Prevara je u svakom slučaju i to je ono što ja gledam sa istog gledišta, a ne ono što je dovelo do toga. Opravdana bi bila u slučaju psihičkog i fizičkog nasilja također, ali opet ne mijenja činjenicu da je u pitanju prevara.Nice wrote: 30 Sep 2024, 17:16Moj odgovor se više odnosio na odnos sa/prema kolegi...Masamune wrote: 30 Sep 2024, 09:51
U tom slučaju vrlo je vjerovatno i ako ga prevari ili ga je već prevarila, a on nema pojma, da će mu tu prevaru nabiti na nos i okriviti njega za to jer je nju zapostavio, te da je sebe "pronašla" u zagrljaju drugog. Mnoge žene koje prevare su vrlo često maheri u tome, jer odbijaju svaki vid odgovornosti, prave frku kad ih satjeraš u ćošak tražeći istinu i iskrenost, pa kad ni toga nema onda krene histerija i na kraju hektolitri suza moleći te da joj oprostiš.
Jbt pa i najpoznatiji filmovi i literatura u vezi romantike su bazirani na prevarama. U Titanicu Rose je prevarila zaručnika, pa je započela romansu sa Leonardom tj. kako se već zvao lik. Notebook to isto ima. Gotovo svaki film na toj bazi to ima i mahom se radi o normalizaciji varanja kad to žene rade u potrazi za romantikom i pravim partnerom dok je u većini slučajeva muškarac prikazan kao svinja kad to isto rade, a što i jesu - svinje, stoka i sve ostalo što ide s tim. Ali to su i te žene ma šta gurali u filmovima, literaturi i svemu ostalom.
U Americi npr. kroz njihov tamo feminizam već postoji otvorena kultura varanja muškaraca/muževa koju propagiraju, a kao što već rekoh, u filmovima i ostalom je to već odavno prisutno. Sve skupa je to veoma tužno.
O odnosu prema mužu...ne znam ni šta bih rekla
Brak i veze nose obaveze, ako neko nije spreman na to onda slijede krahovi, prevare, sve vrste samoživog ponašanja
S druge strane mislim da treba odvojiti tipove prevare... naveo si par primjera na koje se gleda blagonaklono, ali ne jer su te prevare počinile žene već zato što je u pitanju ljubav... izrodile su se iz ljubavi
Samim tim treba nekad postaviti pitanje, da li je to prevara ako s jedne strane ima loš brak, ženu koja ga ne voli, ne poštuje i npr. ženu koju je zavolio kao i ona njega... da li je u tom slučaju opravdana prevara?
Razmišljanja o ovim temama otvaraju toliko pitanja...
Čovjek cijeli život teži da bude prihvaćen i voljen, a nije uvijek u prilici da to ostvari kada i kako to društvene norme zahtijevaju... nisam sigurna da na svaku ljubav, prevaru, odnose između dvoje ljudi treba gledati sa istog gledišta i svrstavati u isti kalup
Ovo gore pišem iz razloga što je neki dan jaran zatekao svoju ženu u njihovom krevetu sa drugim likom, ali slučajno jer je zaboravio neku fasciklu za sastanak na poslu pa se vratio kući. I šta je ona uradila? Njega je okrivila za sve, pokupila je sve svoje stvari i otišla je iz stana vjerovatno kod tog drugog lika, a prije toga je djecu koje imaju odvezla svojima da se rahat može seksati sa drugim tipom. To ni njeni nisu znali, a mati joj je doživila nervni slom.
Lik je dobar kao hljeb i svi znamo koliko je sebe davao za tu vezu i brak. Čak ga je i ona uvijek hvalila, da je gleda kao kraljicu, sve super ne bi ga dala ni za kog na svijetu i slično, a onda šok. I onda ako si nezadovoljna iz bilo kojeg razloga trebaš sjesti s njim i porazgovarati o tome, a ako ništa svako svojim putem kao insani jer on to definitivno zaslužuje... ali jok, de da ja varam pa ćemo onda vidjeti dalje. Fuj. I onda ti se nakon toga počne cijeli svijet raspadati kojeg si zajedno gradio sa tom ženom 15 i kusur godina. A ona će htjeti njemu da se vrati gotovo sigurno i u to sam ubijeđen... kad se malo presabere, pa će biti qme qme trenutak slabosti i ostale gluposti.
Istu stvar bih rekao da je neku prijateljicu suprug prevario... da se razumijemo. Ali ovo odsustvo osjećaja odgovornosti i prebacivanje krivice drugom je ono dno dna jebo te, a tome su žene koje prevare mnogo sklonije.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)