Rad drzavnih vlasti u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Trojka iz Parlamenta BiH otišla čak u Ekvador!

Post by paparaci » 27 Mar 2013, 01:42

ne znam ni cemu ova vijest i slicne njoj kad je to sve nama jako dobro poznato i nista se na tom planu promijeniti nece. svi ti politicari zive u svom svijetu. oni ne poznaju "nema, ne moze, skupo, itd."
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Post by Konsultant » 27 Mar 2013, 08:56

paparaci wrote:ne znam ni cemu ova vijest i slicne njoj kad je to sve nama jako dobro poznato i nista se na tom planu promijeniti nece. svi ti politicari zive u svom svijetu. oni ne poznaju "nema, ne moze, skupo, itd."
moze im se zato sto ih niko ne sankcionise. tuzilastvo je u dubokoj hibernaciji.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3958 times
Been thanked: 2980 times

Post by Pasaga » 27 Mar 2013, 14:45

Konsultant wrote:
paparaci wrote:ne znam ni cemu ova vijest i slicne njoj kad je to sve nama jako dobro poznato i nista se na tom planu promijeniti nece. svi ti politicari zive u svom svijetu. oni ne poznaju "nema, ne moze, skupo, itd."
moze im se zato sto ih niko ne sankcionise. tuzilastvo je u dubokoj hibernaciji.
..kome polazu racune...jeli ikad ijedan nas diplomata to uradio.
Kad se vrati,imaju radni sastanci i fino se referise sta se uradilo,koliko potrosilo...
ovo troje su male mace,sta rade ove krupnije ribe...
koliko prijatelja tih diplomata se ogrebe od budzet....
trebat ce vremena da se to iskorjeni....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 28 Mar 2013, 03:16

Konsultant wrote:

nema ih ko ni sankcionisati kad su zasticeni do bola. donose zakone u svoju korist.
tuzilastvo jeste u dubokoj hibernaciji kad su oni tj. velike ribe u pitanju - nas ce procesuirati za neku sitnicu "sad pa sad". pa oni taj lopovluk vise i ne kriju niti se trude da ga prikriju zato sto znaju da nece imati nikakvih negativnih posljedica po njih.

neka oni svi putuju i trose. nemam ja nista protiv. sve je to dio njihovog posla. problem je u tome sto je njih previse i sto ne rade svoj posao kako treba i vecinom nikako. znaci primaju silne pare za nista. ocito da nemaju niti svijesti niti karaktera. pa ja kad radim i najgori/najtezi posao, gledam da zaradim taj "dinar". :zid

ukoliko ubrzo ne dodje do totalne promjene u cijelom sistemu - dozivjet cemo kolaps samo takav. oni muzu samo tako. a naroda je sve manje. najvise imamo penzionera i nezaposlenih. vecina omladine radi na crno po kaficima, pekarama, kladionicama, itd. jako mali broj ih je prijavljen. nije sigurno ni mal' broj onih koji svake godine napuste zemlju obicno zenidbom/udajom ili cak ponudom za posao u inostranstvu. izumrce i ova generacija koja dobija finansijsku pomoc iz vana. pa ce tako udio BDP-a dijaspore se prepoloviti (sa trenutno 20 na 10 %), ako ne i vise. i tako dalje. i tako dalje.
NeK pUkNu DuSmAnI...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10302 times
Been thanked: 12179 times

Parlamentarci sebi izglasali plate veće za 900 maraka

Post by Krokodil Behko » 08 Apr 2013, 16:52

Image

Uprkos ekonomskoj krizi, budžetskom deficitu i katastrofalnom punjenju budžeta profesionalnim poslanicima, koje predvodi SDA, u Skupštini KS povećane su plaće čak od 600 do 900 KM. To je za "Avaz" kazao zastupnik Naše stranke Predrag Kojović, koji je pojasnio i pozadinu ove odluke.

- Vlada KS je tokom pregovora sa sindikatima državnih službenika pristala da poveća platnu osnovicu sa 263 KM na 282 KM. Sindikat će, zauzvrat, odustati od milionskih tužbi protiv KS-a - objasnio je Kojović.

Ta odluka Vlade KS-a je dovela do toga da plaće profesionalnih poslanika u Skupštini KS-a budu povećane od 600 KM pa naviše, u zavisnosti od radnog staža svakog poslanika.

Paušali poslanicima (880 KM - prosječna FBiH plata) su smanjeni za oko 300 KM.

- Po meni, ovo je još jedan moralno neodbranjiv potez Vlade KS. Sada je već sasvim jasno da ova Vlada konzistentno donosi loše etičke i zakonske odluke i da nema kapacitet da se ozbiljno uhvati u koštac s problemima koji parališu i ekonomski i socijalni i obični život građana i građanki KS - smatra Kojović.

Dodao je da "ovu Vladu na vlasti drži jedino činjenica da ne postoji ujedinjena skupštinska većina koja bi je mogla smijeniti".

Prema Kojovićevim riječima ovu sramotnu odluku podržale su SDA, SBiH, BOSS, BPS, DF i samostalni poslanici.

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Parlamentarci sebi izglasali plate veće za 900 maraka

Post by Dust » 08 Apr 2013, 19:21

A narod suti....
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3958 times
Been thanked: 2980 times

Post by Pasaga » 08 Apr 2013, 19:48

Dust wrote:A narod suti....
...doslo je do majice.... :ljut
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela » 08 Apr 2013, 19:51

bas me cudi da su podigli plate
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Blackhawk

Post by Blackhawk » 08 Apr 2013, 20:08

Na zapadu nista novo...

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9384 times
Been thanked: 6063 times

Post by Mister No » 08 Apr 2013, 21:27

Pa to je da poludiš...
The Dark Side Of The Forum...

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 627 times

Post by Zagorka » 08 Apr 2013, 21:52

I trebaju.Kad mogu :kafa
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 168 times
Been thanked: 394 times

Post by harlekin » 08 Apr 2013, 23:21

behko mislim da cu cir dobit od ovih tvojih vijesti,
daj stogod veselo covjece oces da im odem u parlament naoruzan ko bosko buha i jbm majku svima redom,
al problem je sto cu naci dva tri mamlaza na hrpi pa tko ce pohvatat ostale,
to fkt treba potamanit,iskorijenit,ti vrabca cim kaze kao dijete da ce bit politicar kad naraste udri ga :vik

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 08 Apr 2013, 23:32

Žao mi je ali ovo je najveselija vijest danas a iz BiH. Ukoliko želiš, na repertoaru imam nekoliko vijesti o tragičnim nesrećama, pa zatim vijesti o GRAS-u iliti ko je više pokrao i ko više laže oko te firme... A tu je i vijest da se predstavniici EU više neće sastajati sa ovim našim glavonjama jer im je dodijalo slušati istu priču. Eto pa izaberi :D

Toruk Makto
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 6 times
Been thanked: 10 times

Post by Toruk Makto » 08 Apr 2013, 23:47

Bas sam veceras gledao film .
Kidnapovanje . Par momaka kidnapuju bogate guzonje .
Treba samo jaku volju imat .
Dal se trava sadi kod njih ko kod nas žito ,
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 09 Apr 2013, 15:47

tutn, da se bacimo na posao?! :obrve :hihi

istu ovu vijest sam procitao na portalu oslobodjenja i tamo tvrde da su plate podigli za 700 KM. :cudi
NeK pUkNu DuSmAnI...

Mastrandjelo
Na probnom
Na probnom

Post by Mastrandjelo » 09 Apr 2013, 15:56

I jesu za 700, ne za 900 maraka
Kazu da sam dosao loviti djevojke..a meni ljubavi ne fali..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 09 Apr 2013, 16:24

E pa ovo je vjerovatno tekst sa nekog portala gdje ne vole SDA pa su malo preuveličali.
Mada ne znam ni čemu potreba za preuveličavanjem kad su njihove plate za diskusiju i bez
da su ih ikako povećavali.

alma75
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by alma75 » 10 Apr 2013, 15:33

Aferim!!!
Kad počnemo vraćati kredit od kojeg oni sebi isplaćuju plate, biće super!
Ljudi, ima li kraja ovome ili da sami smislimo kraj?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Cvijanović: Osjetiće se posljedice zbog nerada organa BiH

Post by Krokodil Behko » 28 Jun 2013, 08:38

Image

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović (SNSD) izjavila je da će svi u BiH, zbog nerada njenih institucija, osjetiti negativne implikacije u vezi sa ulaskom Hrvatske u EU.

Cvijanovićeva je rekla da je RS preusmjerila svoju legislativu prema toj situaciji, te izrazila nadu da će biti minimizirane negativne implikacije ulaska Hrvatske u EU.

"Postavljam pitanje ko je odgovoran. RS nije, jer za to ona nema nadležnosti", rekla je sinoć Cvijanovićeva za prnjavorsku televiziju "K3".

Ona je naglasila da situacija u vezu sa graničnim prelazima BiH sa Hrvatskom nije povoljna za RS, dodajući da nisu dovoljna dva prelaza preko kojih će se moći izvoziti roba životinjskog porijekla u Bijači i Gradišci.

Cvijanovićeva je naglasila da su prelazi za izvoz proizvoda biljnog porijekla smješteni na četiri lokacije samo u Federaciji BiH.

Ona je navela da haos koji konstantno vlada u Federaciji BiH drži RS u poziciji taoca u mnogim stvarima.

"Postoje određeni projekti koji bi mogli biti realizovani na bolji način ili bržom dinamikom, da stvari u FBiH funkcionišu. Postoji niz otvorenih pitanja između dva entiteta, a opterećenja postoje i kad je u pitanju nivo zajedničkih institucija BiH u odnosu na oba entiteta", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila nezadovoljstvo funkcionisanjem institucija BiH, te činjenicom da se indirektni porezi prvo usmjere za njihovo finansiranje, iako imaju isključivo administrativni karakter, dok entiteti nemaju prioritet u finansiranju iz indirektnih poreza, iako se u njima kreiraju pitanja bitna za život građana.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo radom Vlade RS u prvih stotinu dana, navodeći da je urađeno niz mjera, intervencija i osmišljavanja različitih programa koji će poslužiti u budućem periodu za poboljšanje opšteg ambijenta u RS.

fruit
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 54 times
Been thanked: 244 times

Re: Cvijanović: Osjetiće se posljedice zbog nerada organa Bi

Post by fruit » 28 Jun 2013, 08:49

Krokodil Behko wrote:Image

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović (SNSD) izjavila je da će svi u BiH, zbog nerada njenih institucija, osjetiti negativne implikacije u vezi sa ulaskom Hrvatske u EU.

Cvijanovićeva je rekla da je RS preusmjerila svoju legislativu prema toj situaciji, te izrazila nadu da će biti minimizirane negativne implikacije ulaska Hrvatske u EU.

"Postavljam pitanje ko je odgovoran. RS nije, jer za to ona nema nadležnosti", rekla je sinoć Cvijanovićeva za prnjavorsku televiziju "K3".

Ona je naglasila da situacija u vezu sa graničnim prelazima BiH sa Hrvatskom nije povoljna za RS, dodajući da nisu dovoljna dva prelaza preko kojih će se moći izvoziti roba životinjskog porijekla u Bijači i Gradišci.

Cvijanovićeva je naglasila da su prelazi za izvoz proizvoda biljnog porijekla smješteni na četiri lokacije samo u Federaciji BiH.

Ona je navela da haos koji konstantno vlada u Federaciji BiH drži RS u poziciji taoca u mnogim stvarima.

"Postoje određeni projekti koji bi mogli biti realizovani na bolji način ili bržom dinamikom, da stvari u FBiH funkcionišu. Postoji niz otvorenih pitanja između dva entiteta, a opterećenja postoje i kad je u pitanju nivo zajedničkih institucija BiH u odnosu na oba entiteta", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila nezadovoljstvo funkcionisanjem institucija BiH, te činjenicom da se indirektni porezi prvo usmjere za njihovo finansiranje, iako imaju isključivo administrativni karakter, dok entiteti nemaju prioritet u finansiranju iz indirektnih poreza, iako se u njima kreiraju pitanja bitna za život građana.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo radom Vlade RS u prvih stotinu dana, navodeći da je urađeno niz mjera, intervencija i osmišljavanja različitih programa koji će poslužiti u budućem periodu za poboljšanje opšteg ambijenta u RS.

Ovo je super kako se ne sastaju,ne jedu i nepiju džaba,smanjena je reprezentacija po kafanama a ne čitam ni da su donešene odluke o nabavci novih Audija.
U RS narod loše živi penzije kasne...krivac je Nikšić što ne saziva sjednice Federalne vlade.Sumnja se da time želi ukinuti RS. :klanja
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti

Post Reply

Return to “Politika u BiH”