Josip Broz TITO

Moderator: Krokodil Behko

arzuhal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
Has thanked: 593 times
Been thanked: 1144 times
Status: Offline

Re: Josip Broz TITO

Post by arzuhal » 06 May 2020, 18:24

Socrates wrote: 06 May 2020, 18:22
arzuhal wrote: 06 May 2020, 18:02

Pa jeste ojačao. Da nije bilo ZAVNOBiH-a, sve su prilike da bi BiH davno nestala... Takve su bile intencije, a sporazum Cvetković - Maček ti je empirijska potvrda. Njegovi nasljednici su Milošević - Tuđman, Karadžić - Boban, Dodik - Čović, itd.
Ojačati nešto možeš ako mu daš fer priliku da se brani. Pošto ja ne vidim da je Tito dao Bosni ikakvu fer priliku da se brani nakon njegove smrti, to što govoriš je samo djelomično tacno.

I tu ne pričam isključivo o oružju i kontroli oružja u Jugoslaviji a valjda je jasno kome je to omogućeno.

Nije smio Bosnjacima dati ime, da se bar ozvanici da postoji narod kome je to jedina domovina. Šta znaci Muslimani? Muslimani su živjeli i u Sandzaku i u Makedoniji i sta ti ja znam. Pa zamisli da je Srbe u Bosni nazvao Pravoslavcima a Hrvate Katolicima. :lupa

Ja nisam Bosnjak, ali mogu da uvidim kakva glupost i kukavičluk (i ponizenje za Bosnjake) se krije iza toga. Al' eto, i to su prihvatili, radi mira u kući.

Al' hajd', nije ni to najgore. Ono što je propustio je kreiranje moderne federacije sa modernim institucijama. Jebes federaciju koja se tako raspadne.
Da je uradio sve savršeno i najbolje, nije.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 36 times
Been thanked: 393 times

Post by Mirelam » 06 May 2020, 18:25

arzuhal wrote: 06 May 2020, 18:14
rocko wrote: 06 May 2020, 18:04

Ako je Srbija drzava Srba i ostalih, Hrvatska Hrvata i ostalih onda je Bosna mogla biti Muslimana i ostalih
Pa nije loša ideja. Muslimani islamske vjere, Muslimani pravoslavne vjere i Muslimani katoličke vjere, kao i Muslimani ostalih konfesija, ateisti i sl. Dosljedno političkoj misli.
I onda delegati kazu fali nam pameti, a vidi ovo. Ko iz musafa. :inasab

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14784 times
Been thanked: 25264 times

Post by Fuddo » 06 May 2020, 18:28

Mirelam wrote: 06 May 2020, 18:21
Fuddo wrote: 06 May 2020, 18:17

Ja sam za vracanje Bosne u njene prirodne granice.
Ima ona Tvrtkova, ta je najrealnija,
Sve do Imotskog je nase, i dole do Prilepa.
:o
Pa da se jarane saberi. Jesi ti Tudjman ili Garasanin? :ooo
Kotromanic. :o
Dozvolite da se obratimo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 06 May 2020, 18:31

Ustvari, sad gledam kartu, zajebah se...
I Imotski je nas.
Dozvolite da se obratimo

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Mirelam » 06 May 2020, 18:32

Fuddo wrote: 06 May 2020, 18:28
Mirelam wrote: 06 May 2020, 18:21
Pa da se jarane saberi. Jesi ti Tudjman ili Garasanin? :ooo
Katarina ili Stjepan? :ooo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 06 May 2020, 18:33

Mirelam wrote: 06 May 2020, 18:32
Fuddo wrote: 06 May 2020, 18:28

Tvrtko, a njegov babo rahmetli sultan Mehmed je bio musliman. Prema tome, sve regularno.
Citaj knjige jarane,
Necu ja za tebe sve. :oo
Dozvolite da se obratimo

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Mirelam » 06 May 2020, 18:36

Fuddo wrote: 06 May 2020, 18:33
Mirelam wrote: 06 May 2020, 18:32
Tvrtko, a njegov babo rahmetli sultan Mehmed je bio musliman. Prema tome, sve regularno.
Citaj knjige jarane,
:plavi
j.... ga ne meremo svi otaj univerzite zavrsit k'o ti. Tebi ispod kuce, lako je tako. :ooo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 06 May 2020, 18:38

Mirelam wrote: 06 May 2020, 18:36
Fuddo wrote: 06 May 2020, 18:33

Citaj knjige jarane,
j.... ga ne meremo svi otaj univerzite zavrsit k'o ti. Tebi ispod kuce, lako je tako. :ooo
Eeee
Druskane
Znanje nije niposto skupo.
Ja ja
Dozvolite da se obratimo

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Mirelam » 06 May 2020, 18:43

Fuddo wrote: 06 May 2020, 18:38
Mirelam wrote: 06 May 2020, 18:36
Eeee
Druskane
Ja ja
Pa babuka, nemoj na djeci stedjeti, de ih na otaj univerzitet da i oni uceni ljudu postanu. :123

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 06 May 2020, 18:47

Mirelam wrote: 06 May 2020, 18:43
Fuddo wrote: 06 May 2020, 18:38

Eeee
Druskane
Ja ja
Pa babuka, nemoj na djeci stedjeti, de ih na otaj univerzitet da i oni uceni ljudu postanu. :123
Abd
Polako
:cvike
Dozvolite da se obratimo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10335 times
Been thanked: 12211 times

Post by Krokodil Behko » 06 May 2020, 19:11

Ispravnosti radi, nije nikakav NOP obezbjedio BiH, iz prostog razloga, jer su sve do 44. bili na nivou drumskih razbojnika, Nijemci ih tamanili ko stoku, u svakoj ofanzivi. Tito se uglavnom krio po Perućici i po pećinama, a te 44. je to podigao na nivo jadranskog otoka.

Prevagu je odnio Staljin, na teheranskoj konferenciji i pala je odluka, da će YU biti pod njegovom šapom.
Sad fino da vidim, kako se njemu zahvaljujete.
Kako drugačije objasniti, da se saveznici nisu iskrcali u Dalmaciji, pa prošetali do Beča, nego im je izginula cijela divizija u Normandiji?

Nenadjebivi slobodari bosanskog foruma, vjeruju da je neki lik iz šume rašćero fašiste, a za tri i po godine rata, stigli pobiti tek oko 1200 Nijemaca.
On je samo dobio zadatak da kontroliše teritoriju i to što je BiH postala republika, ne znači nikakvu pravičnost, nego on nije mogao ugoditi istovremeno i Hrvatima i Srbima, pa smo dobili BiH, u kontekstu definicije Brčko distrikta, kao kondomiuma dva entiteta, a muslimane je svakako ukinuo u startu.
Decenijama kasinje, priznao ih, da bi bili tampon između Hrvata i Srba unutar BiH.

Da je imalo bio pravičan, kao i da je imao mozak, Sarajevo bi bilo glavni grad SFRJ i ta bi SFRJ možda još uvijek trajala.

Pretpostavljam da sad slijedi komentar, o nužnosti ugađanja Srbima?

Ovom prilikom, moram uputiti sebi čestitku i lajk.

Kao što sam rekao u prvom postu, od Tita do Alije i nazad, a tu pričate o modernoj politici i još modernijem društvu, a posebice o građanskom društvu.
Vama je normalno, deklarativno se zalagati za liberalizam i građansku državu, a istovremeno, ili iftariti na sred Sarajeva, ko džukele, ili veličati nekog vječitog komunističkog autokratu, od prije sto godina.

I još sami sebe držite za budućnosti okrenute likove?

Niste vi nizašta.
Sva jugoslovenska pokoljenja zapišati i čekati neko novo i normalnije pokoljenje.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 06 May 2020, 19:13

:D.
Dozvolite da se obratimo

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 811 times

Post by vila » 06 May 2020, 19:21

Krokodil Behko wrote: 06 May 2020, 19:11 Ispravnosti radi, nije nikakav NOP obezbjedio BiH, iz prostog razloga, jer su sve do 44. bili na nivou drumskih razbojnika, Nijemci ih tamanili ko stoku, u svakoj ofanzivi. Tito se uglavnom krio po Perućici i po pećinama, a te 44. je to podigao na nivo jadranskog otoka.

Prevagu je odnio Staljin, na teheranskoj konferenciji i pala je odluka, da će YU biti pod njegovom šapom.
Sad fino da vidim, kako se njemu zahvaljujete.
Kako drugačije objasniti, da se saveznici nisu iskrcali u Dalmaciji, pa prošetali do Beča, nego im je izginula cijela divizija u Normandiji?

Nenadjebivi slobodari bosanskog foruma, vjeruju da je neki lik iz šume rašćero fašiste, a za tri i po godine rata, stigli pobiti tek oko 1200 Nijemaca.
On je samo dobio zadatak da kontroliše teritoriju i to što je BiH postala republika, ne znači nikakvu pravičnost, nego on nije mogao ugoditi istovremeno i Hrvatima i Srbima, pa smo dobili BiH, u kontekstu definicije Brčko distrikta, kao kondomiuma dva entiteta, a muslimane je svakako ukinuo u startu.
Decenijama kasinje, priznao ih, da bi bili tampon između Hrvata i Srba unutar BiH.

Da je imalo bio pravičan, kao i da je imao mozak, Sarajevo bi bilo glavni grad SFRJ i ta bi SFRJ možda još uvijek trajala.

Pretpostavljam da sad slijedi komentar, o nužnosti ugađanja Srbima?

Ovom prilikom, moram uputiti sebi čestitku i lajk.

Kao što sam rekao u prvom postu, od Tita do Alije i nazad, a tu pričate o modernoj politici i još modernijem društvu, a posebice o građanskom društvu.
Vama je normalno, deklarativno se zalagati za liberalizam i građansku državu, a istovremeno, ili iftariti na sred Sarajeva, ko džukele, ili veličati nekog vječitog komunističkog autokratu, od prije sto godina.

I još sami sebe držite za budućnosti okrenute likove?

Niste vi nizašta.
Sva jugoslovenska pokoljenja zapišati i čekati neko novo i normalnije pokoljenje.
:D.
Eto i od mene lajk :ok

Ja sam u totalnom soku citajuci vas danas
ja ne volin tita...to je logicno i normalno al nije zbog toga lajk
Ja jednostavno ne mogu virovat da netko od bosnjaka danas moze na tita gledati pozitivno

I onda jos kad procitam
Eto...isli smo na more :sok
Imali posao,na kojem nitko placu nije zaradio al imali ga
:grana
Last edited by vila on 06 May 2020, 19:27, edited 1 time in total.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 06 May 2020, 19:27

Behko ga zakuc'o. :valja
. . . . . . . . .

Username
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Username » 06 May 2020, 19:28

Zvao sam vam veneru

Ona ce bit i za i protiv tita u isto vrijeme

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2883 times
Been thanked: 9083 times

Post by Duminjo » 06 May 2020, 19:44

Fuddo wrote: 06 May 2020, 14:21
Duminjo wrote: 06 May 2020, 14:06

Ma niko nikoga ovdje ne cita. Samo guraju ljudi svoje 😂

Sta me briga sta ti kažeš.. Vako je, evo da ti ja kazem, ja znam 😂😂
Ma nesta je to on jadan i sklepo, poslic, stancic, firmica, suti, polako, razvuci od prvog do prvog, drznedaj.
Al staS ti bolan kad je to divlje, haj ti njemu dogovori.
Tito govorio govorio, i vidio cojek, il prdio il govorio isti mu qrac, onda uzme brod i ode hodat po svijetu, isto sto oni selbritiji danas rade. Puko cojeku film, eto vas tamo, jebte se, dodijalo mu.
I cim je umro, eto ih.
Jebes ga, kad mu upali one gusle i nakrha ga brljom, dobro ostane normalan ikako. Ko ono more slusat a da ne pobudali, ja ga j..... :D.
E bas jadan, zao mi ga. Pusio najbolje, pio najbolje, kurvo se, skako po brionima.. 😂 Al hajd, rade to svi. Neka je..
Nego, samo da nas je fino podijelio svako sebi.. Al jebigaaa.. Nesto mu bilo mrsko valjda

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3958 times
Been thanked: 2980 times

Post by Pasaga » 06 May 2020, 19:51

Fuddo wrote: 06 May 2020, 18:31 Ustvari, sad gledam kartu, zajebah se...
I Imotski je nas.
...ZADAR ....drug ...i Zadar .....
ponovi malo istoriju...jbg ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10335 times
Been thanked: 12211 times

Post by Krokodil Behko » 06 May 2020, 19:55

vila wrote: 06 May 2020, 19:21
Eto...isli smo na more :sok
Imali posao,na kojem nitko placu nije zaradio al imali ga
:grana
Ja ba, a isti ovi likovi, na temi o turizmu u HR, uredno su već najavili, da će i ovog ljeta, tradicionalno ići u HR. Neki su rekli da im je bolja od Turske, Tunisa, Španije, Italije, Grčke, itd..
Kako samo stignu, obići sve te zemlje, a nemaju ni para ni godišnjeg odmora? :misli

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 296 times
Been thanked: 197 times

Post by rocko » 06 May 2020, 20:18

arzuhal wrote: 06 May 2020, 18:02

Pa jeste ojačao. Da nije bilo ZAVNOBiH-a, sve su prilike da bi BiH davno nestala... Takve su bile intencije, a sporazum Cvetković - Maček ti je empirijska potvrda. Njegovi nasljednici su Milošević - Tuđman, Karadžić - Boban, Dodik - Čović, itd.
Ojačati nešto možeš ako mu daš fer priliku da se brani. Pošto ja ne vidim da je Tito dao Bosni ikakvu fer priliku da se brani nakon njegove smrti, to što govoriš je samo djelomično tacno.

I tu ne pričam isključivo o oružju i kontroli oružja u Jugoslaviji a valjda je jasno kome je to omogućeno.

Nije smio Bosnjacima dati ime, da se bar ozvanici da postoji narod kome je to jedina domovina. Šta znaci Muslimani? Muslimani su živjeli i u Sandzaku i u Makedoniji i sta ti ja znam. Pa zamisli da je Srbe u Bosni nazvao Pravoslavcima a Hrvate Katolicima. :lupa

Ja nisam Bosnjak, ali mogu da uvidim kakva glupost i kukavičluk (i ponizenje za Bosnjake) se krije iza toga. Al' eto, i to su prihvatili, radi mira u kući.

Al' hajd', nije ni to najgore. Ono što je propustio je kreiranje moderne federacije sa modernim institucijama. Jebes federaciju koja se tako raspadne.
Nije Tito uveo enbargo na uvoz oruzija.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 06 May 2020, 20:28

rocko wrote: 06 May 2020, 20:18

Nije Tito uveo enbargo na uvoz oruzija.
O čemu ti? Ja pričam o kompletnom arsenalu JNA koji nekim čudom završi komplet na jednoj strani.

Embargo je druga priča i ima veze sa ugadjanjem "novoj" Rusiji i pijanom Jeljcinu , kao i sa tim da je stariji Bush bio jedan neviđeni kreten, koji je dopustio da to prođe kroz Savjet Bezbjednosti.

Clinton već u izbornoj kampanji govori o ukidanju embarga da se balansira snaga zaraćenih strana, jer samo to može dovesti do kraja rata. On govori iskljucivo o naoruzavanju Armije BIH. Al' je kao i mnogi drugi američki predsjednici uvidio da neke stvari koje nasljedis od prethodnog predsjednika ne možeš tako lako promjeniti.
. . . . . . . . .

Post Reply

Return to “Historijske ličnosti”