mislim da je povod za ovu temu to što je neko ubjedjivao merlin da ne priča hrvatski.Chloe wrote: 23 Feb 2019, 16:39 Zar Merlinka nije u BiH, i to Doboj...
Da glava ide ja bih ovako tvrdila, iz njenih pisanja od ranije sam takvog bila ubjedjenja, sad sam totalno zbunjena...![]()
Inače, to oko regionskih jezika je velika misterija za mene. Stručnjaci se složili da svi pričaju isti jezik.
Ispada da je jedina svađa oko imena jezika.![]()
To će svaki ozbiljniji lingvist reci... Drugo je, što svaka od nacija, grčevito traži razlike, te izmišlja svoj jezik.
English I deutsch su upravo i samo to, u mnogim zemljama gdje se pričaju... Primjera radi...
E oko imena ćemo zapeti
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8246 times
- Been thanked: 19415 times
Ja bih bas voljela da nas ima od svukud.
Sandzaklija koji tamo zivi, jok ko Hani, pravoslavac crnogorac, neko iz vojvodine, beograda, dalmacije, istre, zagorja. Mogu i makedonci, albanci i slovenci pod uslovom da fino pisu nas jezik tj da ih nije opterecenje citati ko npr sporTinga i remzu...mada je remzo i smijesan.
Steta sto nemamo nekog iz istocne Hercegovine. Mislim da je ostatak BiH pokriven.
Evo opet nestade struje
Sandzaklija koji tamo zivi, jok ko Hani, pravoslavac crnogorac, neko iz vojvodine, beograda, dalmacije, istre, zagorja. Mogu i makedonci, albanci i slovenci pod uslovom da fino pisu nas jezik tj da ih nije opterecenje citati ko npr sporTinga i remzu...mada je remzo i smijesan.
Steta sto nemamo nekog iz istocne Hercegovine. Mislim da je ostatak BiH pokriven.
Evo opet nestade struje
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10019 times
- Been thanked: 11904 times
Možemo raspisati konkurs za prijem novih forumaša iz tih regija, a Slovenca imamo - Mehaninga 
Ima i ona makedonka Angel, navrati godišnje, a Albanaca nema. Mic Sokoli i Dugi definitivno neće dolaziti, kako mi se čini.
Ima i ona makedonka Angel, navrati godišnje, a Albanaca nema. Mic Sokoli i Dugi definitivno neće dolaziti, kako mi se čini.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10019 times
- Been thanked: 11904 times
E da, od svih pitomih Lala, nama došli Nole i Ranković 
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4467 times
- Been thanked: 3448 times
Ono, hipotetički gledano, imajuci u vidu ime foruma, pretpostavljam da ljudi u većini slučajeva imaju BiH u mislima kad dolaze ovdje. Činjenica je da je mnoge dovukla ovdje ljubav prema svojoj zemlji matici (dijaspora), zelja za dijalogom sa svojim sunarodnjacima, a ima i onih što su ovdje (isključivo) iz razloga što mrze sve bosanskohercegovačko. Tako da teza da je forumaš koji nema dodirnih tačaka sa BiH ovdje iz čisto kosmopolitskih razloga pomalo nerealna. Jednostavno, da bi jedan takav outsider iole nabasao na ovaj forum, on barem mora imati Bosnu u mislima.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Mislim da antagonizma protiv BIH, kao države, institucije, što god, ima daleko više unutar same BIH nego u okolnim zemljama i dijaspori.Melek wrote: 23 Feb 2019, 18:55 Ono, hipotetički gledano, imajuci u vidu ime foruma, pretpostavljam da ljudi u većini slučajeva imaju BiH u mislima kad dolaze ovdje. Činjenica je da je mnoge dovukla ovdje ljubav prema svojoj zemlji matici (dijaspora), zelja za dijalogom sa svojim sunarodnjacima, a ima i onih što su ovdje (isključivo) iz razloga što mrze sve bosanskohercegovačko. Tako da teza da je forumaš koji nema dodirnih tačaka sa BiH ovdje iz čisto kosmopolitskih razloga pomalo nerealna. Jednostavno, da bi jedan takav outsider iole nabasao na ovaj forum, on barem mora imati Bosnu u mislima.
Što i jest najveća tragedija... Ajde ne vole te izvana, briga te... Ne vole iznutra, to je već problem.