Pa morao si pritisnuti ručke , stisnuo si ti to jako.harlekin wrote: 03 Feb 2023, 18:01 Heeej ja se sad sjeti kad mog starog zub zabolio a on pijan ko letva,veli bi ti men smio i mogao iscupat zub? Reko sad ne ali cek samo da nadjem kombinirke (klijesta),frend gleda u mene vice nemoj bgt a ja vec perem kombinirke ko fol dezinfekcija,scepam zub pitam je ovaj sigurno on samo krenuo kimnut ja trgnem zub van,e tad sam se prepao koliki to vrag
Psuje stari frend vice ti nis normalan,u biti nitko ne shvaca nas zubare![]()
BiH u doba prve i druge Jugoslavije
Moderator: Krokodil Behko
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1696 times
- Been thanked: 3238 times
- Status: Offline
Re: U Jugoslaviji su nam vadili zdrave zube jer smo muslimani
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
WtfKoraci_u_noci wrote: 03 Feb 2023, 12:44 Lakse mu bilo vadit neg popravljat. Interesantno da se prije injekcija davala samo kod vadjenja, popravke na zivo isle
nezamislivo da mi bez anestezije popravi zub.
da krene, olešio bih ga od batina.
Svi mi se morete obratit
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4502 times
- Been thanked: 3487 times
Ma daj… Koliko se sjećam od pelena pa naovamo, nije bilo krezavijeg naroda na Balkanu. Karijes nam je bio ko pubertet, a kad onda baja pojede sve prednje zube pa samo one kljove ostavi, nema tu šta popravljati. I onda kad mumin ostane hamman skroz bez zuba onda dobije protezu, to mu dodje ko da je diplomiro. Važilo je ono pravilo: “kad odrastem i dobijem protezu”. A o paradentozi i da ne naglabamo 
Ostavite se više tih naših radikalnih hodža i njihove spike, odvuće nas oni drito u pm.
Ostavite se više tih naših radikalnih hodža i njihove spike, odvuće nas oni drito u pm.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Duh
- Inventar foruma

- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
nemate vi pojma sta su svapski zubari znali gastarbajterima raditi.
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26499 times
- Been thanked: 27121 times
U domovima zdravlja kod nas se i danas popravke obicno rade bez anestezije.
Barem cujem tako od ljudi.
Barem cujem tako od ljudi.
dream of spring...
american venom...
american venom...
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3489 times
Muderis je izuzetan čovjek, niti je lažov, niti je glup.
Muslimani su tretirani kao gradjani drugog reda, ne mislim na one koji su nosili imena muslimanska nego koji su bili pri vjeri. Sa tatine strane sam imala komuniste, sa mamine vjernike, odrastala sam u drugačijoj sredini od Muderisa, ali vrlo dobro sam shvatila šta je rekao.
Malo o Muderisu:
Nezim Halilović završio je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 1983. godine. Nakon odsluženja vojnog roka upisuje se na Univerzitet Al-Azhar u Kairu gdje je diplomirao 1991. godine na Fakultetu Arapskog jezika - odsjek arapske književnosti. U augustu 1991. postavljen je za imama Repovačke džamije u Konjicu da bi od januara 1992. do septembra 1997. obavljao dužnost glavnog imama u Konjicu. U periodu rata u Bosni i Hercegovini bio je komandir "DIC Muderris" i komandant 4. muslimanske slavne brigade. Dva puta je ranjavan i dobitnik ratnih priznanja: Zlatni ljiljan i Zlatni grb sa mačevima. Demobilisan je u augustu 1996. na lični zahtjev, sa činom pukovnika. Od septembra 1997. do decembra 2008. na dužnosti je direktora Vakufske direkcije Sarajevo a u isto vrijeme bio je i član Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. U periodu 1998-2002. član je glavnog odbora Stranke demokratske akcije. Član Parlamenta Bosne i Hercegovine bio je u periodu od 1997. do 1999. Trenutno je na dužnosti rukovodioca Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini kao i hatib džamije "Kralj Fahd" u Sarajevu od septembra 2000. Oženjen je i otac četvero djece: dvije kćerke i dva sina
Vječni rahmet njegovoj prerano preminuloj kćerki.
A sad se nastavite valjati od smijeha jednom krezavom i zatupljenom efendiji.
Muslimani su tretirani kao gradjani drugog reda, ne mislim na one koji su nosili imena muslimanska nego koji su bili pri vjeri. Sa tatine strane sam imala komuniste, sa mamine vjernike, odrastala sam u drugačijoj sredini od Muderisa, ali vrlo dobro sam shvatila šta je rekao.
Malo o Muderisu:
Nezim Halilović završio je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 1983. godine. Nakon odsluženja vojnog roka upisuje se na Univerzitet Al-Azhar u Kairu gdje je diplomirao 1991. godine na Fakultetu Arapskog jezika - odsjek arapske književnosti. U augustu 1991. postavljen je za imama Repovačke džamije u Konjicu da bi od januara 1992. do septembra 1997. obavljao dužnost glavnog imama u Konjicu. U periodu rata u Bosni i Hercegovini bio je komandir "DIC Muderris" i komandant 4. muslimanske slavne brigade. Dva puta je ranjavan i dobitnik ratnih priznanja: Zlatni ljiljan i Zlatni grb sa mačevima. Demobilisan je u augustu 1996. na lični zahtjev, sa činom pukovnika. Od septembra 1997. do decembra 2008. na dužnosti je direktora Vakufske direkcije Sarajevo a u isto vrijeme bio je i član Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. U periodu 1998-2002. član je glavnog odbora Stranke demokratske akcije. Član Parlamenta Bosne i Hercegovine bio je u periodu od 1997. do 1999. Trenutno je na dužnosti rukovodioca Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini kao i hatib džamije "Kralj Fahd" u Sarajevu od septembra 2000. Oženjen je i otac četvero djece: dvije kćerke i dva sina
Vječni rahmet njegovoj prerano preminuloj kćerki.
A sad se nastavite valjati od smijeha jednom krezavom i zatupljenom efendiji.
- Melek
- Deer Hunter

Pa eto, većina nas nikad čula za njega nije do ove mu zubarske opaske.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2950 times
- Been thanked: 24407 times
Ajkula 1983g,pred olimpijadu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- pizarro
- sportski urednik

- Has thanked: 7077 times
- Been thanked: 8374 times
- Status: Online
nije on bas no name.Melek wrote: 03 Feb 2023, 21:24 Pa eto, većina nas nikad čula za njega nije do ove mu zubarske opaske.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Ko vam je kriv što ne znate blisku historiju svoje države, što dobijete ospice kad pročitate efendija.... 
- Melek
- Deer Hunter

Mogo je efendija biti i malo kreativniji, ta zubarska priča mi ipak nešto ne pije puno vode, kad eto znam šta sam vidio. A inače sam takav - vjerujem samo u ono što sam vidio i lično doživio a ne u šta mi kažu da trebam da vjerujem.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- HAVANA
- Penzioner

Ovo je toliko glupo da je suvisno i komentarisati.Cuj vadio mu neko zdrave zube jer je musliman.
Jel se to ozbiljno diskutuje o ovome? 
- ironman
- sirius

Nije rekao zdrave zube u smislu da je neko iz cista mira vadio zdrav zub.
Zapravo je rekao da nije bilo popravljanja zuba nego se i za malo karijesa zub koji se mogao popraviti vadio.
Zasto je tako bilo. To znaju oni koji su to dozivjeli i oni koji su bili stomatolozi u to vrijeme..
Zapravo je rekao da nije bilo popravljanja zuba nego se i za malo karijesa zub koji se mogao popraviti vadio.
Zasto je tako bilo. To znaju oni koji su to dozivjeli i oni koji su bili stomatolozi u to vrijeme..
dream of spring...
american venom...
american venom...
- Chloe
- Žena za sva vremena

Da si bio musliman vjernik u nekom seocetu u npr. Istočnoj Bosni, manje bi se sad smijao...HAVANA wrote: 03 Feb 2023, 21:35 Ovo je toliko glupo da je suvisno i komentarisati.Cuj vadio mu neko zdrave zube jer je musliman.Jel se to ozbiljno diskutuje o ovome?
![]()
Edit: pod pretpostavkom da si preživio rat.
- HAVANA
- Penzioner

Ja cu opet ponoviti. Vadio mu neko zdrave zube jer je musliman, u jugoslaviji? Bila mi je jedna nana, druga nana u brezi, dedo, i to bas bas vjernici, po ps-u... Ne ovi na baterije i mrzovoljni. Niko u partiji nije bio. Ni otac ni majka. I nikom zdravog zuba nisu izvadili. E cuj zdrave zube vadili.Chloe wrote: 03 Feb 2023, 21:45Da si bio musliman vjernik u nekom seocetu u npr. Istočnoj Bosni, manje bi se sad smijao...HAVANA wrote: 03 Feb 2023, 21:35 Ovo je toliko glupo da je suvisno i komentarisati.Cuj vadio mu neko zdrave zube jer je musliman.Jel se to ozbiljno diskutuje o ovome?
![]()
Edit: pod pretpostavkom da si preživio rat.![]()
- HAVANA
- Penzioner

Ja ne znam sta sa tim glupostima misli postici. Samo se brukaju i provaljuju. Ima stvari o kojim se moze i treba pisati, ovo je bruka i sramota, idiotluk i izmisljotina.
- Chloe
- Žena za sva vremena

HAVANA wrote: 03 Feb 2023, 21:49Ja cu opet ponoviti. Vadio mu neko zdrave zube jer je musliman, u jugoslaviji? Bila mi je jedna nana, druga nana u brezi, dedo, i to bas bas vjernici, po ps-u... Ne ovi na baterije i mrzovoljni. Niko u partiji nije bio. Ni otac ni majka. I nikom zdravog zuba nisu izvadili. E cuj zdrave zube vadili.Chloe wrote: 03 Feb 2023, 21:45
Da si bio musliman vjernik u nekom seocetu u npr. Istočnoj Bosni, manje bi se sad smijao...
Edit: pod pretpostavkom da si preživio rat.![]()
![]()
Oki, kad odeš zubaru sa malo karijesa na zubu reci mu da ti izvadi...
- HAVANA
- Penzioner

Znaci ipak su pokvarene vadili. Trebali su mu ostavit da ga boli kad vec nije popravljo na vrijeme.Chloe wrote: 03 Feb 2023, 21:52HAVANA wrote: 03 Feb 2023, 21:49
Ja cu opet ponoviti. Vadio mu neko zdrave zube jer je musliman, u jugoslaviji? Bila mi je jedna nana, druga nana u brezi, dedo, i to bas bas vjernici, po ps-u... Ne ovi na baterije i mrzovoljni. Niko u partiji nije bio. Ni otac ni majka. I nikom zdravog zuba nisu izvadili. E cuj zdrave zube vadili.![]()
ko ide zubaru zdravih zuba
![]()
Oki, kad odeš zubaru sa malo karijesa na zubu reci mu da ti izvadi...Ta će ti popravljati...
![]()
- HAVANA
- Penzioner

Na malti stajali mrski komunisti i kad naidje hamdija oni ga svezu za banderu i izvade mu zub.Pricala nam nana od zahiragica. 
- ironman
- sirius

Procitaj sta je covjek izjavio.HAVANA wrote: 03 Feb 2023, 21:57 Na malti stajali mrski komunisti i kad naidje hamdija oni ga svezu za banderu i izvade mu zub.Pricala nam nana od zahiragica.![]()
I ja sam na prvu pomislio hodzinske suplje..
A komunisti jesu bili ogromna hrpa govana...ni sekunde bolji od ovog sto se danas zove politika.
dream of spring...
american venom...
american venom...