OHR - Christian Shmidt

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10398 times
Been thanked: 12269 times
Status: Online

Re: OHR - Christian Shmidt

Post by Krokodil Behko » 28 Oct 2022, 10:38

Melek wrote: 28 Oct 2022, 06:57 E, pa fino reče da su ga zabrinule Baketove prepametne izjave o prebrojavanju. A inače im je to familijarno - babo nešto tamo o islamskim deklaracijama a sinček o prebrojavanju. I mic po mic, stigmatiziraše sav narod, a ni od pašaluka ne ostade ništa.

Valjda nije mogao šta drugo pronaći, pa se sjetio prebrojavanja.

Benigna izjava benignog političara, završila na SB UN.

Istovremeno, ustaše srušile partizansko groblje u mostaru - do kraja, ono isto groblje obnovljeno parama EU.

Bilo je dovoljno, da uklone 5-6 ustaških naziva ulica u Mostaru, pa da ih potapšu po ramenu.

Ali, to je dio velikog ustaškog plana. Žrtvovali par ustaša, a sad vrše udar na sve ulice koje nose nazive po herojima iz NOB.

PREMA REZOLUCIJAMA EVROPSKOG PARLAMENTA: Bh. grad će ukloniti ime Titove ulice?

Image

''U skladu s Rezolucijama Evropskog parlamenta koje govore o totalitarnim režimima, s posebnim osvrtom na Rezoluciju iz 2019. (RSP 2819) , kojom su izjednačeni totalitarni režimi nacizam, fašizam i komunizam, Gradsko vijeće Grada Mostara treba privesti kraju promjene naziva ulica koje imaju veze sa totalitarnim sistemima", piše u odluci o formiranju Privremene komisije za izmjenu naziva ulica u Gradu Mostaru koje imaju poveznicu s totalitarnim komunističkim režimom i ideologijom.

O tome će glasati mostarski vijećnici na sljedećoj sjednici, a predložena je i komisija koje će odlučivati o izmjenama naziva ulica. Privremena komisija Gradskog vijeća Grada Mostara za izmjenu naziva ulica u Gradu Mostaru koje imaju poveznicu s totalitarnim komunističkim režimom i ideologijom, čiji je zadatak sagledati i predložiti Gradskom vijeću Grada Mostara promjenu naziva predmetnih ulica, te iznalaženje odgovarajućih naziva koji nadilaze ideološke nesuglasice čine predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara – Salem Marić; zamjenik predsjednika Gradskog vijeća grada Mostara – Ivan Zelenika; zamjenik predsjednika Gradskog vijeća grada Mostara – Velibor Milivojević; predsjednik Komisije za statut, pravne akte i nadzor zakonitosti – Slaven Bevanda, predsjednik Komisije za zaštitu ljudskih prava, žalbe i predstavke -Vladimir Čabrilo, predsjednik Komisije za odlikovanja i priznanja- Irma Baralija te predsjednik Komisije za odnose sa vjerskim zajednicama i NVO- Arman Zalihić.

Inače, Mostarsko Gradsko vijeće je na 23. sjednici održanoj 14. jula izmijenilo nazive šest ulica, čiji su dotadašnji nazivi imali vezu sa totalitarnim sistemom. Tim činom ovo gradsko vijeće je pokazalo svoju spremnost napraviti odmak od totalitarnih sistema. U odluci se navodi kako je ''Grad Mostar kao jedinstvena jedinica lokalne samouprave od dana donošenja Statuta Grada Mostara tj. od 15.03.2004. godine zatekao stanje da se na području Grada Mostara pojedine ulice nose kontroverzne nazive osoba, koje utječu na miran i dostojanstven suživot svih stanovnika Grada Mostara''.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Oct 2022, 10:49

Sjetili se

PREDSTAVNICI DESET STRANAKA PISALI SCHMIDTU: Izjednačite ovlaštenja federalnog Doma naroda i Vijeća naroda Republike Srpske...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Oct 2022, 10:52

Što se tiče promjene nmaziva ulica u Mostaru, nije u pitanju samo Titova ulica, nego sve ulice koje se zovu po ličnostima iz NOB. Znači, biće uklonjen i Džemal Bijedić, Mostarac koji je sagradio i ZZ "Soko" u kojem je Čović radio i kombinat Aluminij, kojeg su decenijama pljačkali.

Od svega iz NOB, na kraju će ostati samo petokraka u Veležovom grbu, ako i nju ne ukinu.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Oct 2022, 10:57

I šta s Radmanovom optužbom, da Turkovićka ugovara oružje kod muslimanskih zemalja?

Ja bih volio da je to istina i da mi možemo nabaviti stotinjak Akincija, pa im jebati mater i srušiti i Hrvatsku i Srbiju, ali teško da je to istina.

Hrvatska je najinfantilinija zemlja na kontinentu. Imaju sve što bog može dati nekoj maloj zemlji, ali su sinonim za neuspjeh, emigraciju, kriminal, korupciju i fašizam.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times
Status: Offline

Post by insomnia » 28 Oct 2022, 11:51

A sta sa tim sto se u istoj recenici pohvalio uspjehom?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Oct 2022, 14:50

insomnia wrote: 28 Oct 2022, 11:51 A sta sa tim sto se u istoj recenici pohvalio uspjehom?

Odgovor si dobio nekidan, al si pljunuo na njega, mada je danas i očitiji.

Hrvatska je preuzela ulogu američkog jastreba, u vezi Ukrajine, pa im se dopustilo svašta.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 28 Oct 2022, 14:54

A sta je to Hrvatska toliko aman dala Ukrajini? Da ti odgovorim da se ne mucis. Nista
Tom logikom Poljska bi mogla ispasti pred Berlin

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 28 Oct 2022, 14:55

Osim toga smijem staviti ruku u vatru da je nasa NI vise municije izvezla za Ukrajinu nego sto ce Hrvatska ikad biti u mogucnosti

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Oct 2022, 15:05

insomnia wrote: 28 Oct 2022, 14:54 A sta je to Hrvatska toliko aman dala Ukrajini? Da ti odgovorim da se ne mucis. Nista

Mensečini ne razumiješ visoku politiku.
Potrebni su korisni idioti koji će galamiti i održavati intenzitet antiruskog raspoloženja i nije bitno što nisu dostavili neko oružje, jer ima ko će dostaviti. Hrvatsko je da laju na Rusiju i da to čine redovno.

Podsjećanja radi, u ovoj smo situaciji bili i 1995. kad se Klinton kladio na Hrvatsku, a Tuđman izvukao iz svega benifite u vidu oslobođenja HR i okupacije dijelova BiH. To je jedino što me brine, a to što se tebi ne može dokazati, to je nešto drugo.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Oct 2022, 15:06

insomnia wrote: 28 Oct 2022, 14:55 Osim toga smijem staviti ruku u vatru da je nasa NI vise municije izvezla za Ukrajinu nego sto ce Hrvatska ikad biti u mogucnosti

Ali zato ne možemo da budemo glasni, jer se HDZ i Srbi trude da nema glasa za Ukrajinu, pa čak su nam zamalo organizirali utakmicu s Rusima. To je jače odjeknulo, nego sva ta municija.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 28 Oct 2022, 15:09

Krokodil Behko wrote: 28 Oct 2022, 15:06
insomnia wrote: 28 Oct 2022, 14:55 Osim toga smijem staviti ruku u vatru da je nasa NI vise municije izvezla za Ukrajinu nego sto ce Hrvatska ikad biti u mogucnosti

Ali zato ne možemo da budemo glasni, jer se HDZ i Srbi trude da nema glasa za Ukrajinu, pa čak su nam zamalo organizirali utakmicu s Rusima. To je jače odjeknulo, nego sva ta municija.
Problem je u tome sto oni koji treba da znaju oni dobro znaju, sve ide preko Amera nije da je bas izvozimo samoinicijativno, i unatoc tome donose ovake odluke.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 28 Oct 2022, 15:10

Krokodil Behko wrote: 28 Oct 2022, 15:05
insomnia wrote: 28 Oct 2022, 14:54 A sta je to Hrvatska toliko aman dala Ukrajini? Da ti odgovorim da se ne mucis. Nista

Potrebni su korisni idioti koji će galamiti i održavati intenzitet antiruskog raspoloženja i nije bitno što nisu dostavili neko oružje, jer ima ko će dostaviti. Hrvatsko je da laju na Rusiju i da to čine redovno.

Podsjećanja radi, u ovoj smo situaciji bili i 1995. kad se Klinton kladio na Hrvatsku, a Tuđman izvukao iz svega benifite u vidu oslobođenja HR i okupacije dijelova BiH. To je jedino što me brine, a to što se tebi ne može dokazati, to je nešto drugo.
Pa dobro. Daj neki primjer Hrvatskog lajanja i galame protiv Rusa.
Jel ono kad im preCjednik neki dan kaze sta cu se ja sastajati sa Pelosi ona je potrosena roba. Sad ce izbori

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Oct 2022, 15:12

insomnia wrote: 28 Oct 2022, 15:10
Krokodil Behko wrote: 28 Oct 2022, 15:05

Pa dobro. Daj neki primjer Hrvatskog lajanja i galame protiv Rusa.
Jel ono kad im preCjednik neki dan kaze sta cu se ja sastajati sa Pelosi ona je potrosena roba. Sad ce izbori

Istog dana, organiziran je Krimski samit u ZG

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 28 Oct 2022, 15:12

Sto je najgore oko straha se mi slazemo. Sve pokazuje da amo jebani samo nam jos nisu javili no se razilazimo oko razloga. Hrvatska uloga u ukrajinsko ruskom ratu to sigurno nije jer je ista minorna

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4629 times
Been thanked: 3662 times

Post by Melek » 28 Oct 2022, 19:39

Ništa ne pije vode. Dobro, eto, ako npr pretpostavimo to sa Hrvatskom ulogom američkog jastreba koja im daje benificije nad BiH. Šta to onda daje Dodiku onolike benificije kad je ovaj de facto ruski jastreb? I on a i cijela Srbija. Ma možemo mi izgleda pričati šta hoćemo ali smo pušteni nizvodno. To je to.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 28 Oct 2022, 21:50

Melek wrote: 28 Oct 2022, 19:39 Ništa ne pije vode. Dobro, eto, ako npr pretpostavimo to sa Hrvatskom ulogom američkog jastreba koja im daje benificije nad BiH. Šta to onda daje Dodiku onolike benificije kad je ovaj de facto ruski jastreb? I on a i cijela Srbija. Ma možemo mi izgleda pričati šta hoćemo ali smo pušteni nizvodno. To je to.

Njemu benifite daje to što Srbija stalno reži i jedva čeka da pobije sve oko sebe, ali se ipak stišakju, kad im se ponude neki benifiti i glume "faktor stabilnosti".

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 28 Oct 2022, 21:57

Njihovi benifitinsu jedino to sto se “svijet” a pgtv “evropa” pomalo gadi muslimana. Pgtv sirotiLjskih muslimana. Bolje i prorus nego musliman
I to je otpilrilike sve

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 03 Nov 2022, 12:34

Ovaj narod ne zasluzuje drzavu i to je cinjenica
Image

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3884 times

Post by Naseef Mushroom » 03 Nov 2022, 12:59

Ako ćemo iskreno, Zoran Milanović je davao hinjske pro-ruske izjave kakve nisu davali ni Vučić ni Dodik.
Da je neki bośnjački političar u Bosni i Hercegovini tako govorio i tako se ponašao do sada bi se 5 milijardi puta ponovilo "On nas je ukopao".
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 03 Nov 2022, 13:01

Ama ja govorim za naslov

Post Reply