Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Melek wrote: 20 Jul 2022, 20:32
Pa baš zato. Odudara mi da islamski svijet i četništvo stoje uz to govno.
Mislio sam, kako smo ovo apsolvirali prvog dana rata.
Digle se sve vrste kozojeba, protiv demokratije. Nema ovo veze s njima kao muslimanima, nego nešto drugo.
Za uzorite muslimane, koji se još uvijek muče dok razmišljaju i tefsiraju, evo hint.
EL-SISI JE PRVI EGIPATSKI PREDSJEDNIK KOJI JE NAKON MUBARAKA 1987. POSJETIO BEOGRAD: Egipat ostaje pri stavu zamrznutog priznanja Kosova
Dačić je rekao El-Sisiju, koji boravi u zvaničnoj posjeti Srbiji, da Beograd „visoko ceni“ egipatski stav koji podrazumijeva da Kairo ne glasa za članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama, navodi se u saopštenju.
I sad bi neko ovdje trebo gledati, šta rade islamske zemlje?
U SARADNJI S RUSIJOM: U Egiptu počela izgradnja prve nuklearne elektrane
Pa pošto će neko s kokošijom pameti doći i reći, "ko je kriv zapadnjacima što se nisu trudili"
Ti isti likovi kritikuju Evropu jer je kupovala gas od Rusa.
Koji moj neko ima da ulaže u neku diktatorsku državu?
Egipat danas tj. Sisi je vezan za Ameriku koja je pomogla da vojna struja uzme vlast u Egiptu i zbaci Mursija.Cak i prije toga (od 1972) Egipat se priklonio zapadu.Malo poznato je da se recimo "light" verzija Abramsa proizvodi u Egiptu pored toga sto je skoro svo oruzje Americko.Takodje Egipat je glavni medijator izmedju Izraelaca i Palestinaca (glavni razlog je mirovni sporazum izmedju Izraela i Egipta u kojem je Egipat priznao Izrael kao drzavu..)
Ali ocito staro saveznistvo sa Rusijom nije zaboravljeno - u toku Egipatsko-Izraelskih ratova Rusija je bila primarni saveznik Egipta te je isti naoruzavala uz ostalo.Cak u toku Yom Kipurskog rata kada je Izrael izvrsio kontraofanzivu i Kairo se nasao ugrozen - Rusija (SSSR) je tada zaprijetila upotrebom nuklearnog oruzja.....
Duminjo wrote: 21 Jul 2022, 09:28
Turska, azerbejdzan, Iran.. sve su to sporedne uloge.
A brko se nadigo, napuho balon koji moze svakog momenta da pukne.
Jes zato smo mi glavna. Ako u Turskoj pukne onda plina nece biti nikako. Haman sve verzije ukljucuju Tursku i Egipat kao kljucne
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
U SARADNJI S RUSIJOM: U Egiptu počela izgradnja prve nuklearne elektrane
Pa pošto će neko s kokošijom pameti doći i reći, "ko je kriv zapadnjacima što se nisu trudili"
Azerbejdžan je manje zlo. Uzimaće od njega, ali strateški gledati da uzimaju više iz Katra, koji takođe ne cvjeta od demokratije, a tu je i Izrael, kao cionistička država i veze s demokratijom nema.
Tu je Azerbejdžan i bolji od ostalih pomenutih, ako ćemo realno.
Egipat danas tj. Sisi je vezan za Ameriku koja je pomogla da vojna struja uzme vlast u Egiptu i zbaci Mursija.Cak i prije toga (od 1972) Egipat se priklonio zapadu.Malo poznato je da se recimo "light" verzija Abramsa proizvodi u Egiptu pored toga sto je skoro svo oruzje Americko.Takodje Egipat je glavni medijator izmedju Izraelaca i Palestinaca (glavni razlog je mirovni sporazum izmedju Izraela i Egipta u kojem je Egipat priznao Izrael kao drzavu..)
Ali ocito staro saveznistvo sa Rusijom nije zaboravljeno - u toku Egipatsko-Izraelskih ratova Rusija je bila primarni saveznik Egipta te je isti naoruzavala uz ostalo.Cak u toku Yom Kipurskog rata kada je Izrael izvrsio kontraofanzivu i Kairo se nasao ugrozen - Rusija (SSSR) je tada zaprijetila upotrebom nuklearnog oruzja.....
Sve pet, samo da ponovim ovaj post, kojeg niko nije vidio
Krokodil Behko wrote: 21 Jul 2022, 00:25
Za uzorite muslimane, koji se još uvijek muče dok razmišljaju i tefsiraju, evo hint.
EL-SISI JE PRVI EGIPATSKI PREDSJEDNIK KOJI JE NAKON MUBARAKA 1987. POSJETIO BEOGRAD: Egipat ostaje pri stavu zamrznutog priznanja Kosova
Dačić je rekao El-Sisiju, koji boravi u zvaničnoj posjeti Srbiji, da Beograd „visoko ceni“ egipatski stav koji podrazumijeva da Kairo ne glasa za članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama, navodi se u saopštenju.
I sad bi neko ovdje trebo gledati, šta rade islamske zemlje?