Srećom sve je manje 'refugees welcome' morona čak i tamo.
BiH pred najezdom hiljada migranata
Moderator: Krokodil Behko
- saint_mirad
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 213 times
- Status: Offline
Re: BiH pred najezdom hiljada migranata
Interesantno da ovi bliskoistocni i afrički doktori i inženjeri ne idu u bratske islamske zemlje već svi odreda pohrlili na cafirski Zapad, u leglo razvrata. 
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Been thanked: 1 time
Sve oko njih je teza sirotinja.
Gdje ce pakistanac, afganistanac, alzirac ?
Plus nabrijani su preko filmova na zapad.
Ono laka para. Svi zive ko carevi a nista ne rade. raj na zemlji.
To ima najveceg uticaja.
Pricajte malo sa nima.
To ima najveceg uticaja.
Pricajte malo sa nima.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- saint_mirad
- Osvježenje foruma

Nije toliko čudno sto neki Paki hoće da dođe u obećani raj u London, čudno je što Englez hoće da ga primi znajući s kakvim mentalitetom dolaze i da se ne mogu uklopiti u civilizacijske vrednosti Zapada.prog321 wrote: 25 Dec 2020, 17:59 Sve oko njih je teza sirotinja.
To ima najveceg uticaja.
Pricajte malo sa nima.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1773 times
- Been thanked: 3358 times
Ne nisu.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4199 times
- Been thanked: 3884 times
Ma ovo je sve pomiješano, najlakše reći migranti se ne znaju ponašati.prog321 wrote: 25 Dec 2020, 17:59 Sve oko njih je teza sirotinja.
To ima najveceg uticaja.
Pricajte malo sa nima.
Ovo su ljudi različitih naroda i država svi na jednom mjestu.
Zamisli da su 90ih u isti dom stavili Bošnjaka, Srbina, Hrvata, Albanca, Crnogorca, Makedonca, pa koji Rumun i Bugar, pa od Bošnjaka jednog merhametli Bosanca i jednog temperamentnog Sandžakliju, pa se Jovan sa Pala ubaci među Bošnjake izbjeglice.
Tuki bi se i mi po Berlinu 1994.-te, ne bi bilo "Ostao Bošnjak Švabi tada u lijepom sjećanju",
pa krenu za Njemačku jer im je rodbina prije 3 mjeseca dosla tamo pa pričaju kako im je lijepo a oni zatvore granicu i pošalju ih negdje u Estoniju u neke kampove, pukli bi i naši.
I nisu ih filmovi nabrijali nego Angela Merkel sa "Svi ste dobrodošli, samo dolazite" pa ih uvali nama.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3958 times
- Been thanked: 2981 times
pisao sam o toj Angeli.Andji ...
Njena politika prema balkanu ce da se tek osjeti za 10-tak god.
Zivi bili .....
djubre jedno ....
Zivi bili .....
djubre jedno ....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Merkel je pozvala sirijce.
Ovi nisi siriju ni na tv vidjeli.
Ovi nisi siriju ni na tv vidjeli.
It's a morbid observation, but if every one on earth just stopped breathing for an hour, the greenhouse effect would no longer be a problem.
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Zasto je merkel đubre ?Pasaga wrote: 25 Dec 2020, 18:41 pisao sam o toj Angeli.Andji ...
Zivi bili .....
djubre jedno ....
Spasila je sirijce kad su oni katolibani iz mađarske i ceske ogradjivali ih bodljikavom zicom.
Balkanci idu tamo nesto zaraditi. Ne moraju ostati ako nece. A meni uopste ne smeta sto je manje ljudi u bosni.
Ja bih najvise volio da svi odu.
Pa se vrate.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3958 times
- Been thanked: 2981 times
ak se neuozbiljis
saljem ti ovog tipa sa avatara ....et ...
saljem ti ovog tipa sa avatara ....et ...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 26783 times
- Been thanked: 7097 times
...ja, i?
...jel' su se nasi gradjani ponasali ovako? ...ma, goni ih u pm. vise, meni je zao nasih ljudi, da u svojoj drzavi se moraju bojati od ovakvih izbjeglica! ...mrrrrs, more! ...ja bih samo zene i djecu zbrinula!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4372 times
- Been thanked: 3247 times
Smanji malo ksenofobiju s 'Paki'. Necemo pretjerivati.saint_mirad wrote: 25 Dec 2020, 18:19Nije toliko čudno sto neki Paki hoće da dođe u obećani raj u London, čudno je što Englez hoće da ga primi znajući s kakvim mentalitetom dolaze i da se ne mogu uklopiti u civilizacijske vrednosti Zapada.
Englez pusta i Rumune i Bugare i Sierra Leonjanine iz jednog istog razloga:
1) Lijena nacija, navikla da joj stranac radi jos od vremena kolonijalizma
2) Svakoga za kratko vrijeme dovedu u suru (nauce ponasanju)
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.
I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1773 times
- Been thanked: 3358 times
3)Lavlje_srce wrote: 25 Dec 2020, 20:10Smanji malo ksenofobiju s 'Paki'. Necemo pretjerivati.saint_mirad wrote: 25 Dec 2020, 18:19Nije toliko čudno sto neki Paki hoće da dođe u obećani raj u London, čudno je što Englez hoće da ga primi znajući s kakvim mentalitetom dolaze i da se ne mogu uklopiti u civilizacijske vrednosti Zapada.
Imaju nize obrazovanje od engleza.
Nece englez da zida
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- SociologBosmal
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 121 times
Evo Tigar na Face tv kod Senada o problemima migranata.
Kaze isao u ophodnje kad su zapalili ovaj Kamp, s veteranim iz 5 korpusa, kaze medju migrantima ima visokoskolovanih i obucenih vojnika
Kaze isao u ophodnje kad su zapalili ovaj Kamp, s veteranim iz 5 korpusa, kaze medju migrantima ima visokoskolovanih i obucenih vojnika
- prog321
- Aktivni forumaš

- Mood:
Ovo po sarajevu nije vidilo vojnika.
Golobrada djecurlija.
Ne znam zasto bi tigar izjavio takvu glupost.
Dosta je ovih katolibana koji govore o najezdi muslimana na krscanski zapad.
Jos on da potpiruje vatru. Dalabu.
Golobrada djecurlija.
Ne znam zasto bi tigar izjavio takvu glupost.
Dosta je ovih katolibana koji govore o najezdi muslimana na krscanski zapad.
Jos on da potpiruje vatru. Dalabu.
- saint_mirad
- Osvježenje foruma

Paki je samo skraćeno po Pakistanac, tako ih inače i zovu u slengu. Ni blizu ksenofobije.Lavlje_srce wrote: 25 Dec 2020, 20:10Smanji malo ksenofobiju s 'Paki'. Necemo pretjerivati.saint_mirad wrote: 25 Dec 2020, 18:19Nije toliko čudno sto neki Paki hoće da dođe u obećani raj u London, čudno je što Englez hoće da ga primi znajući s kakvim mentalitetom dolaze i da se ne mogu uklopiti u civilizacijske vrednosti Zapada.
1. Teško se može nazvati lenjom nacija koja je kolonizovala 3/4 planete, koliko god nategnuli značenje prideva.
2. Ne dovedu baš, imas grooming gangs što siluju maloletnice i honour killings u sred Londona. U nekim četvrtima se primenjuje i šerijatski sud, pa ti vidi. Još sad su Britanci postali previše politički korektni i ne insistiraju na integraciji po svaku cenu jer se mogu uvrediti migrantska osećanja i religija.
- Lavlje_srce
- Alienka

Ma nemoj? Nemam obicaj pisati stvari koje ne poznajem. Izraz 'Paki' je izuzetno rasisticki. Evo malo besplatne edukacije:saint_mirad wrote: 25 Dec 2020, 20:46Paki je samo skraćeno po Pakistanac, tako ih inače i zovu u slengu. Ni blizu ksenofobije.
Paki is a term typically directed towards people of South Asian descent, and as a racial slur is often used indiscriminately towards people of perceived South Asian descent in general. The slur is used primarily in English-speaking countries. In the United Kingdom, Scandinavia and Canada, the term "Paki" is commonly associated with "Paki-bashing", which consist of violent attacks against people of South Asian origin.
"Paki" is derived from the exonym Pakistan. The term Pak (پاک) means "pure" in Persian, Urdu and Pashto. There was no "Pak" or "Paki" ethnic group before the state was created. The name of Pakistan was coined by the Cambridge University political science student and Muslim nationalist Rahmat Ali, and was published on 28 January 1933 in the pamphlet Now or Never.
The use of the term "Paki" was first recorded in 1964, during a period of increased South Asian immigration to the United Kingdom. At this time the term "Paki" was very much in mixed usage it was used as a slur by some but also as an abbreviation by most others and was not considered any more offensive than the term Brits, Aussies or Kiwis. In addition to Pakistanis (which included Bangladeshis up until 1971), it has also been directed at people of other South Asian backgrounds as well as people from other demographics who physically resemble South Asians. Starting in the late 1960s, and peaking in the 1970s and 1980s, violent gangs opposed to immigration took part in attacks known as "Paki-bashing", which targeted and assaulted South Asians and businesses owned by them, and occasionally other ethnic minorities.
"Paki-bashing" became more common after Enoch Powell's Rivers of Blood speech in 1968;polls at the time showed that Powell's anti-immigrant rhetoric held support among sectors of the white populace at the time. "Paki-bashing" peaked during the 1970s–1980s, with the attackers often being supporters of far-right fascist, racist and anti-immigrant movements, including the white power skinheads, the National Front, and the British National Party. These attacks were usually referred to as either "Paki-bashing" or "skinhead terror", with the attackers usually called "Paki-bashers" or "skinheads". While the attackers were predominantly white, there were also instances of black skinheads engaging in "Paki-bashing" violence.
"Paki-bashing" was partly fuelled by the media's anti-immigrant and anti-Pakistani rhetoric at the time, and by systemic failures of state authorities, which included under-reporting racist attacks, the criminal justice system not taking racist violence seriously, constant racial harassment by police, and sometimes police involvement in racist violence. Asians were frequently stereotyped as "weak" and "passive" in the 1960s and 1970s, with Pakistanis viewed as "passive objects" and "unwilling to fight back", making them seen as easy targets by "Paki-bashers". The Joint Campaign Against Racism committee reported that there had been more than 20,000 racist attacks on British people of colour, including Britons of South Asian origin, during 1985.
Drawing inspiration from the Civil rights movement, the black power movement, and the anti-apartheid movement, young British Asian activists began a number of anti-racist youth movements against "Paki-bashing", including the Bradford Youth Movement in 1977, the Bangladeshi Youth Movement following the murder of Altab Ali in 1978, and the Newham Youth Movement following the murder of Akhtar Ali Baig in 1980.
In December 2000, the Advertising Standards Authority published research on attitudes of the British public to pejoratives. It ranked Paki as the tenth severest pejorative in the English language, up from 17th three years earlier.
Several scholars have compared Islamophobic street violence in the 2000s and 2010s to that of Paki-bashing in the 1970s and 1980s. Robert Lambert notes that a key difference is that, whereas the National Front and BNP targeted all British South Asians (including Muslims, Hindus and Sikhs), the EDL specifically target British Muslims. Lambert also compares the media's role in fuelling "Paki-bashing" in the late 20th century to its role in fuelling Islamophobic sentiment in the early 21st century. Geddes notes that variations of the "Paki" racial slur are occasionally used by members of the English Defence League.
Ako ti odgovara da metodom asocijacije budes povezan s ovakvima, samo naprijed.
1) Kakve veze ima kolonizacija s lijenoscu? Kolonizacija ima veze s pamecu (koju im je tesko osporiti) i agresivnoscu, a mozda ponajvise sa intergeneracijskim sense-om of entitlement, sto ih ne cini vrijednima. Vole sefovati doduse.1. Teško se može nazvati lenjom nacija koja je kolonizovala 3/4 planete, koliko god nategnuli značenje prideva.
2. Ne dovedu baš, imas grooming gangs što siluju maloletnice i honour killings u sred Londona. U nekim četvrtima se primenjuje i šerijatski sud, pa ti vidi. Još sad su Britanci postali previše politički korektni i ne insistiraju na integraciji po svaku cenu jer se mogu uvrediti migrantska osećanja i religija
2) Auuu, rasizam ti izbija iz svake rijeci. Odkad su kriminalci i kriminal prerogativ Azijata? Rekla bih da 'grooming gangs' prednjace kod tzv. bijelaca. Honor killings se ne mogu vezati za religiju kao sto ti cinis, ima ih i kod Juznoamerikanaca, Afrikanaca, Hindusa, mislim da Hindusi prednjace, mada je svako 'ubistvo radi casti' naravno krajnje degutantno.
Bas kao i tvoj kompletan post.
Memento Mori
I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.
I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2909 times
- Been thanked: 9178 times
Lavlje_srce wrote: 26 Dec 2020, 00:47
2) Auuu, rasizam ti izbija iz svake rijeci.
... mada je svako 'ubistvo radi casti' naravno krajnje degutantno.
Malo laganije.. Hvala
- Lavlje_srce
- Alienka

Pa tako sam dozivjela njegov upis...nisam mu rekla da cu ga nabiti zbog istog...Molim.Duminjo wrote: 26 Dec 2020, 00:58Malo laganije.. HvalaLavlje_srce wrote: 26 Dec 2020, 00:47
2) Auuu, rasizam ti izbija iz svake rijeci.
... mada je svako 'ubistvo radi casti' naravno krajnje degutantno.
Memento Mori
I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.
I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2909 times
- Been thanked: 9178 times
Migranti, izbjeglice ko je pokro lovu sto je zapad poslo za migrante i tako to..Lavlje_srce wrote: 26 Dec 2020, 01:03Pa tako sam dozivjela njegov upis...nisam nu rekla da cu ga nabiti zbog istog...Molim.![]()
Kako mozemo iskoristiti migrante, kako nam stete.. Ima pitanja mali milion