Pitanja vezana za informatiku
Re: Pitanja vezana za informatiku
Odgovor je bio u prvom postu ali da se malo nadovezem jer spajanje racunara i TV vrsi se preko graficke a i ona je hardver kao sto je i sam procesor,DVD citac,hard disk i ostale komponente koje se spajaju na maticnu plocu.Graficka kartica mora na sebi imati "out" prikljucak za TV ili HDMI prikljucak koji se isto spaja sa TV(ali hdmi nema svaki TV,samo novije tehnologije).

Re: nVidia GeForce GT 520M (1GB)
Dobro bi ti bilo ukoliko namjeravas igrati igre preko tog laptopa da nabavis drzac sa fanovima radi hladjenja, a ta graficka karta pa mozes dosta da povuce, ne nadaj se sad nekim extra naslovima i hig postavkama ali vecinu igara normalnog toka mozes igrati bez ikakvih problema.
BLESAVO BLESAVIJE - JA 
- zibrahimovic
- Na probnom

- Status: Offline
Mali Video
Oduvijek me je ovo zanimalo,a nikad nisam znao sve o videima..

npr,kako veliki video smanjiti na ovu rezulociju,i da traje 3-4 sec npr..Imali neki program??
Hvala unaprijed

npr,kako veliki video smanjiti na ovu rezulociju,i da traje 3-4 sec npr..Imali neki program??
Hvala unaprijed
Ne vjeruj ženi koja laže
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41976 times
- Been thanked: 28824 times
Re: Mali Video
Code: Select all
http://ulead-gif-animator-lite-edition.software.informer.com/download/Code: Select all
http://rapidshare.com/files/247084711/PhotoFiltre.Studio.X.Extended.Build.R2.part1.rar
http://rapidshare.com/files/247071884/PhotoFiltre.Studio.X.Extended.Build.R2.part2.rarCode: Select all
Jedna od najtežih kazni za čovjekovo srce jeste da ga Allah udalji od Kur'ana.
- zibrahimovic
- Na probnom

COH:Tales of Valor patch problem!
Instalirao sam COH:ToV i vidio sam na internetu 'Blitzkrieg Mod' i skino sam ga,i sve dobro radi al kad dodje do ucitavalje mape na pola loading se smrzne.

I onda sam downloadovo sve pacheve krenuvši od 2.500-2.501...
I kad je download patcheva zavrsio ja sam pokrenuo instalaciju gore navedenog patcha i onda mi dodje ovaj error:

Kaze da mi je verzija nepoznata...
A onda sam otiso na Zadane Programe i naso COH ali tamo pise skroz druga verzija:

A za nju nema patcha...
Tako eto to je moj problem ako iko ima neko rjesenje nek posta.
Hvala unaprijed!

I kad je download patcheva zavrsio ja sam pokrenuo instalaciju gore navedenog patcha i onda mi dodje ovaj error:

A onda sam otiso na Zadane Programe i naso COH ali tamo pise skroz druga verzija:

A za nju nema patcha...
Hvala unaprijed!
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Re: COH:Tales of Valor patch problem!
Provjeri verziju igre i patch, mozda je igra eu a patch english U.S.) ili obratno 
- POSAVLJAK
- Aktivni forumaš

- Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha
možda neko zna?
Jenom davno sam znao kako postaviti tekst ispod slike, no zaboravio sam....stari se
pa možda neko od slučajnih prolaznika ima objašnjenje kako se to radi.
Evo jedan primjer na šta sam konkretno mislio http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... 31138.jpg/
Evo jedan primjer na šta sam konkretno mislio http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... 31138.jpg/
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Re: možda neko zna?
Posavljak ovdje imas http://www.bosanski-forum.com/viewtopic ... it=posteri
Re: COH:Tales of Valor patch problem!
Probaj odraditi po ovim instrukcijamaSanzy wrote:Instalirao sam COH:ToV i vidio sam na internetu 'Blitzkrieg Mod' i skino sam ga,i sve dobro radi al kad dodje do ucitavalje mape na pola loading se smrzne.
A za nju nema patcha...
Hvala unaprijed!
Instructions:
1. click setup.bat then wait
2. click sexy_d.reg
3. open Reg_SExy_TOOL.exe
4. click tmp.reg
5. click setup.bat again
6. open PLAY RelicCOH. .bat to open game
7. click any picture under campaign to enter serial: “1337-BAAD-F00D-1337-F9CF” 0 in F00D is zero

Browser problem sa username-om i pass-om
Pozz.
Imam problem.
Ponekad mi se na Google Chrome Browseru zablokira ne mogu da ukucam ni username ni password kada zelim da se ulogujem na FACEBOOK ili na GMAIL. Sve moram da kucam gore u ADRESS BAR-u pa da idem C/P u polje za username i za password je isti postupak...
Sta da radim.
Samo mi ne govorite da moram da koristim DRUGI BROWSER JER TO NECU, A MOGAO BI I BEZ VAS DA TO ODLUCIM ...
Brisao sam HISTORY i COOKIES i nista ne pomaze ...
Imam problem.
Ponekad mi se na Google Chrome Browseru zablokira ne mogu da ukucam ni username ni password kada zelim da se ulogujem na FACEBOOK ili na GMAIL. Sve moram da kucam gore u ADRESS BAR-u pa da idem C/P u polje za username i za password je isti postupak...
Sta da radim.
Samo mi ne govorite da moram da koristim DRUGI BROWSER JER TO NECU, A MOGAO BI I BEZ VAS DA TO ODLUCIM ...
Brisao sam HISTORY i COOKIES i nista ne pomaze ...
-
Blackhawk
Re: Browser problem sa username-om i pass-om
Koristi drugi browser :P :P
Zezam..
Moguce je da imas virus, pa da te blokira,... skeniraj racunar antivirusnim, obrisi chrome pa skini novu verziju i nanovo je instaliraj, i pokusaj onda...
Zezam..
Moguce je da imas virus, pa da te blokira,... skeniraj racunar antivirusnim, obrisi chrome pa skini novu verziju i nanovo je instaliraj, i pokusaj onda...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10466 times
- Been thanked: 12333 times
Re: Browser problem sa username-om i pass-om
Kako se zove ta nova verzija, da provjerim, da li je kod mene, najnovija?BlackHawk wrote:Koristi drugi browser :P :P
Zezam..
-
Blackhawk
https://www.google.com/chrome?hl=hr
Nije bas da je nesto novija, vise sam isao na to da je reinstalira jer mozda nesto u njoj nije ok...
Ev ovo je nova...
Ili jednostavno otvori chrome, odi na postavke tj na onaj kljuc... i pise ti o programu google chrom i tu ce ti odmah potraziti da li ima novija verzija od te koju imas.
Nije bas da je nesto novija, vise sam isao na to da je reinstalira jer mozda nesto u njoj nije ok...
Ev ovo je nova...
Ili jednostavno otvori chrome, odi na postavke tj na onaj kljuc... i pise ti o programu google chrom i tu ce ti odmah potraziti da li ima novija verzija od te koju imas.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Piše da je ažuriran i označen je. Ima samo opcija "U redu"
To znači, da je zadnja verzija?
To znači, da je zadnja verzija?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Dobro, dobro.. Čuvam chrome u rezervi.
Na ljeto, kad mu budu gosti, da ovaj izbacim iz defaulta
a ubacim chrome, koji mi nije popamtio nikakve nickove i šifre.
nestašni mi bratići
Na ljeto, kad mu budu gosti, da ovaj izbacim iz defaulta
a ubacim chrome, koji mi nije popamtio nikakve nickove i šifre.
nestašni mi bratići
ne radi mi vise jedan program. kad ga pokrenem, izbaci mi sljedece:
ja pretpostavljam da je to do nove verzije jave. program je do sad radio bez ikakvih problema. nisam ga duze vremena koristio. nedavno sam azurirao javu, pa pretpostavljam da je do toga. cuo sam od prijatelja da oni na poslu jos ne koriste najnoviju vezriju jave - jer im neki program s njom ne radi.
mozda bi mi pomogla instalacija starije verzije?!
ja pretpostavljam da je to do nove verzije jave. program je do sad radio bez ikakvih problema. nisam ga duze vremena koristio. nedavno sam azurirao javu, pa pretpostavljam da je do toga. cuo sam od prijatelja da oni na poslu jos ne koriste najnoviju vezriju jave - jer im neki program s njom ne radi.
mozda bi mi pomogla instalacija starije verzije?!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by paparaci on 01 Jun 2012, 14:44, edited 1 time in total.
-
Blackhawk
Probaj naci noviju verziju tog programa.. Vjerovatno je do jave, pa mozda su napravili update programa i popravili taj problemcic..
gledao sam vec. ali nazalost te stranice vise nema, niti novije verzije tog programa. radi se o programu Zekr. preko njega pretrazujem ajete u Kur'anu i slusam recitacije.
pokusacu deinstalirati novu verziju jave i skinuti neku staru. nadam se da ce upaliti...
pokusacu deinstalirati novu verziju jave i skinuti neku staru. nadam se da ce upaliti...