Vedrana Rudan

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14878 times
Status: Offline

Re: Vedrana Rudan

Post by Dori » 09 Sep 2021, 12:42

Ona bas neka isfrustrirana djecom?
Ne znam….Davno sam je prestala citati. Neka mi iritantna postala…..
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Hurija
Pandora
Pandora
Has thanked: 874 times
Been thanked: 1051 times

Post by Hurija » 09 Sep 2021, 12:45

Čitam ovaj Boldirani tekst iznad .

Realno i iza psa valjda ostane kućica.

Mislim da je silno nezadovoljna i isfrustrirana ova Vedrana Rudan . Evo obrnućemo ,koliko se djece stara o roditeljima i pomaže im u dubokoj starosti .Ima i ono nesto drugo obostrano uzajamno postovanje . Cini mi se da je to Vedrana negdge uzgred izgubila .

Sretno sa milovanjem Pepice Vedrana . :ok
Ostalo je cutanje.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8237 times
Been thanked: 19384 times

Post by Maja » 25 May 2022, 17:11

Vedrana Rudan otkrila da je dvaput pokušala ubiti svog oca

Image

Hrvatska književnica Vedrana Rudan je u RTS-ovoj emisiji "TV lica... kao sav normalan svet" kazala da je dvaput pokušala ubiti oca.

"Pokušala sam da ubijem oca kad sam imala 15 godina, ali mi nije uspjelo. Pokušala sam i sa 20, ali je jedva ostao živ", rekla je. Navela je detalje jednog od ta dva događaja.

"Bilo je to vrijeme kad su se nosile mini suknje, a onda su, preko noći, došle u modu duge suknje. Radila sam, imala svoju platu i pratila modu pa sam tako skinula mini i obukla maksi suknju. Otac je ušao u kuhinju, a živjeli smo u rupi, u pravom ćumezu, odmjerio me... Majka u uglu drhti, nikad se nije smio dizati ton, a otac kaže: 'Jučer si bila ku*va, a danas si časna sestra, odluči se", navela je.

"Odgovorila sam mu: 'Ne s...', a majka je gotovo umrla zato što sam prvi put povisila ton na oca. Pomislila sam: 'Šta mi se može dogoditi? Završila sam školu, radim...'", dodala je.

Dalje je rekla da je otac podigao i bacio u stakleni ormar.

"Imali smo šporet na drva i na njemu je, u tom trenutku, bila velika šerpa puna gulaša, ogromna... Uhvatila sam je za te goruće 'uši', digla u vazduh i bacila ocu u glavu", navela je.

Otac je bio sav u krvi, a ljekar mu je uspio previti rane.

"Kad se vratio u kafić, omiljena konobarica ga je pitala: 'Ća ti je, Ive?', a on je odgovorio 'Vedrana je pokušala da me ubije'. Odgovorila mu je: 'Šta je dosad čekala?'", ispričala je.

Navodno je tog dana otišla iz kuće u namjeri da se nikada ne vrati.

"Tako je ostalo do udaje. A onda sam, dok je moj bivši muž bio u vojsci, a ja s malim djetetom, bila toliko bijedna da sam pozvala majku i rekla joj. Nemamo šta da jedemo, mogu li da dođem kod vas?'. Majka je bila u nevjerici", kazala je.

Otac je, uprkos svemu što se dogodilo, dozvolio da se vrati kući.

"Imala sam sina kojeg je on obožavao pa me više od tada nije taknuo. Moj sin je, uz pomoć polupismenog dede, sa dvije godine već naučio da čita kao neki pop. Bila je to natprirodna ljubav", zaključila je.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 929 times

Post by carobnjak N » 25 May 2022, 17:13

kad pomislim da nisam za nasilje
sjetim se nje
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 25 May 2022, 17:14

Kakva bi to bila spisateljica da je babo nije zlostavljao ili makar pijani amidza u’vatio za koljeno
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41560 times
Been thanked: 28345 times

Post by Rum » 25 May 2022, 17:14

Liz<o joj somica guzove
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 25 May 2022, 17:17

Rum wrote: 25 May 2022, 17:14 Liz<o joj somica guzove
:ha

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 25 May 2022, 17:21

Imal sta o “najtuznijoj princezi” ili “misi grofu”

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 25 May 2022, 17:28

Lizi i suti :D.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 25 May 2022, 17:33

U mom selu ovakve u bunar bacaju

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25323 times
Been thanked: 6637 times
Status: Online

Post by Veca » 25 May 2022, 22:47

:hm pa jel' to otac, yebem mu sve! :ljut ...citate li vi ili samo vidite da se o Vedrani pise, onda automatski ide bljuvanje! ...meni da je moj otac, ikad tako nesto rek'o, ne garantiram da bi jedno od nas dvoje, prezivjelo! ...yebeno sam djetinjstvo imala, ali uhvatim sebe, i dan danas, kad vidim kakvih sve oceva ima, da mu kazem hvala, hvala ti, sto tako nesto, necovjecno, nisam od tebe dozivila!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 25 May 2022, 23:01

Maja wrote: 25 May 2022, 17:11 Vedrana Rudan otkrila da je dvaput pokušala ubiti svog oca

Image

Hrvatska književnica Vedrana Rudan je u RTS-ovoj emisiji "TV lica... kao sav normalan svet" kazala da je dvaput pokušala ubiti oca.

"Pokušala sam da ubijem oca kad sam imala 15 godina, ali mi nije uspjelo. Pokušala sam i sa 20, ali je jedva ostao živ", rekla je. Navela je detalje jednog od ta dva događaja.

"Bilo je to vrijeme kad su se nosile mini suknje, a onda su, preko noći, došle u modu duge suknje. Radila sam, imala svoju platu i pratila modu pa sam tako skinula mini i obukla maksi suknju. Otac je ušao u kuhinju, a živjeli smo u rupi, u pravom ćumezu, odmjerio me... Majka u uglu drhti, nikad se nije smio dizati ton, a otac kaže: 'Jučer si bila ku*va, a danas si časna sestra, odluči se", navela je.

"Odgovorila sam mu: 'Ne s...', a majka je gotovo umrla zato što sam prvi put povisila ton na oca. Pomislila sam: 'Šta mi se može dogoditi? Završila sam školu, radim...'", dodala je.

Dalje je rekla da je otac podigao i bacio u stakleni ormar.

"Imali smo šporet na drva i na njemu je, u tom trenutku, bila velika šerpa puna gulaša, ogromna... Uhvatila sam je za te goruće 'uši', digla u vazduh i bacila ocu u glavu", navela je.

Otac je bio sav u krvi, a ljekar mu je uspio previti rane.

"Kad se vratio u kafić, omiljena konobarica ga je pitala: 'Ća ti je, Ive?', a on je odgovorio 'Vedrana je pokušala da me ubije'. Odgovorila mu je: 'Šta je dosad čekala?'", ispričala je.

Navodno je tog dana otišla iz kuće u namjeri da se nikada ne vrati.

"Tako je ostalo do udaje. A onda sam, dok je moj bivši muž bio u vojsci, a ja s malim djetetom, bila toliko bijedna da sam pozvala majku i rekla joj. Nemamo šta da jedemo, mogu li da dođem kod vas?'. Majka je bila u nevjerici", kazala je.

Otac je, uprkos svemu što se dogodilo, dozvolio da se vrati kući.

"Imala sam sina kojeg je on obožavao pa me više od tada nije taknuo. Moj sin je, uz pomoć polupismenog dede, sa dvije godine već naučio da čita kao neki pop. Bila je to natprirodna ljubav", zaključila je.
Vedrana kao u the Office
Kaže da sam u sobi sa ocem, Bin Ladenom i Hitlerom a da imam samo dva metka, dva puta bi pucala na oca
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Post by Veca » 25 May 2022, 23:09

...samo ona zna, sta joj je sve napravio, inace nema sanse da se otac moze tako mrziti, bez veze! :cudi

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 25 May 2022, 23:16

Samo ona zna šta joj je otac napravio, pa bivši suprug, pa djeca, pa unučad, pa komšije, pa ostatak muškog i ostalog svijeta.
Da nije zadnje dvije godine bila svakom loncu poklopac sa senzacionalistickim pričama gdje želi biti u centru pažnje možda bi mnogi i ozbiljnije i pristupili temi, ovako je kao u priči kada je dječak vikao eno vuka.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 25 May 2022, 23:25

Dobro!

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10003 times
Been thanked: 11893 times

Post by Krokodil Behko » 07 May 2024, 09:56

RAK: Vedrana Rudan u svom stilu obožavateljima saopštila vijest o teškoj bolesti

Image

Hrvatska književnica i novinarka Vedrana Rudan u novoj objavi pod nazivom Rak i ja na svom blogu objavila je da ima rak.

"U sedamdeset i petoj sam, mnogi moji vršnjaci nemaju rak, zdravi su, u punoj formi, a ja, a ja… Čak ne vjerujem da treba misliti dobro pa će sve biti dobro, ne zamaram se time", piše.

Kako bi se posvetila liječenju, prestat će pisati blog.

"Danas prestajem pisati blog jer ću se posvetiti liječenju i napisati knjigu o tome. Kad autor knjige piše o fazama svoga umiranja to se čita kao ludo. Doduše, te knjige imaju smisla kad autor ili autorica umru, sve drugo nije napeto. Nažalost, ne mogu vam reći hoću li umrijeti, sigurna sam da šanse postoje", napisala je Vedrana.

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 24500 times
Been thanked: 10641 times

Post by Nice » 07 May 2024, 10:04

Brzo ozdravljenje :cvijece

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41560 times
Been thanked: 28345 times

Post by Rum » 07 May 2024, 13:00

Nedo bog nikom,jucer pokosilo lika rak pluca 54 godine,za kratko ga pojelo
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10003 times
Been thanked: 11893 times

VEDRANA RUDAN TEMA U SRBIJI: "Zar si zato otišao s onom kravom mlađom od nas 50 godina"

Post by Krokodil Behko » 17 Dec 2024, 10:29

Image

Slavna autorica Vedrana Rudan često na svojem blogu prepričava dogodovštine iz svojeg prvog braka, koji je trajao 14 godina. Iz tog braka ima kćer Asju i sina Slavena, a njen drugi suprug je osam godina mlađi advokat Ljubiša Drageljević, Srbin. S njim je i danas u skladnom braku te žive u Rijeci. Svojevremeno je Rudan na svom blogu je pisala i o razvodu. Kako pišu određeni srpski mediji, tada je njena kolumna na tu temu izazvala veliku buru, prenosi Dnevno.hr.

“Danas nam je trideseta godišnjica braka. Nemam Instagram, nisam na fejsu, ne mogu ti na moderan način opisati svoje osjećaje. Da sam žena ovoga vremena, napisala bih ti, Ljubavi, ti si uvijek bio moja stijena. Pa dodala zvjezdice i srca. Stijena? Što to znači? Jednom sam se penjala po stijenama i slomila nogu. Koja ku***va stijena?

Ili, Ljubavi, uvijek si mi bio svjetlo na kraju tunela. Koje sra**e. Nikad nisam naš brak doživljavala kao tunel, a još manje tebe kao svjetioničara koji mi pokazuje put. Ili, Vatra ljubavi koja u meni gori ista je ona koju danas slavimo trideseti rođendan. Koja vatra?”, napisala je uvodno Rudan.

‘Mali je bio u kolicima’

“Ipak, od žene koja je s mužem provela trideset godina očekuje se da ga nekako definira. Ja tebe doživljavam kao Čovjeka koji voli punjene paprike. To je, zlato, naš brak obilježilo snažnije nego tridesetogodišnje valjanje po svakakvim krevetima. Uvijek si vodio ljubav – koji kretenasti izraz – zašto ljudi je**nje zovu ‘vođenje ljubavi’ – u krevetu. Zbog kralježnice, zbog upale bubrega, nisi podnosio vrućinu, hladnoću, maglu, vlagu, vjetar, kišu ni zahode domaćina kod kojih smo slavili brojne dočeke novih godina.

Da, zato kad na današnji dan pogledam unatrag, pred očima mi je ogroman lonac punjenih paprika, ne tvoj ku***c. aloprije me zvala Kika. ‘Kako si?’ ‘Super.’ ‘Vidjela sam ga. S njim je bila kuja, mali je bio u kolicima. Jako lijepo dijete. Ne liči ni na nju ni na njega. Pitam se čije je to dijete?’ ‘Očevo,’ rekla sam pa smo se nasmijale.

Sjećam se našeg vjenčanja i moje bijele vjenčanice i kako sam imala tanak struk iako sam bila tri mjeseca trudna. Trebala sam nositi nešto staro, nešto novo i nešto plavo. Nosila sam stare balerinke jer bih, da sam navukla štikle, bila za glavu viša od tebe. Kad ćeš shvatiti da nisi visok 1,80 m nego 1,71 m? Vjenčanica mi je bila nova. Zaboravila sam na ‘nešto plavo’. Zato si otišao s onom kravom mlađom od nas pedeset godina?

Kika me pitala jesam li što primijetila. Nisam. Koja normalna žena gleda muža nakon trideset godina braka? Ali, kad danas pogledam unatrag, ipak sam vidjela promjenu u tvom ponašanju”.

“Ti koji si godinama zbog upale prostate navlačio gaće već krajem kolovoza, pred godinu ili dvije, ne mogu se sjetiti, počeo si svoje tanke noge uvlačiti u Calvina Kleina. Je li mi zvono zvonilo na uzbunu? Zvono se nije oglasilo.

Ja sam bila sretna. Nije ugodno gledati starog muškarca u debelim, vunenim hulahopkama. Izgledao si kao je**ni zimogrozni trudni baletan. A kad si mi rekao da više ne moram kuhati juhu od volovskog jezika za tvoju mamu, i tada sam bila sretna. A kad si mi rekao da ideš na dvotjedni službeni put, ali nisi znao u kojem ćeš hotelu odsjesti, i tada sam bila sretna.

‘Pravda će biti na mojoj strani’

Nazvao me tvoj odvjetnik. ‘Gospođo, urazumite se. Nakon trideset godina braka imovina se dijeli popola. Vaš je suprug odvjetnik, stručnjak za međunarodno trgovačko pravo, a vi pišete knjige. Njegov je sat tisuću eura, vaši honorari…’ Drka**iji je netko rekao istinu o hrvatskim izdavačima lopovima. ‘Niste to smjeli učiniti…’

Skinula sam ga. Htjela sam mu reći, od*ebi, stari pr**onjo, on je tvoj vršnjak, ima šezdeset i devet. Nisam. Danas se sve snima ‘radi poboljšanja naših usluga’. Ne bih htjela da mi na sudu maše transkriptom pa da me prodana sutkinja proglasi neuračunljivom.

Tvoj odvjetnik je rekao da si popizdio. Ti si popizdio? Ti? Što sam trebala učiniti? Pasti bez borbe? Kuća je uknjižena na moje ime, izašao si iz nje, oplodio, bar ti tako misliš, gotovo maloljetnu kobilu, a ja bih se trebala smiješiti i dati ti pola kuće. Od**bi, ljubavi. Kuću sam ‘poklonila’ sinu, sad se ti mlati na sudu sa sinom. Bitka će trajati dvadeset godina jer i ja konja za utrku imam. Uštedjela sam nešto love u ovih trideset godina. Ti ćeš podmićivati suce i sutkinje, podmićivat ću ih i ja. Uvijek si bio škrt, pravda će biti na mojoj strani.

Jučer mi se javila tvoja stara. ‘Nedostaju mi tvoje juhe od volovskog jezika.’ Ubacila sam jezik u hladnu vodu i odnijela joj juhu. Nije ona kriva ni za što.

I tako ja sada sjedim u našem ogromnom dnevnom boravku, gledam more i cijedim bocu Chateau Margaux. Tvoj odvjetnik bi rekao da pola boce pripada tebi. Koga je**e, dragi, načet ću i drugu. Na grob naše ljubavi noćas ću položiti četiri tisuće eura u tekućem stanju.

I još samo ovo. Prekrasan je osjećaj biti sama u ogromnoj kući na obali mora dok smrad punjenih paprika stanuje negdje drugdje”, napisala je Rudan.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Re: VEDRANA RUDAN TEMA U SRBIJI: "Zar si zato otišao s onom kravom mlađom od nas 50 godina"

Post by bosnjakinja » 17 Dec 2024, 10:34

cekaj o kojem muzu pise ovdje ?
Last edited by bosnjakinja on 17 Dec 2024, 10:35, edited 1 time in total.

Post Reply

Return to “Mediji”