OHR - Christian Shmidt

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 797 times
Been thanked: 285 times
Status: Offline

Re: OHR - Christian Shmidt

Post by Tierra Caliente » 19 Nov 2022, 18:33

insomnia wrote: 19 Nov 2022, 17:32 Ama to je floskula ali zapad ne voli muslimane. Pgtv ako od njih nema neke koristi
Nas se narod nalozio poredeci se sa Ukrajinom a ja ruku smijem u vatru gurnuti da se sutra zapuca isti ti Poljaci i ostali bi skupljali pare da Srbima kupe tenk.
100%
{code}

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14437 times
Been thanked: 24312 times

Post by Fuddo » 19 Nov 2022, 18:47

Melek wrote: 19 Nov 2022, 17:53
insomnia wrote: 19 Nov 2022, 17:32 Ama to je floskula ali zapad ne voli muslimane. Pgtv ako od njih nema neke koristi
Nas se narod nalozio poredeci se sa Ukrajinom a ja ruku smijem u vatru gurnuti da se sutra zapuca isti ti Poljaci i ostali bi skupljali pare da Srbima kupe tenk.
Ima i toga malo. Ne treba zaboraviti kako je onaj ko biva komandant Azovske pukovnije svojevremeno vazio o sratku ko narodnom heroju. Inače me frapirala njihova sudbina. Od čistih nacista u povojima do herojskih branilaca. Sudbina im nije dala da budu ono što su htjeli. E, sad, da ne govorim o Ukrajincima u BiH a ima ih. Svi znamo da su bili veći Srbi i od samih Srba za rata kod nas. Al et, romantika je zajebana stvar.
Rocko, nema Ukrajinaca u BiH, to sto ih ima malo mahom se identifikuju kao Srbi. A najpoznatiji od njih je Aleksandar Hemon, on ti je Bosnjo 1/1. Ne treba bezveze generalizovat.
Dozvolite da se obratimo

Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tierra Caliente » 19 Nov 2022, 18:48

Fuddo wrote: 19 Nov 2022, 17:30
insomnia wrote: 19 Nov 2022, 17:20 Ma ovo je gotovo. Stranci su odlucili tako i tako ce i biti. U ovom frankenstajnskom uređenju ni ne mozes nista puno uraditi osim nekih suludih poteza
A napravice belaj.
Ne mozes da vjerujes da su ti trecerazredni diplomatski frikovi stali potpuno na stranu ruskih ispostava na Balkanu.
Pa grobtejebo, onaj dacic se javno hvali kako im je merkel rekla da od rusije traze veto na rezoluciju velike britanije o Srebrenici.
Sta se tim likovima mota po glavi, ko je tu od koga uzeo lovu, sta im je konacni cilj, boktepito.
A pustili su im sve, medije, more agentura vrslja po Sarajevu, pola grada misli da je Alija kriv za rat i ubijedjeno je da su “zeleni” isto smece ko i oni koji su ih ubijali.
Jos sam fali yutel i da pocnu titinim slikama mahat okolo.
Nista taj svijet nije naucio, nista.
Isto zombieland
Slušam neki dan pripadnika specijalne jedinice koja je radila akciju "Pretis" 92. godine....Izvlačenje OSA, Zolja, PO sredstava za TO..I hop na portirnici teretne kapije u industrijskoj zoni u Pretisu da je bio neki Bošnjak... musliman...radnik..i hop kaže on specijalcima nemojte da otvaram kapiju dobit ću otkaz sa posla ako nešto nestane iz skladišta 🤣🤣

Realno ja mislim da je trauma kod naroda iz devedesetih veca i jaca od bilokakve propagande...Može rondati, pričati neko 24 sata...ali strah od kame i noža mislim da je veći od bilo kakve priče o korupciji i kriminalu.

A vezano za agenturu. Pa 95% medija sve je propaganda. Na Vucicevoj N1 non stop onaj nosonja drobi, SDA, SDA, sda...jebo te SDA...Aljazeera isto sve propaganda 0-24 sata, Fahrin Avaz HDZ glasilo, TVSA? Federalna, BHTV, Face, ona Nova...Nema tu čovjek šta pametno proBiH da čuje. Sve sami pametolozi. Vrtim kanale možeš samo slušati ekavičare i onaj Hrvatski naglasak..Neku noć kontam nova tv neka naša BiH...kad ono o Zaječaru priča..J*bo te Zaječar...U ratu razvlačili pamet granatama sad propagandom.
{code}

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4464 times
Been thanked: 3443 times

Post by Melek » 19 Nov 2022, 18:51

Fuddo wrote: 19 Nov 2022, 18:47
Melek wrote: 19 Nov 2022, 17:53

Ima i toga malo. Ne treba zaboraviti kako je onaj ko biva komandant Azovske pukovnije svojevremeno vazio o sratku ko narodnom heroju. Inače me frapirala njihova sudbina. Od čistih nacista u povojima do herojskih branilaca. Sudbina im nije dala da budu ono što su htjeli. E, sad, da ne govorim o Ukrajincima u BiH a ima ih. Svi znamo da su bili veći Srbi i od samih Srba za rata kod nas. Al et, romantika je zajebana stvar.
Rocko, nema Ukrajinaca u BiH, to sto ih ima malo mahom se identifikuju kao Srbi. A najpoznatiji od njih je Aleksandar Hemon, on ti je Bosnjo 1/1. Ne treba bezveze generalizovat.
Citat:

Procjenuje se da je tokom agresije i genocida u Bosni i Hercegovini učestvovalo najmanje 600 pravoslavnih dobrovoljaca. Najveći broj navedenih dobrovoljaca činili su Rusi i Ukrajinci. Značajno mjesto imaju i grčki dobrovoljci koji su učestvovali u operaciji „Krivaja 95“ odnosno napad i zauzimanje UN sigurne zone Srebrenica u julu 1995. godine. Prvobitno su dobrovoljci učestvovali u raznim regularnim i specijalnim jedinicama Vojske Republike Srpske. Većina je bila u „Belim orlovima“ pod komandom Dragoslava Bokana i u „Tigrovima“ Željka Ražnjatovića Arkana
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 19 Nov 2022, 18:51

Tierra Caliente wrote: 19 Nov 2022, 18:48

A napravice belaj.
Ne mozes da vjerujes da su ti trecerazredni diplomatski frikovi stali potpuno na stranu ruskih ispostava na Balkanu.
Pa grobtejebo, onaj dacic se javno hvali kako im je merkel rekla da od rusije traze veto na rezoluciju velike britanije o Srebrenici.
Sta se tim likovima mota po glavi, ko je tu od koga uzeo lovu, sta im je konacni cilj, boktepito.
A pustili su im sve, medije, more agentura vrslja po Sarajevu, pola grada misli da je Alija kriv za rat i ubijedjeno je da su “zeleni” isto smece ko i oni koji su ih ubijali.
Isto zombieland
Slušam neki dan pripadnika specijalne jedinice koja je radila akciju "Pretis" 92. godine....Izvlačenje OSA, Zolja, PO sredstava za TO..I hop na portirnici teretne kapije u industrijskoj zoni u Pretisu da je bio neki Bošnjak... musliman...radnik..i hop kaže on specijalcima nemojte da otvaram kapiju dobit ću otkaz sa posla ako nešto nestane iz skladišta 🤣🤣

Realno ja mislim da je trauma kod naroda iz devedesetih veca i jaca od bilokakve propagande...Može rondati, pričati neko 24 sata...ali strah od kame i noža mislim da je veći od bilo kakve priče o korupciji i kriminalu.

A vezano za agenturu. Pa 95% medija sve je propaganda. Na Vucicevoj N1 non stop onaj nosonja drobi, SDA, SDA, sda...jebo te SDA...Aljazeera isto sve propaganda 0-24 sata, Fahrin Avaz HDZ glasilo, TVSA? Federalna, BHTV, Face, ona Nova...Nema tu čovjek šta pametno proBiH da čuje. Sve sami pametolozi. Vrtim kanale možeš samo slušati ekavičare i onaj Hrvatski naglasak..Neku noć kontam nova tv neka naša BiH...kad ono o Zaječaru priča..J*bo te Zaječar...U ratu razvlačili pamet granatama sad propagandom.
E vidis, to mi nije jasno.
Svi ti likovi, uglavnom bezlicni, koji su dobili lovu da pocnu te informativne kuce, avaz, face tv, svi su se prodali i izdali.
I kako onaj koji im je davo tu lovu nije znao u sta ulaze?
Dozvolite da se obratimo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 19 Nov 2022, 18:52

Melek wrote: 19 Nov 2022, 18:51
Fuddo wrote: 19 Nov 2022, 18:47

Citat:

Procjenuje se da je tokom agresije i genocida u Bosni i Hercegovini učestvovalo najmanje 600 pravoslavnih dobrovoljaca. Najveći broj navedenih dobrovoljaca činili su Rusi i Ukrajinci. Značajno mjesto imaju i grčki dobrovoljci koji su učestvovali u operaciji „Krivaja 95“ odnosno napad i zauzimanje UN sigurne zone Srebrenica u julu 1995. godine. Prvobitno su dobrovoljci učestvovali u raznim regularnim i specijalnim jedinicama Vojske Republike Srpske. Većina je bila u „Belim orlovima“ pod komandom Dragoslava Bokana i u „Tigrovima“ Željka Ražnjatovića Arkana
Istrazeno je i za te Ukrajince, to su ti oni sto danas ginu za Donbas.
Edit: ruski Donbas.
Dozvolite da se obratimo

Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tierra Caliente » 19 Nov 2022, 18:57

Fuddo wrote: 19 Nov 2022, 18:51 E vidis, to mi nije jasno.
Svi ti likovi, uglavnom bezlicni, koji su dobili lovu da pocnu te informativne kuce, avaz, face tv, svi su se prodali i izdali.
Pa poznato je kad su mediji u BiH u pitanju ko je za to nadležan. Jel Srbima u RS-u SFOR skidao antene i repetitore sa brda. Mislim da je isti recept u pitanju. Ili neka ucjena da će ih ugasiti preko RAK-a, oduzeti dozvolu i ostaviti bez egzistencije.
{code}

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3946 times
Been thanked: 2969 times
Status: Online

Post by Pasaga » 19 Nov 2022, 19:01

ovo su sve price

samo nama,uvjek neko veze ruke

pa how
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 19 Nov 2022, 19:02

Tierra Caliente wrote: 19 Nov 2022, 18:57
Fuddo wrote: 19 Nov 2022, 18:51 E vidis, to mi nije jasno.
Pa poznato je kad su mediji u BiH u pitanju ko je za to nadležan. Jel Srbima u RS-u SFOR skidao antene i repetitore sa brda. Mislim da je isti recept u pitanju. Ili neka ucjena da će ih ugasiti preko RAK-a, oduzeti dozvolu i ostaviti bez egzistencije.
I dobro, sve to ima smisla, ko to gura na kraju, ko iza svega stoji.
Al sto neko pri zdravom razumu kupuje ono smece avaz, i finansira debila?
Ja sjedim sa likovima u kafani, i poce prica.
To su nevjerovatni prenosi, i sve im se svodi, Alija je kriv za sve, pokro nas je, mogli smo zivjet u Jugoslaviji. :D.
Pazi, nisu to ni nepismeni, ni glupi, imaju svasta, rade, dobro zive.
I onda skontas da ga klix i avaz bombarduju 24/7.
Pa ugasi to, zapali, poravnaj.
Vidis da ti pobudalise.
Dozvolite da se obratimo

Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tierra Caliente » 19 Nov 2022, 19:03

Srbiju pritiscu zbog Rusije. Sad Srbija ide niz dlaku zapadu, EU, Americi. Eno danas Vucic otišao u Grčku, hop danas ambasador Grčke u BiH govori o priključenju BiH na naftovod TAP iz Azerbejđana da se smanji uvoz plina iz Rusije u BiH. A taj naftovod ide preko CG, Hercegovine..Znači kordinacija na nivou.

Znači guraju paralelno i Ruse da se u BiH gradi još jedan naftovod iz Srbije, i hop drugi TAP preko CG, a sve sa ciljem da Srbiji udovolje.
{code}

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 19 Nov 2022, 19:05

Tierra Caliente wrote: 19 Nov 2022, 19:03 Srbiju pritiscu zbog Rusije. Sad Srbija ide niz dlaku zapadu, EU, Americi. Eno danas Vucic otišao u Grčku, hop danas ambasador Grčke u BiH govori o priključenju BiH na naftovod TAP iz Azerbejđana da se smanji uvoz plina iz Rusije u BiH. A taj naftovod ide preko CG, Hercegovine..Znači kordinacija na nivou.

Znači guraju paralelno i Ruse da se u BiH gradi još jedan naftovod iz Srbije, i hop drugi TAP preko CG, a sve sa ciljem da Srbiji udovolje.
sta rekoh u predhodnim postovima ....
ameri guraju srbiju
BH...nidje ....ni na vidiku
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tierra Caliente » 19 Nov 2022, 19:10

Fuddo wrote: 19 Nov 2022, 19:02
Tierra Caliente wrote: 19 Nov 2022, 18:57

I dobro, sve to ima smisla, ko to gura na kraju, ko iza svega stoji.
Al sto neko pri zdravom razumu kupuje ono smece avaz, i finansira debila?
Ja sjedim sa likovima u kafani, i poce prica.
To su nevjerovatni prenosi, i sve im se svodi, Alija je kriv za sve, pokro nas je, mogli smo zivjet u Jugoslaviji. :D.
Pazi, nisu to ni nepismeni, ni glupi, imaju svasta, rade, dobro zive.
I onda skontas da ga klix i avaz bombarduju 24/7.
Pa ugasi to, zapali, poravnaj.
Vidis da ti pobudalise.
Vala ja ne znam nikoga da tako priča a non stop sam u gradu, sa ljudima, penzionerima, studentima. Oni koji nisu ovdje rat proveli pogotovo u Sarajevu mogu tako da govore. A treba biti i realan 50% stanovnika u Sarajevu nije ni bilo ovdje tokom rata i agresije. Oko 270.000 je Sarajevo imalo tokom rata. A i mnogi su se hljeba najeli pa zaboravili na sve sta su prezivili i misle da se to ne može nikad više ponoviti.
{code}

Tierra Caliente
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tierra Caliente » 19 Nov 2022, 19:13

Pasaga wrote: 19 Nov 2022, 19:05
Tierra Caliente wrote: 19 Nov 2022, 19:03 Srbiju pritiscu zbog Rusije. Sad Srbija ide niz dlaku zapadu, EU, Americi. Eno danas Vucic otišao u Grčku, hop danas ambasador Grčke u BiH govori o priključenju BiH na naftovod TAP iz Azerbejđana da se smanji uvoz plina iz Rusije u BiH. A taj naftovod ide preko CG, Hercegovine..Znači kordinacija na nivou.

sta rekoh u predhodnim postovima ....
ameri guraju srbiju
BH...nidje ....ni na vidiku
Mada dugoročno mislim da ce oni sa zapada zajebat i Srbiju. Ne odgovara zapadu da bilo ko ima neku veliku moc i kontrolu na Balkanu. Sad ce im popustati dok na zapadu ne dobiju sta hoce, a onda ce biti povaljivanje.
{code}

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 19 Nov 2022, 19:15

insomnia wrote: 19 Nov 2022, 16:29
Današnjom izjavom da HDZ neće bez SNSD-a i obratno, poslana je i jasna poruka svima onima koji kroje plan o izbacivanju SNSD iz vlasti. Najave da se može bez SNSD-a mogli smo čuti iz stranaka Osmorke, no sada je jasno da bi i sam pokušaj rezultirao gubljenjem podrške HDZ-a, a to je jednako gubitku vlasti koju Osmorka žarko želi, po svaku cijenu.

Pred nama su mjeseci političkih previranja, preslagivanja i trgovine. Dvije stranke su sigurne da će biti vlast, a ko će biti partner odlučit će - ko zna ko. Jedno je sigurno, strane diplomate daju (ne)skrivenu podršku političkim opcijama u izbacivanju SDA iz vlasti na svim nivoima vlasti, dok HDZ-u i SNSD-u i dalje naprosto ne mogu ništa.
Kazem ja neki dan samo da ne bude Bosnjaci ce pozeliti SDA a SDA nece biti
Pa ta sda je od 1990. u koaliciji sa uznicima i četaljima. Šta, to nije bio problem?
Svi mi se morete obratit

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 19 Nov 2022, 19:18

Pa nije. Al evo sad braca odlucila haman skroz da te jebu. Valja se podjeliti na Hamas i Fatah. Bice i oni Niksicevi PKP 😁
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 19 Nov 2022, 19:19

iz tvojih usta u bozje usi

citam malo neke portale,SAD su stavile prioritet na srbiju,kao nekog lidera...
neka je igra u pitanju
Bosne u tim semama nema,nisam mogao naci
To nije dobro,jos uz ovakvu vlast ako se formira
Cuj,samo ko nije bio dobro gladan i bos,one ture,moze se ponasat ko Scepo i njemu odani
Njega su susedi davno kupili...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 19 Nov 2022, 19:22

Taare wrote: 19 Nov 2022, 19:15
insomnia wrote: 19 Nov 2022, 16:29
Kazem ja neki dan samo da ne bude Bosnjaci ce pozeliti SDA a SDA nece biti
Pa ta sda je od 1990. u koaliciji sa uznicima i četaljima. Šta, to nije bio problem?
Ne radi se ovdje uopste o sda, nek ih izbace, nek im jebumater za sva vremena, usrali su sve sto su mogli da valja.
Ovdje se radi o bukvalnom prihvatanju podjele i raspada zemlje a pod izgovorom, samo da sda nije u vlasti, jer cemo mi kako napraviti bolje.
Pa koji debil moze prihvatiti pricu da je sda lopovska, a sa hdz ce napraviti bolje drustvo? Taj hdz je obicni kriminalni i zlikovacki kurac, i prema drugima i prema samim Hrvatima, sta nisu dotakli, nisu ni opljackali i razvalili.
Posteno je reci, necu u vlast sa njima, makar sve izgorilo, ako vec neces ni sa sda. Akl sk vec kao, principijelan.
Dozvolite da se obratimo

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 19 Nov 2022, 19:24

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13519 times
Been thanked: 14730 times

Post by immuno » 19 Nov 2022, 19:26

Tierra Caliente wrote: 19 Nov 2022, 18:48

A napravice belaj.
Isto zombieland

Prica o pretisu netacna, izvini al ovo je cista izmisljotina.

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga » 19 Nov 2022, 19:27

Fuddo wrote: 19 Nov 2022, 19:22
Taare wrote: 19 Nov 2022, 19:15

Ne radi se ovdje uopste o sda, nek ih izbace, nek im jebumater za sva vremena, usrali su sve sto su mogli da valja.
Ovdje se radi o bukvalnom prihvatanju podjele i raspada zemlje a pod izgovorom, samo da sda nije u vlasti, jer cemo mi kako napraviti bolje.
Pa koji debil moze prihvatiti pricu da je sda lopovska, a sa hdz ce napraviti bolje drustvo? Taj hdz je obicni kriminalni i zlikovacki kurac, i prema drugima i prema samim Hrvatima, sta nisu dotakli, nisu ni opljackali i razvalili.
Posteno je reci, necu u vlast sa njima, makar sve izgorilo, ako vec neces ni sa sda. Akl sk vec kao, principijelan.
covjece,i najludji cojk ce reci,i vidjeti koja igra jhe u pitanju
ovo je sramota,nevidjena
djele drzavu,narodu prodaju muda pod bubrege
narod jos suti....dok nebude kasno
ako ovi ozvanice te osmorke,trojke..pizde materine...
to je efakto legalizovano,jos ako je tu i Baja
nema sta ko reci
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Post Reply

Return to “Politika u BiH”