Ljudi imaju prevelka ocekivanja, prije sto godina se radilo za par kila kukuruza nedje na ledini a sad se ocekuje da se mora svako pet godina kupovat novo auto, mobitel mjenjat svake godine i imat haljinke i obuce ko manji butik, ic na ljetovanja i zimovanjaspacebound wrote: 09 Apr 2025, 21:26Na ovo ti pitanje niko ne moze odgovoriti. Zavisi ko je na sta navikao, ko je sta spreman da "istrpi", "zrtvuje", kakve ciljeve ima i koliko je spreman da bude strpljiv na tom putu. Osobi kad plati dadzbine ako ostane i 800 eura moze zivjeti. Neko ce reci ne moze. Jer hoce svaki dan kafu u kaficu, kutiju cigara, nove patike, odmah auto, putovanja, kina, pizde materine itd. Prohtjevi su beskonacni. Na pocetku se malo stisne guzica, pa polako, tome ce nagrada biti sladja.Nora Ibsenova wrote: 09 Apr 2025, 19:09
45 kvadrata nije stancic, manji mi je u Sarajevu
Pod stancic ja bi rekla 30 kvadrata, meni dosta
A kad skontam, ja kaka sam meni je dosta ko u Tokiju onih njihovih 6 kvadrata![]()
Meni da su ljudi pricali sve ovo sto sad slusam kad gdje s nasima pricam, a da sam u Bosni ja vala ne bih ni dosla vec bih iz Bosne skupljala humanitarnu pomoc za njih
Slusam i ne vjerujem vlastitim usima.
Jbg, cura ima platu kao i ja, cijelu platu samo za sebe, kuka, kuka, doslo mi da je pitam treba l joj posuditNas cetvero na istu platu i ne zalim se, da kucnem u drvo.
Da se razumijemo ima takvih ljudi ali 99% raje nemre prismrdit takvom stilu zivota