BiH u očima drugih

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 27 times
Been thanked: 628 times
Status: Offline

Re: "Die Zeit": Muslimani u BiH malo se mole, a puno piju

Post by Sibila » 08 Nov 2012, 22:24

......islam im svima ....( ne mislim bukvalno) trn u oku.............kako god okrecu......samo da ga gaze..... :zijeva

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 08 Nov 2012, 22:58

Analiticar Deutsche Welle na potencira iskljucivo pijanstvo, mislim da Nijemci kudikamo vise piju od Bosanaca.
Izmedju ostalog, i ovo, slobodu oblacenja mladih kao i vecine zena u BiH.
Mini suknjice su nevjerovatno kratke u Sarajevu, gradu u kojem muslimani čine većinu stanovništva.
Eh sada, koliko je ovo pogresno i ne uklapa se u Islamske propise, neka svako za sebe odluci.
ili sledecu primjedbu, predpostavku:
Većina od oko dva miliona muslimana u BiH, to potvrđuju i istraživanja javnog mnijenja, ne uzimaju ozbiljno vjerska pravila i običaje. Mole malo, a piju puno. Istovremeno je ratna trauma ojačala njihovu etno-religioznu nacionalnu svijest. Bošnjacima se sada nazivaju svi - dakle i sekularni muslimani.
Ne ulazim u to koliko se pije, kao sto rekoh, uvjeren sam da oni (Nijemci) puno, puno vise piju....inace, sve ostalo moglo bi tacno biti.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 09 Nov 2012, 00:01

Istina je da smo čudan narod... :grana
Vidljivo je šta se ovdje događa...muslimani - daleko od islama. Naravno da ljudima, posmatračima nije jasno ovo stanje našeg duha. :grana

ALKOHOL I DROGA.....

»Kada Allah htjedne da uništi jedno mjesto, dopusti da se pojavi blud i nemoral u njemu.« (Hadis)

Čini mi se da nikada nije bilo teže biti roditelj i starati se o svome evladu, kao danas, u ovome vaktu. Naša država Bosna je bila jedna od teritorijalnih jedinica, bivše nam domovine, a meni se čini da je izvukla najdeblji kraj, i da je trenutno u najtežoj situaciji. Bosna jeste država, ali kao da i nije, jer je sve u njoj nekako neodređeno i nedorečeno. Bosna ima granice, a kao da ih i nejma. Vlast ima, a ona kao da i ne postoji,, jer naša policija nejma pravo po svojoj volji, haman ni promet regulisati, a dahbetile, bez najave, kontrolisati vozače automobila. Svaku kontrolu mora prije vremena najaviti i objaviti preko medija.
Kad je riječ o našim "medijima", o njima bi se moglo nadugo i naširoko govoriti.
Bosna svoje medije ima, i nejma. Mediji su većinom pod nečijim patronatom, ili su do krajnjih granica komercijalizirani i privatizirani, i na taj način okrenuti sami sebi.
U tom i takvom svekolikom haosu po Bosni su nikli razni kafići, restorani, diskaći, a u njima, svoje mjesto pod suncem, našle su razne "zvijezde", "pjevači", i "izvođači" tzv. folk muzike. Svakodnevno i svakonoćno se po tim "restoranima" organizuju naki nastupi, neka takmičenja za izbor "misice, "mistera" i sličnih ujdurmi i petljanija.
A droga...
Droga se sadi i prodaje i u najzabačenijim selima.
A o prostituciji i podvodačima, da i ne govorim.
Vjera se suzbija i marginalizira svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima. Ono malo preostalih naših adeta koji su proistekli iz 500-godišnje naše pripadnosti islamu potiskuje se i označuje kao nešto zaostalo, dok se, u isto vrijeme, promiče slobodno i, do krajnjih granica, ogoljeno iživljavanje, uz grubo odbacivanje naše svijetle tradicije.
Ono malo trijeznih roditelja, koji žele svoju djecu sačuvati od alkohola, droge i svih oblika pokvarenosti, biva razapeto između želje da djecu odgoje u vjeri i nastojanja da svoj evlad-djecu iškoluju, uz bojazan da se kroz školu ne otuđe i iskvare.
Opće poznato je da svako selo ima po jednu kahvanu kojoj su njihove gazde dale zvučna imena uz obavezan predznak "restoran".
U tim "restoranima" naša djeca često ostaju do ranih jutarnjih sati. A pivo, vino, i ostali haram, piju haman svi, uključujući i naše domaćice, žene. To je bilo nezamislivo u Bosni prije agresije.
Oni, koji bi morali o tim negativnim pojavama govoriti i biti najglasniji, "mudro" šute jer svako se boji za svoju kožu i svoje korito, a alkohol se prodaje i u brojnim "trgovinama" i "prodavnicama" i to na svakom ćosku i uglu, kako kome paše da izgovori.
Ako čovjek hoće biti patriota i neće kupovati uvozna piva, vino i rakiju, tu uvijek postoji alternativna zamjena za slične domaće proizvode.
"Kupuj domaće", i propadaj na domaći način, a na svoj račun.
Ma koga je briga za našu djecu i omladinu.
Upamet!

Nijaz SALKIĆ[/i]
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci » 09 Nov 2012, 00:59

silence wrote:Istina je da smo čudan narod... :grana
Vidljivo je šta se ovdje događa...muslimani - daleko od islama. Naravno da ljudima, posmatračima nije jasno ovo stanje našeg duha. :grana

ma daj. oni mogu sanjati o ovoj raznolikosti i toleranciji koju mi u bosni imamo. sva ta prica je bezveze, da bezveznija ne moze biti. pa koliko se to krscani drze propisa Biblije?! neka pociste ispred svog praga. ide mi na zivce taj vid razmisljanja.

Njemci se svakako trebaju zabaviti o samim sebi.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Ruana

Post by Ruana » 09 Nov 2012, 08:11

Kako ono ide "ne moze nam niko nista.......mogu samo da nas mrze oni sto nas ne vole".
Ko ih je sta pitao, neka se poklope usima kako svabi tako i ostali okolo, pa skoro im pola nacije degenerici od alkohola.
Kad nismo radikali, onda smo alkoholicari.

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 09 Nov 2012, 09:45

Tekst je tobože pisan u obranu BIH muslimana od islamofobičnih web-stranica a zapravo je pun šovinističkih predrasuda.

Kad se ogoli misao napisano je sljedeće : muslimani su često ekstremisti, no za Bosance se ne trebamo bojati, oni previše piju da bi bili ekstremisti.
Po njima dakle, ili pijanci ili ekstremisti.

Neki pametni ljudi su rekli "Nitko vas ne može uvrijediti ako vi to ne dopustite".
Ovaj tekst je uvredljiv jedino za onoga tko ga je pisao.

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 09 Nov 2012, 16:55

Neki pametni ljudi su rekli "Nitko vas ne može uvrijediti ako vi to ne dopustite".
Ovdje i pored najbolje volje nemogu da uocim uvredu, u ovom slucaju Njemackih analiticara.
Nijemci se bore svakodnevno sa napustanjem vjernika religioznih ustanova...stotinama hiljda ih godisnje izilazi iz vjere,
pardon, ne iz vjere, nego nisu clanovi katolicke ili bilo koje crkvene ustanove, a da se opijaju, nikome ne pada na um svrstati to pod uvredu.

Zasto bi uopste bila uvreda ako moja supruga nosi mini suknjicu, ne nosi maramu na glavi, ide na Jadransko more i kupa se u bikiniu,
takoreci polugola, a ja volim casu vina ili par casa hladnog piva da popijem.
Ovo ti je prosjek 95% insana nastanjenih u Evropi, a BiH je Evropska drzava....a to je ujedno i Bosansko i Hercegovacki prosjek i stvarnost.
Da je drugacije nego sto u sustini i jeste, tek tada bi bilo lose.

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 10 Nov 2012, 01:12

Major wrote:
Ovdje i pored najbolje volje nemogu da uocim uvredu, u ovom slucaju Njemackih analiticara.
Nijemci se bore svakodnevno sa napustanjem vjernika religioznih ustanova...stotinama hiljda ih godisnje izilazi iz vjere,
pardon, ne iz vjere, nego nisu clanovi katolicke ili bilo koje crkvene ustanove, a da se opijaju, nikome ne pada na um svrstati to pod uvredu.

Zasto bi uopste bila uvreda ako moja supruga nosi mini suknjicu, ne nosi maramu na glavi, ide na Jadransko more i kupa se u bikiniu,
takoreci polugola, a ja volim casu vina ili par casa hladnog piva da popijem.
Ovo ti je prosjek 95% insana nastanjenih u Evropi, a BiH je Evropska drzava....a to je ujedno i Bosansko i Hercegovacki prosjek i stvarnost.
Da je drugacije nego sto u sustini i jeste, tek tada bi bilo lose.
kako da nije uvreda?! procitaj jos jednom sta su Mister i Katja napisali. zasto nas diraju uopste?! kome su to bosanski muslimani jos naudili?!! zasto se musliman stavlja u sablon? to je ono sto mene nervira.

stvarno postujem tudje i "svakog" - ali nemoj me yebavati u zdrav mozak.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 10 Nov 2012, 13:07

Jest vala paparaci, ovi bezobrazni shwabici i njihove uvrede....
sto nisu analizu vrsili u Gluhoj bukovici ili Maoci, tada bi bili mahom svi mirni i nebi se nervirali...mah, shvabe se shale,nije im zamjeriti.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 10647 times

Post by Krokodil Behko » 10 Nov 2012, 15:22

Švapčadiji bi bilo najbolje da istražuje svoje neonaciste. Palo je stotine mrtvih glava do sada ako se ne varam.

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 10 Nov 2012, 17:02

Pa nije valjda da se mi palimo sto nam drugi prebacuju da nam se zene u slobodnom, modernom i Evropskom stilu odijevaju
i da mi muski svratimo do birtije da par piva popijemo.
Ako je to uvreda ja onda malo svijet razumijem.

Ja nigdje na TK kao i ZK ne naidjo na cajdzinice i da su zene obucene drugacije nego sto su to sve Evropljanke.
Sve toliko dugo koliko smo ovakvi kakvi jesmo sve je to ok. budemo li iskocili iz ovih okvira, tek tada nam se lose pise.
Ovakvi kakvi smo, dobri smo. :cool

Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 27 times
Been thanked: 628 times

Post by Sibila » 10 Nov 2012, 18:50

Krokodil Behko wrote:Švapčadiji bi bilo najbolje da istražuje svoje neonaciste. Palo je stotine mrtvih glava do sada ako se ne varam.

:ruke :ljub ...............nek istrazuju i krizarske ratove :plavi ........uz ogromne kolicine :pivo i kobasica :oo

..............krivo im sto mi tako dobro funkcioniramo :zao

Ruana

Post by Ruana » 10 Nov 2012, 19:00

Major wrote:Pa nije valjda da se mi palimo sto nam drugi prebacuju da nam se zene u slobodnom, modernom i Evropskom stilu odijevaju

Ja nigdje na TK kao i ZK ne naidjo na cajdzinice i da su zene obucene drugacije nego sto su to sve Evropljanke.
Sve toliko dugo koliko smo ovakvi kakvi jesmo sve je to ok. budemo li iskocili iz ovih okvira, tek tada nam se lose pise.
Jesi li nekad mozda bio u Turskoj?
Kako se to evropljanke oblace?

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 10 Nov 2012, 19:19

Ruana wrote:
Major wrote:Pa nije valjda da se mi palimo sto nam drugi prebacuju da nam se zene u slobodnom, modernom i Evropskom stilu odijevaju

Jesi li nekad mozda bio u Turskoj?
Kako se to evropljanke oblace?
Da, da, bio sam i to u vise navrata, samo, Turska nije Istanbul,
Turska je od Istanbula do Trabzona i od Izmira do Van-e.

A Evropljanke, odijevaju se upravo onako kako su to iz "Die Zeit"-a uocili na nasim ulicama....zar je to uvredljivo i sramno, tako se odijevati ?

Ruana

Post by Ruana » 10 Nov 2012, 19:39

Grijesis evropljanke se ne oblace onako kako si ih ti opisao, niti bosanke. Ljepota Bosne pa i Evrope je u tome sto se svak moze oblaciti kako hoce.
Nije Bosna samo Tuzla i ta mjesta koja ti obilazis. Ako zena nosi mini suknju ne mora znaciti da je pametnija i modernija od one sa maramom ili obratno.
Vidis u Turskoj je isto tako mozes da se oblacis kako hoces i odjeca ne pokazuje vrijednost covjeka.
A ovi Svabi so se bave nama, recimo za pocetak bi mogli uvesti da se 20.04. zabrani slaviti Hitlerov rodjendan.
Imovina koju uniste neonacisti nije deklarisana kao zlocin iz mrznje.
Od ujedinjenja Njemacke do danas je zabiljezeno 180 rasistickih ubistava.
Angela Merkel je i sama izjavila da je to sramota za Njemacku a nista nije ucinila da to sprijeci.
A oni se bave mini suknjama po Sarajevu i muslimanima sto piju.
Ausvic ih je obiljezio za sva vremena i neka se poklope i sute, i neka pociste prvo svoje smece.

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 10 Nov 2012, 23:00

recimo za pocetak bi mogli uvesti da se 20.04. zabrani slaviti Hitlerov rodjendan.
Ko ovako nesto tvrdi taj nije vrijedan daljnje diskusije.
Od kuda ti ovakva ne obavijestenost ?
____________________________________________________________________________________

Führers Geburtstag - ist es verboten, ihn zu feiern?
Es ist wohl zumindest nicht ratsam, es öffentlich zu tun, wenn man Ärger mit der Polizei vermeiden will.

Wobei: Warum sollte man diesen Tag auch feiern?
Sonderlich viel hat der Kerl für das Land ja wohl nicht getan.

_____________________________________________________________________________________

Dakle, zakonom je zabranjeno slaviti rodjendan najvecim zlikovcima na svijetu, u tvom zatvorenom prostoru, moze ko hoce slaviti
pod uslovom da policija za to slavlje nezna.

*na ostale postapalice ne obracam paznju, nema svrhe

Ruana

Post by Ruana » 10 Nov 2012, 23:13

četvrtak, 30. avgust 2012.
Nasilje krajnjih desničara prema imigrantima postalo je, u nekim delovima Nemačke, skoro pa redovna pojava. I policija i javnost prečesto su ravnodušni prema ekstremizmu, usprkos riziku koji on predstavlja za ugled zemlje. Negde duboko u svojoj nutrini, Nemačka još nije shvatila da treba prihvatiti svoje manjinske zajednice.

Jevrejski restoran „Šalom“ u Cemnicu, u istočnoj nemačkoj pokrajini Saskoj i njegov vlasnik Uve DŽiubala, stalno su izloženi porugama i pretnjama. Od kada je restoran otvoren, 2000. godine, Uve je primio stotine telefonskih poziva.

Nazovu i kažu “ti židovska svinjo”, ili uz Hitlerov rođendan, 20. aprila rezervišu 88 mesta (nacistički simbol za Heil Hitler)”, ispričao je DŽiubala za „Špigl onlajn“.

Gotovo redovno mu crtaju svastiku na zidu, ili je urežu u vrata WC-a. Jednom su mu na ulazu ostavili svinjsku glavu na kojoj je napisano Židov. Uriniraju u njegovo poštansko sanduče, razbijaju mu vanjsku sijalicu.

Uve DŽijubala prestao je čak i izveštavati policiju jer to nije bilo vredno truda. Incident sa svinjskom glavom nisu se ni potrudili istražiti, iako su imali dobru polaznu osnovu za utvrđivanje identiteta počinalaca - rukopis. Baš kao i činjenicu da je mali broj ljudi koji imaju dodira sa svinjama ili onih koji imaju opremu da joj odseku glavu.

“Ako ne preduzmu ništa u ovakvim situacijama, onda znaš da nema nikakve koristi prijavljivati one sitne”, kaže vlasnik restorana „Šalom“. Razmišljao je da odustane i zatvori restoran, ali onda je obećao samom sebi da ga idioti neće isterati.

Međutim najgori aspekt cele ove priče jeste stav drugih koji otprilike glasi: “Pa šta očekuje taj čovek kad otvori košer restoran u istočnoj Nemačkoj. Samo traži nevolje!”

Nešto slično mu je čak rekla i policija.

Istočna Nemačka u zadnjih dvadeset godina beleži nažalost vrlo ozbiljne neonacističke incidente. Pre deset godina u Cickau su vlasnicima turskih dućana ispalili metak u glavu, a pre 20 u Rostoku bombama i molotovljevim koktelima napali azilantski centar. Da stvar bude gora, građani okupljeni oko zgrade u plamenu su aplaudirali!

Od ujedinjenja zemlje, 1990. godine, do danas, u nekadašnjem istočnom delu zabeleženo je 180 rasističkih ubistava, bezbroj napada, zastrašivanja, pretučenih imigranata, svastika nacrtanih na nadgrobnim jevrejskim spomenicima. Sve to ukazuje da Nemačka nažalost gubi bitku protiv nasilne desnice.

U raseljenim područjima na severoistoku Meklenburg-Vest vlast je čak odustala od borbe.

Nacionalna demokratska stranka (NPD), koja veliča Treći Rajh, zastupljena je u seoskim i gradskim većima, neonacisti se dobrovoljno javljaju u vatrogasce, organizuju sportska takmičenja i letnje fešte, vode različite klubove za mlade. Gde neće država uskaču neonacisti.

Prošloga novembra nemali je broj Nemaca bio iznenađen kada se otkrilo da su ubistva devet imigranata i jedne policajke, između 2007.-2009. godine delo troje potpuno nepoznatih neonacista koji sami sebe zovu Nacionalsocijalističko podzemlje. Reakcija je bila tako snažna da se moglo očekivati da će država napokon pokrenuti nacionalni progon desnice.

Policijsko slepilo

Slučaj je pokazao da slepa može biti sigurnosna služba kada su mlade generacije u pitanju. One koji su se radikalizovali igrajući se oružjem, slušajući stare naciste koji su glorifikovali prošla vremena i uopšte sažaljevali sami sebe jačanjem mržnje prema manjinama.

Svih devet ubistava: a ubijeni su jedan cvećar, krojač, dvojica prodavaca, jedan vlasnik kebab grila, njegov pomoćnik, bravar, vlasnik kioska i vlasnik internet-kafea, policija je povezala s raznim dugovanjima, reketašima ili čak s organizovanim kriminalom. Nikada ih niko nije doveo u vezu s nacionalsocijalizmom.

Skandali su dominirali u medijima nekoliko dana, a već par sedmica nakon toga stvar bi bila zaboravljena. Sve dok istragu nisu preuzeli u Saveznom tužilaštvu nakon čega su se “zakotrljale glave” i gde su osramoćeni domaće obaveštajne agencije, Savezni ured za zašitu Ustava - institucije koje su počinile niz grešaka koje su opet omogućile članovima NSU (Nacional-socijalistička unija) da pljačkaju i ubijaju neotkriveni i nekažnjeni više od deset godina.

I kao da to nije bilo dovoljno, grupe koje se bore protiv neonacističkog delovanja, devet meseci nakon otkrivanja skandala, još uvek se žale da ne dobijaju dovoljno novca za svoje delovanje. I da nemaju političku podršku za zauzdavanje uticaja nacista. Uz to je, kažu aktivisti, vrlo rasprostranjena ravnodušnost među stanovništvom.

Rasistički stavovi u bivšoj istočnoj Nemačkoj jako su rašireni među običnim ljudima, verojatno zbog toga što u komunističko doba obrazovni sistem nije tim generacijama Nemaca usadio osećaj kolektivne odgovornosti za zločine Trećeg Reicha.

Analitičari poput profesora Hajo Funke s berlinskog Slobodnog univerziteta dodaje da ni sigurnosne službe u tom delu Nemačke nisu dubinski reformirane nakon ujedinjenja zemlje. Sistem skrivenog rada i tajnosti se održao a samim tim i zaziranje ljudi od tih službi.

Kada je u februaru ove godine održana komemoracija žrtvama neonacističke trojke, kancelarka Angela Merkel je izjavila da su ubistva imigranata “napad na zemlju i sramota za Nemačku”. No ostaje otvorenim pitanjem: šta je učinila da na tu sramotu odgovori?

Gde je Merkelova?

Istina je da na nacionalnom nivou ne postoji informativna kampanja koja će delovati na mlade ljude da se ne povode za desničarima. Nema znakova da će političari izglasati politiku “nulte tolerancije” u policijskim snagama. Nema sredstava za pro-demokratske aktiviste niti osnivanja klubova za mlade u kojima će se okupljati zbog igranja, a ne pevanja Lili Marlen.

U mnogim slučajevima uništavanje imovine koju počine neonacisti, nije deklarisano kao zločin iz mržnje. Zašto?

Da li zato što se policijski službenici ne žele baviti tolikom količinom papirologije? Ili zato što ne žele da im takav pristup pojača ionako negativnu statistiku po kojoj pet istočnonemačkih pokrajina vode po broju desničarskih ispada, iako imaju manje od 6 posto imigranata u ukupnom broju stanovnika.

Analitičari upozoravaju da je ekstremeno desna scena sve nasilnija i opasnija
Po tvome znaci, smiju svasta raditi samo da policija ne zna. Pa naravno obicno je kasno kad murija sazna.

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 10 Nov 2012, 23:13

e svabice...popitacemo se prve prilike :oo
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

adacta
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Primitivni ljudi iz BiH zaratit će čim odemo

Post by adacta » 13 Nov 2012, 07:14

Image

Matthew Levi Aamot, američki vojnik, tokom 1996. godine služio je kao vojnim mirovnih snaga u BiH, a za to vrijeme poslao je pismo svojoj baki Charlotte, u kojem opisuje ljude u našoj zemlji i svoje dojmove nakon zaršetka rata.

"Naš sadašnji položaj je u Olovskim Lukama, 76 kilometara južno od Tuzle i 56 kilometara sjeverno od Sarajeva. Mi smo američka jedinica koja je smještena na najjužnijem dijelu muslimanskog sektora. Zona razdvajanja je istočno.

Ta linija razdvaja Srbe i Bošnjake i pomaže u sprečavanju nastavka njihovog bezobzirnog razaranja. Područje je podjeljeno, kuće su spaljene i na sve strane se vide tragovi vatrenog oružja. Ovdje ima vrlo malo ljudi, a oni koji žive tu su siromašni i primitivni.

Do odredišta hodaju pješice ili zaprežnim kolima prevoze sijeno i pokućstvo. Veoma je brdovito i sniježno", napisao je Levi Aamot svojoj baki, prenosi "bellinghamherald.com".

On također navodi da spava u šatoru sa još 14 vojnika. Njegov zadatak je da ide do 47. bataljona za podršku, koji je udaljen oko dva sata vožnje, te da od njih uzme ulje i gorivo.

"Jedina stvar koja mi smeta ovdje su djeca koja stoje na ulici i traže hranu. Stvar je u tome, što je većina ta djece uhranjena i dobro odjevena, a pokušavaju dobiti nešto džaba. Sumnjamo da bosanska vojska plaća tu djecu da uzmu naše obroke i odnesu ih njima.

Također, mislim da se oni i dalje naoružavaju i regrutuju još ljudi. Nakon što mi napustimo BiH oni će ponovo ratovati. Mi možda možemo pomoći da se uspostavi mir, ali ne vjerujem da ćemo načiniti neki trajni utjecaj ovdje", naveo je unuk u pismu svojoj baki koja živi u Bellinghamu u SAD-u.

Izvor:d.avaz

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Primitivni ljudi iz BiH zaratit će čim odemo

Post by silence » 13 Nov 2012, 11:19

E jeste nas ocrnio svojoj baki.... :DD
Jesmo nikakvi i primitivni.

A ova sumnja je moguća.... Tipično za Bosance... :valja

"Jedina stvar koja mi smeta ovdje su djeca koja stoje na ulici i traže hranu. Stvar je u tome, što je većina ta djece uhranjena i dobro odjevena, a pokušavaju dobiti nešto džaba. Sumnjamo da bosanska vojska plaća tu djecu da uzmu naše obroke i odnesu ih njima.

Ne vidjeh da svoju baku pita za zdravlje.... Šturo pismo bez imalo topline. On nema ono što mi imamo, a to je toplina... :srce
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Post Reply

Return to “BiH”