Armija RBiH

Poznate ličnosti, ratovi, važni događaji

Moderator: Krokodil Behko

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14879 times
Been thanked: 25503 times
Status: Offline

Re: Objava Bisere Turković o Sakibu Mahmuljinu koja je razbjesnila Čovićeve medije

Post by Fuddo » 26 Jan 2021, 05:53

Odraz wrote: 26 Jan 2021, 05:49
bosnjakinja wrote: 26 Jan 2021, 05:42 Pa eto ako ces biti cjepidlaka ni to ok nije nasa rijec? ok? a mashallah je ukorijenilo se ima vec 600 godina,kada su te tvoje ljubise mogle prihvatit tekvire i selame i tespihe preko noci sta ti glumis :ooo
To je agresorska rijec ... vratimo Bosni bosansko ... :plavi
Ako Bog da da nam unuci propisu bosancicu i uce o Kapetanu Gradascevicu, Tvrtku Prvom, Kulinu, Maku Dizdaru, Cazinskoj buni ... a ne da skracuju nogavice pa poslije joj navukoh reumu ... :lupa
Samo Atif.
To ostalo je najebalo ko niko.
Atif je zajeban.
On prvo vbr-om ljustri, pa onda vice kako je ljudi, gradjani, braco...americki recept.
Dozvolite da se obratimo

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4634 times
Been thanked: 3673 times

Re: Objava Bisere Turković o Sakibu Mahmuljinu koja je razbjesnila Čovićeve medije

Post by Melek » 26 Jan 2021, 07:17

Odraz wrote: 26 Jan 2021, 05:25
Melek wrote: 25 Jan 2021, 18:22 Došli smo, dakle, do još jedne perfidne konstrukcije: “branio Bošnjake a ne BiH”.

Pa dokle više? :ccc
Pretpostavljam da je mislio na gradjansku BiH vs islamizirana BiH. Ja bih uvijek radije vidio na Mahmuljinovom mjestu rahmetli generala Alagica koji nije bio islamski ideolog ali je bio briljantan ratnik koji je htio da se probije do Krajine i tako spoji dvije teritorije za zdruzena dejstva. Uz Alagica bih ratovao sa ponosom i ispunjenog srca, sa ovim drugim bas i ne bih ... :kafa
Ma ko kaže da se borio za islam, muslimanstvo a ne za BiH? On je bio brigadni general Armije BiH a zadaća te armije je bila i ostala da brani BiH kao državu i njezinu cjelovitost. U ratu se koristi pomoć od onog ko ti tu pomoć hoće i može da pruži a to važi naročito u situaciji kad si na rubu biološkog nestanka. Ako se sjećaš, takva je situacija i bila. On je spriječio biološki nestanak Bošnjaka na tim područjima (koji im je evidentno bio namijenjen i planiran od strane i Srba i Hrvata) braneći i njih a naravno i BiH (ta idiotska konstrukcija da nije branio BiH je frapantna) a osim toga je i po njih neželjeno ojačao poziciju istih, što je pokvarilo sve te genocidne planove. Zato fašisti i dan danas kmeče. Svi mi vrlo dobro znamo da on uopšte nije kriv. Njegova dva rodjena brata su ubijena u konc logoru Omarska i to je, primjerice, ratni zločin koji niko ni ne pominje u ovom konteskstu, a trebalo bi.

A to, šta onaj misli, to ja vrlo dobro znam i tu ne treba karikirati stvari. Izvaljivao je on i gore, nije ovo ništa.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 26 Jan 2021, 10:39

Odraz wrote: 26 Jan 2021, 05:44 Ne kao one bradate p...ce skracenih nogavica sto su sebi "klanjali dzenazu" na Igmanu fol pred svima nama pa pobjegli kad su culi da se mi rokamo sa cetnicima. :kafa
E jbga brt, ne moraš baš tolko. Msm, svi mi bombamo, al treba znat granicu da ne bude previše :ooo
U islamu nemaš pravilo da sam sebi unaprijed klanjaš dženazu.
Svi mi se morete obratit

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 26 Jan 2021, 11:06

Fuddo wrote: 26 Jan 2021, 09:41 Bjezi ba,
Taman se zalaufamo, upadnemo u Potkraj sa sikirama i 84varkama, pocenmo ko ljudi glave, noge, ruke, otkidat
Onaj vice na motoroli
PuvuCte se, ubise Hrasnicu atomskim
Ojebote kolac i Hrasnica
Mrs, i vi hocete da nam budete glavni
Pa sto ste se opkolili
Oborci for glavni grad BiH
Tacka.
Brato, kako se zaneseš kad pričaš, čojk bi reko da si bio učesnik u ratu :D.
Svi mi se morete obratit

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1419 times
Been thanked: 4708 times

Post by Laser » 26 Jan 2021, 11:25

Fuddo wrote: 26 Jan 2021, 05:12
Odraz wrote: 26 Jan 2021, 05:07
:cool
Isto moja jedinica, sve ludo. Kad smo bili na Igmanu ono nakon sto je zaustavljena ofanziva i dosla pojacanja, kaze Milan - Ljudi imam ideju, tekbir pravo jezivo djeluje na cetnike a ova brda su kao amfiteatar, Darko, Ljubisa, idite po okolnim jedinicama i prenesite im da sa nama cijelu noc ponavljaju "La illahe illallah" ... i tako se u jednom trenutku prolomi brdima ... oooj kako je jezivo bilo slusati digne ti se dlaka na ledjima, i sve do sitnih sati, mi se smijali kad pomislimo kako su se cetnici prepali. Sutradan smo ih trazili nismo ih nasli ni na Babinom Dolu, nestali picke ... :123
Ljudstvo, ti to sve romantiziras,
Neka, treba malo umjetnickog dojma.
Istina je da ste se vi razbjezali ko zecevi dok nije dosla sedma muslimanska i 17 krajiska.
Al dobro, neka malo i hreojskog otpora, sta fali.
Pozdrav sedamnaestoj. :storm2
Sve se rađa radi smrti, sve se gradi radi rušenja.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 26 Jan 2021, 11:46

Odraz wrote: 26 Jan 2021, 05:44
Taare wrote: 26 Jan 2021, 02:23

Ne možeš porediti. Recimo hrvati iz tuzle.
Među njima imam kamaru prijatelja. I onda kad umre neki hrvatski djed ili baka pa pogledaš osmrtnicu, među ožalošćenim ćeš naći i muslimanska imena.
Kod nas se to ne gleda. Jedino kad im dođeš paze da u nekom jelu ne bude svinjetine.
Da ... najmladja ratnica iz moje jedinice se zvala Renata, tri puta je ranjena i poginula je sa 19 godina. Heroina ... Bosanka prava i katolkinja.
Ne kao one bradate p...ce skracenih nogavica sto su sebi "klanjali dzenazu" na Igmanu fol pred svima nama pa pobjegli kad su culi da se mi rokamo sa cetnicima. :kafa
To za klanjanje dženaze sam sebi unaprijed je mit. Nije tačno, neko ti je slago.

Slagali su ti i da su bježali. Možemo o njima reći nekoliko ružnih stvari, ali bježali nisu.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 26 Jan 2021, 11:48

bosnjakinja wrote: 26 Jan 2021, 05:25
Odraz wrote: 26 Jan 2021, 05:07
:cool
Isto moja jedinica, sve ludo. Kad smo bili na Igmanu ono nakon sto je zaustavljena ofanziva i dosla pojacanja, kaze Milan - Ljudi imam ideju, tekbir pravo jezivo djeluje na cetnike a ova brda su kao amfiteatar, Darko, Ljubisa, idite po okolnim jedinicama i prenesite im da sa nama cijelu noc ponavljaju "La illahe illallah" ... i tako se u jednom trenutku prolomi brdima ... oooj kako je jezivo bilo slusati digne ti se dlaka na ledjima, i sve do sitnih sati, mi se smijali kad pomislimo kako su se cetnici prepali. Sutradan smo ih trazili nismo ih nasli ni na Babinom Dolu, nestali picke ... :123
Mashallah kako su se fino uklopili i prihvatili obicaje ratovanja u muslimana :oo :cvike
Sestro bošnjakinjo.

Bosnu su odbranile uglavnom kafanske barabe.

Ne znam zašto je problem to provarit.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2996 times
Been thanked: 24816 times

Post by HAVANA » 26 Jan 2021, 12:32

Fuddo, reko ti da si kafanska baraba,uz pozdrav. :plavi
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2996 times
Been thanked: 24816 times

Post by HAVANA » 26 Jan 2021, 12:32

Doduse i jesi.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 26 Jan 2021, 13:07

Laser wrote: 26 Jan 2021, 11:48
bosnjakinja wrote: 26 Jan 2021, 05:25

Mashallah kako su se fino uklopili i prihvatili obicaje ratovanja u muslimana :oo :cvike
Sestro bošnjakinjo.

Bosnu su odbranile uglavnom kafanske barabe.

Ne znam zašto je problem to provarit.
jadan komentar,a i neistinit

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3884 times

Post by Naseef Mushroom » 26 Jan 2021, 14:02

animals wrote: 25 Jan 2021, 16:34
bosnjakinja wrote: 25 Jan 2021, 16:02

Nemoj nam ti reci ko je sta branio.Ovaj rat je bio agresija na Bosnjake,k oje branio Bosnjake on je branio i Bosnu!!
A ko si ti..
Agresija na Bosnjake..
Prva si koja to ovdje kaze.
Možda prva na ovom forumu što ne znači da je prva uopšte, evo i ja tvrdim isto.
Rat je bila agresija na Bosnu i Hercegovinu u cilju ubijanja, protjerivanja i etničkog čišćenja Bošnjaka i kasnije podjele države i spajanjem sa Srbijom i Hrvatskom
ili cjelovita Bosna i Hercegovina ali sa srpskim i hrvatskim entitetima i u najboljem slučaju jedna mala teritorija od 5% gdje bi Bošnjaci bili u nekom rezervatu.

Da nije tako bilo bi slučaja gdje bi Srbijanci klali po svim bosanskim selima nevažno koje nacionalnosti. Ne nađoh nigdje slučaj gdje su Srbijanci poklali selo bosanskih Srba jer su za njih svi Bosanci.
Svi Srbi i Hrvati civili i ratnici koji su izginuli od četničke ruke su izginuli na, što kažu oni "moslemanskoj teritoriji" jer su bili raja i ostali da brane svoj grad, svoju državu ali je razlog zašto su izginuli jeste sto su srpski agresori gađali bošnjačke teritorije.

I znam da će neko pomislii ili napisati "Mi smo bili raja koja smo se borili za građansku BiH i nismo brojali krvna zrnca" ali nije važno šta ste vi mislili nego šta je agresor mislio i njihov plan je bio rat protiv Bošnjaka.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3884 times

Post by Naseef Mushroom » 26 Jan 2021, 14:16

Odraz wrote: 26 Jan 2021, 05:00
Naseef Mushroom wrote: 25 Jan 2021, 14:37 Arapi ili ne, ne govorim sada samo o Vozućoj nego uopšte o stanju u čitavoj državi. Armije Republike Bosne i Hercegovine su se tek počeli ozbiljno bojati i poštovati je onog momenta kada smo se, kako kažu zli jezici, islamizirali.
:haha .... OOOJ STO ME NASMIJA!!! :haha
Šta misliš koliko smo mi nasmijavali neprijatelje, oni ruše džamije a mi nosimo natpise da se Rifat makne iz kuhinje i nosimo Titine slike? Ako smo došli do tačke da nam se samo u sopstvenim redovima tako smiju a neprijatelji nas se boje ja mislim da smo dobar posao kao Armija obavili
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 26 Jan 2021, 15:40

A sta bude kad se sudare dva tegbira? Otud babini i legijinina odvud laserova “tabut” pojacana prvom slavnom pravoslavnom?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 26 Jan 2021, 15:48

insomnia wrote: 26 Jan 2021, 15:40 A sta bude kad se sudare dva tegbira? Otud babini i legijinina odvud laserova “tabut” pojacana prvom slavnom pravoslavnom?
Eee, tad bude krvi do koljena. :D.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 26 Jan 2021, 17:34

Naseef Mushroom wrote: 26 Jan 2021, 14:16 mislim da smo dobar posao kao Armija obavili
Armija je širok pojam. Svašta je bilo u toj našoj armiji.
Ali, kad sve sabereš i oduzmeš, može se kazati da je bila dobra, možda i najbolja koja je ikad hodila tim prostorima, jer nije bila zločinačka.

Ali, pravde radi, također treba kazati da nije zlato sve što sija.
Neću pisati o drugim korpusima jer stvarno ne znam kako je bilo, ali se moram osvrnuti na naš, tuzlanski.
U istom si imao vrhunskih jedinica poput onih iz živinica, između ostalih ose, pa onda one iz teočaka, pa smo imali i labudove.
Neka me koriguju oni koji se bolje sjećaju.
Ali, također se mora priznati da je bilo i kriminala i javašluka na sve strane.
Za nekog kažu šehid. Pitaš kako je i gdje poginuo, kažu stao na minu kad je išao da pljačka srpske kuće.

Opet pitam ovog jednog mog koji je inače bio na trasporteru, šta je on radio...
Ono, bio na brčkom, bio na majevici i tako.
Kaže, na majevici bilo super, imalo se gdje sakrit, a između ostalog, pekao je i rakiju :grana
Zamisli ti, na liniji pečeš rakiju.
Pitam ja je li znala komanda, kaže kako nije. Oni ga izabrali jer su znali da umije ispeći. :grana
Pitam je li znao sead delić, kaže to je bio poseban lopov.
Za njega se krala isključivo kožna galanterija.
Smjestili ih u neku hrvatsku kuću, oni od domaćina ukrali vreću šećera :grana
I onda takvi kažu da su ratovali i branili bosnu :grana

Da je bilo ikakve vlasti, par takvih je moralo na vojni sud i bili bi strijeljani kao primjer ostalima.
Svi mi se morete obratit

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 26 Jan 2021, 17:37

Labudovi su pripadali generalstabu a ne drugom korpusu
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 26 Jan 2021, 17:45

Taare wrote: 26 Jan 2021, 17:34
Naseef Mushroom wrote: 26 Jan 2021, 14:16 mislim da smo dobar posao kao Armija obavili
Armija je širok pojam. Svašta je bilo u toj našoj armiji.
Ali, kad sve sabereš i oduzmeš, može se kazati da je bila dobra, možda i najbolja koja je ikad hodila tim prostorima, jer nije bila zločinačka.

Ali, pravde radi, također treba kazati da nije zlato sve što sija.
Neću pisati o drugim korpusima jer stvarno ne znam kako je bilo, ali se moram osvrnuti na naš, tuzlanski.
U istom si imao vrhunskih jedinica poput onih iz živinica, između ostalih ose, pa onda one iz teočaka, pa smo imali i labudove.
Neka me koriguju oni koji se bolje sjećaju.
Ali, također se mora priznati da je bilo i kriminala i javašluka na sve strane.
Za nekog kažu šehid. Pitaš kako je i gdje poginuo, kažu stao na minu kad je išao da pljačka srpske kuće.

Opet pitam ovog jednog mog koji je inače bio na trasporteru, šta je on radio...
Ono, bio na brčkom, bio na majevici i tako.
Kaže, na majevici bilo super, imalo se gdje sakrit, a između ostalog, pekao je i rakiju :grana
Zamisli ti, na liniji pečeš rakiju.
Pitam ja je li znala komanda, kaže kako nije. Oni ga izabrali jer su znali da umije ispeći. :grana
Pitam je li znao sead delić, kaže to je bio poseban lopov.
Za njega se krala isključivo kožna galanterija.
Smjestili ih u neku hrvatsku kuću, oni od domaćina ukrali vreću šećera :grana
I onda takvi kažu da su ratovali i branili bosnu :grana

Da je bilo ikakve vlasti, par takvih je moralo na vojni sud i bili bi strijeljani kao primjer ostalima.
Čuj, koji bolje sjećaju. Ti se ne sjećaš nikako.

Zato se svaka dementna seoska nana bolje sjeća od tebe. :D.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 26 Jan 2021, 17:48

Kako bolan ne sjećam? Kad je počeo rat, imo sam gotov 9 godina.
Svi mi se morete obratit

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 26 Jan 2021, 17:50

Taare wrote: 26 Jan 2021, 17:48 Kako bolan ne sjećam? Kad je počeo rat, imo sam gotov 9 godina.
Takoe. Vozo si tutu u rikverc po avliji.

Čuj, Sead ukro kožnu jaknu, onaj ukro vreću šećera.

De ba bježi tamo.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 26 Jan 2021, 18:09

Laser wrote: 26 Jan 2021, 17:50
Taare wrote: 26 Jan 2021, 17:48 Kako bolan ne sjećam? Kad je počeo rat, imo sam gotov 9 godina.
Takoe. Vozo si tutu u rikverc po avliji.

Čuj, Sead ukro kožnu jaknu, onaj ukro vreću šećera.

De ba bježi tamo.
Jeste Allaha mi dragog. To mi je pričao borac koji je bio na licu mjesta i sve vidio vlastitim očima.
Za seada su uzimali kožnu galanteriju iliti kožni namještaj, a ne jakne :grana
Svi mi se morete obratit

Post Reply

Return to “Historija”