Predložite mi kakav laptop
- DocSportello
- Osvježenje foruma

- Location: Na balkonu, chuchim na drvima, hvatam konin wifi :D
- Has thanked: 326 times
- Been thanked: 183 times
- Status: Offline
Re: Predložite mi kakav laptop
Ko god konta polovnjaka uzimat, bjez od hp-a ko djavo od krsta.
Za nove ne znam, mislim da su otklonili te probleme vjv al ovi od 2010te do 2015 te su imali problema jebenih sa pregrijavanjima vazda.
Samo sto ga ocistim, promjenim termalnu pastu, govno opet vruce u pm.
Govna prava.
Za nove ne znam, mislim da su otklonili te probleme vjv al ovi od 2010te do 2015 te su imali problema jebenih sa pregrijavanjima vazda.
Govna prava.
“The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”
― George Carlin
― George Carlin
- DocSportello
- Osvježenje foruma

Nego kakvo je mišljenje znalaca o ovim novim dual screen laptopima. Ima ih i hp i lenovo i neznam ko jos ono.
Monitor manji iznad tastature ispod ovog velkog bude kao fazon.
Jel imo ko kakvu slicnu mašinku?
Monitor manji iznad tastature ispod ovog velkog bude kao fazon.
Jel imo ko kakvu slicnu mašinku?
“The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”
― George Carlin
― George Carlin
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 930 times
Evo ga...graficka integrisana Hd plus nvidia gforce 840 2G
i5 4210 Cpu@ 1.70Ghz 2.40 Ghz
Ram 12.0 Gb
SSD 250gb
i5 4210 Cpu@ 1.70Ghz 2.40 Ghz
Ram 12.0 Gb
SSD 250gb
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- DocSportello
- Osvježenje foruma

Crko bi da nije pazario hp 
― George Carlin
― George Carlin
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10851 times
- Been thanked: 12727 times
DocSportello wrote: 05 Nov 2022, 16:12 Ko god konta polovnjaka uzimat, bjez od hp-a ko djavo od krsta.
Govna prava.
Umene je HP. Satima je upaljen i sad pipnuo. Hladan ko led
Možda to oni stari sa HD, ovaj je SSD DDR4
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Ja sam sa ovim za sad vrlo zadovoljan. Brz, sve radi
Malo se ugrije kad igram ovaj wot, i to samo ovdje kod grafičke gdje ventilator piči , možda veličine pola dlana, ostalo normala temp.
Kontam da je to normalno kad pičiš zahtjevnije igrice jer mi je tako i na Pc-u isto ??
Malo se ugrije kad igram ovaj wot, i to samo ovdje kod grafičke gdje ventilator piči , možda veličine pola dlana, ostalo normala temp.
Kontam da je to normalno kad pičiš zahtjevnije igrice jer mi je tako i na Pc-u isto ??
- DocSportello
- Osvježenje foruma

Normala je to mensecini.
― George Carlin
― George Carlin
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

carobnjak N wrote: 10 Nov 2022, 16:30 Ja sam sa ovim za sad vrlo zadovoljan. Brz, sve radi
Kažu ljudi da PS4 hara s tom igrom. Da se nisi zajebo?
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Ne vjerujem, ne znam kako bih je igrao sa džojstikom. Najbolji je PC ali kad ja nisam uvijek na istom mjestu, laptop je riješenje.
Ne samo za wot, nego inače sve ostalo, filmovi itd
Ne samo za wot, nego inače sve ostalo, filmovi itd
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Dakle, još uvijek sam na onom kojeg sam kupio prije 6 godina. Vrijeme leti.
Kupio sam ga novog, za home upotrebu. HP, AMD po dvije fizičke i logičke 2.3 GHz, SSD 256 RAM 4GB DDR4, 15.6 inch.
Užasno je usporio, mada ne držim nikakve potrošače u njemu. Minimum programa
Evo, u ovom trenutku samo tri taba otvorena na chrome i zauzetost memorije je 85%.
Znači li ovo, da je vrijeme da se nabavi nešto drugo i ne ispod 8GB RAM, ako je i to dovoljno?
Msm, biće to dovoljno par god, pa onda opet idi i kupuj.
Znači, koliko minimalno GB RAM treba, ako se planira kupovina i koji minimum procesora?
Npr, ovaj ne podržava instalaciju windows 11
A sad pitam robota malo
Kupio sam ga novog, za home upotrebu. HP, AMD po dvije fizičke i logičke 2.3 GHz, SSD 256 RAM 4GB DDR4, 15.6 inch.
Evo, u ovom trenutku samo tri taba otvorena na chrome i zauzetost memorije je 85%.
Znači li ovo, da je vrijeme da se nabavi nešto drugo i ne ispod 8GB RAM, ako je i to dovoljno?
Znači, koliko minimalno GB RAM treba, ako se planira kupovina i koji minimum procesora?
A sad pitam robota malo
U ovom trenutku ne postoji komercijalno dostupna DDR6 matična ploča za obične korisnike. Standard za DDR6 radnu memoriju (RAM) je još uvijek u fazi razvoja i testiranja, a prve matične ploče koje će podržavati ovaj standard tek se pripremaju iza zatvorenih vrata.
Trenutni status tehnologije i planovi za budućnost uključuju sljedeće ključne informacije:
Ključne informacije o DDR6 standarduVremenski okvir:
Prve matične ploče i procesori koji podržavaju DDR6 očekuju se na serverskom tržištu tek 2027. godine. Šira dostupnost za obične kućne i gaming računare vjerovatno se neće desiti prije 2028. ili 2029. godine.Novi slotovi (CAMM2): DDR6 memorija neće fizički pasati u današnje matične ploče. Zbog ogromnih brzina, industrija planira prelazak sa klasičnih DIMM slotova na novi CAMM2 format modula.Očekivane brzine: Dok trenutni DDR5 standard radi na brzinama do oko 8.400 MT/s, DDR6 cilja na početne brzine od 8.800 MT/s pa sve do nevjerovatnih 17.600 MT/s.
Važna napomena: GDDR6 nije isto što i DDR6
Česta zabuna nastaje zbog oznake GDDR6 (ili GDDR6X i novijeg GDDR7). GDDR6 je memorija namijenjena isključivo za grafičke kartice i ona postoji na tržištu već godinama. Matične ploče koje danas kupujete imaju PCIe slotove u koje bez problema možete staviti grafičku karticu sa GDDR6 memorijom, ali sistemska (radna) memorija na tim pločama je i dalje DDR5 ili DDR4.
Trenutni standard za nove računare je DDR5 i on će ostati aktuelan još nekoliko godina.
- Quds
- Inventar foruma

- Has thanked: 5104 times
- Been thanked: 2281 times
8GB RAM ti je baš minimum. Jer za koji god procesor da se odlučiš, manje RAM-a of toga će opet ''gušiti'' sve. Ako misliš samo browsati, onda 8GB RAM, i bilo koji procesor sa bar 4 jezgre.Krokodil Behko wrote: 26 Jul 2026, 08:28 Dakle, još uvijek sam na onom kojeg sam kupio prije 6 godina. Vrijeme leti.
A sad pitam robota malo
U ovom trenutku ne postoji komercijalno dostupna DDR6 matična ploča za obične korisnike. Standard za DDR6 radnu memoriju (RAM) je još uvijek u fazi razvoja i testiranja, a prve matične ploče koje će podržavati ovaj standard tek se pripremaju iza zatvorenih vrata.
Trenutni status tehnologije i planovi za budućnost uključuju sljedeće ključne informacije:
Ključne informacije o DDR6 standarduVremenski okvir:
Prve matične ploče i procesori koji podržavaju DDR6 očekuju se na serverskom tržištu tek 2027. godine. Šira dostupnost za obične kućne i gaming računare vjerovatno se neće desiti prije 2028. ili 2029. godine.Novi slotovi (CAMM2): DDR6 memorija neće fizički pasati u današnje matične ploče. Zbog ogromnih brzina, industrija planira prelazak sa klasičnih DIMM slotova na novi CAMM2 format modula.Očekivane brzine: Dok trenutni DDR5 standard radi na brzinama do oko 8.400 MT/s, DDR6 cilja na početne brzine od 8.800 MT/s pa sve do nevjerovatnih 17.600 MT/s.
Važna napomena: GDDR6 nije isto što i DDR6
Česta zabuna nastaje zbog oznake GDDR6 (ili GDDR6X i novijeg GDDR7). GDDR6 je memorija namijenjena isključivo za grafičke kartice i ona postoji na tržištu već godinama. Matične ploče koje danas kupujete imaju PCIe slotove u koje bez problema možete staviti grafičku karticu sa GDDR6 memorijom, ali sistemska (radna) memorija na tim pločama je i dalje DDR5 ili DDR4.
Trenutni standard za nove računare je DDR5 i on će ostati aktuelan još nekoliko godina.
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 30719 times
- Been thanked: 35135 times
Hp
Lenovo ima grozan zvuk
Lenovo ima grozan zvuk
Instead of saying "fuck off"
ask
"How can i help you to fuck off?"
Always be kind!
ask
Always be kind!
- Quds
- Inventar foruma

Lenovo i ne pokušava da pravi dobar zvuk. Njihova ciljna grupa su najviše kompanije, gdje zvuk ne igra veliku ulogu. MSI uz Nahimic sotftver je nenadmašan kada se zvuka tiče (tipkam sada sa jednog, dok slušam sve kafanske pjesme koje su dostupne na internetu).
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 24772 times
- Been thanked: 22758 times
Svaki put kad bih gledao laptope tj. da nešto novo uzmem ja uzmem PC.
Ne mogu laptop i tačka. Na poslu mi također nudili rekoh dajte nekom drugom. Pa što tako bolan možeš s njim i sa terena raditi ovo ono... ma jok samo ti njega daj nekom drugom. Lijepi PC
PC master race
Ne mogu laptop i tačka. Na poslu mi također nudili rekoh dajte nekom drugom. Pa što tako bolan možeš s njim i sa terena raditi ovo ono... ma jok samo ti njega daj nekom drugom. Lijepi PC
PC master race
- ironman
- sirius

- Has thanked: 29682 times
- Been thanked: 31111 times
Fina ste zajednica vi pcijasi.Masamune wrote: 27 Jul 2026, 07:22 Svaki put kad bih gledao laptope tj. da nešto novo uzmem ja uzmem PC.
PC master race![]()
Na putu da vas smatra izistinskim gamerima
Rock on
dream of spring...
- Quds
- Inventar foruma

- Zanki
- saudade

- Has thanked: 30719 times
- Been thanked: 35135 times
Onda će slijedeći biti tajQuds wrote: 27 Jul 2026, 00:47Lenovo i ne pokušava da pravi dobar zvuk. Njihova ciljna grupa su najviše kompanije, gdje zvuk ne igra veliku ulogu. MSI uz Nahimic sotftver je nenadmašan kada se zvuka tiče (tipkam sada sa jednog, dok slušam sve kafanske pjesme koje su dostupne na internetu).
Zbog radi kafanskih
Instead of saying "fuck off"
ask
Always be kind!
ask
Always be kind!
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 24772 times
- Been thanked: 22758 times
Al ovi na poslu su najjači... uzmi bolan laptop budi gospodin.ironman wrote: 27 Jul 2026, 12:40Fina ste zajednica vi pcijasi.Masamune wrote: 27 Jul 2026, 07:22 Svaki put kad bih gledao laptope tj. da nešto novo uzmem ja uzmem PC.
PC master race![]()
Rock on![]()
I onda me zovne šef u subotu kad sam na odmoru i viče de pripremi nam za ponedjeljak materijal za sastanak sad imaš laptop i možeš od kuće raditi.
e šipak jašta ću
- ironman
- sirius

- Has thanked: 29682 times
- Been thanked: 31111 times
Eto.Masamune wrote: 27 Jul 2026, 13:03Al ovi na poslu su najjači... uzmi bolan laptop budi gospodin.ironman wrote: 27 Jul 2026, 12:40
Fina ste zajednica vi pcijasi.
Rock on![]()
I onda me zovne šef u subotu kad sam na odmoru i viče de pripremi nam za ponedjeljak materijal za sastanak sad imaš laptop i možeš od kuće raditi.
e šipak jašta ću![]()
I rest my case.
Sa playstationom ti se to nikad ne bi moglo desit..to msm da radis od kuce
Mogao bi te sef eventualno pozvat na partiju fife
dream of spring...
- Quds
- Inventar foruma

Aaaa...pa tako kaži, a nije lafo gadi mu se laptop.Masamune wrote: 27 Jul 2026, 13:03Al ovi na poslu su najjači... uzmi bolan laptop budi gospodin.ironman wrote: 27 Jul 2026, 12:40
Fina ste zajednica vi pcijasi.
Rock on![]()
e šipak jašta ću![]()