Nema tu ni trunke patetike. To su neki tvoji kompleksi.Naseef Mushroom wrote: 06 Aug 2024, 12:01Pa eto ti primjer sa Draškom, postavi spomenik iz tog vremena i kaže “To je bio Srbenda”.Masamune wrote: 06 Aug 2024, 11:39 Između ostalog, imaš i obavezu da budeš opsjednut historijom jer ti je prve komšije negiraju već nekoliko stoljeća.
Bar zvanične politike Zagreba i Beograda i njihovi sateliti u BiH.
Šta nas treba interesovati šta misle oni koji ponavljaju “Srpsko nebo, srpska ptica, srpski zrak, svi ste vi bili Srbi, prodali vEru za večeru”, kao da će im ovo zavezati usta?
Mi trebamo raditi na tome da se Bosna i Hercegovina kakva lobiranjem i sankcijama izbori protiv uticaja iz Zagreba i Beograda, da se radi na tome da npr. da entitet rs bude više Bosna i Hercegovina a manje Srbija.
Evo Kosovo u 2024. je najbolji primjer, mogu Srbi vikati do sudnjeg dana “Kosovo je Srbija!”, oni više tamo je mogu prismrditi, i tu je nevažno hoće li ih zvati Albancima, Kosovarima, šiptarima ili gownima.
Mi se trebamo fokusirati na to da današnja Bosna i Hercegovina se izbori protiv napada Zagreba i Beograda a ne sa ovakvom patetikom jer će nas isto i dalje gledati, ma zvali se mi Bošnjaci, Bošnjani, Tvrtkovi Bogumili, Bosanci ili Terminatori.
Njih najviše boli osvještavanje ovog naroda u tom kontekstu. Naroda koji je svjestan i svoje historije i kulture, a protiv toga susjedi rade stoljećima.
Zato se ježe i grme na svaki vid centralizacije u BiH, kao i građanske opcije bez konstitutivnosti.