Muškarci pitaju žene odgovaraju ...

Predstavite se

Moderator: Krokodil Behko

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 23475 times
Been thanked: 21518 times
Status: Online

Re: Muškarci pitaju žene odgovaraju ...

Post by Masamune » 30 Sep 2024, 19:58

Nice wrote: 30 Sep 2024, 17:16
Masamune wrote: 30 Sep 2024, 09:51
U tom slučaju vrlo je vjerovatno i ako ga prevari ili ga je već prevarila, a on nema pojma, da će mu tu prevaru nabiti na nos i okriviti njega za to jer je nju zapostavio, te da je sebe "pronašla" u zagrljaju drugog. Mnoge žene koje prevare su vrlo često maheri u tome, jer odbijaju svaki vid odgovornosti, prave frku kad ih satjeraš u ćošak tražeći istinu i iskrenost, pa kad ni toga nema onda krene histerija i na kraju hektolitri suza moleći te da joj oprostiš.

Jbt pa i najpoznatiji filmovi i literatura u vezi romantike su bazirani na prevarama. U Titanicu Rose je prevarila zaručnika, pa je započela romansu sa Leonardom tj. kako se već zvao lik. Notebook to isto ima. Gotovo svaki film na toj bazi to ima i mahom se radi o normalizaciji varanja kad to žene rade u potrazi za romantikom i pravim partnerom dok je u većini slučajeva muškarac prikazan kao svinja kad to isto rade, a što i jesu - svinje, stoka i sve ostalo što ide s tim. Ali to su i te žene ma šta gurali u filmovima, literaturi i svemu ostalom.

U Americi npr. kroz njihov tamo feminizam već postoji otvorena kultura varanja muškaraca/muževa koju propagiraju, a kao što već rekoh, u filmovima i ostalom je to već odavno prisutno. Sve skupa je to veoma tužno.
Moj odgovor se više odnosio na odnos sa/prema kolegi...
O odnosu prema mužu...ne znam ni šta bih rekla
Brak i veze nose obaveze, ako neko nije spreman na to onda slijede krahovi, prevare, sve vrste samoživog ponašanja
S druge strane mislim da treba odvojiti tipove prevare... naveo si par primjera na koje se gleda blagonaklono, ali ne jer su te prevare počinile žene već zato što je u pitanju ljubav... izrodile su se iz ljubavi
Samim tim treba nekad postaviti pitanje, da li je to prevara ako s jedne strane ima loš brak, ženu koja ga ne voli, ne poštuje i npr. ženu koju je zavolio kao i ona njega... da li je u tom slučaju opravdana prevara?
Razmišljanja o ovim temama otvaraju toliko pitanja...
Čovjek cijeli život teži da bude prihvaćen i voljen, a nije uvijek u prilici da to ostvari kada i kako to društvene norme zahtijevaju... nisam sigurna da na svaku ljubav, prevaru, odnose između dvoje ljudi treba gledati sa istog gledišta i svrstavati u isti kalup
Prevara je u svakom slučaju i to je ono što ja gledam sa istog gledišta, a ne ono što je dovelo do toga. Opravdana bi bila u slučaju psihičkog i fizičkog nasilja također, ali opet ne mijenja činjenicu da je u pitanju prevara.

Ovo gore pišem iz razloga što je neki dan jaran zatekao svoju ženu u njihovom krevetu sa drugim likom, ali slučajno jer je zaboravio neku fasciklu za sastanak na poslu pa se vratio kući. I šta je ona uradila? Njega je okrivila za sve, pokupila je sve svoje stvari i otišla je iz stana vjerovatno kod tog drugog lika, a prije toga je djecu koje imaju odvezla svojima da se rahat može seksati sa drugim tipom. To ni njeni nisu znali, a mati joj je doživila nervni slom.

Lik je dobar kao hljeb i svi znamo koliko je sebe davao za tu vezu i brak. Čak ga je i ona uvijek hvalila, da je gleda kao kraljicu, sve super ne bi ga dala ni za kog na svijetu i slično, a onda šok. I onda ako si nezadovoljna iz bilo kojeg razloga trebaš sjesti s njim i porazgovarati o tome, a ako ništa svako svojim putem kao insani jer on to definitivno zaslužuje... ali jok, de da ja varam pa ćemo onda vidjeti dalje. Fuj. I onda ti se nakon toga počne cijeli svijet raspadati kojeg si zajedno gradio sa tom ženom 15 i kusur godina. A ona će htjeti njemu da se vrati gotovo sigurno i u to sam ubijeđen... kad se malo presabere, pa će biti qme qme trenutak slabosti i ostale gluposti.

Istu stvar bih rekao da je neku prijateljicu suprug prevario... da se razumijemo. Ali ovo odsustvo osjećaja odgovornosti i prebacivanje krivice drugom je ono dno dna jebo te, a tome su žene koje prevare mnogo sklonije.

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 25091 times
Been thanked: 10890 times
Status: Offline

Post by Nice » 30 Sep 2024, 20:07

Pa dobro, takvu vrstu prevare niko ne odobrava, to je nezrelo i za osudu svakako

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2976 times
Been thanked: 24640 times

Post by HAVANA » 30 Sep 2024, 21:51

Morgen wrote: 30 Sep 2024, 15:52
Sioux wrote: 30 Sep 2024, 15:29

Skupljaš one magnete za fridžider..
Ah da.. svaka cast na pamcenju
Al to je vise postao hobi mojih prijatelja ko ce mi lepsi doneti 😂

IMG_1378.jpeg
:kafa
IMG_9224.jpeg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 32287 times
Been thanked: 30154 times

Post by Morgen » 01 Oct 2024, 05:26

HAVANA wrote: 30 Sep 2024, 21:51

IMG_1378.jpeg
IMG_9224.jpeg
Menjam magnet iz majorke (imam 2) za onaj sto je mornar na njemu

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 01 Oct 2024, 07:17

Ne prihvatam ponudu :kafa

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 32287 times
Been thanked: 30154 times

Post by Morgen » 01 Oct 2024, 07:42

Hoces hoces

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 01 Oct 2024, 07:44

HAVANA wrote: 30 Sep 2024, 21:51

IMG_1378.jpeg
IMG_9224.jpeg
Ma ja, a sve se nema :valja

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 01 Oct 2024, 08:26

Jezik pregrizo,cuj nema.Mora bit. :kafa

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Magneta

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Morgen wrote: 01 Oct 2024, 07:42Hoces hoces
Uhvati me pjanog i iskoristi. :kafa

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera » 01 Oct 2024, 08:46

Masamune wrote: 30 Sep 2024, 19:58
Nice wrote: 30 Sep 2024, 17:16

Moj odgovor se više odnosio na odnos sa/prema kolegi...
O odnosu prema mužu...ne znam ni šta bih rekla
Brak i veze nose obaveze, ako neko nije spreman na to onda slijede krahovi, prevare, sve vrste samoživog ponašanja
S druge strane mislim da treba odvojiti tipove prevare... naveo si par primjera na koje se gleda blagonaklono, ali ne jer su te prevare počinile žene već zato što je u pitanju ljubav... izrodile su se iz ljubavi
Samim tim treba nekad postaviti pitanje, da li je to prevara ako s jedne strane ima loš brak, ženu koja ga ne voli, ne poštuje i npr. ženu koju je zavolio kao i ona njega... da li je u tom slučaju opravdana prevara?
Razmišljanja o ovim temama otvaraju toliko pitanja...
Čovjek cijeli život teži da bude prihvaćen i voljen, a nije uvijek u prilici da to ostvari kada i kako to društvene norme zahtijevaju... nisam sigurna da na svaku ljubav, prevaru, odnose između dvoje ljudi treba gledati sa istog gledišta i svrstavati u isti kalup
Prevara je u svakom slučaju i to je ono što ja gledam sa istog gledišta, a ne ono što je dovelo do toga. Opravdana bi bila u slučaju psihičkog i fizičkog nasilja također, ali opet ne mijenja činjenicu da je u pitanju prevara.

Ovo gore pišem iz razloga što je neki dan jaran zatekao svoju ženu u njihovom krevetu sa drugim likom, ali slučajno jer je zaboravio neku fasciklu za sastanak na poslu pa se vratio kući. I šta je ona uradila? Njega je okrivila za sve, pokupila je sve svoje stvari i otišla je iz stana vjerovatno kod tog drugog lika, a prije toga je djecu koje imaju odvezla svojima da se rahat može seksati sa drugim tipom. To ni njeni nisu znali, a mati joj je doživila nervni slom.

Lik je dobar kao hljeb i svi znamo koliko je sebe davao za tu vezu i brak. Čak ga je i ona uvijek hvalila, da je gleda kao kraljicu, sve super ne bi ga dala ni za kog na svijetu i slično, a onda šok. I onda ako si nezadovoljna iz bilo kojeg razloga trebaš sjesti s njim i porazgovarati o tome, a ako ništa svako svojim putem kao insani jer on to definitivno zaslužuje... ali jok, de da ja varam pa ćemo onda vidjeti dalje. Fuj. I onda ti se nakon toga počne cijeli svijet raspadati kojeg si zajedno gradio sa tom ženom 15 i kusur godina. A ona će htjeti njemu da se vrati gotovo sigurno i u to sam ubijeđen... kad se malo presabere, pa će biti qme qme trenutak slabosti i ostale gluposti.

Istu stvar bih rekao da je neku prijateljicu suprug prevario... da se razumijemo. Ali ovo odsustvo osjećaja odgovornosti i prebacivanje krivice drugom je ono dno dna jebo te, a tome su žene koje prevare mnogo sklonije.
Ne možeš znati sve važne detalje njihovog braka. Možda zaista sve štima, ali nešto ju je trigeriralo. Da li je ona prvi put ili 10ti put sa ljubavnikom? Nije ni prva ni posljednja koja neće htjeti razvod.

Najniži broj razvoda je rezultat prevara, jer razvodi su rezultat drugih problema u braku, ako isti nisu iskomunicirani.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Moxie
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 1610 times
Been thanked: 1614 times

Post by Moxie » 01 Oct 2024, 08:56

Sioux wrote: 30 Sep 2024, 11:27 Koji vam je hobi?
Kinder figurice, imam preko 3000 sad i volim uzeti kad odem negdje kao suvenir one kugle.. imam oko 60-tak
I volim s vremena na vrijeme puzzle slagati. Imam 3 nove koje trebam da slozim

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 01 Oct 2024, 09:17

Venera wrote: 01 Oct 2024, 08:46 Ne možeš znati sve važne detalje njihovog braka. Možda zaista sve štima, ali nešto ju je trigeriralo. Da li je ona prvi put ili 10ti put sa ljubavnikom? Nije ni prva ni posljednja koja neće htjeti razvod.

Najniži broj razvoda je rezultat prevara, jer razvodi su rezultat drugih problema u braku, ako isti nisu iskomunicirani.
I upravo je to što ti pričaš ono što postaje katastrofalno.
Nije bitno šta je problem prije prevare, jer to je između njih i to trebaju da riješe.
Prevara je problem. "Nešto je nju trigerovalo" - eto, tako krene to pravdanje kad žensko prevari sve do toga kad to učini njega počne kriviti zbog toga.
Gledajući zapadna društva to tamo polako, ali sigurno, postaje sve normalnije ponašanje i sve je manja osuda toga.
Čak je i pohvalno ići za drugim boljim, uspješnijim, ljepšim, bogatijim itd. i varati bez obzira što si u vezi ili braku sa nekim drugim partnerom.
Stiže to i do nas na velika vrata kad prevara više neće biti tretirana kao sramota ili nešto loše i koja će se dešavati mnogo učestalije nego što je sad slučaj.
Last edited by Masamune on 01 Oct 2024, 09:25, edited 5 times in total.

pizarro
sportski urednik
sportski urednik
Has thanked: 7349 times
Been thanked: 8788 times

Post by pizarro » 01 Oct 2024, 09:18

koji vam je prljavi hobi?

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 01 Oct 2024, 10:05

Masamune wrote: 01 Oct 2024, 09:17
Venera wrote: 01 Oct 2024, 08:46 Ne možeš znati sve važne detalje njihovog braka. Možda zaista sve štima, ali nešto ju je trigeriralo. Da li je ona prvi put ili 10ti put sa ljubavnikom? Nije ni prva ni posljednja koja neće htjeti razvod.

Nije bitno šta je problem prije prevare, jer to je između njih i to trebaju da riješe.
Prevara je problem. "Nešto je nju trigerovalo" - eto, tako krene to pravdanje kad žensko prevari sve do toga kad to učini njega počne kriviti zbog toga.
Gledajući zapadna društva to tamo polako, ali sigurno, postaje sve normalnije ponašanje i sve je manja osuda toga.
Čak je i pohvalno ići za drugim boljim, uspješnijim, ljepšim, bogatijim itd. i varati bez obzira što si u vezi ili braku sa nekim drugim partnerom.
Stiže to i do nas na velika vrata kad prevara više neće biti tretirana kao sramota ili nešto loše i koja će se dešavati mnogo učestalije nego što je sad slučaj.
Sve je bitno, možda je bilo nešto neriješeno prije prevare, a mozda je prevara zaista jedini problem.

To se prvo treba iskristalizirati.

U Francuskoj je oduvijek običaj da muškarac u braku povremeno ima aferu i to je dio braka. Iako nije prevara, nije ni ugodno da žene tu tradiciju prihvaćaju jer moraju. Nešto ne primjetim veliku bunu muškaraca iz drugačijih bračnih dogovora.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 01 Oct 2024, 10:28

Venera wrote: 01 Oct 2024, 10:05
Masamune wrote: 01 Oct 2024, 09:17

Sve je bitno, možda je bilo nešto neriješeno prije prevare, a mozda je prevara zaista jedini problem.

U Francuskoj je oduvijek običaj da muškarac u braku povremeno ima aferu i to je dio braka. Iako nije prevara, nije ni ugodno da žene tu tradiciju prihvaćaju jer moraju. Nešto ne primjetim veliku bunu muškaraca iz drugačijih bračnih dogovora.
Do prevare ne bi trebalo dolaziti i ista bi trebala da bude sramotna i udar na reputaciju (osim samo u nekim izuzetnim situacijama), a ne nesto pozeljno sto polako postaje. To sto dolazi je jer su ljudi supci, pokvarenjaci, kreteni i sve drugo uz to. I onaj ozenjeni sa kojim si ti imala aferu je isto to, a to donekle govori i o tebi ako cemo iskreno.

Francuzi i pojedini obicaji i slicno nisu bas relevantni za siru sliku.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 01 Oct 2024, 10:36

Masamune wrote: 01 Oct 2024, 10:28
Venera wrote: 01 Oct 2024, 10:05

Do prevare ne bi trebalo dolaziti i ista bi trebala da bude sramotna i udar na reputaciju (osim samo u nekim izuzetnim situacijama), a ne nesto pozeljno sto polako postaje. To sto dolazi je jer su ljudi supci, pokvarenjaci, kreteni i sve drugo uz to. I onaj ozenjeni sa kojim si ti imala aferu je isto to, a to donekle govori i o tebi ako cemo iskreno.

Francuzi i pojedini obicaji i slicno nisu bas relevantni za siru sliku.
Brak striktno dogovorno isključuje prevaru u istom. Obećati nešto nije nikad pametno.

Ljudi prekrše i ozbiljnija obećanja svaki dan.

Prevara najčešće nije jedini uzroka razvoda, ona je samo tip of the iceberg, ono što je izašlo na površinu u javnosti.

Ne opravdavam prevare, samo kažem da su ljudi sebe zajebali silnim pravilima koja najčešće ne mogu slijediti.

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:

Post by Masamune » 01 Oct 2024, 10:42

Nisu. Nije brak kao institucija dzaba prezivio toliko dugo i jos ce da zivi.

Tacno se zna cemu to sve sluzi. Ali, to je sve vise na udaru od strane progresivnih struja. Svaki LGBT pokret, ekstremni feminizmi i slicno imaju za cilj da rasturaju tradicionalne vrijednosti - otuda i brak kao instituciju i da usadjuju citave uvrnute ideologije u glave ljudi tipa zena koje vicu da im muskarci ne trebaju, muskaraca koji vicu da im zene ne trebaji itd., a toga je sve vise. Kao i sve manje srama i sve vise razvrata.

Ja za sebe mogu reci da pripadam toj struji progresivnosti dok ne pocnu sa budalastinama, apsurdima i slicno. Tad znam biti kao najveci konzervativac u njihovim ocima.

Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera » 01 Oct 2024, 10:54

Masamune wrote: 01 Oct 2024, 10:42 Nisu. Nije brak kao institucija dzaba prezivio toliko dugo i jos ce da zivi.

Tacno se zna cemu to sve sluzi. Ali, to je sve vise na udaru od strane progresivnih struja. Svaki LGBT pokret, ekstremni feminizmi i slicno imaju za cilj da rasturaju tradicionalne vrijednosti - otuda i brak kao instituciju i da usadjuju citave uvrnute ideologije u glave ljudi tipa zena koje vicu da im muskarci ne trebaju, muskaraca koji vicu da im zene ne trebaji itd., a toga je sve vise. Kao i sve manje srama i sve vise razvrata.

Ja za sebe mogu reci da pripadam toj struji progresivnosti dok ne pocnu sa budalastinama, apsurdima i slicno. Tad znam biti kao najveci konzervativac u njihovim ocima.
Ne kužiš moju izjavu!

Postoje tradicionali brak i brak otvorenog tipa, i gle čuda, brak otvorenog tipa je jednako star u povijesti kao i tradicionalni brak.

Mnogi tradicionali brakovi su kao takvi na papiru.

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 01 Oct 2024, 11:01

Sta je brak otvorenog tipa?Da neko jebe zenu koju volim,sa kojom sam izrodio djecu,stvorio porodicu i sve sto imam…Da mi neko jebe zenu i kao meni to ok,moderan ja i otvorenih shvatanja,haj ti,dodji do vecere…? Il odo ja malo zegat pa cu doc,napravi lokume pa cemo mazat kajmaka i gledat film sa djecom,odo ga ja samo malo pristavit caskom…? Nisam otvoren,nimalo.

Post Reply

Return to “Upoznaj forumase da bi ih volio”