Izbori u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Faraon
Na probnom
Na probnom
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times
Status: Offline

Re: Izbori u BiH

Post by Faraon » 22 May 2022, 12:33

Naseef Mushroom wrote: 22 May 2022, 10:05
Faraon wrote: 22 May 2022, 09:49 Kandidiranje Becirovica za clana predsjednistva je win win situacija. Apsolutno nije u redu da Bosnjaci biraju clana predsjednistva drugom narodu i vrijeme je da se s tom praksom stane jednom za sva vremena.
Aha, maske padaju. Znači kandidatura Bećirovića je "da se sa tom praksom stane jednom za sva vremena". Shvatite jednom da se ne bira predstavnik hrvatskog naroda već član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, jednog od dvojice u entitetu Federacije gdje imamo potpuno pravo.

Ako ćemo se koristiti tom tvojom logikom koja apsolutno nije istinita onda i Bošnjaci biraju Srbima predsjednika ako žive u entitetu rs a Srbi biraju Bošnjacima i Hrvatima predstavnika ukoliko žive u Federaciji.

Svi koji žive u BH entitetu rs, bili to Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Romi, Jevreji imaju pravo birati člana predsjedništva iz reda srpskog naroda, znači ne samo Srbi, dok ja koristim svoje pravo da sasvim legalno i čiste savjesti biram političara iz reda bošnjačkog ili hrvatskog naroda jer živim u BH entitetu Federacija.

Na vašu žalost, kandidatura prof. dr. Bećirovića može naškoditi samo Bakiru (što mi je svejedno da li je Bakir ili Denis pobjednik) dok se stav glasača Željka Komšića od zadnjih izbora nije uopšte promjenio i šanse Čovića su i dalje 0%
Ne treba se praviti naivan i budala, nego lijepo dozvoliti Hrvatima da biraju svog covjeka. Da li bi ti isto tako pricao da kojim slucajem Srbi i Hrvati biraju Bosnjackog clana predsjednistva? Komsic je najveca podvala Bosnjacima koja nam nista dobro nije donijela, samo blokade i rasulo u Federaciji.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26364 times
Been thanked: 26976 times

Post by ironman » 22 May 2022, 12:39

I da cuvate republiku sumsku.
:bua
dream of spring...

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 22 May 2022, 12:41

stvar je jasna...bira se jedan clan iz redova ovog, jedan iz onog i jedan iz onog naroda...ostalo je diskriminacija i nema veze sa demokracijom.
da hrvati vide covica kao svoga, izabrali bi ga...prijavilo bi se npr iz posavine 100 000 i izabrali ...

Faraon
Na probnom
Na probnom

Post by Faraon » 22 May 2022, 12:43

Da Hrvati vide Komsica kao svog predstavnika ne bismo imali blokadu u Federaciji, ne bi izborni zakon u BiH bio tema na sastancima po Evropi. Nemojmo lagati sami sebe.

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 22 May 2022, 12:47

problem je u razumjevanju. ne bira se neko iz svog-nego neko iz tog naroda.
zasto bi npr covic bio moj?

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes » 22 May 2022, 12:51

I vracanje Silajdzica iz mrtvih bi bio jedan od poteza sda
Samo sabura

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 22 May 2022, 13:00

Hurija wrote: 21 May 2022, 14:53 Becirovic je vec jednom izgubio na izborima i to od Džaferovica. Ako Bosnjaci ne budu glasali za Komšića možda i pobjedi u utrci za Bošnjačkog člana predsjedništva. Ovako čisto sumnjam.
Slazem se

ako se ispostavi i da Silajdzic izadje na izbore,sanse za Becirovica su 0

Faraon
Na probnom
Na probnom

Post by Faraon » 22 May 2022, 13:00

Duh wrote: 22 May 2022, 12:47 problem je u razumjevanju. ne bira se neko iz svog-nego neko iz tog naroda.
Covic ne bi trebao biti tvoj, ali ne bi trebao ni Komsic. Ne razumijem zasto je to toliko tesko za svariti.
Da se razumijemo, protiv sam izbornog zakona zbog sve njegove neregularnosti i posljedica koje bi mogao imati po BiH, i takav je i bio stav SBB-a i Fahrudina Radoncica na pregovorima u Neumu. Ali pustimo ljude da izglasaju sebi predstavnika i rijesimo se Komsica i svih problema koje nosi.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 22 May 2022, 13:01

Stvar je jasna.
Hoces isto sto i cirilo?
Da cuvas republiku sumsku?
Ili neces.
To je na stolu.
Bujrum.
dream of spring...

Faraon
Na probnom
Na probnom

Post by Faraon » 22 May 2022, 13:04

ironman wrote: 22 May 2022, 13:01 Stvar je jasna.
Hoces isto sto i cirilo?
Ili neces.
To je na stolu.
Bujrum.
Komsic je imao 3 mandata, 12 godina u predsjednistvu i za tih 12 godina RS egzistira isto kao sto je i prije njega. Ne razumijem u cemu je razlika izmedju njega i Covica kad je RS u pitanju.

ironman
sirius
sirius

Post by ironman » 22 May 2022, 13:08

Faraon wrote: 22 May 2022, 13:04
ironman wrote: 22 May 2022, 13:01 Stvar je jasna.
Hoces isto sto i cirilo?
Ili neces.
To je na stolu.
Bujrum.
Komsic je imao 3 mandata, 12 godina u predsjednistvu i za tih 12 godina RS egzistira isto kao sto je i prije njega. Ne razumijem u cemu je razlika izmedju njega i Covica kad je RS u pitanju.
Ne razumijes razliku?
Onda nastavi postati.
Imas amin od mene,agitiraj za koaliciju svim snagama i sto vise postova lijepi.
Budi aktivan i na fb.
Postavi sliku koalicije i Denisa i ispod napisi ja ne razumijem razliku izmedju Covica i Komsica kad je rs u pitanju.
Keep up the good work.
dream of spring...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3883 times

Post by Naseef Mushroom » 22 May 2022, 13:53

Faraon wrote: 22 May 2022, 12:33
Naseef Mushroom wrote: 22 May 2022, 10:05
Aha, maske padaju. Znači kandidatura Bećirovića je "da se sa tom praksom stane jednom za sva vremena". Shvatite jednom da se ne bira predstavnik hrvatskog naroda već član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, jednog od dvojice u entitetu Federacije gdje imamo potpuno pravo.

Ako ćemo se koristiti tom tvojom logikom koja apsolutno nije istinita onda i Bošnjaci biraju Srbima predsjednika ako žive u entitetu rs a Srbi biraju Bošnjacima i Hrvatima predstavnika ukoliko žive u Federaciji.

Svi koji žive u BH entitetu rs, bili to Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Romi, Jevreji imaju pravo birati člana predsjedništva iz reda srpskog naroda, znači ne samo Srbi, dok ja koristim svoje pravo da sasvim legalno i čiste savjesti biram političara iz reda bošnjačkog ili hrvatskog naroda jer živim u BH entitetu Federacija.

Na vašu žalost, kandidatura prof. dr. Bećirovića može naškoditi samo Bakiru (što mi je svejedno da li je Bakir ili Denis pobjednik) dok se stav glasača Željka Komšića od zadnjih izbora nije uopšte promjenio i šanse Čovića su i dalje 0%
Ne treba se praviti naivan i budala, nego lijepo dozvoliti Hrvatima da biraju svog covjeka. Da li bi ti isto tako pricao da kojim slucajem Srbi i Hrvati biraju Bosnjackog clana predsjednistva? Komsic je najveca podvala Bosnjacima koja nam nista dobro nije donijela, samo blokade i rasulo u Federaciji.
Isto bi se ponašao ukoliko razmišljam torovski ali ako glumim nekog kosmopolitu i kako sam protiv nacionalističkih stranaka i torova a ustvari brinem se što jedan tor nema pravo da bira svog predstavnika, onda me čini to dvličnom osobom.

Govori se da će kandidaturom prof. dr. Bećirevića ovaj put biti teže za Komšića da pobjedi ali će upravo biti obratno. Ako nije upalilo podvalom Flautara čiji je bio zadatak da podjeli glasove između njega i Komšića pa da na kraju Čović time profitira neće ni sada.
Željko Komšić ima svoju bazu glasača gdje im je nevažno koga je SDA predložila, koga opozicija i koliko će stranaka podržati kandidata iz vlasti ili opozicije.

Ide opet Željko Komšić 2022! :bih
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3883 times

Post by Naseef Mushroom » 22 May 2022, 13:58

Faraon wrote: 22 May 2022, 13:00
Duh wrote: 22 May 2022, 12:47 problem je u razumjevanju. ne bira se neko iz svog-nego neko iz tog naroda.
Covic ne bi trebao biti tvoj, ali ne bi trebao ni Komsic. Ne razumijem zasto je to toliko tesko za svariti.
Da se razumijemo, protiv sam izbornog zakona zbog sve njegove neregularnosti i posljedica koje bi mogao imati po BiH, i takav je i bio stav SBB-a i Fahrudina Radoncica na pregovorima u Neumu. Ali pustimo ljude da izglasaju sebi predstavnika i rijesimo se Komsica i svih problema koje nosi.
Pa što niste fer i iskreni (SBB i NiP) pa da tako kažete otvoreno a ne da magarčite prof. dr. Denisa Bećirovića i SDP stranku da se kao zalažete za jakog bošnjačkog kandiata?
Baš ti isti sto to rade kupe simpatije okrivljujući Bakira da izlazi Čoviću u susret.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2802 times
Been thanked: 8819 times

Post by Duminjo » 22 May 2022, 15:35

Faraon wrote: 22 May 2022, 09:49 Kandidiranje Becirovica za clana predsjednistva je win win situacija. Apsolutno nije u redu da Bosnjaci biraju clana predsjednistva drugom narodu i vrijeme je da se s tom praksom stane jednom za sva vremena.
Mislim da odlicno znas kako je, ovo gore napisano, spin HDZa pomocu kojeg vec godinama koce i blokiraju sve, kako na drzavnom tako i na entitetskom nivou.
Uozbilji se i ne smatraj ovo pucanstvo kao glupo.
Na misljenje imas pravo, na namjerno podmetanje, koje nema veze ni sa zakonom ni sa cinjenicama, nemas.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 22 May 2022, 15:44

Šuška se da bi HDZ mogao kandidovati gradonacelnika Mostara, Kordica, za clana predsjednistva.

Mudar je Covke. Bez obzira na samoubjerenost, zna on odlicno kako medju hrvatima nema onoliku podrsku kao sto predstavlja. Kordic bi imao mnogo više sansi od njega. Bice tu jos vaganja i matematike. U prilog im ide kandidatura Becirovica, ako jos Kordica kandiduju, bice gusto. Mogo bi Komsic i izgubiti.

Osim toga, nedavno je i Smidt javno pohvalio mladje politicare, gradonacelnike, medju njima i Kordica. Ima i to svoju tezinu.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3957 times
Been thanked: 2977 times

Post by Pasaga » 22 May 2022, 16:12

Duminjo wrote: 22 May 2022, 15:44 Šuška se da bi HDZ mogao kandidovati gradonacelnika Mostara, Kordica, za clana predsjednistva.

Mudar je Covke. Bez obzira na samoubjerenost, zna on odlicno kako medju hrvatima nema onoliku podrsku kao sto predstavlja. Kordic bi imao mnogo više sansi od njega. Bice tu jos vaganja i matematike. U prilog im ide kandidatura Becirovica, ako jos Kordica kandiduju, bice gusto. Mogo bi Komsic i izgubiti.

Osim toga, nedavno je i Smidt javno pohvalio mladje politicare, gradonacelnike, medju njima i Kordica. Ima i to svoju tezinu.
Kordic je vidra ....
liberal u celofanu ....
to bi moglo biti bumerang za Komsica .....
opasna caka za Bosnjake
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 22 May 2022, 17:01

Pasaga wrote: 22 May 2022, 16:12
Duminjo wrote: 22 May 2022, 15:44 Šuška se da bi HDZ mogao kandidovati gradonacelnika Mostara, Kordica, za clana predsjednistva.

Kordic je vidra ....
liberal u celofanu ....
to bi moglo biti bumerang za Komsica .....
opasna caka za Bosnjake
Sacekacemo da vidimo zvanicnog kandidata. Ako bude Kordic, sigurno ce biti i veca izlaznost Hrvata. Bez obzira na svu ovu pricu iz Hercegovine, tim ljudima je i Covica pun krc.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3957 times
Been thanked: 2977 times

Post by Pasaga » 22 May 2022, 17:29

nije meni on neki problem....
caka je sto ce tu biti alfa i omega ona ...kako li se zove
ona mu je savjetnik,teski desnicar,pobornik uzp-a ...
...Boska Cavar....sjetih se
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Faraon
Na probnom
Na probnom

Post by Faraon » 22 May 2022, 17:39

ironman wrote: 22 May 2022, 13:08
Faraon wrote: 22 May 2022, 13:04

Ne razumijes razliku?
Onda nastavi postati.
Imas amin od mene,agitiraj za koaliciju svim snagama i sto vise postova lijepi.
Budi aktivan i na fb.
Postavi sliku koalicije i Denisa i ispod napisi ja ne razumijem razliku izmedju Covica i Komsica kad je rs u pitanju.
Keep up the good work.
Pa eto ti mi objasni koja je to razlika, kad vec postoji...

Faraon
Na probnom
Na probnom

Post by Faraon » 22 May 2022, 17:45

Naseef Mushroom wrote: 22 May 2022, 13:53
Faraon wrote: 22 May 2022, 12:33

Isto bi se ponašao ukoliko razmišljam torovski ali ako glumim nekog kosmopolitu i kako sam protiv nacionalističkih stranaka i torova a ustvari brinem se što jedan tor nema pravo da bira svog predstavnika, onda me čini to dvličnom osobom.

Govori se da će kandidaturom prof. dr. Bećirevića ovaj put biti teže za Komšića da pobjedi ali će upravo biti obratno. Ako nije upalilo podvalom Flautara čiji je bio zadatak da podjeli glasove između njega i Komšića pa da na kraju Čović time profitira neće ni sada.
Željko Komšić ima svoju bazu glasača gdje im je nevažno koga je SDA predložila, koga opozicija i koliko će stranaka podržati kandidata iz vlasti ili opozicije.

Ide opet Željko Komšić 2022! :bih
Evo ja glumim kosmopolitu i protiv sam nacionalistickih stranaka, ali sve dok je Dejton nasa realnost moram se ponasati u skladu s njegovim pravilima i ne majorizirat druge narode kako oni to vole da kazu.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”