Milorad Dodik - SNSD

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14526 times
Been thanked: 24638 times
Status: Offline

Re: Milorad Dodik - SNSD

Post by Fuddo » 13 Mar 2025, 21:23

Ja ti iazem da imaju jos danas i sutra da isceniraju sranje i tako odvuku od paznje desavanja u Srbiji.
U subotu tamo Vucko ili leti sa vlasti ili pocinje brutalni gradjanski rat. Pustiti ih da to oni sami medjusbono zavrse, ne petljati se i ne zalijetati.
Dozvolite da se obratimo

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13610 times
Been thanked: 14843 times

Post by immuno » 13 Mar 2025, 21:24

HAVANA wrote: 13 Mar 2025, 21:18 Naravno da ne treba.Najlakse je zapucat.Sta onda? Uhapsit ga svakako treba al dok se jos malo poceka i stvore uslovi za to.Sam sebi kopa grob,sto se gurat?On bi sad najvise volio da mi zapucamo.To bi mu bio bingo.I vadiona.Samo polako i smireno.
Evo danas je pozvo radnike da napuste BiH institucije, samo sto nije proglasio drzavu a cini mi se to cekaju i onda ni njega ni av niko spasiti ne moze....

HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2953 times
Been thanked: 24428 times
Status: Online

Post by HAVANA » 13 Mar 2025, 21:24

Ma jedinstvena prilika da su se o sebi zabavili.Samo pusti i po zakonu BiH…Polako.Tek ce se izmedju sebe siti isvadjat.Jedimo kokice.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2757 times
Been thanked: 1293 times

Post by amidza idriz » 13 Mar 2025, 21:25

tuzlak1212 wrote: 13 Mar 2025, 20:34 Ne vjerujem da SIPA ima dovoljno ljudstva i logistike da se suoci sa policijom entiteta i da iznese pobjedu sa sigurnoscu
Da se sipi neko prikljuci, pravno legitimno nema i ne moze niko

Ovo sto Isak baljezga sa Federalnim snagama, to nema veze s vezom
Isto tako vojska ne dolazi u obzir
Nema ga ko hapsit et, lahko je srat, ko ce i kako ce
Zasto bi onda dosli po mene ako znaju da sam naoruzan?"

Da krenemo opet iz pocetka, krene SIPA da li iz Sarajeva ili iz B.Luke, sta ce Stati ispred njih da ih sprijece(neke barikade). Pa znas li sta to znaci? Tek bi onda bili svi privedeni koji su ometali drzavnu agenciju u svom radu...ili to mogu i ja.

Da zapucaju, tek onda bi bio belaj a sigurno da ne smiju.

Sve je na Culumu. Stiti sefa i govori kako je to veliki rizik a nije upad u Maocu ili hapsenje ratnih zlocinaca i kriminalaca.

Dodik zeli da ponizi drzavnu agenciju preko Culuma. Onaj ko bi zapucao na pripadnike SIPA bili bi legitimna meta.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 13 Mar 2025, 21:29

Al ovaj ce mu srcani nabit

Koji lik :D.
Dozvolite da se obratimo

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz » 13 Mar 2025, 21:31

Lavlje_srce wrote: 13 Mar 2025, 20:10
amidza idriz wrote: 13 Mar 2025, 19:46 Koliko je do sada SIPA kriminalaca rijesila slobode znajuci da su naoruzani.
Upali su u G.Maocu pa se nije nista desilo.

Culum je problem a u SIPI ce se naci uvijek dobrovoljaca da odrade taj posao.
Dasta ce. Pa covjece da si izabrao 5 nasumicnih ljudi s ulice i pustio ih da vode zemlju 30 godina, uradili bi bolji posao. Mile nije od juce, ptice na grani znaju sta zeli on i RS od prvog dana. Sta se uradilo da ne dodje do ovoga? Je li se razvijala odbrana? Je li se razvijala infrastruktura? Je li se razvijala diplomacija i jesu li se lobirali oni od uticaja u svijetu? Kod nas lobiraju svjesni gradjani iz dijaspore i to je to sto se rice diplomacije i lobiranja. Dijaspora upumpava novac u zemlju iz ciste ljubavi prema svojima I zemlji isti broj godina. Ali ne moze diaspora izgraditi infrastrukturu i organizovati odbranu.

Mucili su nas mjesecima i prije godinu dana oko Rezolucije o Srebrenici. Tad sam sebi obecala da mi Dodik I Vucic nikad vise nece uzeti ni dan zivota, a evo i ove godine su mi upropastili pola Ramazana. A poznajem ljude koji 30 godina zive u strahu od novog rata. Pazi, to je pola ljudskog vijeka. Za to nije kriv Dodik i Vucic, nego minderasi s Poljina i beskicmenjaci koji su trenutno na vlasti.

I onda dodjes na Bosanski forum i kaze ti se da si "na strani cetnika". SMRT zdravog razuma.
Kako si odgovorila kao da nisi, nidje veze a imas pravo da pises sta hoces ali ne moras quotati jer si promasila sustinu.

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 13 Mar 2025, 21:32

immuno wrote: 13 Mar 2025, 21:24
HAVANA wrote: 13 Mar 2025, 21:18 Naravno da ne treba.Najlakse je zapucat.Sta onda? Uhapsit ga svakako treba al dok se jos malo poceka i stvore uslovi za to.Sam sebi kopa grob,sto se gurat?On bi sad najvise volio da mi zapucamo.To bi mu bio bingo.I vadiona.Samo polako i smireno.
Evo danas je pozvo radnike da napuste BiH institucije, samo sto nije proglasio drzavu a cini mi se to cekaju i onda ni njega ni av niko spasiti ne moze....
Ma pozvo je mudo moje ne jebe ga niko,bar od ovih sto ja znam.A znam ih puno sto rade u sa plus poslovnih partnera bruku iz rs-a.Kome ce ba ovo odgovarat ko je radan i normalan.O jadu se ljudi zabavili.Staje poso,obaveze idu…Dobrom mi drugu sa pala zena radi u zajednickim a cerka im ide ovde u gimnaziju.Svaki dan ih vozi na poso i u skolu,kakav ba otkaz,kome,zasto,sta ce sa poslom,sta ce sa djetetom,gimnazija,raja pa nesto i posla po filmskom i promocijama za malu…Sta da ide kod mileta,de ba…Politika usrana…Mrtvu im majku j.... svima,ne daju zivit ljudima…

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz » 13 Mar 2025, 21:34

tuzlak1212 wrote: 13 Mar 2025, 21:00 Nema od otcjepljenja nista, al sumnjam u hapsenje, nemamo mi infrastrakturu da Sarajevo hapsi po Banja Luci

Eufor i ove nato jedinice su druga prica, al da mi ne izgledamo ko protektorat i da samostalno odradimo hapsenje nema sanse
Ne mora ici iz Sarajeva za B.Luku jer tamo vec imaju sjediste.
Ako ne mogu uraditi ovo privodjenje onda imamo problem(sta ce nam SIPA).
Niko ne tjera nikoga da konkurise u tu agenciju ako zna kakvi sve izazovi stoje ispred njih.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26579 times
Been thanked: 27174 times

Post by ironman » 13 Mar 2025, 21:35

BiH nije protektorat.
Da se razumijemo.
dream of spring...

HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA » 13 Mar 2025, 21:35

Fuddo wrote: 13 Mar 2025, 21:29 Al ovaj ce mu srcani nabit

Koji lik :D.
:haha Samo ba kokice jest i gledat.Polako.Brzo ce sazrijet za hapsenja il bjezanije.Il zapucat,jebaji ga,bice sta bude.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2890 times
Been thanked: 5131 times

Post by Nora Ibsenova » 13 Mar 2025, 21:38

Joj vas.

Pa naravno da oni nemaju resurse i podrsku za otcjepljenje a ono se ni ne moze desit bez belaja.

Oni se de jure, nikad nece otcjepit.
De facto, na terenu je situacija trenutno drugacija. Zato i svaki nasilni odgovor MUPa RSa je teroristicki cin a ne rat za otcjepljenje.

Stvar je u tome, u toj morbidnosti, da drzava BiH se nalazi u jednom politickom i pravnom klincu, i do tog su doveli pogresni koraci sve ove godine kad smo umjesto da krademo drzavu mogli radit na njenom jacanju.

To je poraz jedne drzave kao pojma, da ti ne mozes doci na prostor svoje teritorije da uz zakonska osnove koristeci drzavne institucije uhapsis njenog gradjanina koji podriva te institucije. Nije to samo bilo koje djelo.

Ne vidim da se ovo moze rjesit ikako drugacije sem da eufor stane ispred sudske policije da ljudi izvrse svoju duznost.
Last edited by Nora Ibsenova on 13 Mar 2025, 21:50, edited 3 times in total.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz » 13 Mar 2025, 21:38

Fuddo wrote: 13 Mar 2025, 21:08 Pa nemas sta ne izgledati kao protektorat kad si defakto protektorat. Imas stranca koji je iznad ustava i bukvalno moze da donosi odluke kakve hoce, i to ce tako biti dok god ti je pola zemlje protiv postojanja zemlje u bilo kakvom obliku.
To sto drljave o nekoj ugrozenosti i uskracivanju prava je samo suplja i sredstvo za koje se nadaju da ce im pomoci da je skroz izbrisu sa lica zemlje.
Pisajih
Sve sukobljene strane su prihvatile postojanje OHR, VP, PICa.
OHR sam nudi zatvaranje samo da se ispune 5+2 uslova. U cemu je problem?

Dodik sve uzima kao sa Svedskog stola i uzima sebi za pravo da ON tumaci DMS iako je jedini tumac VP.
Znaci da laze sebe i sve oko sebe.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25771 times
Been thanked: 6791 times

Post by Veca » 13 Mar 2025, 21:43

valjda culumce naredjuje i SIPA-i u Banjaluci-on je na to mjesto planski postavljen, a plan, davno razradjen u tancine...sve dok on naredjuje SIPA-i, nea tuj hapsenja.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 13 Mar 2025, 21:45

amidza idriz wrote: 13 Mar 2025, 21:38
Fuddo wrote: 13 Mar 2025, 21:08 Pa nemas sta ne izgledati kao protektorat kad si defakto protektorat. Imas stranca koji je iznad ustava i bukvalno moze da donosi odluke kakve hoce, i to ce tako biti dok god ti je pola zemlje protiv postojanja zemlje u bilo kakvom obliku.
To sto drljave o nekoj ugrozenosti i uskracivanju prava je samo suplja i sredstvo za koje se nadaju da ce im pomoci da je skroz izbrisu sa lica zemlje.
Pisajih
Sve sukobljene strane su prihvatile postojanje OHR, VP, PICa.
OHR sam nudi zatvaranje samo da se ispune 5+2 uslova. U cemu je problem?

Dodik sve uzima kao sa Svedskog stola i uzima sebi za pravo da ON tumaci DMS iako je jedini tumac VP.
Znaci da laze sebe i sve oko sebe.
Pa slazem se.
Dok god ti moze suspendovati ustav na 24 sata da instalira njivu na vlast za kojeg je glasala mater i dva tetica iz Konjica, to ti je jarane bukvalno protektorat.
Sad, sto nam nekad odgovara, nekad ne odgovara, jebiga.
Dozvolite da se obratimo

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz » 13 Mar 2025, 21:45

HAVANA wrote: 13 Mar 2025, 21:32
immuno wrote: 13 Mar 2025, 21:24

Ma pozvo je mudo moje ne jebe ga niko,bar od ovih sto ja znam.A znam ih puno sto rade u sa plus poslovnih partnera bruku iz rs-a.Kome ce ba ovo odgovarat ko je radan i normalan.O jadu se ljudi zabavili.Staje poso,obaveze idu…Dobrom mi drugu sa pala zena radi u zajednickim a cerka im ide ovde u gimnaziju.Svaki dan ih vozi na poso i u skolu,kakav ba otkaz,kome,zasto,sta ce sa poslom,sta ce sa djetetom,gimnazija,raja pa nesto i posla po filmskom i promocijama za malu…Sta da ide kod mileta,de ba…Politika usrana…Mrtvu im majku j.... svima,ne daju zivit ljudima…
:stop :ne

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2890 times
Been thanked: 5131 times

Post by Nora Ibsenova » 13 Mar 2025, 21:47

amidza idriz wrote: 13 Mar 2025, 21:34
tuzlak1212 wrote: 13 Mar 2025, 21:00 Nema od otcjepljenja nista, al sumnjam u hapsenje, nemamo mi infrastrakturu da Sarajevo hapsi po Banja Luci

Eufor i ove nato jedinice su druga prica, al da mi ne izgledamo ko protektorat i da samostalno odradimo hapsenje nema sanse
Ne mora ici iz Sarajeva za B.Luku jer tamo vec imaju sjediste.
Ako ne mogu uraditi ovo privodjenje onda imamo problem(sta ce nam SIPA).
Niko ne tjera nikoga da konkurise u tu agenciju ako zna kakvi sve izazovi stoje ispred njih.
Nek je i ovo neko spomenuo.

Brate, radis u SIPI, svaki posao nosi svoj rizik.

Niko nikog ne goni sa na silu ide, ima ba u SIPI mudonja, ali dzaba ako ne dobiju naredbu. E ako je ne dobiju, TO je problem, a evo, pred nama je, oni formalno nisu pozvani da asistiraju. Sto ne znaci da nece bit.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 13 Mar 2025, 21:48

Uostalom, imas pet sest drzava na svijetu koje su skroz suverene, ostalo je sve manje vise protektorat.
Tako da, nismo najgori.
Sta moze uraditi vlada Hrvatske kad mu onaj iz Brisela kaze, potpisi se na ovaj papir?
Nista.
More se potpisat, i umocit cimburcic ako mu iznesu.
I haj kuci.
Dozvolite da se obratimo

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26579 times
Been thanked: 27174 times

Post by ironman » 13 Mar 2025, 21:49

Kako li ce zavrsit sve ovo...ybomajku na sta valja trosit zivot ..
dream of spring...

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25771 times
Been thanked: 6791 times

Post by Veca » 13 Mar 2025, 21:52

samo da ne pobjegnu, majkujebalisvoju, i da ne zapuca, to su moje zelje
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

amidza idriz
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by amidza idriz » 13 Mar 2025, 21:54

Meni ne smeta protektorat samo ako ce jacati drzavu.
Znaju to u brlogu sta znaci 5+2 da ce to ojacati drzavu a njima to nije u interesu i zato ne prihvataju.

Nas je problem ako nemamo protektorat i pojavi se ovakva situacija a neki Culum nece da izda naredbu. Onda serbez idu barikade i niko vise tamo ne moze prici. To je problem.

Za ovo neko mora snositi odgovornost.
Kod se podesilo da Culum nema zamjenika(pobjegao u HR) a trebalo bi da bude i jedan Bosnjak.

Mozda ce jednom EUFOR asistirati a sta cemo poslije?

Post Reply

Return to “Politika u BiH”