Amerikanac : '' Mi smo napravili padobran koji, kad se otvori, sakrije čitavo nebo iznad Njujorka.''
Rus : ''Mi smo napravili avion koji, kad se podigne, krilima sakrije čitavo nebo iznad Moskve.''
Mujo : ''Mi imamo ćo'jka iz Tuzle, koji ima quratz dužine od jednog metra.''
Amer i Rus, unezgođeni, češkaju brade i uto će...
Amerikanac : ''Pa, doobro, ne sakrije baš čitavo nebo, već samo pola.''
Rus : '' Ma i ja sam malo prećer'o...i naš avion..samo pola neba iznad Moskve.''
Mujo : ''Hahaha...ma ljudi i ja sam se malo zay'baavoo...ni ovaj naš nije iz Tuzle, već iz Kalesije, kraj Tuzle.''
Voditelj : '' Zaista lijepo od vas gospodine što ste to prijavili..I što želite poručiti gospodinu Nedimoviću, koji će biti, sigurno, dirnut vašom gestom?''
Mujo : '' Pa, eto, želim da mu se zahvalim od srca i da ga pozdravim nekom finom pjesmom po vašem izboru.''
U autobusu, sjede Suljo i Haso, jedan do drugog, a prekoputa njih, Mujo, pored jedne žene.
Žena pusti zagušljivca, nemEre se dahnut. Kaže Haso : ''Izvinite mi, ja sam,omaklo mi se..''
Domalo, žena otpusti još jednog, još težeg...ni gas maska ne bi pomogla. Kaže Suljo : ''Izvinite mi, brte, jaa sam, omaklo se i meni..ne znam šta mi bii.''
Uto Mujo ustaje, mijenja sjedište i kaže : ''Kad ponovo ova ženturača bIDne prDnula, recite da sam ja, da se i meni omaklo. ''