Al evolucija je šuplja priča
Znači ne vjerujem kakve gluposti lik priča. Ovo vrijeđa inteligenciju.

imas svo vrijeme svijeta da pokazes da pricam gluposti....dokazi da nije tacno ono sto sam napisao u prethodnom postu o mutacijama.Masamune wrote: 23 Jan 2025, 09:00 Inteligentni dizajn moRe, imaju dokazi, to je fakt
kad tako znas de nam objasni kako teorija evolucije i njezino cedo mutacije, mogu da se odbrane od naleta reparacijskog mehanizma DNKAl evolucija je šuplja priča

a jeli to ti zagovaras evoluciju druze?

Predajem se. Ti si mega giga intelektualac i doktor nauka za mene.Jahja83 wrote: 23 Jan 2025, 09:09imas svo vrijeme svijeta da pokazes da pricam gluposti....dokazi da nije tacno ono sto sam napisao u prethodnom postu o mutacijama.Masamune wrote: 23 Jan 2025, 09:00 Inteligentni dizajn moRe, imaju dokazi, to je fakt
kad tako znas de nam objasni kako teorija evolucije i njezino cedo mutacije, mogu da se odbrane od naleta reparacijskog mehanizma DNKAl evolucija je šuplja priča
ovaj to video fino objasni kroz animacije radi lakseg razumijevanja
ah da , ja zaboravio, neces ti to ni pogledati po obicajuu

eh eh eh....ne zapocinji bitku za koju znas da nemas municije....dok u mom arsanalu u magacinu ima raznih kalibara i artiljerije, da resetam forum mjesecima i mjesecima...i opet sve nebi ispucaoMasamune wrote: 23 Jan 2025, 09:10 .....
Predajem se. Ti si mega giga intelektualac i doktor nauka za mene.
Možda ti posvetim vrijeme vikendom ako me počne ubijati dosada.

serijat i evolucija uopste nisu u suprotnostima, naravno darwinove recenice evolucije su naucno gledano gluposti, ali sistem misli i rezultati sistema misli evolucije su nepobitni, to je foundation of living danas. ti ako ne vjerujes u evoluciju al ides doktoru i kupujes antibiotike ti si prakticno kontradiktoran s rijecima i djelima sam sebi

Dobro, izvini. Eto nastavi dalje.Jahja83 wrote: 23 Jan 2025, 09:18eh eh eh....ne zapocinji bitku za koju znas da nemas municije....dok u mom arsanalu u magacinu ima raznih kalibara i artiljerije, da resetam forum mjesecima i mjesecima...i opet sve nebi ispucaoMasamune wrote: 23 Jan 2025, 09:10 .....
Predajem se. Ti si mega giga intelektualac i doktor nauka za mene.
Možda ti posvetim vrijeme vikendom ako me počne ubijati dosada.![]()
i jos nesto, da bi mene neko u nesto ubijedio mora ovako biti, Jahja grijesis, tu i tu, zboga to i toga, dokaz je to i to....i kada ustanovimo da sam stvarno pogrijesio, ja cu pruziti ruku i promijeniti misljenje, jer nema smisla matrati zabludu ako se istina ukaze....
a doci meni sa pricom : Znači ne vjerujem kakve gluposti lik priča....
a ne dokazati argumentovano sa dokazima te gluposti, to ne pije vode druze.
ja nikad nikome nebi rekao da prica gluposti a da mu argumentovano dokazima na pokazem da bas prica gluposti.

tuzlak1212 wrote: 23 Jan 2025, 09:18serijat i evolucija uopste nisu u suprotnostima, naravno darwinove recenice evolucije su naucno gledano gluposti, ali sistem misli i rezultati sistema misli evolucije su nepobitni, to je foundation of living danas. ti ako ne vjerujes u evoluciju al ides doktoru i kupujes antibiotike ti si prakticno kontradiktoran s rijecima i djelima sam sebi
al nije neobicno da dezurni islamski znalac postane strucnjak iz astrofizike, biologije, medicine, sve ljudi znaju, mozemo zatvorit sve fakultete
ono sto sma ja primjetio, selefije se trebaju ugledati na etiku Safeta Kuduzovica i kako on ne prica nista za sta nije skolovan, i precizno izoluje prirodne nauke od teoloskih, barem koliko sma ja primjetio kod njeg nema nikad da komentarise medicinu i slicno nego ti kaze idi doktoru![]()
ima problem samo kod covjeka, jer covjek po serijatu nije nastao evolucijom....dok evo i da se slozimo da zivotinje su nastale evolucijom, ali pod uslovom da je Bog evolver, i vodi evolucijske procese zivotinja i razvijaj ih kroz evoluciju, to nije problem onda sa stanovista vjere.serijat i evolucija uopste nisu u suprotnostima,
sta tacno u evolucjii je nepobitno?li sistem misli i rezultati sistema misli evolucije su nepobitni,
nisi upucen u tematiku....a ovaj video to najbolje pokaziva koliko su tu pogrijesioti ako ne vjerujes u evoluciju al ides doktoru i kupujes antibiotike ti si prakticno kontradiktoran s rijecima i djelima sam sebi
nuzno je da se nauce mnogo toga iz raznih oblasti kako bi se covjek mogao nositi sa izazovima i zabludama koje ateisti povlace za sobom.al nije neobicno da dezurni islamski znalac postane strucnjak iz astrofizike, biologije, medicine, sve ljudi znaju, mozemo zatvorit sve fakultete
ono sto sma ja primjetio, selefije se trebaju ugledati na etiku Safeta Kuduzovica i kako on ne prica nista za sta nije skolovan, i precizno izoluje prirodne nauke od teoloskih, barem koliko sma ja primjetio kod njeg nema nikad da komentarise medicinu i slicno nego ti kaze idi doktoru

moj bratski savjet tebi od mene je da pogledas koji video koji ti postiram, mozda naucis nesto, pa obogatis svoje znanje, a i znat ces zasto ja ovako razmisljam kako razmisljam....Masamune wrote: 23 Jan 2025, 09:10 ...
Možda ti posvetim vrijeme vikendom ako me počne ubijati dosada.

ElTriconi wrote: 23 Jan 2025, 12:07 Reko sam ja, kod pojedinih vjernika je neka manjkavost u odgoju, hoce da ih neko citav zivot drzi za ruku, da su specijalni. Bolan sta je problem u evoluciji? Bozjom milosti kroz milione godina smo se razvili, bog je stvorio sve sastojke koji su bili potrebni da dodjemo na danasnji stadij. Zamisli samo da nema cumura il nafte, pa danas bi se stapovima boli ko prije deset hiljada godina
Ili da nema zeljeza, ne bi ni nas bilo pajdo moj![]()
znaci kriticko promisljanje je stvar neodgojaReko sam ja, kod pojedinih vjernika je neka manjkavost u odgoju, hoce da ih neko citav zivot drzi za ruku, da su specijalni.
opisao sam u prethodnim postovima sta je problem sa evolucijom, ocito da ne citas.Bolan sta je problem u evoluciji?
nema dokaza da smo evolvirali iz zivotinja.Bozjom milosti kroz milione godina smo se razvili,
dabog je stvorio sve sastojke koji su bili potrebni da dodjemo na danasnji stadij.
Zamisli samo da nema cumura il nafte,
ni zeljezno nema veze sa evolucijom.Ili da nema zeljeza, ne bi ni nas bilo pajdo moj

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests