To je sve zapisanoDuminjo wrote: 17 Feb 2022, 21:34Tutno sam ti upitnik u naslov i molim te stavi izvor informacija iz uvodnog posta
Švedska
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4512 times
- Been thanked: 3500 times
- Status: Offline
Re: Svedska otima muslimansku djecu?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Hurija
- Pandora

- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
- Melek
- Deer Hunter

Živa istina. Uvezli arapsku omladinu, ja kad ih ovi stadoše karati na svakom ćošku 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23182 times
- Been thanked: 21196 times
I ti si gore neĐe ako se ne varam. Je li ovo baš ovako ili su u pitanju gluposti?
Pašaga viče jedno. Dori viče nešto drugo sudeći po reakcijama
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2955 times
- Been thanked: 24442 times
- Status: Online
Grozno je, svi bjeze iz svedske. Nece niko tamo.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4151 times
- Been thanked: 3109 times
Re: Svedska otima muslimansku djecu
Vecina objavljenog na temi je sigurno istina, pa imas snimke. Ne mozes dijete natjerati da place za roditeljima ako ne zali za njima. To je u startu takav cultural clash da je nerazumijevanje fundamentalno cak i ako imas dobre namjere (a po vidjenom im nikako nisu dobre). Uz to sigurno ima i institucionalnog rasizma, uz mracne sile koje se gotovo po defaultu motaju po takvim institucijama. Trgovina ljudima, sa posebno gnusnom podskupinom trgovine djecom, je najmracniji i najjeziviji kriminal za koji sam cula u zivotu. To ne mogu niti smijem ni istrazivati (ni mentalno niti emocionalno), ali sam svjesna da postoji, jer s vremena na vrijeme izadju u javnost neke od tih gnusoba. Zamisli da ti neko oduzme 4 djece i nikad ih vise ne vidis. Pa ono sto su prosli u Siriji je nista prema tome. Sta oni imaju od Svedske i njihove tzv. savremenosti i razvijenosti? Oni su vec sada jadni zivi u sred Pakla.Zizi wrote: 17 Feb 2022, 21:11 Recimo da ovdje ima i istine, jer se zadnjih godina otkrivaju brojne afere u vezi djece koja nemaju roditeljsko staranje, a smještena su u različite oblike socijalne brige u zapadnoevropskim državama, koje slove za zemlje koje imaju najbolju socijalnu zaštitu.
Velika afera je bila u UK, jer su se djeca na različite načine zloupotrebljavala, a najstrašniji je bio pedofilski lanac koji je vodila policija.
Prije par godina gledala sam dokumentarac o sistemu socijalne brige djece u Norveškoj, u kojem je dokazano da postoje dvostruki aršini za porodice domicilnih stanovnika (pogotovo imućnijih) i porodice došljaka, kojima se olako oduzimaju djeca ukoliko postoji sumnja ili se otkrije da na neki način roditelj zanemaruje ili zlostavlja dijete.
Primjer jedne žene, oduzeta su joj djeca jer je socijalna služba procijenila da nije dobar roditelj, a ona pri tome sve vrijeme radi u vrtiću kao odgajateljica i sa tim niko nema problem. A otkako su joj oduzeta djeca, potpuno joj je zabranjen kontakt sa njima.
Bilo je u dokumentarcu još dosta sličnih primjera.
I ovaj primjer sa Švedskom mi pomalo liči na sve navedeno i nadam se da će se to adekvatno istražiti.
Koliko god neki sistem bio dobro uređen, uvijek unutar njega postoji neko ko iz nekog razloga krši sve zakone i principe tog sistema.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Melek
- Deer Hunter

Wallahi billahi sve pokarašeMarlboroGold wrote: 17 Feb 2022, 21:56 I ti si gore neĐe ako se ne varam. Je li ovo baš ovako ili su u pitanju gluposti?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- CikCikCikPogodi
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 330 times
Re: Svedska otima muslimansku djecu
Ja mislim da je Svedskoj puko film, dosta su oni stvari popustali, cak i previse. Ali izgleda nekome je pukao film.Lavlje_srce wrote: 17 Feb 2022, 22:11Vecina objavljenog na temi je sigurno istina, pa imas snimke. Ne mozes dijete natjerati da place za roditeljima ako ne zali za njima. To je u startu takav cultural clash da je nerazumijevanje fundamentalno cak i ako imas dobre namjere (a po vidjenom im nikako nisu dobre). Uz to sigurno ima i institucionalnog rasizma, uz mracne sile koje se gotovo po defaultu motaju po takvim institucijama. Trgovina ljudima, sa posebno gnusnom podskupinom trgovine djecom, je najmracniji i najjeziviji kriminal za koji sam cula u zivotu. To ne mogu niti smijem ni istrazivati (ni mentalno niti emocionalno), ali sam svjesna da postoji, jer s vremena na vrijeme izadju u javnost neke od tih gnusoba. Zamisli da ti neko oduzme 4 djece i nikad ih vise ne vidis. Pa ono sto su prosli u Siriji je nista prema tome. Sta oni imaju od Svedske i njihove tzv. savremenosti i razvijenosti? Oni su vec sada jadni zivi u sred Pakla.Zizi wrote: 17 Feb 2022, 21:11 Recimo da ovdje ima i istine, jer se zadnjih godina otkrivaju brojne afere u vezi djece koja nemaju roditeljsko staranje, a smještena su u različite oblike socijalne brige u zapadnoevropskim državama, koje slove za zemlje koje imaju najbolju socijalnu zaštitu.
Velika afera je bila u UK, jer su se djeca na različite načine zloupotrebljavala, a najstrašniji je bio pedofilski lanac koji je vodila policija.
Prije par godina gledala sam dokumentarac o sistemu socijalne brige djece u Norveškoj, u kojem je dokazano da postoje dvostruki aršini za porodice domicilnih stanovnika (pogotovo imućnijih) i porodice došljaka, kojima se olako oduzimaju djeca ukoliko postoji sumnja ili se otkrije da na neki način roditelj zanemaruje ili zlostavlja dijete.
Primjer jedne žene, oduzeta su joj djeca jer je socijalna služba procijenila da nije dobar roditelj, a ona pri tome sve vrijeme radi u vrtiću kao odgajateljica i sa tim niko nema problem. A otkako su joj oduzeta djeca, potpuno joj je zabranjen kontakt sa njima.
Bilo je u dokumentarcu još dosta sličnih primjera.
I ovaj primjer sa Švedskom mi pomalo liči na sve navedeno i nadam se da će se to adekvatno istražiti.
Koliko god neki sistem bio dobro uređen, uvijek unutar njega postoji neko ko iz nekog razloga krši sve zakone i principe tog sistema.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3996 times
- Been thanked: 7422 times
Nema normalne diskusije, ide se iz krajnosti u krajnost..
pa zar nisu u Srbiji nestajala djeca poslije porodjaja..
to je nesto drugo..
ali da se ciljano muslimanima oduzimaju djeca su budalastine..
normalno da Swedjani vide drugacije odgajanje djece od doseljenika iz muslimanski zemalja..
fina socijala, ali kad treba da se uklopis u drustvo, onda ne moze..
e jbg, onda idi tamo dje ti pase..
pa zar nisu u Srbiji nestajala djeca poslije porodjaja..
to je nesto drugo..
ali da se ciljano muslimanima oduzimaju djeca su budalastine..
normalno da Swedjani vide drugacije odgajanje djece od doseljenika iz muslimanski zemalja..
fina socijala, ali kad treba da se uklopis u drustvo, onda ne moze..
e jbg, onda idi tamo dje ti pase..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6710 times
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
Možda tajno prave svoje švedske janjičare
crno
crno
Last edited by Masamune on 17 Feb 2022, 23:11, edited 1 time in total.
- Matan
- Sila nečista

Ma nije to..
Danas je barem lako, ako ti ne pase, idi tamo gdje ti pase..
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2890 times
- Been thanked: 5133 times
Nikako ne mogu skontat matanov potpis.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Matan
- Sila nečista

Da ti objasnim..
kaze otac sinu..
ne tuci zenu, ima i drugi zena..
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Samo zato što je riječ o Švedskoj, ne mora na prvu da znači da nema šanse da se ovako nešto dešava. Pokvarenih ljudi, spremnih da za neku korist, prevaare i izigraju sistem koji načelno može bit apsolutno pravedan, ima svugdje. Samo je negdje lakše taj isti sistem izvarat, a negdje dobro treba stisnut petlju pa to uradit.
Uopšte mi nije teško povjerovati da se ovako nešto dešava pa makar i u Šveckoj. Zizi je eto navela samo par primjera isto tako naprednih i razvijenih zemalja u kojima se prije nego što su ti slučajevi otkriveni, garant isto mislilo da nema šanse da se tako nešto dešava.
Danas mislite ma nema šanse, a sutra se već može dokazati da itekako ima.
Uopšte mi nije teško povjerovati da se ovako nešto dešava pa makar i u Šveckoj. Zizi je eto navela samo par primjera isto tako naprednih i razvijenih zemalja u kojima se prije nego što su ti slučajevi otkriveni, garant isto mislilo da nema šanse da se tako nešto dešava.
Danas mislite ma nema šanse, a sutra se već može dokazati da itekako ima.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Opet ne kontam, kakve veze ima što neko drugi ima žena, sa tim što on tuče svoju??
- Matan
- Sila nečista

Pa nemoj tuci zenu, nadji drugu..Nora Ibsenova wrote: 17 Feb 2022, 23:17Opet ne kontam, kakve veze ima što neko drugi ima žena, sa tim što on tuče svoju??
to je poruka..
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6710 times