Ban Kulin
Moderator: Krokodil Behko
- bosnjakinja
- Inventar foruma

- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
- Status: Offline
Re: Banja Luka: Otkriven spomenik Kulinu banu
Ja ne znam sta je narodu problem? Zivim na zapadu i znam situaci, rasizam je jak .Moje dijete nece nosit takvo ime jer mi se nw svidja al i da se svidja nebi bila sebicna i dala mu to jer znam kakva je situacija
- Quds
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 3835 times
- Been thanked: 1547 times
Na kom ti Zapadu onda živiš, ako neko ne može stan dobiti zbog imena? Ja na takvom Zapadu, Istoku, Sjeveru ili Jugu, nikad ni pomislio ne bih da živim. Nije to onda tek puki rasizam, kako ti kažeš.bosnjakinja wrote: 15 Aug 2024, 16:26To su oni sto bi rekao Milanovic ”tamnijeg tena”
Pricajte sta hocete, rasizam u Evropi je jak, islam je vecino ne evropska religija, ako hoces muslim name uzmi tipa sara davud isak itd… sto dzaba da dijete otezavas zivot
Moj kolega bio Mohammad i nije mogao stan dobit promjenio u Matteo
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Ako ima išta pozitivno u tvojim pisanjima a to je što svojom iskrenošću potvrđuješ ono šta sam pisao mnogo puta, šta stvarno stoji iza forsiranja Tvrtka i njegovog perioda.bosnjakinja wrote: 15 Aug 2024, 16:37Da zive u ghettu mi bosnjaci smo drugaciji i osim vas dzamijasa ne petljamo u taj dio svijeta
Kada napišem da su razlog forsiranja Tvrtka kompleksi jer smo muslimani u srcu Europe “Pogledajte nas! I mi imamo Tvrtka i Katarinu! Hoćete li nas konačno prihvatiti i voljeti Europo!” onda dobijam uglavnom odgovor da trolam ili da sam paranoičan, da iza forsiranja Tvrtkovog perioda ne stoji ništa zlonamjerno već se ide samo na to da svaki pripadnik jednog naroda ili države treba imati bar osnovno znanje i informacije o svojoj historiji.
I onda se ti javiš sa džamijašima i promjenom imena da bi bili prihvaćeni u Europi i popljuješ sve one koji su me pokušali ubijediti i samo potvrđuješ šta pišem svo vrijeme.
Hvala ti na podršci, ne bih mogao sam izaći na kraj sa svima koji me žele ubijediti drugačije
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 31460 times
- Been thanked: 29199 times
Ja ne znam gde zivis, ali nemci su na zavidni nivo stigli sto se tice izgovaranja stranih imena. Nemci daju deci strana imena, npr. Samira, Milan i dalje ne mogu sad da se setim mozak mi se istopio od ove vrucine. I uopste nije vise problem kao pre 20 godina.bosnjakinja wrote: 15 Aug 2024, 16:15Ako si u Bosni u Evropi siKrokodil Behko wrote: 15 Aug 2024, 16:09
Ne znam kako dođeš do zaključka, da živim u Evropi.
Zaboravio sam pomenuti još neka lijepa međunardona imena: Alija, Murat, Fatih, Sulejman.
Sutra kad udjemo u EU i sve bude jos vise pro zapad , bit ce zafrkato zvati se Saladin, kojeg na zapadu znaju kao zlo
- bosnjakinja
- Inventar foruma

Sve je to nesluzbeno ispod tepiha osjete oni koji su u toj kozi, ovaj moj kolega je super covjek palestinac ali kaze cim vide Mohammad misle na tipicnog migranta, a on nije taj obrazovan je lik je stvarno prva ligaQuds wrote: 15 Aug 2024, 16:51Na kom ti Zapadu onda živiš, ako neko ne može stan dobiti zbog imena? Ja na takvom Zapadu, Istoku, Sjeveru ili Jugu, nikad ni pomislio ne bih da živim. Nije to onda tek puki rasizam, kako ti kažeš.bosnjakinja wrote: 15 Aug 2024, 16:26
To su oni sto bi rekao Milanovic ”tamnijeg tena”
Pricajte sta hocete, rasizam u Evropi je jak, islam je vecino ne evropska religija, ako hoces muslim name uzmi tipa sara davud isak itd… sto dzaba da dijete otezavas zivot
Moj kolega bio Mohammad i nije mogao stan dobit promjenio u Matteo
I sad je Matteo, kaze moze proci kao spanjolac mrki,zafrkava se sam na svoj racun tu
- bosnjakinja
- Inventar foruma

Ma znam daju i ovdje npr Laila Asya itd ali ta imena su se udomacila i ljudi ih smatraju skandianvskimMorgen wrote: 15 Aug 2024, 16:56Ja ne znam gde zivis, ali nemci su na zavidni nivo stigli sto se tice izgovaranja stranih imena. Nemci daju deci strana imena, npr. Samira, Milan i dalje ne mogu sad da se setim mozak mi se istopio od ove vrucine. I uopste nije vise problem kao pre 20 godina.bosnjakinja wrote: 15 Aug 2024, 16:15
Ako si u Bosni u Evropi si
Sutra kad udjemo u EU i sve bude jos vise pro zapad , bit ce zafrkato zvati se Saladin, kojeg na zapadu znaju kao zlo
Ja pricam o imenima tipa Saladin Hamza Mohammad
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
U mojoj zgradi i u zgradama oko mene ima 10 arapskih porodica, pitam se kako su dobili stanove?bosnjakinja wrote: 15 Aug 2024, 16:58Sve je to nesluzbeno ispod tepiha osjete oni koji su u toj kozi, ovaj moj kolega je super covjek palestinac ali kaze cim vide Mohammad misle na tipicnog migranta, a on nije taj obrazovan je lik je stvarno prva ligaQuds wrote: 15 Aug 2024, 16:51
Na kom ti Zapadu onda živiš, ako neko ne može stan dobiti zbog imena? Ja na takvom Zapadu, Istoku, Sjeveru ili Jugu, nikad ni pomislio ne bih da živim. Nije to onda tek puki rasizam, kako ti kažeš.
I sad je Matteo, kaze moze proci kao spanjolac mrki,zafrkava se sam na svoj racun tu![]()
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Quds
- Aktivni forumaš

Ako ispunjava sve uslove da dobije stan, kako će ga odbiti, pa čak i "ispod tepiha"?bosnjakinja wrote: 15 Aug 2024, 16:58Sve je to nesluzbeno ispod tepiha osjete oni koji su u toj kozi, ovaj moj kolega je super covjek palestinac ali kaze cim vide Mohammad misle na tipicnog migranta, a on nije taj obrazovan je lik je stvarno prva ligaQuds wrote: 15 Aug 2024, 16:51
Na kom ti Zapadu onda živiš, ako neko ne može stan dobiti zbog imena? Ja na takvom Zapadu, Istoku, Sjeveru ili Jugu, nikad ni pomislio ne bih da živim. Nije to onda tek puki rasizam, kako ti kažeš.
I sad je Matteo, kaze moze proci kao spanjolac mrki,zafrkava se sam na svoj racun tu![]()
- bosnjakinja
- Inventar foruma

Zavisi gdje su ovaj Matteo nije obicni radnik i zivi u skupljim djelovima gradaNaseef Mushroom wrote: 15 Aug 2024, 17:00U mojoj zgradi i u zgradama oko mene ima 10 arapskih porodica, pitam se kako su dobili stanove?bosnjakinja wrote: 15 Aug 2024, 16:58
Sve je to nesluzbeno ispod tepiha osjete oni koji su u toj kozi, ovaj moj kolega je super covjek palestinac ali kaze cim vide Mohammad misle na tipicnog migranta, a on nije taj obrazovan je lik je stvarno prva liga
Hvatate se za detalje doduse , to je samo primjer,diskriminacija je povremena a ne stalna
Last edited by bosnjakinja on 15 Aug 2024, 17:07, edited 1 time in total.
- bosnjakinja
- Inventar foruma

Obicni i drugi ispunjavaju , ”ovaj put smo izabrali drugog vise srece sljedeci putQuds wrote: 15 Aug 2024, 17:04Ako ispunjava sve uslove da dobije stan, kako će ga odbiti, pa čak i "ispod tepiha"?bosnjakinja wrote: 15 Aug 2024, 16:58
Sve je to nesluzbeno ispod tepiha osjete oni koji su u toj kozi, ovaj moj kolega je super covjek palestinac ali kaze cim vide Mohammad misle na tipicnog migranta, a on nije taj obrazovan je lik je stvarno prva liga
Ili posao isto dobar primjer
Dajte prestanitw me quotat vise ,navela sam samo primjer.Lik je ocito imao stan al to je naveo kao primjer, osjetio diskriminaciju
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Govoriš osobi koja za svoju domovinu govori kako se tu budi Tvrtkova revolucija i kako se primijeti i pokušava nas u to ubijediti u to iako nema nikakvog dokaza osim “rekla kazala”, “pričao mi neko” i postavljanjem primjera 1 među 100.000.Morgen wrote: 15 Aug 2024, 16:56Ja ne znam gde zivis, ali nemci su na zavidni nivo stigli sto se tice izgovaranja stranih imena. Nemci daju deci strana imena, npr. Samira, Milan i dalje ne mogu sad da se setim mozak mi se istopio od ove vrucine. I uopste nije vise problem kao pre 20 godina.bosnjakinja wrote: 15 Aug 2024, 16:15
Ako si u Bosni u Evropi si
Hrpa Arapa koja živi u stanovima a u isto vrijeme ima Nijemaca koji žive u zajednicama i godinama čekaju na slobodan stan jer je u momentu teško stan dobiti.
- bosnjakinja
- Inventar foruma

Pa dobro ne vieruj meni ja ime promjenila nisam vec Matteo
- Quds
- Aktivni forumaš

Ma ja, Bosnjaci trebaju vratiti preosmanlijska imena, a Arapi neka budu Matteo, Julio, Jimmy...
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ne vjeruješ ni sama sebi već samo lupetaš. Recimo da je istina i da je dobio stan jer se zove Matteo a ne Mohammed.
Pa ne dobija se stan samo preko oglasa ili ako ti ime nađe agencija za izdaju stanova, valjda se moraš lično prijaviti ili doći na razgovor kod nekoga ko izdaje prazan stan u zgradi.
Ako neko ne želi izdati stan Arapu, pa valjda će primjetiti kada tu osobu vidi da to nije niti Španac niti Italijan, od naglaska pa nadalje i tu mu ne pomaže da dobije stan ni da promijeni ime u Hans.
- bosnjakinja
- Inventar foruma

Aman , lik je naveo primjer nije diskriminacija na nivou da ti jebu mater vec se osjeti onako kroz zivotNaseef Mushroom wrote: 15 Aug 2024, 17:24Ne vjeruješ ni sama sebi već samo lupetaš. Recimo da je istina i da je dobio stan jer se zove Matteo a ne Mohammed.
Pa ne dobija se stan samo preko oglasa ili ako ti ime nađe agencija za izdaju stanova, valjda se moraš lično prijaviti ili doći na razgovor kod nekoga ko izdaje prazan stan u zgradi.
Ako neko ne želi izdati stan Arapu, pa valjda će primjetiti kada tu osobu vidi da to nije niti Španac niti Italijan, od naglaska pa nadalje i tu mu ne pomaže da dobije stan ni da promijeni ime u Hans.
to samo primjer, to za stan.Imaju oni nacin da te zaobidju ako zele, najcesce na poslu.
A ti malo ”lijepsi elitniji” stanovi su trazeni i tezi za dobit( kirija u pitanju) obixno moras i pismo poslat itd
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ti o problemima oko stana, ja tebi naveo primjer koliko Arapa ima stan.bosnjakinja wrote: 15 Aug 2024, 17:31Aman , lik je naveo primjer nije diskriminacija na nivou da ti jebu mater vec se osjeti onako kroz zivotNaseef Mushroom wrote: 15 Aug 2024, 17:24
Ne vjeruješ ni sama sebi već samo lupetaš. Recimo da je istina i da je dobio stan jer se zove Matteo a ne Mohammed.
to samo primjer, to za stan.Imaju oni nacin da te zaobidju ako zele, najcesce na poslu.
A ti malo ”lijepsi elitniji” stanovi su trazeni i tezi za dobit( kirija u pitanju) obixno moras i pismo poslat itd
Ti na to o ljepšim i elitnijim stanovima gdje je teško i Nijemcu da tu dobije stan
NevjeroJatno
- bosnjakinja
- Inventar foruma

Svako ima stan nije niko beskucnik no fulas namjerno poentu a papagaj nisam
Odoh jesti
Odoh jesti
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Prijatno.bosnjakinja wrote: 15 Aug 2024, 17:43 Svako ima stan nije niko beskucnik no fulas namjerno poentu a papagaj nisam
Odoh jesti
Porediš neuporedivo. Ima u mom mjestu, 10 minuta autom udaljeno, par ulica gdje žive samo bogati i ugledni, doktori, advokati itd. Jednom sam sa ženom uzeo sladoled i šetali smo tu da vidimo kako izgleda to elitno naselje, među njima je bilo i arapskih i indijskih prezimena na vratima, to su ljudi koji su studirali i imaju sigurno svoje kancelarije i tu nema nikakav Muhamed šanse ali isto tako ni Hans ako nije dio te elite.
Namjerno naglašavaš situaciju sa Muhamedima koji imaju problem naći stan a ignorišeš da se i Nijemci susreću se istim poteškoćama kod odbijenica za stan ili posao.
- bosnjakinja
- Inventar foruma

Ok pa istrazivanja koliko hans ima problema naci posao a koliko mohammad
Ne izmisljam ja toplu vodu o ovome se pise
Ne izmisljam ja toplu vodu o ovome se pise
- Morgen
- Zvezda foruma

- Has thanked: 31460 times
- Been thanked: 29199 times
Kod “normalnog” nemca mozes da se zoves Šrtzšđljčnj ako si vredan i pametan dobices sve