Ama smijesno mi da su oni na sttani Amerike i zapadnog svijeta
Ukrajina
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10244 times
- Been thanked: 17450 times
- Status: Online
Re: Ukrajina
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- spacebound
- Urednik foruma

Oj, kad state dodje na forum pa procita 
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- spacebound
- Urednik foruma

Behko, ukidaj mu ban 
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 23560 times
- Been thanked: 21566 times
- Status: Offline
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Konacno da cojk more vlaziti na pravu pravovjernu bracu a ne na one sufijske sektase jebo ih Salik u prkno
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4612 times
- Been thanked: 3638 times
Dok ono trči ukrug, jbtito.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- insomnia
- Rđav kurac

Ne odnosi se bas direktno na Ukrajinu ali je povezano. Varnice izmedju Rusije i Francuske u Maliju. Wagnerovci su izgleda u ovo oar mjeseci vec uspjeli pociniti ratne zlocine. Povaljali su nekako selo. Izmedju 200-400 mrtvih koji su streljani. Jucer je objavljeno kako je pronadjena jos jedna masovna grobnica za koju su optuzeni Francuzi. Danas je Francuska vojska objavila snimak drona na kojem se vide navodno ovi iz Wagnera kako petljaju oko tijela
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 168 times
- Been thanked: 395 times
A mozda samo znaju kako je bit meta agresora u svojoj zemlji pa pokusavaju pomoc drugima u istoj situaciji.
- insomnia
- Rđav kurac

Francuska vojska je objavila snimak drona na kojima se vide bijeli vojnici kako zakopavaju tjela u improvizovanoj grobnici u pustinji.
Vojska Malija je dan prije objave snimka optuzila Francuze za ratni zlocin
Vojska Malija je dan prije objave snimka optuzila Francuze za ratni zlocin
- insomnia
- Rđav kurac

Prezivjeli iz masakra u ovom selu kazu da su nakon sto su vojska Malija i “bijeli vojnici” potisnuli dzihadiste i usli u selo. Pocele egzekucije. Prema njima “bijeli oficir” je izabirao ljude koje su streljali
- insomnia
- Rđav kurac

Francuzi salju Ukrajini samohodne ‘aubice Cezar i Milan projektile
- insomnia
- Rđav kurac

Kupola tenka zavrsila na petom spratu zgrade. Uletila cojku u stan 

- spacebound
- Urednik foruma

A kakva je veza s Ukrajinominsomnia wrote: 22 Apr 2022, 17:58 Prezivjeli iz masakra u ovom selu kazu da su nakon sto su vojska Malija i “bijeli vojnici” potisnuli dzihadiste i usli u selo. Pocele egzekucije. Prema njima “bijeli oficir” je izabirao ljude koje su streljali
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10343 times
- Been thanked: 12220 times
- insomnia
- Rđav kurac

Pa “sukob” Francuske i Rusije oko interesa u Africi moze samo koristiti Ukrajinispacebound wrote: 22 Apr 2022, 18:08A kakva je veza s Ukrajinominsomnia wrote: 22 Apr 2022, 17:58 Prezivjeli iz masakra u ovom selu kazu da su nakon sto su vojska Malija i “bijeli vojnici” potisnuli dzihadiste i usli u selo. Pocele egzekucije. Prema njima “bijeli oficir” je izabirao ljude koje su streljali![]()
Last edited by insomnia on 22 Apr 2022, 18:27, edited 1 time in total.
- insomnia
- Rđav kurac

Rekoh da nije direktno povezano ali je dobar znak
- insomnia
- Rđav kurac

Situacija nije bas obecavajuca. Rusi ih ocito pokusavaju uhvatiti u dzep

- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 296 times
- Been thanked: 197 times
Ulaganjem Amerike u oruzije i obuku od 2016 , Ukrajinci izvode operacije po NATO /USA doktrini ,Krokodil Behko wrote: 22 Apr 2022, 09:54rocko wrote: 22 Apr 2022, 03:39 Nastranu Twitter situacija u Ukrajni i Evropi je mnogo komplikovanija nego sto izgleda , Rusi drze liniju od 500 km, toliko o manjku ljudstva, generali koje su usicali tamo neki neimenovani ,Ukrajinici nisu toliko napredni da ih nadju.
Izgubili su 472 tenka ( vecinom T-72) ali su Ukrajinci istrosili veliku kolicinu protuoklopnih sistema, a sada krece ofanziva na tenkoprohodnom pravcu sa 2/3 najboljih Ukrajinskih snaga potencijalnom okruzenju, poslije protestne note State Dept.poslana je u NATO Komandu upozorenje da se oruzije vise ne dostavlja i za sat vrement zemlja-zemlja rakete su pogodila skladista oruzija i municije u Lviv , Poljska je napravila plan za nastavak operacija vlade poslije atomskog napada prije 4 dana , Article 5 je tako napisan da moze svako da tumaci kako hoce, tj. jel Poljska stvarno vrijedna otvorenog rata izmedu NATO i Russa u prevodu.
Ovih dana rusi lete helikopter dronove koje su koristili za obuku svojih PVO sad ih posalju prema Ukrajincima kad ih ovi obore onda gadjaju po tim kordinatam artiljeriskom vatrom . Zato svaki dan 250 borbenih letova izvedu po Ukrajini ,granatiraju svako selo i grad a linije za logistiku su pod stalnim udarima jos su od Poljske granice do Istocne Ukrajine.
Tako da Ukrajincima treba pomoc sa svih strana u MTS-u danas smo poslali jos jednu turu pa onda mora Biden dobit odobrenje od Kongresa za dalje isporuke.
Da ne bude zabune ja sam na strani Ukrajinaca ali vojno gledano bice ovo dug rat a rusi ovdje uce kako da se bore protiv NATO snaga za neki nedaj boze veci sukob.
Pa kao onda objašnjavaš dvomjesečni otpor?
Msm, moraš biti svjestan konstrukcije i poruke svojih rečenica. Djeluju kao propaganda.
Pripišimo to dugom boravku izvan BiH
Što se tiče poruke, da se oružje ne dostavlja, pa sad sam čitao o novom američkom oružju.
Slovenci dostavljaju 84-orke, na nagovor Njemačke, Poljaci i britanci šalju još. itd..
Putin je protestvovao i gadja vojna skladista dostavljene opreme i prijeti napadom na Poljsku taktickim nuklearkama. u isto vrijeme Njemac redovno uplacuje 200 miliona eura za ruski plin i naftu koja se dostavlja preko Ukrajine .
Ono sto ja ukazujem je da u ovom trenutku velika kolicina llako prenosnih protouoklopnih i protuzracnih sistema koja je dostavljena u Ukrajnu je potrosena, nase ( USA ) zalihe su niske istih sistema a proizvodnja zavisi od djelova koji se prave na Tajvanu ( Tajvan premjesta fabriku u USA u ovom trenutku) i ovo sto je dostavljeno je podvedeno po roba kojoj je isteko rok trajanja( to jeste lithium baterija ne drzi 100% nego 99%
Kod haubica je problem sto nisu istog kalibra pa moramo poslat haubice i granate za iste.
Ja sam ti rekao da ce napast i Moldaviju i da ce to biti onda jedan od pravaca napada na Ukrajinu , ( ima vojsku u separatistickoj pokrajni a Moldavija ima stanovnika ko Sarajevski kanton)
U ovom trenutku moja najveca briga je duzina linija obskrbe jer treba od granice sa Poljskom do Donbas dostavit svu tu opremu a Rus kontrolise nebo i baca rakete po cijeloj Ukrajni .
- insomnia
- Rđav kurac

K-dant 36-e brigade marinaca koji su u okruzenju u zeljezari major Serhij Wołyna

Ovako je izgledao prije nego sto je ovo sve pocelo

Ovako je izgledao prije nego sto je ovo sve pocelo

- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 296 times
- Been thanked: 197 times
Fuddo Senat i Kongres moze se vec danas sa 99% sanse moze reci sa svim Bidenovim omaskama u rukama Republikanaca , impeachment dolazi a ko zna sta moze sve biti.Fuddo wrote: 22 Apr 2022, 15:10Izbori za kongres su u novembru, ako ga budale preuzmu prvo sto ce uraditi pocece impeachment proces, izmislice neku glupost i razvlacit to godinu dana, blokirat sve sto mogu.ironman wrote: 22 Apr 2022, 14:48 Ima jos vremena,polovica mandata se tek blizi.
A orci su nepovratno zasrali.
Mada ono o neobjasnjivom,potpisujem.
Oni nista ne rade, sam hajcaju budale. Kad nema nista, onda zveknu nake ukaze o zabrani abortusa po ovim njihovim vukojebinama, i tamo oni frikovo hodaju okolo sa onim krstacama od sest metara i svi vicu pro life pro life.
Jebote, zena koja je silovana ne moze abortirat, dzizus im reko.
Ono sto je dobro za Ukrajnu je da Republikanci podrzavaju dostave oruzija, ima budala koje su izbrane radi pljuvacine po Trump koje bi pustile Putina na Aljasku samo da napakoste Bidenu i Dems. hvala dragom Allahu da takvih ima samo par al su puno glasni.
Dok je bio Obama on je slao Ukrajni deke i jastuke valjda da imaju nasta leci u izbjglickim centrima, pokojni McCain je bio najveci pobornik i povukao je dosta republikanca za njim da se salje vojna oprema pa je krajem 2014 Obama ( koji je govorio nemoj da se Putin naljuti) poslao sljemove, panciere i NGV's i tako do 2016 kada je Trump "prodao" Ukrajni 240 miliona vrijednosti stingera i javelina, poslije je repulikanski kontrolsian Congress odobrio 400 milona vojne pomoci ( Trump impeached za zadrzavanje isporuke dok mu Zelynski ne doda dosije o Bidenim Ukrajninske obavjestajne sluzbe ) mislio da mu je to privatni biznis po sistemu usluga za uslugu ( da se rodio kod nas prezivo bi se Trumpic i bio bi Esed umjesto Eseda isti mentalni sklop) to je protuoklop i protuzracni sistemi koji su zaustavili Ruse prije dva mjeseca.
Poslije Novembra Biden moze onako penzionerski da igra golfa,tenisa , pliva radi Tai-Chi u vodi ali pomoc Ukrajni nije upitna.