Dejtonski ustav - ustroj BiH i alternativni preustroj
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9384 times
- Been thanked: 6063 times
- Status: Offline
Re: Nakon izjave Bisere Turković o ukidanju entiteta, političari iz RS-a traže ostavku i izvinjenje
Nije toliki problem u entitetima i njihovom postojanju.
Problem je ustroj drzave kojim je data mogućnost blokade donosenja odluka za sta ko hoće
To Srbi i Hrvati koriste na svakom koraku iz poznatih razloga
Problem je ustroj drzave kojim je data mogućnost blokade donosenja odluka za sta ko hoće
To Srbi i Hrvati koriste na svakom koraku iz poznatih razloga
Last edited by Mister No on 13 Dec 2020, 02:03, edited 1 time in total.
The Dark Side Of The Forum...
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4199 times
- Been thanked: 3884 times
Re: Nakon izjave Bisere Turković o ukidanju entiteta, političari iz RS-a traže ostavku i izvinjenje
Možda se ne treba truditi imenovati ulice, dovoljno je dočekati vakat da čovjek čiji je avion srušila vojska rs-a postane savjetnik novog američkog predsjednikaDuminjo wrote: 13 Dec 2020, 00:46Ma nevazni smo mi u svakom pogledu. Cak citav Balkan je nebitan iako se hrvati busaju unijom a srbi nekim prijateljstvima sa najvecim silama svijeta. Vece i mnogo bitnije stvari u svijetu se desavaju da bi mi bili nekome bitni, prioritet ili nesto slicno.Naseef Mushroom wrote: 13 Dec 2020, 00:17
Mi jesmo nevažni u poređenju sa ostalim državama ali nismo što se tiče teritorije. Tačno smo zona gdje se spajaju američki i ruski interesi i zato uvijek privlačimo pažnju.
Ako žele Amerikanci ikako spriječiti uticaj Rusije (čiji je apetit porastao zadnjih 5-10 godina rastom evropskih desničarskih stranaka koji svi sarađuju sa Rusijom ili su ruski igrači) onda moraju igrati na ukidanje entiteta jer stvaranjem rs-a Banjaluka je postala nezvanično glavni grad za BH Srbe i time su se otvorila vrata za uticaj Rusije na ovom području.
Zamislite da nema rs entiteta, Banjaluka bi bila danas običan BH grad kao i Sarajevo, Zenica, Tuzla.
Sa Srbijom je drugačije, tu je skoro pa komplet država pro-Rusija ali ovdje se ukidanjem entiteta ukida prostor Bosne i Hercegovine koji je anti-Nato i pro-Rusija.
Nama je navucena kosulja takva kakva jeste da bi se prestalo pucati. Sad se ne puca i boli velike sile neka stvar za cijelim Balkanom, pogotovo za Bosnom. Trebamo se malo spustiti na zemlju.
Trenutni bolidi koji vode drzavu nemaju nikakve volje da od nje naprave bilo sta. Nije da ne znaju, vec jednostavno ne žele.
Moramo se amerikancima uvuci u šupak. Svaku drugu ulicu nazvati Waschington i moliti ih da nam oni nesto skroje kad mi ne "umijemo" i lagano drzavu graditi od zdravih temelja. Ovo se ljulja ko babin zub, supalj i truho kao nase pravosudje. Nikad nece ispast a nikad ni zalijecit se.
Želim reći da je ako veće sile imaju interes i ako im je politika jedne strane antipatična da je to pola truda od lobiranja.
Naravno da trebamo biti aktivniji ali da budemo iskreni BiH nikada nije bila anti-USA i to je
najvažniji temelj za budućnost.
Evo npr. meni se sviđa što su skoro svi političari ovih dana, čak i oni koje inače ne simpatišem kao i stranke im, oglasili i osudili ponižavanje države od Milanovića i što su postali agresivniji prema separatistima iz BiH.
Što javno bez ustručavanja govore o budućnosti države bez entiteta iako je poznato da 2/3 strane u BiH to ne vole čuti i da žele modernu evropsku uređenu državu a ne da šute i dopuštaju pasivno orgijanja separatista.
Već pokazuju inicijativu pa su odmah veće šanse da će nam i Amerika pomoći.
A moramo i mi naš mentalitet mijenjati, kada izađe 30 auta na ulicu u Sarajevu da proslave pobjedu Bidena, umjesto da se ismijavaju trebamo ih podržati pa neka bude 500 auta
Tako se ponašaju na Kosovu pa znamo koliko daleko su dogurali.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4199 times
- Been thanked: 3884 times
Toliko je se ove sedmice desilo pozitivno za svakoga ko je pro-Bih da bih volio da mi je duži post da mogu još više nabrojatiZizi505 wrote: 13 Dec 2020, 01:36 Kako ti se Naseefe da pisati ovoliki post u ova doba i to još off topic.![]()
A da budem iskren nisam znao da je tako kasno mislio sam da je tek pola jedan
Subota je pa ne ranim
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Samo vi čekajte da vam ameri naprave državu.
Biće zanimljivo šta ćete vaziti kad padnete na nosingere
Šta kaže onaj, sda se vraća izvornim vrijednostima

Njihova jedina "vrijednost" je pljačka. Ta kriminalna govna su u miru tj od 95. gori za bošnjake nego sds, snsd i hdz zajedno.
Opljačkali sve što se moglo opljačkati.
Pljačkali prije rata tušeći narodu puške.
U ratu opljačkali sve što su mogli dohvatiti.
Jbni margarin nije mogao doći borcima na liniju jer je pohapan u komandi.
Naše su žene jedno vrijeme kuhale za borce.
Moja rahmetli nena i ostale kone pravile pite.
Kasnije pitaš borce jesu li se obradovali, a ljudi kažu da nijedan jedini burek nije došao na liniju.
Kad su krali te sitnice, može se samo zamisliti kakvi su bili na velikom.
Pokrali su milijarde. Šta, za mog bakira vreća zlata.
Ili onaj bakirov ahbab koji se hvalio kako je jebavo žene šehida da bi im dao hranu.
U miru pokrali fabrike, pare, otimaju od naroda, kradu u vremenu pandemije i još bezbroj drugih primjera gdje su ojadili narod.
Kad zafali dodiku, spašavaju ga aranžmanima jer im je brat u kriminalu i garant opstanka na vlasti.
Plaši glupi narod bajom iz laktaša kako će se tobože odcijepiti, a miletu ronhilu bosna dođe ko zlatna koka koja mu je omogućila da pokrade milijarde.
Kaže što nema investitora, a niko ne može prići federaciji jer je sve poklopila hifa i ostale sda kompanije.
U rs ne možeš prdnut bez dodika.
Integral, euroasfalt i hering - sve stranačke firme.
I tu su izvukli milijarde.
Šta kaže onaj, sda se vraća izvornim vrijednostima
Njihova jedina "vrijednost" je pljačka. Ta kriminalna govna su u miru tj od 95. gori za bošnjake nego sds, snsd i hdz zajedno.
Kasnije pitaš borce jesu li se obradovali, a ljudi kažu da nijedan jedini burek nije došao na liniju.
Ili onaj bakirov ahbab koji se hvalio kako je jebavo žene šehida da bi im dao hranu.
U miru pokrali fabrike, pare, otimaju od naroda, kradu u vremenu pandemije i još bezbroj drugih primjera gdje su ojadili narod.
Kad zafali dodiku, spašavaju ga aranžmanima jer im je brat u kriminalu i garant opstanka na vlasti.
Plaši glupi narod bajom iz laktaša kako će se tobože odcijepiti, a miletu ronhilu bosna dođe ko zlatna koka koja mu je omogućila da pokrade milijarde.
Kaže što nema investitora, a niko ne može prići federaciji jer je sve poklopila hifa i ostale sda kompanije.
Svi mi se morete obratit
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10240 times
- Been thanked: 17418 times
Lako ti je u Tuzli da ti ne smetaju. Hajde dodji ovdje gdje sam ja 2 mjeseca, pa onda isto ponovituzlak1212 wrote: 12 Dec 2020, 21:28 Nikome ne smeta nacionalnost necija, meni ni entiteti ne smetaju, ne smeta mi ni ustav sa 3 konstitutivna naroda. Mi sa svime ovim mozemo napraviti dobru i funcionalnu drzavu
Smeta nam pljackanje drzave s paravanom nacionalnih interesa. Da bogdom i ti srbi u RS-u imaju 10% od onog koliko Dodik kuka i zaduzuje narod. Isti vrijedi i za ostale konstitutivne jedinice
I naravno, smeta nam velicanje zlocinaca i ne priznavanje zlocina po imenu i prezimenu kako su se desili i na kraju presudili
Idi u Focu gdje je Ratkov mural, idi u Visegrad gdje se cetnici postrojavaju.
Obidji skole da vidis sta se uci.
Da imas imalo empatije smetalo bi ti
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
De ba fufe, reci ti nama ko je bolji od sda ?
Kad si vec svasta nadrobio.
Kome bi ti dao u ruke da brani i vodi drzavu ?
Ps.
A ovi koji više od pola dana nisu proveli u dodikovom brlogu neka se molim uzdrze davanju bilo kakvih geopolitickih izjava.
Kad si vec svasta nadrobio.
Kome bi ti dao u ruke da brani i vodi drzavu ?
Ps.
A ovi koji više od pola dana nisu proveli u dodikovom brlogu neka se molim uzdrze davanju bilo kakvih geopolitickih izjava.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3958 times
- Been thanked: 2980 times
da ovog Tuzlaka,da odvedem malo u z. ercegovinu
da pogleda ikonografiju
ili u Mo,gdje se god okrenes,sahara te bubne u celo
to nasilje,podjebavanje,treba to trpit
da pogleda ikonografiju
ili u Mo,gdje se god okrenes,sahara te bubne u celo
to nasilje,podjebavanje,treba to trpit
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1052 times
Sa tuđom stvari je lako gloginje mlatiti ,svasta si izdrobio u gornjem tekstu Fufoo .Taare wrote: 13 Dec 2020, 04:39 Samo vi čekajte da vam ameri naprave državu.
Šta kaže onaj, sda se vraća izvornim vrijednostima![]()
Jednom sam ti rekla bujrum ,dođi pa se upusti ovdje u životne tokve,učestvuj u radu sa zajednicom , budi aktivan,sigurno imaš i kapital ,uloži ga u BIH pokaži nam svoje domete i "pamet" na djelu .
Osnuj stranku ili udruzenje građana recimo Fufoo,sigurna sam da ni 50 potpisa namjere za to ne mozeš obezbjediti.
Lakše je "urinirati" iz daljine po Bošnjacima i ovoj Državi kao sto ti radiš i pametovati .Hajde Fuffo ,Tare -Care da vidimo malo i ta tvoja djela.
Last edited by Hurija on 13 Dec 2020, 07:43, edited 1 time in total.
Ostalo je cutanje.
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10240 times
- Been thanked: 17418 times
Djeca hodaju u majicama s likovima ratnih zlocinaca, spomenici istima, slave se "oslobadjanja", gnusni grafiti posvuda, nasa djeca moraju pjevati srpsku himnu u skoli, uce da je genocid ne genicid vec strasan zlocin koji je rezultat odmazde za ubijene Srbe, do sutra bih mogla nabrajat, al eto, njemu to u Tuzli ne smeta. Sto bi, je l' 
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3958 times
- Been thanked: 2980 times
ne uzimam ja njemu to za zlo,nedo bog
dobar je momak
mi smo zemljom takvi,dokazano milone puta
za sebe,najgori
dobar je momak
mi smo zemljom takvi,dokazano milone puta
za sebe,najgori
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Hurija
- Pandora

Pusti Space ,postaću tvrdokorna Balinkuša zbog takvih ,pitala bih ga jos kako bi se ojećao da trazi ne dao bog kosti od najmilijih po RS-u i da vidi kako ga gledaju .spacebound wrote: 13 Dec 2020, 07:42 Djeca hodaju u majicama s likovima ratnih zlocinaca, spomenici istima, slave se "oslobadjanja", gnusni grafiti posvuda, nasa djeca moraju pjevati srpsku himnu u skoli, uce da je genocid ne genicid vec strasan zlocin koji je rezultat odmazde za ubijene Srbe, do sutra bih mogla nabrajat, al eto, njemu to u Tuzli ne smeta. Sto bi, je l'![]()
Bitno je da se ovdje podrži Trol kao Jimi i ospe po nama ,koji smo u Bosni .Mi ismo mnogo fini i uljudni a ljudi te samo poštuju kada im jednako uzvratiš.Najviše me nervira jer naša budućnost i djeca u RS-u neće moći doći do izražaja.
Ostalo je cutanje.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Sto je najgore uvijek ti ograničeni umni kapaciteti glume nadriintelektualce .
Pcelicu maju koja pjeva mir mir niko nije kriv.
More mars.
Pcelicu maju koja pjeva mir mir niko nije kriv.
More mars.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23507 times
- Been thanked: 21540 times
- Status: Online
Bisera govori ono što većina želi čuti, ali je daleko od realne situacije. Čak i da dođe do izmjene dejtona RS neće nestati. Što Mister reče samo će doći do izmjena po pitanju blokada koje su danas prisutne, a isto tako da će i neki Eskim u BiH moći biti kandidat za člana Predsjedništva bilo FBiH ili RS a analogno tome i kandidati iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda koji su nastanjeni u RS, kao i srpskog u FBiH. To su zapravo sve one presude koje su odavno na čekanju i koje se moraju provesti.
Ono moraš biti iz reda jednog od tri naroda da bi bio nešto treba mijenati iz temelja.
Ono moraš biti iz reda jednog od tri naroda da bi bio nešto treba mijenati iz temelja.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2988 times
- Been thanked: 5261 times
Bisera je samo glupa, i izletila je u javnosti sa glupošću. Možemo za sad samo sanjati o ukidanju RSa.
Ja hoću reći da naši političari trebaju biti pragmatičniji, pametniji, u javnosti nastupati politički korektno, medit, a gdje god mogu zabijat im ga.
A šta se kod nas dešava? Dešava se da javno istupaju na način na koji istupaju srpski i hrvatski političari, pa time daju alibi istima (i ne, nikako ne upoređujem Biseru i Dodika, samo kažem da im mi dajemo savršene izgovore), dok privatno razjebavaju bosnu svako na svoj način, a najviše korupcijom i kriminalom.
SDA se vratila izvornim vrijednostima? Već? Ne zajebavaj bgt.
Ja hoću reći da naši političari trebaju biti pragmatičniji, pametniji, u javnosti nastupati politički korektno, medit, a gdje god mogu zabijat im ga.
A šta se kod nas dešava? Dešava se da javno istupaju na način na koji istupaju srpski i hrvatski političari, pa time daju alibi istima (i ne, nikako ne upoređujem Biseru i Dodika, samo kažem da im mi dajemo savršene izgovore), dok privatno razjebavaju bosnu svako na svoj način, a najviše korupcijom i kriminalom.
SDA se vratila izvornim vrijednostima? Već? Ne zajebavaj bgt.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Kako naivno od crvenih kmera.
Kao ako ne pricas o ukidanju genocidnog brloga oni ce prestati se zalagati za rusenje drzave ?
Buahaha
Jeste li prespavali zadnjih 8 god?
Od 2012 dudluk trubi kako je za rusenje sve što nije srb.
Morate razumiti da krkani samo silu razumiju.
Sto mu vise popustate misli da ste slabiji. Mutaviji.
Znaci samo jako preko usiju. I glavu mu nogama natabanati.
Treba svaki pro biH političar svaki dan. U novinama. Portalima. Tv. Radiju. Svaki dan trubiti o ukidanju entiteta.
Mozda tad bude malo pomaka.
A krmku se ne ide niz dlaku.
Kao ako ne pricas o ukidanju genocidnog brloga oni ce prestati se zalagati za rusenje drzave ?
Buahaha
Jeste li prespavali zadnjih 8 god?
Od 2012 dudluk trubi kako je za rusenje sve što nije srb.
Morate razumiti da krkani samo silu razumiju.
Sto mu vise popustate misli da ste slabiji. Mutaviji.
Znaci samo jako preko usiju. I glavu mu nogama natabanati.
Treba svaki pro biH političar svaki dan. U novinama. Portalima. Tv. Radiju. Svaki dan trubiti o ukidanju entiteta.
Mozda tad bude malo pomaka.
A krmku se ne ide niz dlaku.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2988 times
- Been thanked: 5261 times
Pa jest, kao što i sad ima pomaka. Samo treba kao i dosad, pa nek pljačkaju, orgijaju i kumuju sa četnicima i ustašama, mi boljih nemamo.
Tako je.
Nevjerovatno.
Tako je.
Nevjerovatno.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Do sad niko nije govorio o ukidanju entiteta .samo je debeli prasac iz laktasa svaki dan trubio o ukidanju biH.
- Hurija
- Pandora

Govorio je Haris Silajdžić,poznato je kako je i gdje završila njegova stranka .
Kako smo ga ispoštovali i kao političara mi smo Bošnjaci pokazali .
Kako smo ga ispoštovali i kao političara mi smo Bošnjaci pokazali .
Ostalo je cutanje.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Niko nije govorio od 2012.
Kad je Sda izgubila. A SDP se udruzio sa SNSd om u razgradnji drzave..zato crveni nikada vise do kraja svemira nece sjesti na vlast opet.
Kad je Sda izgubila. A SDP se udruzio sa SNSd om u razgradnji drzave..zato crveni nikada vise do kraja svemira nece sjesti na vlast opet.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Sjecate li se zakona o prebivalistu u pc entitetu kojeg je sdp sa cetaljima progurala 2012 ?
Mam*** im crvenu.
Mam*** im crvenu.
Last edited by prog321 on 13 Dec 2020, 09:40, edited 2 times in total.