Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine

Kutak za sportski trenutak
Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22833 times
Been thanked: 20927 times
Status: Offline

Re: Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Masamune » 16 Nov 2023, 22:54

Najveća sramota u historiji reprezentacije bez sumnje. Gledao sam prvih 10 minuta i ugasio :oo

Anestzijaaa
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 7066 times
Been thanked: 5056 times

Post by Anestzijaaa » 16 Nov 2023, 22:56

🤣🤣🤣
End after ol jo maj wondervol

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 16 Nov 2023, 23:01

Opet baklje na terenu. Sad kad nas kazne pa u baražu ne budemo imali gledaoce.

Mada je 95% šansa da će nas nabiti koga god da dobijemo. Ono 5% ostavljam u slučaju da fulaju nemoguće, a mi nekako ofrlje zabijemo za prolaz dalje.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 16 Nov 2023, 23:06

Šta kaže Savo... problem nedostatak trke na terenu :D.

Limitirani smo u svim segmentima. Da je bogdom samo trka problem.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14439 times
Been thanked: 24324 times

Post by Fuddo » 16 Nov 2023, 23:15

Chan wrote: 16 Nov 2023, 22:54 Najveća sramota u historiji reprezentacije bez sumnje. Gledao sam prvih 10 minuta i ugasio :oo
Ja sam izdrzao svu utakmicu
Ev sad mi sve nesta zuji niz glavu
Dozvolite da se obratimo

dert
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 115 times
Been thanked: 374 times

Post by dert » 16 Nov 2023, 23:27

Fuddo wrote: 16 Nov 2023, 23:15
Chan wrote: 16 Nov 2023, 22:54 Najveća sramota u historiji reprezentacije bez sumnje. Gledao sam prvih 10 minuta i ugasio :oo
Ja sam izdrzao svu utakmicu
Ev sad mi sve nesta zuji niz glavu
i ja sam :sok

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2790 times
Been thanked: 8794 times
Status: Online

Post by Duminjo » 17 Nov 2023, 00:15

Duminjo wrote: 16 Oct 2023, 12:12

Sve treba zapalit, da nas izbace iz svih takmicenja i da dobijemo kaznu pola miliona eura.
:kafa

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 17 Nov 2023, 07:30

Može, ali nakon baraža. Do tad je najveća glupost išta paliti.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41566 times
Been thanked: 28354 times

Post by Rum » 17 Nov 2023, 20:58

Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 17 Nov 2023, 20:58

Jazuk hahha
s takvom lakoćom

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 17 Nov 2023, 20:59

Duminjo wrote: 17 Nov 2023, 00:15
Duminjo wrote: 16 Oct 2023, 12:12

Sve treba zapalit, da nas izbace iz svih takmicenja i da dobijemo kaznu pola miliona eura.
:kafa
Sedi 5
s takvom lakoćom

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 18 Nov 2023, 13:45

Chan wrote: 17 Nov 2023, 07:30 Može, ali nakon baraža. Do tad je najveća glupost išta paliti.
Bolan, nama treba pobjeda protiv Lihtenstajna kuci od 2:1 pa da im sve zaboravimo i halalimo.
Zamisli nekim cudom prodjemo baraz, ne bi ih bog otjero. A treba ih otjerat sve kad bi prosli i baraz i osvojili EP.

Ako i ne prodjemo, bice onda nemoj sada kvalifikacije. Uvijek nesto. Bolje otjerat sada, dovest ljude preko noci i spremni odmah za baraz.
Mi ustvari kasnimo sa tjeranjem i to dobro. Nakon onog poraza od Luxemburga u Zenici, trebalo je to nabit sve. Al nismo nornalni

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 18 Nov 2023, 16:19

Bitno je baraž proći zbog historije, zbog toga što nikad nismo bili na evropskom prvenstvu, zbog budućih generacija, u svrhu reklame zbog igrača u inostranstvu koje imamo ali koji ne osjećaju neku povezanost sa Bosnom itd.

Ako otjeraš Vicu sad sa bakljama, kaznama, protestima i ostalim prije baraža ko garantuje da ćeš dobiti normalan savez? Pa vidiš li politiku u BiH? SDA je opozicija, a drugi su vlast kod Bošnjaka. Šta rade? Prave katastrofalne poteze.

Ovdje si jednom imao jedinstvenu šansu da formiraš normalan fudbalski savez (FIFA, Osim itd.) i propustio si je.

Jarane, reprezentacija, kao i sama država, je ogledalo nas kao društva. Mi u društvu moramo sve u korijenu mijenjati, pa će nam i fudbalski savez i država ličiti bar na nešto.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 18 Nov 2023, 16:22

Pogledaj ko sjedi u savezu zajedno sa Vicom. 7-8 Bošnjaka.

O čemu pričamo. Ušanović i ekipa 2.0, a nakon 2.0 biće i 3.0.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 18 Nov 2023, 16:47

Slozio bih se samo sa zadnjim dijelom posta.
Ogledalo👍
Upravo gledamo u tom ogledalu rezultate rada, kao sto obicno ogledalo i prikazuje.
Radilo se na konstantnom rusenju domaceg fudbala a posebno domacih igraca kada su uveli ovo novo pravilo po kojem igraci iz regije nisu stranci u BiH liGi.
Ubacen je strani element u domaci fudbal. Imas Monopol srpskih medija i srpskih sponzora nad domacim fudbalom. Komplet ligu Nam drze Srbi. Kupili su nas a to nije mogo uciniti sam Vico bez neke bosnjacke ruke.

90% bosanskohercegovackih klubova sluzi kao odskocna daska za mlade igrace iz Srbije i Hrvatske koji se grade i razvijaju u Zrinjskom, Sirokom, Borcu, Slogi, zvijezdi i slicnima.. domaci igrad je u domacem prvenstvu postao stranac i bukvalno, u dvije trecine klubova, ima manja prava i manje mogucnosti od stranih igraca.
U21 reprezentacija je sklepana od menadjera i igraca od kojih pola javno kaze da kasnije zeli igrati za drugu reprezentaciju ali se oni i dalje guraju u tu našu U21.

Domacu ligu su ljudi iz saveza uspjeli ogaditi ljudima u BiH isto onako kako su politicari uspjeli ogaditi opstu politiku u drzavi i vlada totalna nezainteresovanost. Rezultat toga je da su ljudi apsolutno nezainteresovani za bilo šta a pogotovo da nešto primijene i onda ovi iz saveza imaju otvorene ruke da rade sta zele.

Jedino kada se javnost makar malo zainteresuje za nas fudbal je ovo kada igra reprezentacija. I onda ta javnost jbe majku igracima a isti ti igraci, 90% njih, igraju za dzaba i 90% njih je poniklo iz neke druge lige, dijaspora ili sta vec i skoro veze nemaju sa time sta se desava u domacem fudbalu.
Mozda bi najbolja opcija bila da ta javnost se ne javlja ni tada. Neka puste ovima par hiljada "bolesnika" sto se redovno kolju sa savezom da se i preko reprezentacije kolju. Ovako tih par hiljada nesto pokuša i dobiju epitet huligana koji uništavaju našu reprezentaciju. Masovne osude Internet navijaca i ratnika koji nikad nisu ni prismrdili stadionu.

Reprezentacije bez domacih igraca, bez klubova koji skoro redovno igraju u Evropi nema i ne moze da bude na bilo kakvim nivou osim na ovom Malta, Lichtenstein i slicnih koji isto tako imaju jaku ligu kao mi.

Ko god dodje poslije ovih, ne mogu biti i ne mogu raditi kao sto ovi rade. Cista i 100% prodaja domaceg prvenstva komšijama za procente kojima se ogradjuju u eventualnim transferima.

Za mene, najveci naklon trenutno imaju Anel Ahmedhodzic i Kenan Kodro.

I pazi kako je to sve povezano i potkupljeno. Nigdje skoro i nikakvi mediji ne forsiraju bilo sta vezano za ovaj dvojac koji ocigledno bojkotuje trenutni savez. Potpuno su zaboravljeni. A jedino njih dvojica imaju i muda i srce i pamet.

Zato, jedini nacin da bude bolje je totalni reset odmah i sad a to ne moze sa ovim ljudima ni na kakav civilizovan nacin.
Nadji mi covjeka koji prati domaci fudbal i redovno ide na utakmice a da ne podrzava visoke kazne za reprezentaciju i izbacivanje iz kvalifikacija u cilju da se ovi maknu iz saveza. Nema ga

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 18 Nov 2023, 17:08

Jesi li svjestan da u drzavi ne postoji medij Pa Tako Ni emisija bilo kakva za javnost koja poslije nekog Kola daje analizu tog Kola, igraca, sudija, trenera i ostalog?
Vidjeli smo proslo Kolo kako je Borac zabio Sarajevu u nadoknadi iz ofsajda od dva metra. I o tome se pisalo i pricalo taj Dan i nikad više.
Naredno kolo vidis kako isto taj Borac zabije U nadoknadi Želji za pobjedu Tako Sto dva igraca prave toliko ocigledan faul nad golmanom da su svi igraci stali ali sudija to nije vidio.

Znaš li da su ovo primjeri onako Malo poznatiji jer su protivnici Bas bili Željo i Sarajevo. Sudijske pljacke i malverzacije Koje se desavaju protiv drugih i manjih zaboravljaju se nakon 10 minuta. Nit ko ima o tome da prica, nit ko od pokradenih timova ima bilo kakve mogucnosti da se bilo kome zali.

I taj takav Borac (a ni Zrinjski nije daleko, pogotovo ako se uzmu prethodne godine) osvaja prvenstvo, osvaja kolke tolke novcane nagrade za osvojeno prvo mjesto. Ide U kvalifikacije za ligu prvaka gdje se tek onda kupe pare.
Npr Zrinjski je ove godine u Evropi zaradio, mislim blizu 10 miliona€. Ako Sam pretjero onda je to Malo pretjerano.
Isti taj Zrinjski je ispao od prosjecnog slovackog ili nekog kluba a uspio je proci neke ribare cije ime smo svi zaboravili nakon 5 Dana. Plus, igraci tog zrinjskog su predstavljeni u Evropi i nemjerljivo je veca mogucnost igraca iz Zrinjskog prodati za dobre pare i zaraditi nego Sto to ima bilo koji bh Klub sada.

E pazi sada, u Zrinjskom i Borcu mozes na prate jedne ruke nabrojati igrace koji su potencijalni reprezentativci BiH ili koji zele igrati za BiH. Sve Srbi i Hrvati.

Ne postoji apsolutno nikakva mogucnost da ove godine neko osim Borca osvoji prvenstvo. Eto samo gledaj i znalo se to od prvog kola. Vrag ti je napiso na temi Premier Liga.

Prolazak u barazu i eventualni plasman na EU, je neka finansijska injekcija Ali ne za BiH nogomet vec iskljucivo za ove ljude iz saveza. Dakle, nista.. odlazak na EU nista skoro ne znaci. Postoje i druge drzave Koje nece na EU Pa nije smak svijeta..
Al za nas prolazak baraza i plasman na EU znaci ostanak ovih ljudi na celu saveza i to ti je ekser u kovceg.

Da ne pricamo o kaznama saveza za bosnjacke i ostale klubove. Kada igra Borac i bukvalno svake Minute nesto puca iza gola a tribina konstantno gori od bakljada, kazna dodje neka simbolicna.
Na grbavici ili koševu bude po jedna bakljada za citavu utakmicu i hop 10 hiljada..

Regularniju ligu ima Somalija

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14439 times
Been thanked: 24324 times

Post by Fuddo » 18 Nov 2023, 17:08

Dumonja je prekuco fifa igricu
Od, Vico best president ever, gleaj sta je pomocnih napravio
Do, sve treba zapalit
Ni po godine ne prodje
Bravo rodjo
TrebaS dobit zlatnu kopacku ko mesi
Pucas sa cetereS metara poTprecku, zGlavom
Cestitam nam
Dozvolite da se obratimo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 18 Nov 2023, 17:21

I dalje stoji da je Vico zasluzan za obnovu stadiona sto niko od Bosnjaka nije uradio i hvala mu na tome.
Al ga to ne opravdava za sve ostalo što radi.

Jednostavno stavis na vagu i dobro, ako postoji i loše pa izvagaš.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 18 Nov 2023, 17:22

Eno i Bugari tjeraju svoj predsjednika koji je 18 godina na celu saveza.
Zadnje veliko takmicenje za Bugare bilo 2004 u Portugalu a u trenutnim kvalifikacijama na zadnjem mjestu.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 20 Nov 2023, 07:19

Image

Kako stvari stoje u baražu igramo protiv Finske u polufinalu. Drugo finale Izrael protiv Ukrajine ako Ukrajina ne pobijedi Italiju u zadnjoj utakmici.

Mislim da se onaj Pukki iz Finske raduje s obzirom koliko nam je dao golova u posljednjim utakmicama.

Post Reply

Return to “Fudbal”