Ban Kulin

Moderator: Krokodil Behko

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times
Status: Offline

Re: Banja Luka: Otkriven spomenik Kulinu banu

Post by bosnjakinja » 14 Aug 2024, 15:41

Naseef Mushroom wrote: 14 Aug 2024, 15:27
bosnjakinja wrote: 14 Aug 2024, 15:21

Tvrtko prica o etnickim turcima a ovaj o bosnjacima

Razlika bitna
A gdje je razlika između etničkih Turaka i nas koji smo u očima Srba poturčeni? Ne radi se o tome ko smo mi i kako mi sebe vidimo već kako nas dušmanin gleda.
U ocima Mladica(ne svih srba) smo poturice nismo turci, a kako bi nas Tvrtko gledao Bog zna

Znamo da su neki iz kraljevske porodice prelazili na islam kad je bih pala, iz politickih razloga.Tvrtko je bio pametan covjek mozda bi razumio sta se desilo dok ga nije bilo i rekao sta je tu je idemo naprijed

Kad smo kod maste, sta bi bosnjaci da vaskrsne Tvrtko ponese veliki ljiljan i kaze ljudi podjite za mnom? Jesi siguran da bo birali islam prije toga?
Last edited by bosnjakinja on 14 Aug 2024, 15:42, edited 1 time in total.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3882 times

Post by Naseef Mushroom » 14 Aug 2024, 15:41

Duminjo wrote: 14 Aug 2024, 15:30
Naseef Mushroom wrote: 14 Aug 2024, 15:14
:D. :D. :D.

Za razliku od njega, Bogićević, Vikić i DivJak nisu nikada govorili o borbi i antipatiji protiv Turaka u Bosni i Hercegovini.

I vojska rs-a je se borila za Bosnu i Hercegovinu, ali su imali svoju viziju kako treba izgledati.
A za sta bi se borio kralj Bosne?
Borio bi se za raspad svoje vlastite kraljevine i protiv samog sebe?

Povezivanje izjava od jucer i izjava od prije 500 godina je obicno trolanje. Toliko vremena, toliko razlicite politicke situacije, svijet citav bio drugaciji, ljudi drugaciji, sve drugacije i ti si to sve izjednacio.

I ne znam kako si preskocio Bosnu za vrijeme AU monarhije, kraljevine shs, jugoslavije. Kakva bi ta Bosna bila za to vrijeme. Bi li pala istima.pod noge, bi li bila u onim zajednicama shs i jugoslavije, kakva bi demografska slika Bosne bila pocetkom 90ih.. Ma sve si ti to preskocio i zaobišo da bi ove izjave izjednacio.

Boze sacuvaj kako te Bosnjakinja navukla na tanak led 😁
Jedno je braniti svoju kraljevinu a drugo je izjaviti kao taj kralj, bolje rečeno dvorska luda, kako brani kršćanstvo od sina sotone.
Tu nema razlike između dvorske lude od prije 500 godina i prosječnog AfD glasača u 2024. godini.

Ti bi iz inata izjavio da su me na forumu i Adis, dadojovic i Hana Hadžiavdagić navukli na tanak led, tako da meni ta izjava nema nikakvu težinu.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1397 times
Been thanked: 1708 times

Post by Sioux » 14 Aug 2024, 15:41

Erdogan je u Nato paktu sa papom..
Pogled Joca Vujičića

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 14 Aug 2024, 15:46

Naseef Mushroom wrote: 14 Aug 2024, 15:41

Povezivanje izjava od jucer i izjava od prije 500 godina je obicno trolanje. Toliko vremena, toliko razlicite politicke situacije, svijet citav bio drugaciji, ljudi drugaciji, sve drugacije i ti si to sve izjednacio.

I ne znam kako si preskocio Bosnu za vrijeme AU monarhije, kraljevine shs, jugoslavije. Kakva bi ta Bosna bila za to vrijeme. Bi li pala istima.pod noge, bi li bila u onim zajednicama shs i jugoslavije, kakva bi demografska slika Bosne bila pocetkom 90ih.. Ma sve si ti to preskocio i zaobišo da bi ove izjave izjednacio.

Jedno je braniti svoju kraljevinu a drugo je izjaviti

kao taj kralj, bolje rečeno dvorska luda, kako brani kršćanstvo od sina sotone.
Tu nema razlike između dvorske lude od prije 500 godina i prosječnog AfD glasača u 2024. godini.

Ti bi iz inata izjavio da su me na forumu i Adis, dadojovic i Hana Hadžiavdagić navukli na tanak led, tako da meni ta izjava nema nikakvu težinu.
Svi znaju da je sultan Fatih volio djecake a tebi nas kralj dvorska luda?

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 14 Aug 2024, 15:46

bosnjakinja wrote: 14 Aug 2024, 15:39
Naseef Mushroom wrote: 14 Aug 2024, 15:35
Shvatam ja šta želiš reći, da je kojim slučajem Tvrko pobijedio danas ne bi ni imali ovakvu diskusiju, niti bi sratko mladić bio u poziciji da daje takve izjave.

Ali to ne mijenja činjenicu da isto tako u nekom paralelnom univerzumu Hitler ne bi nikada došao na vlast i da je vaskrsnuo u 2024 godini u tijelu nekog tinejdžera, on bi i dalje bio antisemit.

Šta misliš ko bi Tvrtku danas bio draži? Rahmetli Izet Nanić koji je branio Bosnu i Hercegovinu a uzvikao tekbir, klanjao i sinu dao ime Ibrahim ili neki Jozo iz Sivše koji isto voli Bosnu i Hercegovinu ali po europskim kršćanskim vrijednostima?
da danas krene erdogan da osvoji balkan i bosnu, da li bi ti stao uz bosnu ili bi isao na tursku stranu?
Stao bih na stranu Bosne i Hercegovine pod vladavinom Erdogana.
Eto nemamo danas Bosnu i Hercegovinu koja je osvojena od Schmidta i Sattlera.
Za svaku sitnicu NAŠI političari koji zastupaju i trebaju braniti nezavisnu državu viču “Schmidte pomagaj” i šute na svaku njegovu odluku, a on se slika sa Čovićem i u Dodika ne dira i čitav Zapad mirno gleda kako se stvara atmosfera iz 1991. godine dok u isto vrijeme odaju počast koljačima na groblju.

I sad se mi eto trebamo brinuti kako će biti manje Bosne i Hercegovine ako nas Erdogan okupira :D.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 14 Aug 2024, 15:48

Naseef Mushroom wrote: 14 Aug 2024, 15:46
bosnjakinja wrote: 14 Aug 2024, 15:39

da danas krene erdogan da osvoji balkan i bosnu, da li bi ti stao uz bosnu ili bi isao na tursku stranu?
Stao bih na stranu Bosne i Hercegovine pod vladavinom Erdogana.
Eto nemamo danas Bosnu i Hercegovinu koja je osvojena od Schmidta i Sattlera.
Za svaku sitnicu NAŠI političari viču “Schmidte pomagaj” i šute na svaku njegovu odluku, a on se slika sa Čovićem i u Dodika ne dira i čitav Zapad mirno gleda kako se stvara atmosfera iz 1991. godine dok u isto vrijeme odaju počast koljačima na groblju.

I sad se mi eto trebamo brinuti kako će biti manje Bosne i Hercegovine ako nas Erdogan okupira :D.
Pitanje si vjesto pokusao izbjeci a nisi uspio
Sad si rekao sve i ti si pbicna poturica da

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2787 times
Been thanked: 8770 times

Post by Duminjo » 14 Aug 2024, 15:49

Naseef Mushroom wrote: 14 Aug 2024, 15:41

Jedno je braniti svoju kraljevinu a drugo je izjaviti kao taj kralj, bolje rečeno dvorska luda, kako brani kršćanstvo od sina sotone.

Njegova izjava u to vrijeme prema Turcima je ekvivalent izjavama Izeta Nanica prema cetnicima.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 14 Aug 2024, 16:05

Masamune wrote: 14 Aug 2024, 15:37
A možemo se mi pozabaviti time iz zajebancije, ali u ozbiljnim diskusijama to nema smisla.

To je čisti anahronizam, a koji je i logička greška kad se koristi na takav način. Zato to i ne treba raditi, jer je krajnje neozbiljno.
Duminjo wrote: 14 Aug 2024, 15:49 Njegova izjava u to vrijeme prema Turcima je ekvivalent izjavama Izeta Nanica prema cetnicima.
Jedno je braniti svoju domovinu i kraljevinu protiv agresora i okupatora, bez obzira gdje, protiv koga i u kojem vremenskom periodu, ali je nešto sasvim drugačije kada se govori o odbrani ljudskog roda i kršćanstva protiv sina sotone.

Kao što postoji velika razlika kada neki američki predsjednik da odgovor neprijatelju koji ga napada i kada Trump to digne na mnogo veću razinu i doda na to islamofobične izjave.

“Odbrana ljudskog roda i kršćanstva protiv sina sotone” jel to onda ispada da ko god nije kršćanin ne pripada ljudskom rodu?
I onda se neki čude kako mogu izjaviti da bi 90-ih njemu bliži bio HVO i HDZ kao nositelji europskih vrijednosti nego Armija Republike Bosne i Hercegovine u onakvom sastavu.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 14 Aug 2024, 16:30

Takvi kao ti , koji bi stali uz turke, su isti kao i cetnici i ustase.Pravi bosnjaci su samo uz Bosnu pa protiv koga god

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 14 Aug 2024, 16:43

Ali kakva.m pranja savjesti 😂😂😂
Sta sve nece izmisliti samo da ne priznaju jbg đedo prodo vjeru za veceru i time sebi zatvorio vrata u Evropi na vijeke vjekova.
Jbg tipovali se na azijatsku hordu, ispusilo i sad valja placati za to do sudnjega dana
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 14 Aug 2024, 16:48

bosnjakinja wrote: 14 Aug 2024, 16:30 Takvi kao ti , koji bi stali uz turke, su isti kao i cetnici i ustase.Pravi bosnjaci su samo uz Bosnu pa protiv koga god
Ja nisam izjavio “Joj što bi volio da Erdogan dođe do Balkana i osvoji nas” već ukazujem na komediju kada se tvrdi kako bi mi izdali Bosnu i Hercegovinu jer bi dopustili da neko sa nama upravlja i okupira nas,

a ne smiju naši političari koji bi se trebali boriti za našu državu koja je nezavisna i suverena ni prdnuti a da ne pitaju visokog predstavnika da li smiju, svako od vodećih predstavnika Trojke ne daje svoje mišljenje o nečemu već uglavnom izjavljuju “Nadamo se da će Schmidt djelovati”, niti je iko osim Benjamine odbrusio kritičarima spomeniku rahmetli generalu Alagiću, niti žele niti smiju pitati zašto je entitet rs za Schmidta nedodirljiv, niti ukazuju na kršenje ljudskih prava što je glas jednog Hrvata vrijedniji od 4 Bošnjaka, niti iko osim Suljagića nije dao mišljenje o odavanju počasti krepalim četnicima na groblju,

niti iko smije pitati zašto se ne hapse kriminalci po Hercegovini, niti želi ko pitati zašto stranci ne kopaju litijum u svojim državama, šaka jada izašla na proteste zbog Schmidtovog suspendovanja ustava, a i ko je izašao bio je proglašen SDA botom, i onda neko tvrdi kako smo ponosni i ne damo da nas ko okupira samo jer je u pitanju Erdogan :D.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 14 Aug 2024, 16:51

insomnia wrote: 14 Aug 2024, 16:43 Ali kakva.m pranja savjesti 😂😂😂
Sta sve nece izmisliti samo da ne priznaju jbg đedo prodo vjeru za veceru i time sebi zatvorio vrata u Evropi na vijeke vjekova.
Jbg tipovali se na azijatsku hordu, ispusilo i sad valja placati za to do sudnjega dana
Ja sam davno napisao da je forsiranje historije o Tvrtku samo FGR verzija ikone na tavanu.

“Zašto nas ne prihvatate? I mi sada imamo Katarinu, valjda ćete nas sada prihvatiti”.
Da je se Tvrtko zvao Osman, ne samo da ga ne bi forsirali već bi se trudili da se što manje o njemu priča, i to od tih istih što prodaju šuplju kako se to treba znati jer svako treba poznavati svoju historiju :D.

baton
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 469 times
Been thanked: 1062 times

Post by baton » 14 Aug 2024, 16:54

Nije to inkvizicija...al je učinak isti
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 14 Aug 2024, 17:15

Naseef Mushroom wrote: 14 Aug 2024, 16:51
Ja sam davno napisao da je forsiranje historije o Tvrtku samo FGR verzija ikone na tavanu.

“Zašto nas ne prihvatate? I mi sada imamo Katarinu, valjda ćete nas sada prihvatiti”.
Da je se Tvrtko zvao Osman, ne samo da ga ne bi forsirali već bi se trudili da se što manje o njemu priča, i to od tih istih što prodaju šuplju kako se to treba znati jer svako treba poznavati svoju historiju :D.
pa sta smo mi onda? Ostatak osmanlija?

Kao i te stare dzamije sto izgradise i ostavise iza sebe

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1397 times
Been thanked: 1708 times

Post by Sioux » 14 Aug 2024, 17:16

Kladim se da ovaj baton, čuš baton, ne zna Vlatka Vukovića..
Pogled Joca Vujičića

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 14 Aug 2024, 17:26

Ma kakvi su da su nasi su, nasi preci! Predak se postuje … turci ne daju reci na svoje, samo ove sda kvocke se ponizavaju

Ja kao agnostik smatram da su nasi preci zajebali dobrano,prelaskom na islam..ali mozda je carstvo planski islamiziralo neke dijelove, jer cudno da su npr katolicku Albaniju s kojima nisu bili dobri islamizirali te granicu carstva(bosnu)…sigurnije da ti na granici obitavaju lojalni zar ne? A katolici smetaju pa cemo i njih islamizirat

Tak da mozda nam preci nisu imali izbora

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 14 Aug 2024, 17:30

bosnjakinja wrote: 14 Aug 2024, 17:15
Naseef Mushroom wrote: 14 Aug 2024, 16:51

pa sta smo mi onda? Ostatak osmanlija?

Kao i te stare dzamije sto izgradise i ostavise iza sebe
Mi smo mi :)
Danas se bori za bolji status svog naroda i države lobiranjem, investicijama, zajedničkim interesima kod svjetskih moćnika i uvlačenjem u njihov shupak a ne “Znate li vi ko je bio naš kralj prije milion godina? Prihvatite nas!”

To nemoj pitati mene već Europu koja nas tako gleda.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 14 Aug 2024, 17:39

bosnjakinja wrote: 14 Aug 2024, 17:26 Ma kakvi su da su nasi su, nasi preci! Predak se postuje … turci ne daju reci na svoje, samo ove sda kvocke se ponizavaju

Ja kao agnostik smatram da su nasi preci zajebali dobrano,prelaskom na islam..ali mozda je carstvo planski islamiziralo neke dijelove, jer cudno da su npr katolicku Albaniju s kojima nisu bili dobri islamizirali te granicu carstva(bosnu)…sigurnije da ti na granici obitavaju lojalni zar ne? A katolici smetaju pa cemo i njih islamizirat

Tak da mozda nam preci nisu imali izbora
Ja poštujem svoje djedove i pradjeda kojeg sam upamtio koji su se zvali Sulejman, Mustafa i Adil,’koji su bili definicja poštenih muslimana vjernika i koji su me naučili mnogo pozitivnih i lijepih stvari a ne neke kraljeve sa kojima imam zajedničko danas kao što imam zajedničko sa Dejanom Lovrenom.

Pitaj danas bilo koga u europskim drzavama (kojima ti težiš da budemo kao oni) da li poštuju kraljeve i ostale historijske ličnosti svoje države, pola će ih reći “A ko je to?” a druga polovina će reći “Ne znam, nisam o tome razmišljao”. Samo profesionalni i hobi historičari će imati emocije prema tim ličnostima.

Jedino Srbi još danas prde o historiji, precima, ko je prodao vEru za večeru i Milošu Obiliću.

Interesantno je kako su ti puna usta Europljana i zapadnog mentaliteta a navijaš da više ličimo na nekog prosječnog Srbina nego na nekog prosječnog Šveđanina.

baton
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 469 times
Been thanked: 1062 times

Post by baton » 14 Aug 2024, 17:41

Sioux wrote: 14 Aug 2024, 17:16 Kladim se da ovaj baton, čuš baton, ne zna Vlatka Vukovića..
To mi je naziv na igrici travijan
Sami ste krivi, slali ste nam vukove umjesto čobana.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10000 times
Been thanked: 11890 times

Post by Krokodil Behko » 14 Aug 2024, 17:49

Sioux wrote: 14 Aug 2024, 17:16 Kladim se da ovaj baton, čuš baton, ne zna Vlatka Vukovića..

Jel misliš na grand duke of Bosnia?

Post Reply

Return to “Historijske ličnosti”