Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14778 times
Been thanked: 25255 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by Fuddo » 07 Jul 2024, 22:49

Super, cojek objasnio.
Samo je zaboravio par detalja, recimo da mvp mora obavjestiti predsjednitvo da ono odobri ulazak strane vojske u drzavu.
Cuj, samo kadeti, sta…
Bogomili
Dozvolite da se obratimo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2860 times
Been thanked: 9073 times

Post by Duminjo » 07 Jul 2024, 22:56

Pa eto ispade da imamo takve zakone da su ove ekskurzije legalne i da je dovoljna najava bez odobrenja.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 58322 times
Been thanked: 10465 times
Status: Online

Post by ElTriconi » 07 Jul 2024, 23:00

Duminjo wrote: 07 Jul 2024, 22:56 Pa eto ispade da imamo takve zakone da su ove ekskurzije legalne i da je dovoljna najava bez odobrenja.
Sutra ce nesta izmajmunisat pa ce svo oruzje nako uzet, da nas zastite od separatistickih misli, sve po proceduri i legalno i onda ce docerat vojsku na izlet da vidimo kako vode vojne vjezbe 🤔
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 07 Jul 2024, 23:04

IMG_20240707_230402.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 07 Jul 2024, 23:07

Duminjo wrote: 07 Jul 2024, 22:56 Pa eto ispade da imamo takve zakone da su ove ekskurzije legalne i da je dovoljna najava bez odobrenja.
Imas kad ti ih zukan i kolut interpretiraju.
Dozvolite da se obratimo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 07 Jul 2024, 23:11

Evo jos jednog zukana

:D.
Dozvolite da se obratimo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 07 Jul 2024, 23:48

Fuddo wrote: 07 Jul 2024, 23:07
Eto ti pismo. Molba ministarstvu da se puste.
Ministar pustio i ušutio se.

Bezveze naglabamo

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 4154 times
Been thanked: 1732 times

Post by Quds » 08 Jul 2024, 00:06

Duminjo wrote: 07 Jul 2024, 23:48
Fuddo wrote: 07 Jul 2024, 23:07

Eto ti pismo. Molba ministarstvu da se puste.
Ministar pustio i ušutio se.

Bezveze naglabamo
Nije se ušutio. Gunđa nešto, pravi se blesav.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10301 times
Been thanked: 12177 times

Post by Krokodil Behko » 08 Jul 2024, 09:39

Oni to namjerno: Prijedor i Bratunac, tamo gdje su najviše pobili.

bosnjakinja wrote: 07 Jul 2024, 15:12 Evo sta bi se desilo da nema zapada,shvatite bosnjaci niste niko i nista, ne plasi nas se niko.Ovo je samo demonstracija moci a da nema zapadnih sila i s istoka i s zapada bi nas trali

I onda dodje neko zamjeri se zapadu, treba da im se klanjate
Gdje odoše ti normalni Srbi o kojima si pričala?
Jel more izvještaj, koliko si ih prebrojala u vezi ovog novog genocidaškog akta?

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 27431 times
Been thanked: 28080 times

Post by ironman » 08 Jul 2024, 10:01

Pisao sam vec.
Katarzu nisu dozivjeli.
Nisu uopce s
Tj ne zele da prihvate sta su uradili i da je to sto su uradili genocid .
Da su pocinili uzase.
Poremetili zivot generacijama ljudi.
I dalje to cine.
Neshvatljivo mi je da 2024 neko u srcu europe ovako zivi.
dream of spring...

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23507 times
Been thanked: 21540 times

Post by Masamune » 08 Jul 2024, 10:19

Ne postoje više nikakva opravdanja za ovo što Srbi rade. To je čisto zlo i stvari treba nazivati pravim imenom. Bolestan narod od vođe do najnižih nivoa, a uvjeriće me u suprotno tek kad neke druge struje postanu mainstream u Srbiji. Možda je za njih čak i prikladnije reći ako nego kad.

Nek se na ovo ljuti ko hoće i na ovom forumu. Nisam ja kriv što ovo vidim na ovaj način, a koji sam ljevičar cijeli svoj život i što sam odrastao u gradu u kojem je u Jugi Beograd bio uvijek bliži od Sarajeva po svemu. Nisu krivi ni bošnjački nacionalisti s druge strane, jer je njihov nacionalizam reakcija upravo na ovo zlo koje nikad nije nestalo, a dok je ovakvih lidera i onih koji ih biraju neće nikad ni nestati.

Krivi su Srbi, srpski nacionalizam, srpska crkva u službi tog istog nacionalizma, kancerogeno društvo u svim segmentima od medija, televizija do vrha države... u konačnici, jedan jako primitivan i glup narod u globalu. "Poturice" im mogu držati lekcije iz kulture i svega ostalog, a njih to sad najviše jede jer nemaju više tu nadmoć koju su nekad imali putem JNA.

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13772 times
Been thanked: 15041 times

Post by immuno » 08 Jul 2024, 10:25

Masamune wrote: 08 Jul 2024, 10:19 Ne postoje više nikakva opravdanja za ovo što Srbi rade. To je čisto zlo i stvari treba nazivati pravim imenom. Bolestan narod od vođe do najnižih nivoa, a uvjeriće me u suprotno tek kad neke druge struje postanu mainstream u Srbiji. Možda je za njih čak i prikladnije reći ako nego kad.

Nek se na ovo ljuti ko hoće i na ovom forumu. Nisam ja kriv što ovo vidim na ovaj način, a koji sam ljevičar cijeli svoj život i što sam odrastao u gradu u kojem je u Jugi Beograd bio uvijek bliži od Sarajeva po svemu. Nisu krivi ni bošnjački nacionalisti s druge strane, jer je njihov nacionalizam reakcija upravo na ovo zlo koje nikad nije nestalo, a dok je ovakvih lidera i onih koji ih biraju neće nikad ni nestati.

Krivi su Srbi, srpski nacionalizam, srpska crkva u službi tog istog nacionalizma, kancerogeno društvo u svim segmentima od medija, televizija do vrha države... u konačnici, jedan jako primitivan i glup narod u globalu. "Poturice" im mogu držati lekcije iz kulture i svega ostalog, a njih to sad najviše jede jer nemaju više tu nadmoć koju su nekad imali putem JNA.
:klanja
Nista ni dodati ni oduzeti, bravo :aplauzz

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 79 times
Been thanked: 216 times

Post by Superhik » 08 Jul 2024, 10:26

Mozemo se sloziti da je srpski nacionalizam bolest,.. ali u ovom dejtonskom uredjenju nemamo lijek za to niti prostor. Taman da su niski specijalci prodefilovali Prijedorom u punoj ratnoj spremi,.. sve bi se svelo samo na verbalne reakcije. Nesto mi govori da su nase reakcije i ocekivane od strane srpske politike,.. ubijanje Bosnjaka u pojam odavno traje.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 08 Jul 2024, 12:30

Krokodil Behko wrote: 08 Jul 2024, 09:39

Oni to namjerno: Prijedor i Bratunac, tamo gdje su najviše pobili.

bosnjakinja wrote: 07 Jul 2024, 15:12 Evo sta bi se desilo da nema zapada,shvatite bosnjaci niste niko i nista, ne plasi nas se niko.Ovo je samo demonstracija moci a da nema zapadnih sila i s istoka i s zapada bi nas trali

I onda dodje neko zamjeri se zapadu, treba da im se klanjate
Gdje odoše ti normalni Srbi o kojima si pričala?
Jel more izvještaj, koliko si ih prebrojala u vezi ovog novog genocidaškog akta?

Znam samo da je Bosnjaka saka jada, da nema zapadnih sila ovo bi srbi i hrvati izmedju sebe glat podijelili

A Bosnjaci umjesto da su mudri oni se sve vise desnicarskpj Evropi zamjere

Nema nade za nas,propast cemo

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 08 Jul 2024, 12:32

Moja mama koja je tipicni bosnjak eno sinoc govori sta je ono na bas carsiji sve sami turci drze kebab sladoled itd, uspjeli smo i bas carsiju predat turcima mirnim putem.Jack pot za srbe i hrvate kad sutra kazu strano ste tijelo ovdje, ostatak osmanlija

U biti se tako i ponasamo

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 08 Jul 2024, 12:46

Nismo mi Baščaršiju predali Turcima. Ona je uvijek bila u tom duhu bez obzira da li tezge i lokale drže Turci ili Bošnjaci.

Imaš li još šta da lupiš i da trollaš bezveze?

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 08 Jul 2024, 12:50

Masamune wrote: 08 Jul 2024, 12:46 Nismo mi Baščaršiju predali Turcima. Ona je uvijek bila u tom duhu bez obzira da li tezge i lokale drže Turci ili Bošnjaci.

Imaš li još šta da lupiš i da trollaš bezveze?
Prije su drzali bosnjaci i bili su cevapi , bosanska kafa

Sad drze turci masa kebaba turskih shisha barova i cajeva

Razlika je bitna jer tu sad su vlasnici turci ne bosnjaci, nije vise Sarajevo spoj istoka i zapada sad je vise mini Istanbul

ako smo srce Sarajeva predali sta za drugo? Npr nije to predgradje, Ilidza vec sami turisticki centar drzave

Ja zaista ne trollan vec vidim da je ovo opasno za bosnjake, trebala bi samo okrenut i ko ga hebe al ne mogu jos,zato komentarisem

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 08 Jul 2024, 12:57

Tako i Dodik priča kad spomene Teheran.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 08 Jul 2024, 13:02

Masamune wrote: 08 Jul 2024, 12:57 Tako i Dodik priča kad spomene Teheran.
A jel imas ti mozak? Ti na nista moje nisi ni odgovorio zapravo, jel tebi ok da ti kulturu turci ”doturce” jos vise? Gdje je ponos? Jer to je strani narod, pogledaj kako treitraju arape u Turskoj,zasto msilis da bi tebe bolje? Samo im se predajte

Cinjenica je da jesu arapi i turci promjenili sliku Sarajeva, to sto to Dodik kaze ne mjenja cinjenicu,on to koristi na pogresan nacin ali je istina.

Ovdje se niko ne trudi ni da lijepo argumentirano dokaze da nije tako,jer znaju da jeste al im ne smeta.

ako mislis da bi te turci bolje tretirali citaj ispovijesti nasih muhadzira od prije 100 godina kada kazu ”domacini nas nisu dobro prihvatili, dobili smo drugi zabaceni dio zemlje,ali ne pase nam hava nije ko Bosna” itd.Objavila sam link na temi o istoriji

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 58322 times
Been thanked: 10465 times
Status: Online

Post by ElTriconi » 08 Jul 2024, 13:33

Masamune wrote: 08 Jul 2024, 10:19 Ne postoje više nikakva opravdanja za ovo što Srbi rade. To je čisto zlo i stvari treba nazivati pravim imenom. Bolestan narod od vođe do najnižih nivoa, a uvjeriće me u suprotno tek kad neke druge struje postanu mainstream u Srbiji. Možda je za njih čak i prikladnije reći ako nego kad.

Srbija i srpska delenda est.

Po mogucnosti sa kakvom atomskom bombom 🤗😊
Da sam pcela zelja mi je pusta
pa da sletim curici na usta 🤗😊

Post Reply

Return to “Politika u BiH”