Da li bi oprostili prevaru dragoj ili dragom?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

Emanuela
Na probnom
Na probnom
Status: Offline

Re: Da li bi oprostili prevaru dragoj ili dragom?

Post by Emanuela » 01 Jul 2010, 08:22

Sanjarko wrote:Ponjela si se kao svaka razumna osoba jes ljutnjom ili svadjom bi samo gore napravili...
al gle Emanuela meni ovo para oci
i da zeli mi da nadjem nekoga sa kim cu biti srecnija ko ce me voljeti istom mjerom kao sto volim ja.

mozda on tebe nije dovoljno volio jer da je a znao je da si mu to oprostila,vratio bi ti se i jos vise paznje i ljubavi ti poklonio,dokazao koliko mu je stalo do tebe...
a neznam to je moje misljenje...

Nemoj ti meni biti tuzna vjeruj da postoji osoba slicna tebi koja ce ti pruziti koliko zasluzujes :mah
Ta njegova recenica me danima mucila,jer bila je neprihvatljiva za mene s tim sto sam uprkos svemu oprostila mu ,,osjecala sam se prazno i kao da nije bilo dovoljno sto sam na jedan nacin osjetila da ga gubim to poslednje sto je rekao u meni je srusilo sve nade ,ali precutala sam i pomislila odma na ono,ako nekoga volis a taj zeli da ide,pusti ga, ako je sudjen vratice se..
jer nista bez sudbine a ni volje nemoze se zadrzati ni sacuvati na silu...

Ni slutila nisam da bih se mogla ikada staviti u situaciju da se pitam dali me voli..mislila sam da pored svih dokaza koje je ucinio da je nepotrebno vise se pitati dali me voli i koliko..ja sam njegovu ljubav osjecala svakoga trena kroz razne nacine...a koje on nekada ni sam nije bio svjestan jer se desavalo spontano i iznenadno...dozivjela sam sa njim najljepse vrijeme,sva njegova paznja mi je bila upucena na sve moguce nacine,a na sve to uzvracala sam istom mjerom ljubavi.

Sreca moja sto sam jakog karaktera i sto sam odlucna u svojim ambicijama tako da vrijeme zaljenja nisam provodila medju cetiri zida plakajuci,,nego svoje misli sam usmjerila na svoj poso,svoje planove i nesto sto volim sto me cini srecnom ,nesto iz cega mogu vise ojacati svoj moral i okrenuti stranicu zivota prema drugom putu na kojem cu biti sretnija..

Trebalo je mnogo vremena i dokaza tako da na kraju sam shvatila da je on bio neko ko je jednostavno duboko posramljen svojom naivnom greskom i da poslje svega nije imao hrabrosti da mi gleda u oci,,ni meni a ni mojim roditeljima koji su ga poznavali i mislili sve najbolje o njemu...ali od svih najvise ga je bilo stid mene..znao je da od mene tako nesto nikada ne bi dozivo,,i da ja ne zasluzjem da budem povrjedjna na takav nacin..bila sam iskrena u svemu do poslednjeg trena..ali eto,sto se desilo desilo se,,,nije kraj svjeta..on je veoma iskren momak i sve je priznao tako da sa time je olaksao da ostanemo bar prijatelji i dan danas je sam pa se ponekada javi cisto da ne pokidamo sve niti medju nama..ko zna sta sudbina nosi..ali vise ne mislim o tome jer ne vrijedi ,,koje sudjen pronaci ce me a i ja njega,,,pa ako je on,tim bolje ako ne nista..zivot se nastavlja...a zivjetu u tuzi nije zivot,,dakle sacuvana pozitivnost je na prvom mjestu za uspjesan i normalan tok zivota.

Emanuela
Na probnom
Na probnom

Post by Emanuela » 01 Jul 2010, 08:36

Maja wrote:
Emanuela wrote:Ja sam tog momka toliko voljela da i poslje te prevare nisam ga nikada gledala drugim pogledom i dan danas volim ga jer ipak bili smo u vezi skoro dvije godine, poznavala sam ga jako dobro . Inace nisam po prirodi osoba koja se brzo naljuti a ni neko ko pokusa ljutnjom ili svadjom rjesiti neki problem pa radilo se to o razlogu koji bi mogao dovesti do definitivnog kraja ili samo privremene prepirke koja bi mogla prestati sa vremenom.

Moje reakcije su bile vise sutnja i razmisljanje o svemu sto ce se desiti ili promjeniti poslje svega,mada ja sam uvjek mislila na to da sve zaboravimo i nastavimo dalje,,zbog toga sam odlucila da ne postavljam nikakva pitanja da saznam bilo sta u vezi toga sto se desilo.

I tako u tom trenu sam prepustila rijec njemu da sam kaze istinu i isprica se o svemu sto zeli i ima reci.Bilo mu je jako tesko da me gleda u oci i da mi sve prizna,plakao je i molio me da mu oprostim .Danima se skrivao i razmisljao o tome kako cu ja podnjeti sve to..pustila sam ga da ostane tako usamljen neko vrijeme da razmisli o svemu cekala sam i ostala sa nadom da ce se vratiti ,jer ipak ja sam mu sve oprostila onako iskreno od srca bez imalo kajanja..
Kad nekog volis ludo onda oprostis jer ne zelis da ta ljubav prestane...svakom se desi neka greska ,svako zasluzuje drugu sansu...medjutim nista od toga nije uspjelo promjeniti njegov osjecaj krivnje ..nikada sebi nije oprostio to sto je uradio,samo je javio jednog dana da je shvatio da on mene ne zasluzje da je bio nekorektan i nepromisljen i da zeli mi da nadjem nekoga sa kim cu biti srecnija ko ce me voljeti istom mjerom kao sto volim ja.

Istina, osjecaj prevare nije nimalo lako prihvatiti jos pogotovo u slucaju gdje je veza bila na duge staze kao nasa,boli i iznenadna praznoca a i dio izgubljenog srca koje nestane kad jedno ucini pogresan korak .

svaka čast ženo
stvarno si razumna i pametna osoba i vjeruj mi da sam ostala paf kad sam vidjela da imaš samo 25 godina. po tvojim zrelim postovima sam mislila da imaš 10 godina više.

ja nažalost nisam tako sabrana i mudra i ne bih mogla nikad oprostiti prevaru jer se vodim time ako ja mogu biti vjerna možeš i ti. hajde...možda bih i oprostila ako je veza duga i ozbiljna ali nikad se ne bi vratili na staro jer bih jednostavno izgubila povjerenje u njega. svaki put kada stane sa drugom curom, kada kasni, kad se duže vrijeme ne javi mislila bih gdje je i šta radi i ZNAM da bi me malo pomalo to izjedalo dok ne bih na kraju prekinula s njim. osim što je najveća moguća izdaja prevaru smatram i jednim velikim poniženjem, a ja sam previše ponosna da bih mogla preći preko nečeg takvog. ne kažem, naravno, da ti ne držiš do sebe. jednostavno si drugačiji tip žene i vjerovatno je pametnije postupati kao ti, ali ne mogu protiv svojih uvjerenja
Potpuno razumjem tvoju reakciju na sve sto sam rekla,jer vecina mojih drugarica su ostale iznenadjene a neke i sokirane mojim postupkom.Mislile su da se prostirem sto oprastam i da sama sebe gazim jer jednom ako oprostim onda ce stalno varati me.
Ali ipak mislim da zavisi od osobe sa kojom si i koliko volis.Ja sam bila prije njega u vezama sa drugim momcima ali ni prema jednom od njih nisam osjecala toliku jacinu ljubavi kao sto osjecam prema njemu i tako da tesko je da objasnim nekome kako mogu oprostiti tako nesto i preci preko svega kao da nije bilo nista.
Imam i ja svoj ponos i drzim do toga ali gledam na to da svako moze pogrjesiti i da svako pored svega zasluzuje drugu sansu,,tako da ja osobno gledam da ne ucinim kakvu gresku koja bi mogla biti kobna za druge jesam dosta razumna i volim mnogo diskutovati i pokusati shvatiti razloge na miran i razuman nacin prije nego donesem neku odluku,nikada ne reagujem na brzinu i kroz ljutnju.

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci » 02 Jul 2010, 21:19

sto se tice toga - nema popravnog :)

s tim potezom tj cinom bi srusila moje povjerenje (koje cini fundament te veze) koje gajim prema njoj i samim tim to sve gubi svoju smisao. nikad joj vise ne bi mogao u potpunosti vjerovati i znam da bi zbog svega sumnjao, kao sto je to i Maja vec rekla.

jaranu se nesto slicno desilo. bili su 5 godina skupa. ja sam u biti samo ocekivao kad ce se odluciti na konacan korak i tad je krenulo po zlu. pitao me je za moje misljenje i ja sam mu rekao da ja preko toga ne bih mogao preci, a on treba za sebe da zna. on je nju ludo volio (bas kao emanuella svog bivseg). rekao mi je da joj je u stanju sve oprostiti. ja sam se slozio s njegovom odlukom , jer on treba s tim da zivi - a ne ja. ma da sam sumnjao da ce to na dobro izaci. sto se i ispostavilo pola godine kasnije - puklo je! rekao mi je - buraz, ipak nisam mogao preci preko toga. mislio sam da mogu, ali me je stalno to kopkalo i stalno sam joj to prebacivao tj. za svaku sitnicu skoro kad bi se nesto zakacili (iako mu se ona duboko duboko za to izvinula i bila prema njemu dobra kao nikad do tad).
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Del Boy
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Been thanked: 2 times

Post by Del Boy » 06 Jul 2010, 11:27

Odgovor je jednostavan.. Polomio bi joj rebra. :ooo
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.

Sanjarko
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Sanjarko » 06 Jul 2010, 14:14

Del Boy wrote:Odgovor je jednostavan.. Polomio bi joj rebra. :ooo
hahaha to kao:Ti si moje zlato ti si mje srebro vidim li te s drugim polomicu ti rebro :lol

Ma ne bi mu nista,ne prastam al se nema sta vise pricati...
Ne gledamo crte sa dlana netko zivi zivot a netko ga sanja

lisko
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 17 times
Been thanked: 11 times

Post by lisko » 06 Jul 2010, 22:19

nista samo samar jedan za kraj the end.
Image

Sanjarko
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Sanjarko » 06 Jul 2010, 22:51

ma dajte pa necemo se tuci pred kraj uhhhhhhhh

daj bar se mozemo rastati kao ljudi...
Ne gledamo crte sa dlana netko zivi zivot a netko ga sanja

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7308 times
Been thanked: 16988 times

Post by Maja » 06 Jul 2010, 23:28

sanjarko takvi su ti muškarci
ja bih joj ovo uradio, ja bih ono
a kad im se to desi plaču

Sanjar.Lutalica
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 13 times
Been thanked: 58 times

Post by Sanjar.Lutalica » 07 Jul 2010, 01:43

Ja joj nebi nista uradio , jebaji ga stacu , al nebi vise ni prico sa njom ni nitaaaaaaaaaa ....
Whatever doesn't kill us makes us even more annoying.

lisko
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by lisko » 10 Jul 2010, 18:37

Maja wrote:sanjarko takvi su ti muškarci
ja bih joj ovo uradio, ja bih ono
a kad im se to desi plaču
:zid nikad
Image

Del Boy
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Del Boy » 10 Jul 2010, 20:31

Pa bilo bi pravo sjebada. Pogotvo ako je volis cjelim srcem a ona te vara ..
meni se to nije desilo nikad (bar ja ne znam) tako da ne mogu konkretno ni reci sta bi bilo u detalje ali definitivno joj ne bih oprostio ma koliko je god volio.

lisko
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by lisko » 11 Jul 2010, 18:56

Del Boy wrote:Pa bilo bi pravo sjebada. Pogotvo ako je volis cjelim srcem a ona te vara ..
meni se to nije desilo nikad (bar ja ne znam) tako da ne mogu konkretno ni reci sta bi bilo u detalje ali definitivno joj ne bih oprostio ma koliko je god volio.

:aplauz
Image

zvrcka
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by zvrcka » 21 Oct 2010, 18:36

vracam udarac nazad milo za drago pa kome se kriva

valter
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by valter » 21 Oct 2010, 18:40

Nikad za nikad,definitivno.(Vjernost i ljubav su obostrani)

Cici
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Cici » 29 Oct 2010, 02:01

jednom sam to uradila i vratilo se opet na isto znaci ne vrijedi... jer samo zavaravs sebe obecao je da nece uciniti a u drugu ruku nemas mira ode u grad postavljas milion pitanja i mislim da sve to nije vrijedno mojih zivaca niti bilo cijih .... prije bi rekla neka je ***one kusaju supu a ja cu meso*** a na kraju kusas ti sebe jer ti je muka od lazi i prevara ...ne znam da li opet kad bi bila u vezi mogla opet tako nesto da oprostim... mislim da Ne ali nikad ne reci Nikad ...
Onima koji su mi se smijali,hvala... Bez njih ne bih plakala... Onima koji me nisu mogli voljeti,hvala... Bez njih ne bih upoznala pravu ljubav... Onima koji su povrjedili moja osjecanja,hvala... Bez njih ne bih znala da ih imam... Onima koji su me ostavili,hvala... Bez njih ne bih otkrila sebe.... Ali onima koji su mislili da necu uspeti- Njima najvise zahvaljujem, jer bez njih ne bih ni pokusala....

zelenooka
Na probnom
Na probnom

Post by zelenooka » 29 Oct 2010, 09:57

nikad,nikad u zivotu...

Del Boy
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Del Boy » 29 Oct 2010, 14:35

*ebo bi joj sve zivo

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39680 times
Been thanked: 25692 times

Post by Rum » 30 Oct 2010, 13:52

JOk jok :oklagija
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

BH FANATIKOS
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by BH FANATIKOS » 01 Nov 2010, 00:44

:sok :bije :lupa :puca
BOLJE DA MALO LJULJA NEGO DA ZULJA

vučica
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by vučica » 01 Nov 2010, 12:12

A ŠTO JA ZNAM NISAM SE NAŠLA U TAKVOJ SITUACIJI PA NEZNAM...MOŽDA BI MOŽDA NE BI...sve zavisi koliko voliš tu osobu,ali tu igraju ulogu i djeca ako ih imaš i još mnogo faktora..par mojih kolegica je oprostilo i prešlo preko svega..zbog djece..
***Ja sam ja,uvijek UNIKAT,nikad DUPLIKAT***
...Moja se radost čuje u tišini,
a ljubav udiše svakim dahom....

Image

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”