animals wrote: 11 Nov 2020, 08:25
Pa jebote , ja zivim u takvom braku i bolje mi je sto puta, od
moji silni prijatelja koji zive sa svojim Hrvaticama..
E ovo je dobar primjer kada ja napišem kako Bošnjaci neke stvari prešute kada im se negira ime i jezik radi mira u kući pa neko uzvrati kako o tim temama govore samo ekstremisti koji su opterećeni nacionalnošću što apsolutno nije tačno jer ne moraju se narodi koristiti samo u negativnom kontekstu.
Tvoj komentar je primjer kako treba biti, super komentar i nema se nista protiv toga reći, siguran sam da si i korektan tip koji zove moj narod Bošnjake pravim imenom ali sam čitao stotine komentara sličnih tvojim gdje piše npr. "Ja živim u braku sa Muslimankom i bolje mi je od prijatelja Srba koji su oženili Srpkinje" ili "Moj sin je Hrvat i oženio je Muslimanku i bolji mu je sadašnji brak od onog prvog kada je bio oženjen za Hrvaticu".
Ima dosta primjera gdje Bošnjaci opisuju kako u mješovitom braku nisu nikada imali svađu i neugodnosti tako što je ženina familija pokazala toleranciju i multikulturalnost time što mu negiraju naciju i jezik.
"Ti si Musliman, govoriš Našim jezikom, mi se slažemo dobro ali su krive tri strane što nas zavadiše i što su svi klali po Bosni"
Neće punac Milutin nikada priznati da je izvršen genocid u Srebrenici jer se ne opterećuje tim stvarima jer je pacifista, Jugoslaven i multi-kulti a ne smeta Milutinu uveličati stvari i reći da je u Zenici bio pokolj kao u Srebrenici.
Još kaže bošnjački zet naivno "Jest moj punac Milutin cool i multi-kulti, nije mu problem priznati da su Srbi po Zvorniku klali kao i Muslimani po Tešnju"
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.