LGBTIQA+

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Homoseksualnost i prisvajanje djece ?!

DA
21
31%
NE
46
69%

Total votes: 67

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 97 times
Been thanked: 219 times
Status: Offline

Re: Sarajevski otvoreni centar organizira iftar za članove i prijatelje LGBTIQ zajednice

Post by Bosnia_Nord » 12 Apr 2023, 22:44

Taare wrote: 12 Apr 2023, 22:24
Bosnia_Nord wrote: 12 Apr 2023, 22:12

Pa ja ti kažem, kako jest. Bez hadisa si donji, nema te nigdje.
Ne kažeš ti kako jes, nego nisi dovoljno upućen, a meni se ne prepucava.
Prvo, zikr na ruku'u je sunnet. Ako ga izostaviš, namaz nije pokvaren. To, vjerujem, nisi znao.
Drugo, ako se kaže nešto na ruku'u, možeš kazati jednom il više puta.
treće, u suri isra jasno stoji vejekulune subhane rabina. Budući da se radi o sunnetu, taman da samo to kažeš, dovoljno ti je.
Imaš kamaru različitog zikra koji se može učiti na ruku'u i sedždi.
što se tiče islamskih propisa, opasno je kazati da je kur'an manjkav tj. da mu fali nešto kad je Allah jasno kazao da je u njemu pojašnjenje za sve stvari.
Ko vjeruje u njegovu manjkavost, ili to da ima viška, takav nije musliman.
Nisam rekao da je Kur'an manjkav, rekao sam da moraš pratiti ono što je radio Muhammed a.s. da bi bio kompletan musliman.
A i u Kur'anu ti na dosta mjesta piše da pratiš Muhammeda a.s. Npr.
Onaj ko se pokorava Poslaniku pokorava se i Allahu; a onaj ko glavu okreće - pa, Mi te nismo poslali da im čuvar budeš. 4:80
U istoj suri u 59. ajetu ti piše:
O vjernici, pokoravajte se Allahu i pokoravajte se Poslaniku i predstavnicima vašim. A ako se u nečemu ne slažete, obratite se Allahu i Poslaniku, ako vjerujete u Allaha i u onaj svijet; to vam je bolje i za vas rješenje ljepše.
Ovdje ti direktno kaže da ako se u nečemu vjericni ne slažu da se obrate Allahu i Poslaniku.
A hadisi i ono što je radio Muhammed a.s. su dio njegovog poslanstva i način na koji je on dostavljao poruku ljudima.

Većina ljudi danas koji negiraju hadise (iako sam gore objasnio da većina stvari što rade je po hadisima) su oni neki tkzv. "sekularni muslimani", često su isti oni koji organizuju ovakve iftare i oni koji žele da na neki način promjene islam da više odgovara današnjem vremenu.

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Re: Sarajevski otvoreni centar organizira iftar za članove i prijatelje LGBTIQ zajednice

Post by Taare » 12 Apr 2023, 22:49

Dobro brate. Eto, imaš i lajk. :ruke
Čekam da vidim hoće l fudo il havana napisat šta pametno da se malo nasmijem pa da idem spavat.
valja uranit. Neće se konji sami nahranit
Svi mi se morete obratit

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 12 Apr 2023, 22:51

to su samo pederi.
bezveze frka.

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Bosnia_Nord » 12 Apr 2023, 22:53

Chan wrote: 12 Apr 2023, 22:32 Čisto sumnjam da je 10% i mislim da je to upravo dio propagande. To su napuhani procenti. Prije je do 5%.

Imaš recimo primjer antičke Grčke kad je to bilo čak i poželjno među elitama i aristokracijom. Ovo danas što vidiš kod njih je nekad bilo još prihvatljivije bar kad je u pitanju homoseksualizam. Ja bih se tu i zaustavio i ne bih išao u transrodne osobe i ostalo. Mislim da o tome i nema podataka.

A evo ti ključna razlika toga u tom vremenu u odnosu na ovo danas na Zapadu:

The ancient Greeks did not conceive of sexual orientation as a social identifier as modern Western societies have done. Greek society did not distinguish sexual desire or behavior by the gender of the participants, but rather by the role that each participant played in the sex act, that of active penetrator or passive penetrated.[7] Within the traditions of pederasty, active/passive polarization corresponded with dominant and submissive social roles: the active (penetrative) role was associated with masculinity, higher social status, and adulthood, while the passive role was associated with femininity, lower social status, and youth.[7]
Opet kažem, ja znam da gej osobe postoje i da su postojali kroz historiju, ja to ne negiram. I smatram da ne glume da su gej, nego da stvarno se osjećaju kao gej osobe. Ali isto tako smatram da ih je daleko manje u društvu.

Ali smatram da u današnje vrijeme većina ih misli da su gej radi uticaja medija. Možda su prije 300 godina sve gej osobe bile prirodno gej, ali danas je dosta manje. Ovo je više moj odgovor na one ljude koji smatraju da je u današnje vrijeme svaka gej osoba, stvarno gej osoba prirodno, i da bi se osjećala gej da je rođena prije 300 godina, kad se takvo nešto nije podržavalo.
Isto i oni koji misle da konstantno promovisanje gej stvari djeci neće dovesti do povećanja procenta ljudi koji će za sebe reći da je gej, nego ako je dijete stvarno gej onda je gej, ako nije onda nije gej.

Ako mi kažeš da u BiH danas ima 500 gej ljudi provjerova bih ti, ali ako mi kažeš da ima 20 000 gej ljudi, tu ti ne bih povjerovao.

To je za gej ljude, a što se tiče ovih novih stvari kao što su: trans, non-binary, genderfluid i slično, to mislim da svi glume i da su svi pod uticajem medija. Jer ne moguće je da čim se nešto novo pojavi, da odmah ogroman broj ljudi kažu da su to čitav život. Kako odjednom milioni ljudi kažu da se više osjećaju "they/them" nego "he/him" ili "she/her". Ja sad moram povjerovat da "they/them" je prirodna stvar i da su milione takvih ljudi postojali hiljadama godina, ali su se skrivali.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2908 times
Been thanked: 9155 times

Post by Duminjo » 12 Apr 2023, 22:56

Bosnia_Nord wrote: 12 Apr 2023, 20:00

, smatram da je daleko ali daleko manji broj ljudi koji su istinski to što jesu.
:hm

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh » 12 Apr 2023, 23:03

Bosnia_Nord wrote: 12 Apr 2023, 22:53

To je za gej ljude, a što se tiče ovih novih stvari kao što su: trans, non-binary, genderfluid i slično, to mislim da svi glume i da su svi pod uticajem medija.
kod pedera je jasan poremecaj.
kod ostalih, kao i kod ovih sto ih bezrezervno podrzaju ima vise tih poremecaja.
najbolje ignore.

Bosnia_Nord
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Bosnia_Nord » 12 Apr 2023, 23:08

Duminjo wrote: 12 Apr 2023, 22:56
Bosnia_Nord wrote: 12 Apr 2023, 20:00

, smatram da je daleko ali daleko manji broj ljudi koji su istinski to što jesu.
:hm
Greška, mislio sam reći da je daleko manji broj ljudi koji su stvarno gej a ne radi toga što su vidjeli na internetu.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1772 times
Been thanked: 3353 times

Post by Mutevelija » 12 Apr 2023, 23:13

Maja wrote: 12 Apr 2023, 22:44
Mutevelija wrote: 11 Apr 2023, 21:35

Idi Majo beri baje , providna si , Behko je za tebe Gobeless.

Ali vijest je slična kao i kad draško organizme
Ma nije zaaaar....
Ova i Draskov iftar, 20 stranica dosad. Nikad novinara od tebe moj Muta.
I to mi je fala što se zalazem za tebe zmajo moja :ble
Potrudit cu se da se naučim još više, imam dobru učiteljicu :obrve
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh » 12 Apr 2023, 23:18

gresno je gresnika podrzavati u grijehu.
vjere su jasne.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41976 times
Been thanked: 28824 times

Post by Rum » 12 Apr 2023, 23:19

Gde ste gresnici
Jedna od najtežih kazni za čovjekovo srce jeste da ga Allah udalji od Kur'ana.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41976 times
Been thanked: 28824 times

Post by Rum » 12 Apr 2023, 23:24

Svi bi na guzove u dzenet e nema :bla
Jedna od najtežih kazni za čovjekovo srce jeste da ga Allah udalji od Kur'ana.

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Duh » 12 Apr 2023, 23:24

ali doce vrijeme kad ce i nevjernik reci...
-Boze sta je ovo...

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2999 times
Been thanked: 24832 times

Post by HAVANA » 12 Apr 2023, 23:43

Rum wrote: 12 Apr 2023, 23:19Gde ste gresnici
Evo gledam televizor.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Kai
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 784 times
Been thanked: 1743 times

Post by Kai » 13 Apr 2023, 00:38

Boze oprosti im ne znaji sta rade..
Vragolasto..:zao

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4372 times
Been thanked: 3246 times

Post by Lavlje_srce » 13 Apr 2023, 05:05

Naseef Mushroom wrote: 12 Apr 2023, 05:05
Lavlje_srce wrote: 12 Apr 2023, 01:18

Bas tako. Ubacili u petu brzinu. ;)

Samo svoj pos'o. I to ce proci.
Dabogda da će proći, koliko su se okomili na nas rekao bi čovjek da smo Rusija, Iran ili Sjeverna Koreja a ne mala Bosna i Hercegovina. Ne vole ni Tursku i Albaniju ali je naš problem što smo im geografski u dvorištu, u srcu Europe.

Oni ne žele Islam pod kontrolom ili da smo manjina, već da nas uopšte nema.
Šta nisu završili genocidom i embargom, završit će “demokratskim” načinom.
Ne vole Islam, ali ne bih rekla da vole ni krscanstvo, a ni hriscanstvo. To nije u redu naravno, ali treba se zamisliti i o tome kakvi smo to mi? :123
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

I don't need nobody
And I don't fear nobody
I don't call nobody but you
My One & Only.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 13 Apr 2023, 05:24

Chan wrote: 12 Apr 2023, 11:29 Nije Allah stvorio sa iskušenjem, već je to prirodno i prisutno je u vrlo malim procentima u prirodi. Homoseksualnost je stara koliko i ljudska vrsta. Ljudi su se tek kasnije sjetili da to nazovu grijehom mahom pojavom monoteističkih religija.
Istina je da je homoseksualnost stara koliko i ljudska vrsta, medjutim ostaje nature versus nurture pitanje.

Prema dostupnim istrazivanjima, izmedju 1/3 do skoro 1/2 homoseksualaca su bili seksualno zlostavljani kao djeca.

"Of 327 homosexual and bisexual men participating in an ongoing cohort study pertaining to risk factors for HIV infection who completed a survey regarding history of sexual abuse, 116 (35.5%) reported being sexually abused as children."

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9127231/

"Forty-six percent of the homosexual men in contrast to 7% of the heterosexual men, reported homosexual molestation. Twenty-two percent of lesbian women in contrast to 1% of heterosexual women, reported homosexual molestation.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11501300/

Jedno je osuditi ovaj ocigledno ispolitizirani cin, a nesto sasvim drugo je pozivati na nasilje na ovoj temi sto je dno svakog dna. :bua :bua :bua
Memento Mori

I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 13 Apr 2023, 05:47

insomnia wrote: 12 Apr 2023, 12:54 A ne treba ih mlatiti. Dovoljan je stari dobri waterboarding
Image
LECI SE BRE PRIMITIVAC. :bua :bua :bua :bua :bua :bua :bua :bua :bua :bua

Do kad ce se ovom dozvoljavati da svakodnevno truje forum? Do kad?

Samo cekam kad ce eksplodirati od mrznje. Ne zna se mrzi li vise 'Snjake, Islam, homoseksualce ili (dodaj po zelji)? Ko je ono jos kroz istoriju mrzio muslimane i homoseksualce?

Mi ne znamo ko cita forum i je li to mozda neki homoseksualac tinejdzer. U toj zajednici cak trecina pokusa samoubistvo, a svi se sjecamo slucaja Mahira Rakovca koga su primitivci slicni citiranom gurnuli u smrt, pa mu je u roku od godinu i po otisla i majka i ocuh.

Fuj!
Memento Mori

I don't need nobody
And I don't fear nobody
My One & Only.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 168 times
Been thanked: 396 times

Post by harlekin » 13 Apr 2023, 06:59

Ovi gnjavatori samo zele bit u centru paznje,sto znaci da im se treba pridruzit :cudi
Trazit na iftaru da se obezbjedi prostor za one koji nisu homoseksualci,na paradi da mogu ucestvovat i oni koji nisu homoseksualci da promicu svoju seksualnu opredjeljenost,ne smije bit diskriminacije vele :djed

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1772 times
Been thanked: 3353 times

Post by Mutevelija » 13 Apr 2023, 10:47

Lavlje_srce wrote: 13 Apr 2023, 05:05
Naseef Mushroom wrote: 12 Apr 2023, 05:05

Dabogda da će proći, koliko su se okomili na nas rekao bi čovjek da smo Rusija, Iran ili Sjeverna Koreja a ne mala Bosna i Hercegovina. Ne vole ni Tursku i Albaniju ali je naš problem što smo im geografski u dvorištu, u srcu Europe.

Oni ne žele Islam pod kontrolom ili da smo manjina, već da nas uopšte nema.
Šta nisu završili genocidom i embargom, završit će “demokratskim” načinom.
Ne vole Islam, ali ne bih rekla da vole ni krscanstvo, a ni hriscanstvo. To nije u redu naravno, ali treba se zamisliti i o tome kakvi smo to mi? :123
Kršćanstvo je evropsko Islam nije.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 13 Apr 2023, 10:48

😀
Image
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”