Ne razumijem neke stvari u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2900 times
- Been thanked: 9133 times
- Status: Online
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
- Status: Offline
Re: Ne razumijem neke stvari u BiH
Pa ima i ovdje.Dorian wrote: 11 Jun 2020, 17:03Hajde, ovdje je barem nešto bolje. Naime, kada su dovezli novu mašinu, mole da odnesu staru, besplatno. Ali fakat mole. Naime, prodaće je kao staro željezo pa će nešto novca uzeti.MunDzi wrote: 11 Jun 2020, 16:53
Slazem se.
Ne znam da li su takve stvari zakonski regulisane, ali znam da kad kupim npr novu masinu za ves isporuce je tacno tamo gdje joj je prikljucak. Ako sam platila vise da je i prikljuce, prikljucit ce je. Ako sam platila da mi iznesu i odnesu staru masinu , iznijet ce je. Ali minimum usluge koja je uracunata u cijenu je dostava do mjesta prikljucka.
Zamjena prozora, moleraj. Slicno. Podrazumjeva se da nece razvaljena fasada ostati klijentu, i da nece kreca ostati klijentu da skida sa icega a da nije zid.
Tako da ovdje imaš masu ljudi koji besplatno odvoze stare bojlere, kade, veš mašine, frižidere itd. Ali dovoženje novih, e to...![]()
Voze ljudi po naseljima, prate ako neko radi neke restauracije.
Meni je na vrata tako covjek pitao sta planiram sa starim bojlerom i radijatorima.
Rekoh nista, hoces li ih.
Kaze hoce, pokupio ih.
Vidim u kombiju mu vec neke gvozdzurije.
Zaradjuje covjek.
Posteno i neka.
Svakako bi to islo u kontejner koji je uracunat u cijenu renovacije.
Ovako, otislo je njemu, sta fali nek zaradi.
Njemu se isplati, mene ne kosta nista vise ili manje nego sto sam vec platila.
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
jbt sad sam skonto da imam jedan radijator u garazi, ne koristi se, puko... mogo bi ga prodat sutra ocm
🐽
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2415 times
- Been thanked: 6114 times
Jel gus ili aluminijiHannibal wrote: 11 Jun 2020, 17:18 jbt sad sam skonto da imam jedan radijator u garazi, ne koristi se, puko... mogo bi ga prodat sutra ocm
Fuck you a friendly note to start the day
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
evo ne znam bogumi. sto?Beni_dvosekundas wrote: 11 Jun 2020, 17:21Jel gus ili aluminijiHannibal wrote: 11 Jun 2020, 17:18 jbt sad sam skonto da imam jedan radijator u garazi, ne koristi se, puko... mogo bi ga prodat sutra ocm
🐽
- Beni
- Fuck you

- Mood:
pa razlika u cijeni brt
- jelena...
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
Upravo tako.Dorian wrote: 11 Jun 2020, 17:03Hajde, ovdje je barem nešto bolje. Naime, kada su dovezli novu mašinu, mole da odnesu staru, besplatno. Ali fakat mole. Naime, prodaće je kao staro željezo pa će nešto novca uzeti.MunDzi wrote: 11 Jun 2020, 16:53
Slazem se.
Ne znam da li su takve stvari zakonski regulisane, ali znam da kad kupim npr novu masinu za ves isporuce je tacno tamo gdje joj je prikljucak. Ako sam platila vise da je i prikljuce, prikljucit ce je. Ako sam platila da mi iznesu i odnesu staru masinu , iznijet ce je. Ali minimum usluge koja je uracunata u cijenu je dostava do mjesta prikljucka.
Zamjena prozora, moleraj. Slicno. Podrazumjeva se da nece razvaljena fasada ostati klijentu, i da nece kreca ostati klijentu da skida sa icega a da nije zid.
Tako da ovdje imaš masu ljudi koji besplatno odvoze stare bojlere, kade, veš mašine, frižidere itd. Ali dovoženje novih, e to...![]()
Ne upratih pišeš li iz BiH, ali i kod nas ima ljudi koji odnose te stare stvari i prodaju, ali mnogi ne kontaktiraju s ljudima koji od toga žive pa ne znaju.
Kad smo kod kupovine bijele tehnike i dostave, prije dvije godine sam mijenjala frižider i ljudi donijeli u kuhinju, otpakovali i odnijeli ambalažu sa sobom... ja samo oprala i uključila - ni brige ni pameti.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
kad me zajebu sutra pa mi naplate taj jeftiniji
sta je skuplje?
🐽
- Beni
- Fuck you

- Mood:
i kod mene kad sam uzimao novu masinu za ves, donjeli novu prikopcali sve to i staru odnjeli i dobi jos 5% popusta sto su mi odnjeli starujelena... wrote: 11 Jun 2020, 17:24Upravo tako.Dorian wrote: 11 Jun 2020, 17:03
Hajde, ovdje je barem nešto bolje. Naime, kada su dovezli novu mašinu, mole da odnesu staru, besplatno. Ali fakat mole. Naime, prodaće je kao staro željezo pa će nešto novca uzeti.
Ne upratih pišeš li iz BiH, ali i kod nas ima ljudi koji odnose te stare stvari i prodaju, ali mnogi ne kontaktiraju s ljudima koji od toga žive pa ne znaju.
Kad smo kod kupovine bijele tehnike i dostave, prije dvije godine sam mijenjala frižider i ljudi donijeli u kuhinju, otpakovali i odnijeli ambalažu sa sobom... ja samo oprala i uključila - ni brige ni pameti.
- Beni
- Fuck you

- Mood:
neam pojma brat
- MunDzi
- Svadjalica

Cuvaj gusani.
Em su najbolji.
Em izgledom najljepsi.
Restauracija gusanog radijatora se isplati.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ja sam zaključio da je Dorian baksuz, Salko manji baksuz a Beni srećkovic.
. . . . . . . . .
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Hani se bavi mutnim radnjama i malo manje mutnim radnjama da preživi na ovoj krizi.
. . . . . . . . .
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2900 times
- Been thanked: 9133 times
- Status: Online
Steta sto nije niko piso kako je izgubio dokumente pa moro vadit noveSocrates wrote: 11 Jun 2020, 17:30 Ja sam zaključio da je Dorian baksuz, Salko manji baksuz a Beni srećkovic.
- Beni
- Fuck you

- Mood:
joj suti, meni je neplanski dijete rodjeno u srbiji, i haj ja fino preko neta trazi zovi sta kod nas treba od papira da malca prijavim, skupim svu papirologiju doso u opstinu i naravno pola tih papira mi nije trebaloSocrates wrote: 11 Jun 2020, 17:30 Ja sam zaključio da je Dorian baksuz, Salko manji baksuz a Beni srećkovic.
- MunDzi
- Svadjalica

Ma Hanija treba onim gusanim dobro pricepiti.Socrates wrote: 11 Jun 2020, 17:31 Hani se bavi mutnim radnjama i malo manje mutnim radnjama da preživi na ovoj krizi.
Pocinje mi blago ici na zivce.
- jelena...
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
Nja...srećković.Beni_dvosekundas wrote: 11 Jun 2020, 17:25i kod mene kad sam uzimao novu masinu za ves, donjeli novu prikopcali sve to i staru odnjeli i dobi jos 5% popusta sto su mi odnjeli starujelena... wrote: 11 Jun 2020, 17:24
Upravo tako.
Ja vala nisam dobila ništa od tih popusta i to...
al fala im što su i onaj karton, najlon i stiropoL odnijeli.
ja sam isto kupio u kupi tehniku cini mi se i odnijeli staru i dobio 5% popustajelena... wrote: 11 Jun 2020, 17:46Nja...srećković.Beni_dvosekundas wrote: 11 Jun 2020, 17:25
i kod mene kad sam uzimao novu masinu za ves, donjeli novu prikopcali sve to i staru odnjeli i dobi jos 5% popusta sto su mi odnjeli staru
Ja vala nisam dobila ništa od tih popusta i to...![]()
al fala im što su i onaj karton, najlon i stiropoL odnijeli.![]()
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis
- Beni
- Fuck you

- Mood:
eh to je ta radnja "kupi tehniku"
inace kad sam trazio masinu ista takva u domodu bila skuplja cini mi se za 100 maraka
i kasnije ja govorim ovom jednom koji radi u domodu kaze pa sto nisi rekao mi bi ti dali taj popust
znaci treba se samo raspitati a ne na prvu kupovati bijelu tehniku
i kasnije ja govorim ovom jednom koji radi u domodu kaze pa sto nisi rekao mi bi ti dali taj popust
znaci treba se samo raspitati a ne na prvu kupovati bijelu tehniku
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis