Disney

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times
Status: Offline

Re: Roditelji se bune jer se u bh. kinima prikazuje dječiji film u kojem je glavni junak gay

Post by insomnia » 04 Dec 2022, 00:01

Melek wrote: 03 Dec 2022, 23:52 Jel barem gine taj glavni junak na kraju?
😂
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Re: Roditelji se bune jer se u bh. kinima prikazuje dječiji film u kojem je glavni junak gay

Post by insomnia » 04 Dec 2022, 00:03

Ubiju ga cetnici ko Milenu Dravic

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25633 times
Been thanked: 6749 times

Post by Veca » 04 Dec 2022, 00:09

:D.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 784 times
Been thanked: 1743 times

Post by Kai » 04 Dec 2022, 00:45

Melek wrote: 03 Dec 2022, 23:52 Jel barem gine taj glavni junak na kraju?
Izboli ga :D.
Vragolasto..:zao

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 04 Dec 2022, 01:23

KurcOm?

BritkiMozak
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Mood:
Has thanked: 140 times
Been thanked: 298 times

Post by BritkiMozak » 04 Dec 2022, 06:14

Dori wrote: 03 Dec 2022, 20:47
Bosnia_Nord wrote: 03 Dec 2022, 20:39
Poprilično glupo poređenje. Filmovi gdje su glavni junaci kriminalci ili ubice nisu za djecu, nego se prave za odrasle ljude.
U dječijim filmovima su kriminalci ionako predstavljeni kao negativci koji budu pobijeđeni od strane dobrih protagonista.

A to što pitaš kako funkcioniše, pa djeca su spužve, što vide to i upijaju te im sitnice mogu uticati na formiranje ličnosti.
Recimo da ima crtani gdje otac vrši porodično nasilje i tuče mamu i da je to u filmu predstavljeno kao normalno, djete bi to upilo i smatralo normalnim.
Jesi gledao film? Ja jučer bila u kinu sa malim i još nekom malom rajom…..
Niko od djece uopste nije ni komentarisao ovo niti kontaju o tome….
Sad ne kontaju, ali ako im se film ili najvažniji kadrovi tog filma ponove, zapamtit će i kasnije će skontat. A onda je već gotovo Bit će im u podsvijest utisnuto da je OK biti gej.
Dori wrote: 03 Dec 2022, 21:03
Bosnia_Nord wrote: 03 Dec 2022, 20:56

Pa nisi sigurno očekivala da će odmah nakon jednog filma izaći sa duginom zastavom i da će ti reći da se osjeća kao žensko.
Stani, malo po malo. Kada vidi jedno 20x da babo i babo imaju dijete, naviknuti će se.
Ili kada vidi jedno 20x kako je dječak prešao u djevojčicu ili obrnuto isto će se naviknuti.
Kod nas u ulici dvije komsinice zive zajedno imaju dvoje djece…Pitao kako to, ja rekla “imaju dvije mame”, on odgovorio “aha” i to je to…..Mi pravimo bauka tamo gdje ga nema.
To da će neko “postati” nešto gledajući nešto ne pije vode…
U tom slučaju ne bi postojao ni jedan homoseksualac, jer su rodjeni i odrasli u hetro familijama, gledajući hetero filmove.
Kako onda gay?! Šta bi?!

Uostalom ako nam je ovo najveći problem u Bosni, dobro je. Nemoj ići u kino i gotovo. Rješen problem…
Nasilje u školama, neprilagođenost programa, odgovarajuća zdravstvena zaštita to je sve sporedno….Hajmo prvo rješiti pedera u filmu….
Nisu to sporedni problemi, nego kad ideš rješavat s državom hrpetinu problema, prvo ideš rješavati one koje je relativno lako rješiti tako da izvježbaš komuniciranje s birokracijom. Onda pogledaš koji je idući teži problem na prioritetnoj listi pa ideš njega pokušat rješavat.

Ma ja mislim da bi pristup kojeg sam opisao u postu br 2 upalio ne samo za ovog pedera u filmu nego bi to bila poruka da se narodn ne slaže ni sa drugim agendama koje "Elite" provode, pa bi se taj birokrat bar malo zamislio ako ništa drugo.
insomnia wrote: 03 Dec 2022, 21:05 Kaze u jednoj skoli u Njemackoj mali Ahmo se izlanuo kako ima dvije mame. Brzonse to proculo. Skola ga uzela za primjer. Promicali ga svuda kao primjer da su i kod muslimana zazivjeli “normalni” arsini
Islostavilo se da mu babo ima dvije zene 😁
Ako je istina, baš ih je babo zajebo.
Chan wrote: 03 Dec 2022, 22:00 Pa prepusti američko društvo da se pozabavi time. Zato su i dobili Trumpa, a moguće je da će ga opet dobiti. Svaka takva akcija donosi i reakciju.
Budući da su samo 2 američka predsjednika imala po 2 mandata nakon što su odradili prvi, pa izgubili izbore, pa dobili drugi mandat, jako je mala vjerojatnost da će Trump pobijediti.

Puno bolji kandidat Republikanaca bio bi Ron DeSantis.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.

Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 784 times
Been thanked: 1743 times

Post by Kai » 04 Dec 2022, 12:48

insomnia wrote: 04 Dec 2022, 01:23KurcOm?
:D.
Vragolasto..:zao

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 04 Dec 2022, 15:47

pa jel moraju ici u kino?
kao ona djeca onda, da gledaju kako bosko buha gine?

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41736 times
Been thanked: 28543 times

Post by Rum » 04 Dec 2022, 15:52

Psihologinja Dragana Sotirović, specijalista razvojne, dječije i školske psihologije objašnjava zašto je opasno djecu izlagati takvom sadržaju.

Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.

Koteljubi_kadnisamtu
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4301 times
Been thanked: 2112 times

Post by Koteljubi_kadnisamtu » 04 Dec 2022, 16:16

Mi Bosanci obozavamo da pametujemo i da namecemo svoje stavove i vjerovanja pa cak i stranoj filmskoj industriji.
Sve sto se nudi javno, mozes uzeti ili ne. Ako ti se ne svidja moja jabuka iz baste onda idi na pijacu pa kupi.
Tako i film, ne vodite svoju djecu u kino ako mislite da film nije za njih.
Ali nemojte braniti drugima da pogledaju. Ja zelim da moje dijete zna da postoje i drugaciji od njih i da je to sasvim ok.
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh » 04 Dec 2022, 16:17

sukob struke. :D.

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh » 04 Dec 2022, 16:19

Koteljubi_kadnisamtu wrote: 04 Dec 2022, 16:16 Mi Bosanci obozavamo da pametujemo i da namecemo svoje stavove i vjerovanja pa cak i stranoj filmskoj industriji.
Sve sto se nudi javno, mozes uzeti ili ne. Ako ti se ne svidja moja jabuka iz baste onda idi na pijacu pa kupi.
Ali nemojte braniti drugima da pogledaju. Ja zelim da moje dijete zna da postoje i drugaciji od njih i da je to sasvim ok.
pa postoje ipak godine, kad se sta treba vidjeti, saznati...

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4199 times
Been thanked: 3883 times

Post by Naseef Mushroom » 05 Dec 2022, 09:36

Koteljubi_kadnisamtu wrote: 04 Dec 2022, 16:16 Mi Bosanci obozavamo da pametujemo i da namecemo svoje stavove i vjerovanja pa cak i stranoj filmskoj industriji.
Mi smo isto poznati po tome da pametujemo kako smo iznad mentaliteta svog naroda a dokazujemo u istoj rečenici da se ne razlikujemo.
Znači ti si kao moderniji od ostalih a vodiš dijete u kino da sazna da postoje i DRUGAČIJI od njega, pa kako si tako siguran da je drugačiji? :oo
Ono “Ja sam dovoljno moderan da svoje dijete vodim u kino da gleda film gdje je neko peder ali sam siguran 100% da on nije peder, ne moj! Oni u filmu su drugačiji” :D.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5296 times
Been thanked: 7513 times

Post by ina » 05 Dec 2022, 09:42

Mogli su se i raspitati o filmu i poslije odlučiti da li pogledati i voditi i vlastitu djecu.
Svijest ima sidrište.

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia » 05 Dec 2022, 11:13

Pa morebit da nismo navikli da se moramo raspitivati o pazi sad djecijim filmovima. Znas ono “prilagođeno za sve uzraste”. 3+ il kako se đe oznacava?

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 268 times

Post by Odraz » 05 Dec 2022, 11:32

Dori wrote: 03 Dec 2022, 19:55 Šta ćemo sa filmovima gdje su glavni junaci kriminalci, ubice? Da se djeca ne daj Boze ne zaraze? :hm
Ili svi ovi sto prate Mundijal….Da ne postanu profesionalni fudbaleri kad završi prvenstvo?
Kako to uopste funkcionise? Ne kontam….
Odakle u crticima za malu djecurliju kriminalci i ubice? :123
Last edited by Odraz on 05 Dec 2022, 11:39, edited 1 time in total.

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz » 05 Dec 2022, 11:35

insomnia wrote: 03 Dec 2022, 21:05 Kaze u jednoj skoli u Njemackoj mali Ahmo se izlanuo kako ima dvije mame. Brzonse to proculo. Skola ga uzela za primjer. Promicali ga svuda kao primjer da su i kod muslimana zazivjeli “normalni” arsini
Islostavilo se da mu babo ima dvije zene 😁
Podrzavam. :cool

Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Odraz » 05 Dec 2022, 11:37

harlekin wrote: 03 Dec 2022, 23:04 Nisam nest coek od religije al nekad mi se cini da Lucifer bradom se pravo odomacio na ovom svijetu :hm
Kad pogledas sta je danas popularno,sta se forsira pod "normalno" i kakve osobe danas imaju najveci utjecaj i popularnost,kakve drustvene norme se namecu.To samo on moze smislit tako izopaceno :hm
Nemoj mi na Lucifera, dobar lik. Gledao sam seriju. :oo

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14878 times

Post by Dori » 05 Dec 2022, 11:46

Odraz wrote: 05 Dec 2022, 11:32
Dori wrote: 03 Dec 2022, 19:55 Šta ćemo sa filmovima gdje su glavni junaci kriminalci, ubice? Da se djeca ne daj Boze ne zaraze? :hm
Ili svi ovi sto prate Mundijal….Da ne postanu profesionalni fudbaleri kad završi prvenstvo?
Kako to uopste funkcionise? Ne kontam….
Odakle u crticima kriminalci i ubice? :kafa
Mufasa ubio brata, lovac mamu od Bambija...Traume...A niko nas nije upozorio :D.
Lopove da ne nabrajam :kafa
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15099 times
Been thanked: 14878 times

Post by Dori » 05 Dec 2022, 11:48

Duh wrote: 04 Dec 2022, 16:19
pa postoje ipak godine, kad se sta treba vidjeti, saznati...
Cekaj malo....U nasoj raji ima par koji je duze u braku od svih nas ostalih....Kod mog malog je to kad pricamo, njih dvoje, ono, dvoje, njih dvojica....Sta sad, trebam reci da njih dvojica nam ne dolaze dok dijete ne napuni 18?
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Post Reply

Return to “Antene, kablovska, resiveri, TV oprema”